Konferenssit ja seminaarit

Rokotus ennen ja nyt -workshop

Esitelmäkutsu – Call for papers

Rokotus ennen ja nyt -workshop

15.3.2019 Turun yliopisto

Rokottaminen on ollut mullistava, mutta myös kiistanalainen sairauksien ehkäisykeino aina Edward Jennerin 1790-luvulla tunnetuksi tekemästä ensimmäisestä isorokkorokotteesta lähtien. Rokottamisessa kietoutuvat yhteen, mutta toisinaan joutuvat myös törmäyskurssille globaali ja kansallinen terveyspolitiikka, inhimilliset ja ei-inhimilliset toimijat, yksilön vapauden ja vastuun kysymykset, erilaiset sairautta ja terveyttä koskevat ymmärrykset ja kokemukset sekä kulttuuriset arvot ja maailmankuvat.

Kutsumme aiheesta kiinnostuneita eri alojen tutkijoita keskustelemaan rokotteisiin liittyvistä erilaisista tutkimuksellisista näkökulmista, jotka valottavat esimerkiksi:
• rokotteiden, rokottamisen ja rokotukseen suhtautumisen historiaa,
• rokotteita ja rokottamista poliittisina ja kulttuurisina teknologioina ja käytäntöinä,
• eri ryhmien kokemuksia ja käsityksiä rokotuksista ja vastustuskyvystä, tai
• rokotteiden herättämää ajoittain kiivastakin yhteiskunnallista keskustelua.

Toivomme lyhyitä empiirisiä tai teoreettisia esityksiä (noin 15–20 minuuttia), joiden pohjalta halukkailla on mahdollisuus myös osallistua rokotusta käsittelevän teemanumeron kirjoittamiseen. Lyhyet, noin puolen sivun mittaiset abstraktit pyydetään toimittamaan 31.1.2019 mennessä sähköpostitse osoitteeseen .

Workshopin järjestää Emil Aaltosen säätiön rahoittama
Terveys, tieto ja asiantuntijuus – vaihtoehtohoitoihin ja rokotteisiin liittyvä lääketiedekriittisyys -hanke: http://blogit.utu.fi/laaketiedekriittisyys/