Esitelmät ja keskustelutilaisuudet

Suomalaisen Tiedeakatemian teemailta: Perustutkimus

Suomalaisen Tiedeakatemian teemailta

VUODEN 2022 ensimmäisessä teemaillassa keskustellaan perustutkimuksesta ja sen merkityksestä yhteiskunnan kehitykselle ja hyvinvoinnille. Illan aikana käsitellään monia ajankohtaisia kysymyksiä liittyen mm. tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan, tutkimuksen käsitteistöön, etiikkaan ja rahoitukseen. Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtaja Jaana Tuominen valottaa omalta osaltaan elinkeinoelämän suhdetta tutkimukseen. Johdatuksena keskusteluun Tiedeakatemian verkkosivuilla on esimies Kimmo Kasken blogikirjoitus.

Tilaisuus lähetetään suorana lähetyksenä verkossa alkaen klo 17.15. Suora lähetys on yleisölle avoin, tervetuloa!

Aika
Maanantai 14.2.2022 klo 17.15–19

Paikka: suora lähetys verkossa | seuraa suoraa lähetystä TÄÄLLÄ

Ilmoittautuminen
Suoraan lähetykseen ei ennakkoilmoittautumista

Lisätietoa
Tilaisuuden päivittyvä ohjelma Suomalaisen Tiedeakatemian verkkosivuilla
Tapahtuman Facebook-sivu

OHJELMA

TILAISUUDEN AVAUS

Professori Kimmo Kaski, Suomalaisen Tiedeakatemian esimies

PUHEENVUOROT

Rehtori, professori Keijo Hämäläinen, Jyväskylän yliopisto
Dekaani, professori Päivi Pahta, Tampereen yliopisto
Hallituksen puheenjohtaja Jaana Tuominen, Elinkeinoelämän keskusliitto

PANEELIKESKUSTELU

Tervetuloa osallistumaan keskusteluun illan teemasta esimies Kimmo Kasken johdolla. Kysymyksiä ja kommentteja on mahdollista lähettää koko illan ajan.

 

———————-

Suomalainen Tiedeakatemia on vuonna 1908 perustettu yleistieteellinen seura, jonka tehtävänä on edistää tieteellistä tutkimusta sekä toimia tutkijoiden yhdyssiteenä. Tiedeakatemia edistää tutkittuun tietoon pohjautuvaa päätöksentekoa. Se järjestää tapahtumia, kustantaa tieteellisiä julkaisuja ja antaa lausuntoja tiedettä ja tieteenharjoittajia koskevissa kysymyksissä. Tiedeakatemialla on yli 800 kotimaista ja 180 ulkomaista jäsentä. Jäseniksi kutsutaan tieteellisten ansioiden perusteella. Suomalainen Tiedeakatemia jakaa vuosittain noin kaksi miljoonaa euroa apurahoja erityisesti nuorille tutkijoille.