Esitelmät ja keskustelutilaisuudet

Symbolien Helsinki

Tervetuloa kuulemaan kiehtovia tarinoita historiasta ja mytologiasta esitelmän ja kävelykierroksen muodossa keskiviikkona 31.8. klo 17–19!

Tilaisuus järjestetään Helsingin kaupunginmuseolla ja sinne on vapaa pääsy.

Helsinkiläiset rakennukset ovat täynnä erilaisia symboleja. Näiden tarinoihin ja salaisuuksiin symbolitutkija Liisa Väisänen johdattaa kuulijat kaupunginmuseon esitelmässä sekä esitelmän jälkeisellä kävelykierroksella museon läheisyydessä.

Tilaisuus pohjautuu Väisäsen uunituoreeseen kirjaan Symbolien Helsinki – Opas pääkaupungin salaisuuksiin. Kirjassa on kymmenen kävelyreittiä eri kaupunginosiin. Teos kertoo reittien varrelle jäävistä vanhoista rakennuksista, joiden symbolit kertovat kiehtovia tarinoita historiasta ja mytologiasta. Kirjan voi ostaa Helsingin kaupunginmuseon museokaupasta.

Tilaisuus alkaa kaupunginmuseon aulassa klo 17–17.45. Kävelykierrokselle lähdetään museon aulasta klo 18.15.

Liisa Väisänen (PhD) on hardcore-humanisti, tietokirjailija ja taiteentutkija, jonka erikoisalaa ovat symbolit. Hänet tunnetaan myös Ylen tv-sarjasta Merkkien salat. Väisänen on kotoisin Helsingistä, opiskellut Ranskassa, Italiassa ja Egyptissä ja asuu nyt Espanjan Malagassa.

Lisätietoa kirjasta

Liisa Väisänen
Symbolien Helsinki – Opas pääkaupungin salaisuuksiin
SKS Kirjat 2022