Konferenssit ja seminaarit

Variantti-kollokvio 2018: VALTAVIRTAA JA HILJAISIA SIGNAALEJA – Tieteellinen editointi ja tekstuaalitieteet tänään (Helsinki, 27.11.2017)

VALTAVIRTAA JA HILJAISIA SIGNAALEJA –
Tieteellinen editointi ja tekstuaalitieteet tänään (Helsinki, 27.11.2017)

Variantti-verkoston yhdestoista vuosikollokvio järjestetään Helsingissä tiistaina 27.11.2017 teemalla VALTAVIRTAA JA HILJAISIA SIGNAALEJA – Tieteellinen editointi ja tekstuaalitieteet tänään (Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran juhlasali, Hallituskatu 1, Helsinki).

Kollokvio kokoaa tekstuaalitieteistä, arkistoaineistoista ja tieteellisestä editoinnista kiinnostuneita tutkijoita eri tieteenaloilta. Monitieteinen keskustelu avaa uusia näkökulmia aineistoihin ja niiden analyysitapoihin.

 

Ohjelma

12.30–12.40 Kollokvion avaaminen

12.40–13.10 Hanna Karhu: Mitä geneettinen käsikirjoitusanalyysi tarjoaa tekstienvälisyyden tutkimukselle?

13.10–13.40 Veijo Pulkkinen: Joel Lehtosen Mataleenan epigenesis

13.40–14.10 Tarja-Liisa Luukkanen: Julius Krohn ja hänen arkistolöytönsä editoijat

14.10–14.40 Kahvitauko

14.40–15.10 Elina Suomela-Härmä: Miksi käännösten editoiminen on hankalaa?

15.10–15.40 Reeta Holopainen: Topeliuksen Luonnonkirjan (1860) käännetty erikoissanasto ja sen annotointi digitaalisessa editiossa

15.40–16.00 Kollokvion loppukeskustelu

 

Variantti-kollokvio on kaikille avoin ja siitä voi levittää tietoa eri foorumeille. Ei ennakkoilmoittautumista. Sisäänkäynti liikuntaesteisille on SKS:n Mariankadun puoleiselta ulko-ovelta (ks. Esteettömyys).

Konferenssin ohjelma on saatavilla myös osoitteesta: http://www.finlit.fi/fi/tutkimus/tutkimusverkostot/variantti-tekstikritiikin-ja-tieteellisten-editioiden-tutkijaverkosto

Kollokvioon liittyvät tiedustelut: Sakari Katajamäki ().

 

Lämpimästi tervetuloa!

 

Variantti-verkoston puolesta

Sakari Katajamäki

SUOMALAISEN KIRJALLISUUDEN SEURA

Tutkimusosasto

Edith – suomalaisen kirjallisuuden kriittiset editiot

www.edith.fi

www.finlit.fi

 

________________________________________

Valtakunnallinen Variantti-verkosto pyrkii edistämään tekstikritiikin alan tuntemusta, tiedotusta, metodologista keskustelua ja yhteistyötä. Jos et kuulu vielä Variantin sähköpostilistalle, liittymisohjeet ovat saatavissa Variantin verkkosivuilla (http://www.finlit.fi/fi/tutkimus/tutkimusverkostot/variantti-tekstikritiikin-ja-tieteellisten-editioiden-tutkijaverkosto). Verkosto ja sen sähköpostilista ovat avoimia kaikille tekstuaalitieteistä kiinnostuneille.

________________________________________

Tekstuaalitieteiden sanastossa (http://tekstuaalitieteidensanasto.finlit.fi:8080) määritellään noin 500 tekstikritiikin, bibliografian, geneettisen kritiikin, paleografian, kodikologian ja kriittisen editoinnin käsitettä, joiden erikielisiä termivastineita ilmoitetaan lisäksi yli 800 omina hakusanoinaan.

________________________________________