Martti Pelho
Viestit: 168
Liittynyt: 11.03.11 14:16

2000 vai 3000 teloitettua rintamakarkuria?

Sota-arkistomme saloihin perehtynyt kirjailija Paavo Haavikko lausui Huhtiniemen teloitusten asiakirjoista näin:

"Meillä on tapana uskoa tai uskotella että kaikki mitä on tapahtunut on kirjattu papereille eikä mitään muuta kuin mitä on kirjattu ole siis tapahtunut. Siksi jäljettömiin kadonneiden myötä ovat heitä koskevat paperit kadonneet jäljettömiin, näkymättömän käden kautta."

"Kuullessani Lappeerannan tapahtumista en uskonut sanaakaan, mutta käsitykseni muuttui kun näin miten huolellisesti todistusaineistoa on hävitetty. Totena pidän vain sitä, että salaamista ei suoriteta turhan takia."

Se, että näkymätön käsi on toiminut ja on olemassa, on tosiasia.

Kenraaliluutnantti K.L. Oesch kirjoitti aikoinaan Helsingin keskusvankilasta korkeimmalle oikeudelle valituskirjelmän, jossa hän vaati hänelle tuomittua rangaistusta kumottavaksi. Kyse oli sotavankien surmaamista koskevasta asiasta:

"Ei ole myöskään minun syytäni tai aloitettani se, että Päämajassa oli ennen minun sinne saapumista syyskuussa 1944 pantu alulle ns. kompremettoivien asiakirjojen hävittäminen, joiden mukana myöskin k.o. syyteasiaa koskeva sodanaikainen tutkimusaineisto hävitettiin. Ei ole minun syytäni, että periaatteellinen päätös asiassa oli tehty jo ennen tuloani."

Kenraali Oeschin lausunnon ideahan oli, etten minä mutta ne, Mannerheim ja muut tuhmat pojat, tuhosivat sota-arkiston asiakirjat kesällä ja syksyllä 1944.

Mutta missä ovat sota-arkistoon Turusta vuonna 1970 toimitetut asiakirjat, joissa oli useita tarkasti laadittuja luetteloita satojen rintamakarkureiden teloituksista?

Arkistolaitoksen tiedotteen mukaan armeijan itsensä valvoma sota-arkisto ei koskaan lajitellut kaikkia sinne toimitettuja sota-ajan asiakirjoja. Ne harkitusti salattiin Suomen kansalta. Sota-arkisto lakkautettiin 1.1.2008 alkaen. Nämä lajittelemattomat sota-ajan armeijan asiakirjat ovat siis olleet salaisia jo 70 vuotta!

Lajittelemattomat - siis yhä salaiset - sota-ajan armeijan asiakirjat vuosilta 1939-44 ovat nyt lajiteltavana Mikkelissä Elinkeinoelämän keskusliitto ry-nimisen yksityisen yhdistyksen arkistossa suojeluskuntalaisten perillisten voimin.

Arkistolaitos on ilmoittanut lajittelun ja kunnostuksen valmistuvan Mikkelissä vuonna 2013. Vasta sen jälkeen näemme ja tiedämme, mitä kaikkea tuhoa näkymätön käsi on tehnyt sota-arkistossamme.

Teoriassahan on mahdollista, että Lappeenrannan seudun rintamakarkureiden ampumisia ja teloituksia koskevat asiakirjat ovat olleet tallella sota-arkistossamme ja ovat pysyneet salaisina yksinomaan ja ainoastaan "lajittelemattomuutensa takia".

Ja asiakirjat ovat näin pysyneet poissa kansallisesta sotahistoriamme tutkimuksesta, kirjallisuudestamme sekä Huhtiniemi-pohdinnoistamme 67 vuotta.

Se, lahtasivatko suojeluskuntalaiset ja sotapoliisit kesällä 1944 Lappeenrannan seudulla ja Saimaan saarissa 2000 vai 3000 punikeiksi, kommunisteiksi ja hulluksi luokittelemiansa rintamakarkuria ja työväenjärjestöjen aktiivia, on siis tänään tutkimuksellisesti ja rikosoikeudellisesti avointa ja epäselvää.

Martti Pelho
suuhygienisti
Alhaurin el Grande
Andalusia

Emma-Liisa
Viestit: 4990
Liittynyt: 30.01.07 18:25

Re: 2000 vai 3000 teloitettua rintamakarkuria?

Martti Pelho kirjoitti: Arkistolaitoksen tiedotteen mukaan armeijan itsensä valvoma sota-arkisto ei koskaan lajitellut kaikkia sinne toimitettuja sota-ajan asiakirjoja. Ne harkitusti salattiin Suomen kansalta. Sota-arkisto lakkautettiin 1.1.2008 alkaen. Nämä lajittelemattomat sota-ajan armeijan asiakirjat ovat siis olleet salaisia jo 70 vuotta!
Käsittääkseni syynä oli materiaalin suunnaton laajuus, jota ei käytettävissä olevalla pienellä työvoimalla pystytty käsittelemään.
Martti Pelho kirjoitti: Teoriassahan on mahdollista, että Lappeenrannan seudun rintamakarkureiden ampumisia ja teloituksia koskevat asiakirjat ovat olleet tallella sota-arkistossamme ja ovat pysyneet salaisina yksinomaan ja ainoastaan "lajittelemattomuutensa takia".

Ja asiakirjat ovat näin pysyneet poissa kansallisesta sotahistoriamme tutkimuksesta, kirjallisuudestamme sekä Huhtiniemi-pohdinnoistamme 67 vuotta.

Se, lahtasivatko suojeluskuntalaiset ja sotapoliisit kesällä 1944 Lappeenrannan seudulla ja Saimaan saarissa 2000 vai 3000 punikeiksi, kommunisteiksi ja hulluksi luokittelemiansa rintamakarkuria ja työväenjärjestöjen aktiivia, on siis tänään tutkimuksellisesti ja rikosoikeudellisesti avointa ja epäselvää.
Eiköhän "case Huhtiniemi" tullut upotetuksi, kun ruumiit olivatkin vanhempaa perua.

Jostain syystä näytät vankasti uskovan nimenomaan asiakirjoihin, vaikka tällaisessa tapauksessa ratkaisevaa ovat ruumiit. Eivät suuret joukkohaudat voi jäädä salaan, ainakaan jos ne ovat Suomen nykyisellä alueella.

Operaatio olisi myös ollut niin suuri, että siinä olisi ollut mukana satoja miehiä. Jotkut heistä olisivat puhuneet - siis sillä tavalla, että detaljit pitäisivät paikkansa.

PS. Tässä siis puhutaan teloitetuista, eikä kiinniottotilanteissa surmansa saaneista.

historioija
Viestit: 985
Liittynyt: 14.11.09 12:34

Re: 2000 vai 3000 teloitettua rintamakarkuria?

...lahtasivatko suojeluskuntalaiset ja sotapoliisit kesällä 1944 Lappeenrannan seudulla ja Saimaan saarissa 2000 vai 3000...

Tuossahan annetaan melko tarkka lukumäärä "lahdatuista" sotilaista, ties millä perusteella. Asian enempi tutkiminen ei siten ole kovin kiinnostavaa.

Martti Pelho
Viestit: 168
Liittynyt: 11.03.11 14:16

Re: 2000 vai 3000 teloitettua rintamakarkuria?

Vuoden 1918 kansallinen tragediamme jälkeen yhteiskuntamme julkishallinnossa sikisi kaikkialla viralliseksi ideologia, jota voitaneen kutsua fasistiseksi (tai arjalaisuudeksi).

Punaorpojen pakkosiirtojen virallisen ideologian perusteet ohessa.

Syksyllä 1918 Suomen sosiaalihuollon virallinen lehti - Köyhäinhoitolehti - kuvasi punaäidit seuraavasti:

Vielä on suuri vaara punaisten naisissa. He ovat osoittautuneet useimmissa tapauksissa kauhistuttaviksi hirviöiksi ja pedoiksi. He ovat olleet kamaloita ilmiantajia ja murhiin yllyttäjiä. He ovat riehuneet ase kädessä ja tehneet kammottavia murhia. Suurelta osin noiden naisten kodit ja niissä annettu kasvatus on syynä hirvittävän kauheaan sisällissotaamme. - - -

Yhteiskunnan ehdoton velvollisuus tästä lähtien on oleva, etteivät tällaiset hirviöt saa enää lapsia kasvattaa ja niihin istuttaa julkeaa raakuuttaan sekä kalvavaa vihaansa, joka saastuttaa lapsensielunelämän. Tässä täytyy tulla luja kontrolli ja sen aikaansaaminen on ennen kaikkea köyhäinhoitoviranomaisten tehtävä. Kaikissa vähänkin arveluttavissa tapauksissa on lapset erotettava tällaisista hirviöistä. Yhteiskunnan etu ja säilytysvaisto sitä vaatii
”.

Tulkinta, jonka mukaan valkoisen armeijamme johto olisi ollut vapaa tartunnasta, ei ole uskottava. Eduskunnassa vuonna 1919 käsiteltyyn asevelvollisuuslakiesitykseen kenraalikuntamme antamat lausunnot puhunevat puolestaan.

Kesällä 1944 Lappeenrannan seudun suojeluskuntapiiri ei ollut varmuudella vapaa tästä ideologisesta arjalaisuudesta punikeiksi, kommunisteiksi, ryssiksi, rotiksi ja hulluiksi luokittelemiensa tuhansien rintamakarkurinuorukaisten kohtaloista päätettäessä.

Martti Pelho
suuhygienisti
Alhaurin el Grande (Malaga)
Andalusia

Martti Pelho
Viestit: 168
Liittynyt: 11.03.11 14:16

Re: 2000 vai 3000 teloitettua rintamakarkuria?

Kun vertaa lukuisten silminäkijöiden todistuksina antamien Huhtiniemen joukkohautapaikkojen koordinaatteja armeijan maatutkamittaustensa perusteella tutkimusryhmille antamiin koordinaatteihin, voi helposti ja luotettavasti päätyä tutkimuksellista huijausta todistavaan johtopäätöksen, jonka mukaan Helsingin yliopiston tutkimusryhmien kaivauksiensa kohdentamisessa käyttämät kaikkien kohteiden koordinaatit ovat armeijan antamien, Huhtiniemen vanhan, lukuisissa asiakirjoissakin mainitun, 1700-luvun ortodoksikalmiston eri osien ja hautojen koordinaatteja.

Martti Pelho
suuhygienisti
Alhaurin el Grande
Andalusian

Martti Pelho
Viestit: 168
Liittynyt: 11.03.11 14:16

Re: 2000 vai 3000 teloitettua rintamakarkuria?

Jyväskyläläinen Jorma Uski kirjoitti 16.2.2011 Keskisuomalaisen Huhtiniemi-keskustelussa seuraavasti:

"Puhutko sinä nyt asiasta, josta et tiedä yhtään mitään?

Aloita kelaamalla ketjua alkuun päin, siellä kerrotaan mm. huoltorakennuksen viemäröintityössä 1971 kaivannosta löydetyistä luista ja pääkalloista. Siitä on kirjoitettu pari kirjaakin; mm. ISBN 952-5170-51-9 .

N. vuosi ennen museoviraston "kaivauksia" seisottiin TV-kameroiden edessä luut kädessä ihmettelemässä, mitä niille tehtäisiin.

Museovirastolle ei näköjään tullut mieleen, että siitä paikasta saattaisi löytyä lisääkin. Tai sitten tuli, ja siksi päättivät, että siitä paikaasta ei ole syytä kaivella.-

Siltä osin olet oikeassa, että kalmistoksi sitä ei ole koskaan julistettu. Pikemminkin päinvastoin, yritetty kiistää, ettei sieltä koskaan mitään luita ja kalloja löytynytkään.
Silti Huhtiniemessä kerrotaan yleisesti pikkupoikien pelannee jalkapalloakin löytämillään pääkalloilla. Se siitä kunniallisesta vainajien kohtelusta.

Väärässä olet tuosta näyttämisestä: olin henkilökohtaisesti paikalla, kun aikalainen kävi osoittamassa ampumaradan päädystä helposti todennettavan paikan, missä hän oli nähnyt "pinottavan kuin halkoja" vainajia puolittain täytettyyn hautaan.
Sillä näytöllä oli toivotun vastainen vaikutus: tuota paikkaa ei vahingossakaan ede raapaistu museoviraston "kaivauksissa", vaikka kaivausten johtaja kertoikin "muutaman muunkin" osoitaneen saman paikan.

Loppujen lopuksi tein tuon matkan "kaivausten johtajan kutsumana" omalla kustannuksellani; matkakustannukset luvattiin kyllä korvat, mutta lähettämääni matkalaskuun ei tullut koskaan suoritusta. Erinäisiä selityksiä maksun viivästymisestä kylläkin.

Kun tapaamisesta laaditut muistiinpanotkin voi helposti pistää "pyörömappiin", ei "aikakirjoihin" jäänyt mitään merkintää käynnistäni.
Kätevää.

Jorma Uski
"

Martti Pelho
suuhygienisti
Alhaurin el Grande
Andalusia

historioija
Viestit: 985
Liittynyt: 14.11.09 12:34

Re: 2000 vai 3000 teloitettua rintamakarkuria?

Turhauttavaa tällaisten väitteiden lukeminen, kun osoitetut tahot eivät ota kantaa ja selvitä tilannetta omasta näkökulmastaan.
Pitäisi siis mennä itse maatutkan kanssa tutkimaan. Sitä ei kukaan voine kieltää, jos omatoimisen kaivelun voivatkin.

Emma-Liisa
Viestit: 4990
Liittynyt: 30.01.07 18:25

Re: 2000 vai 3000 teloitettua rintamakarkuria?

Ilta-Sanomien toimittaja Pasi Huhtinen tutki Huhtiniei-huhun perusteellisesti, tosin silloin puhuttiin "vain" 400 teloitetusta. Kirjansa Huhtiniemi (Minerva 2007) lopussa hän summasi:

"Yhtäkään näistä huhuista ei ole voitu osoittaa todeksi. Huhtiniemeen ei mahtunut kenttäoikeutta, ei tavallista eikä varsinkaan salaista. rakennuksissa oli muuta toimintaa. Viipurin taisteluissa ei kadonnut jäljettömiin 419 sotilasta, vaan vain noin 60. Huhtiniemesstä 1971 löytyneestä houkkohaudassa oli 1700-1800-luvulla kuolleita venäläisiä vainajia." Jne.

Huhtinen päätyy siihen, että kyseessä on kansanperinne, mutta huhun kertominen jatkuu koska: "Salaliittoteoriat eivät kuole koskaan."

Ilmo Kekkonen
Viestit: 678
Liittynyt: 16.12.07 10:09

Re: 2000 vai 3000 teloitettua rintamakarkuria?

Huhtiniemi-keskustelussa ovat pian 40 vuotta olleet vastakkain toisaalla asiantuntemus ja tutkittu tieto, toisaalla usko. Keskustelu on sen tähden jauhanut paljolti tyhjää. Tutkijat, asiantuntijat ja veteraanit eivät ole löytäneet ainoatakaan todistetta salaisista ja laittomista teloituksista Lappeenrannan seudulla, ei Huhtiniemessä eikä muuallakaan. Niitä ei ole löytynyt myöskään Huhtiniemessä tehdyissä Helsingin Yliopisotn toimeenpanemissa kaivauksissa.
Siksi en oikein millään viitsisi ruveta uudelleen jauhamaan loppuun kaluttua asiaa.

Nyt on suuhygienisti Martti Pelho nostanut uskonsa varassa uudelleen esiin ajat sitten kumotut väitteet ilman yhtäkään uutta todistetta. Höysteeksi on sotkettu toisaalta täysin asiaankuulumattomia väitteitä ja toisaalta puhdasta mielikuvitusta.

En ryhdy käymään niitä läpi. Totean vain, että väitteet ovat perättömiä sekä Huhtiniemen tapahtumien että mukaan vedetyn entisen sota-arkiston osalta.
Martti Pelho kirjoitti:Kesällä 1944 Lappeenrannan seudun suojeluskuntapiiri ei ollut varmuudella vapaa tästä ideologisesta arjalaisuudesta punikeiksi, kommunisteiksi, ryssiksi, rotiksi ja hulluiksi luokittelemiensa tuhansien rintamakarkurinuorukaisten kohtaloista päätettäessä.
Otetaan tähän malliksi tuon yhden satunnaisesti napatun väittämän virheet. Lappeenrannan seutu kuului Suur-Saimaan suojeluskuntapiiriin, jonka esikunta oli Mikkelissä. Seutu oli sotatoimialuetta, josta vastasi Lauritsalaan 20.6. 44 siirtynyt
IV AKE ja sen sotilashallinnollinen toimisto sotapoliiseineen ja ilmasuojelutoimisto ilmasuojeluyksiköineen. Kaupungissa toimi HTK 1 alalyksiköineen. Seudulla oli paljon huoltolaitoksia. Sk-piirillä ei ollut mitään tekemistä karkureiden kanssa. Heitä ei myöskään luokiteltu yhtään miksikään, vaan selviteltiin ainoastaan karkuruusaika, tehdyt rikkomukset ja lähetettiin takaisin yhtymiin toimenpiteitä varten. Tästä vastasivat sotapoliisit. Seutu oli evakuoitu.

Lopuksi vielä pikku tarkistus Emma-Liisan tekstiin. IS:n toimittaja on Pasi Jaakkonen.

Emma-Liisa
Viestit: 4990
Liittynyt: 30.01.07 18:25

Re: 2000 vai 3000 teloitettua rintamakarkuria?

Ilmo Kekkonen kirjoitti: Lopuksi vielä pikku tarkistus Emma-Liisan tekstiin. IS:n toimittaja on Pasi Jaakkonen.
Niinpä onkin. Kiitos!

Emma-Liisa
Viestit: 4990
Liittynyt: 30.01.07 18:25

Re: 2000 vai 3000 teloitettua rintamakarkuria?

Martti Pelho kirjoitti:Kun vertaa lukuisten silminäkijöiden todistuksina antamien Huhtiniemen joukkohautapaikkojen koordinaatteja armeijan maatutkamittaustensa perusteella tutkimusryhmille antamiin koordinaatteihin, voi helposti ja luotettavasti päätyä tutkimuksellista huijausta todistavaan johtopäätöksen, jonka mukaan Helsingin yliopiston tutkimusryhmien kaivauksiensa kohdentamisessa käyttämät kaikkien kohteiden koordinaatit ovat armeijan antamien, Huhtiniemen vanhan, lukuisissa asiakirjoissakin mainitun, 1700-luvun ortodoksikalmiston eri osien ja hautojen koordinaatteja.
Todellisuudessa kaivuu tapahtui juuri sillä paikalla, jonka oli osoittanut Huhtiniemi-huhua aktiivisesti levittänyt Antti Arponen (lähteenä Pasi Jakkonen: Huhtiniemi, s. 108). Armeijalla ei tietääkseni ollut mitään tekemistä tutkimuksen kanssa.

Jaakkola kertoo (s. 98) toisen esimerkin siitä, miten silminnäkijän kertomusta ei uskottu, kun se ei sopinut huhuihin uskovien ennakkokäsityksiin. Vuonna 1971 vesilaipksen työmaalla tuöskennellyt silminnäkijä Jukka Karlsson näet totesi: "Ruumiissa ei näkynyt luodinreikiä. Ei niitä luita viety mihinkään."

Martti Pelho
Viestit: 168
Liittynyt: 11.03.11 14:16

Re: 2000 vai 3000 teloitettua rintamakarkuria?

Lainaamassani Jorma Uskin kertomuksessa on olennaista tosiasia, ettei Helsingin yliopiston tutkimus- ja kaivausraporteissa kerrota, että tutkimusryhmän johtaja, professori Mika Lavento, kutsui Uskin aikalaistodistajan kanssa Jyväskylästä Lappeenrannan Huhtiniemeen osoittamaan joukkohautapaikkaa.

Tutkimusryhmä lupasi jopa maksaa Uskin matkakulut.

Matkakulut on Uskin mukaan aikanaan asianmukaisesti laskutettu. Mutta ne ovat yhä maksamatta, lukuisista selityksistä ja lupauksista huolimatta.

Matkalaskua ei voi maksaa kun tutkimusraportissa ei ole aikalaistodistajan kertomusta eikä osoitetun teloitettujen hautapaikan koordinaatteja.
Ei siis ole virallisesti aikalaistodistajan kuulemista, haastattelua ja osoitettua joukkohautapaikkaa. Ja aikalaistodistajiahan oli peräti kolme, jotka osoittivat tutkimusryhmalle kaikkia saman, tarkan paikan.

Uskin kuskaama todistaja kertoi Lavenolle tarinansa ja osoitti tarkan paikan, jossa kesällä 1944 Huhtiniemessä oli heitelty teloittuja suomalaisia rintamakarkureita kuoppaan kuin halkoja. Tutkimusryhmän johtaja oli kertonut todistajalle parin muunkin todistajan kertoneen samassa paikassa olevan joukkohaudan.

Mutta mitä sitten todella tapahtui?

Tutkimusryhmä ei tutkinut tai kaivauttanut kolmen aikalaistodistajan tutkimusryhmälle osoittamaa paikkaa vuonna 2006 eikä myöhemminkään.

Kaivettiin turvallisesti vain sieltä, missä armeijan oman vuoden 2005 maatutkailun koordinaattien perusteella löytyy varmuudella vanhan venäläisten sotilaiden kalmiston vainajia, luita ja kiviaitaa.

Lokakuussa 2006 Huhtiniemestä tutkimusryhmälle kolmen aikalaistodistajan osoittama ja kertoma teloitettujen suomalaissotilaiden joukkohautapaikka täytettiin yöllä tutkimusryhmän kaivaustyön estämiseksi 2 metrisellä risu- ja roskakasalla. Päälle laitettiin lappu "Ei saa koskea!. Eikä tutkimusraporttien mukaan koskettukaan!

Lappeerannan kaupungin julkistaman Huhtiniemen kaavoitussuunnitelman mukaan kyseisen "risukasan" alla ollut maa-aines siirrettiin myöhemmin kuorma-autoilla pois haittaamasta tutkimustoimintaa!

Se, että kirjalija Paavo Haavikon mainitsema näkymätön käsi on jälleen toiminut ja on olemassa, on tosiasia.

Martti Pelho
suuhygienisti
Alhaurin el Grande
Andalusia

Emma-Liisa
Viestit: 4990
Liittynyt: 30.01.07 18:25

Re: 2000 vai 3000 teloitettua rintamakarkuria?

Hihhih, onpa mielikuvitusta, valitettavasti ei vain kovinkaan laadukasta. Kertomus on niin täynnä asiantuntemattomuutta ja epäjohdonmukaisuuksia, ettei se kelpaisi edes thrilleriin. Paitsi ehkä alle 10-vuotiaille lapsille.

Martti Pelho
Viestit: 168
Liittynyt: 11.03.11 14:16

Re: 2000 vai 3000 teloitettua rintamakarkuria?

Toveri Emma-Liisalle!

Jorma Uski on pitkäaikainen Jyväskylän kaupunginvaltuutettu. Hänen yhteystiedot saat kaupungin sivuilta.

Helsingin yliopiston vuoden 2006 Huhtiniemen kaivauksia koskevan raporttia ei ole museovirastossa saatavana.

Museovirastoon ei ole toimitettu puolustusvoimien Huhtiniemessä vuosina 2005-09 suorittamien maatutkailujen tuloksia koskevia raportteja.

Museovirastoon ei myöskään toimitettu ole amk:n opiskelijoiden vuosina 2006 ja 2008 Huhtiniemessä suorittamien maatutkailujen raportteja. Eikä myöskään opiskelijoille "sopivan" maatutkailukohteen valinneen puolustusvoimien asiantuntijan antamia lausuntoja.

Helsingin yliopiston tutkimusryhmät kohdistivat vuosina 2006-09 ns. tutkimuksensa ja kaivauksensa Huhtiniemessä tarkasti armeijan ohjeistuksen ja kontrollin mukaisesti paikkoihin, joista varmuudella löytyy mm. vanhan venäläisten sotilaiden kalmiston luita, esineitä ja kiviaitaa.

Vuoden 2009 kaivausten raportti museovirastossa on saatavana.

Kun olen huolellsesti tutustunut mainittuihin asiakirjoihin, johtopäätökseni on, että kysymyksessa on tieteellinen, armeijan ohjaama ja kontrolloima huijaus.

Suomen armeija ja sen edustajat ovat luonnollisesti ja riidatta esteellisiä virkatoiminsa ja avustamaan tutkimus- ja kaivaustoimintaa, jonka julkilausuttuna tarkoituksena kerrottiin olleen selvittää sitä, tappiovatko suomalaissotilaat laittomilla määräyksillä Lappeenrannan seudulla ja Huhtiniemessä kesällä 1944 suomalaisia sotilaita.

Myös professori Helena Rannan virkatoimien suhteen esteellisyys on ilmeinen hänen puolustusvoimien kanssa harjoittaman pitkän yhteistoimintasuhteen seurauksena.

Ranta oli muuten ainut Helsingin yliopiston Huhtiniemi-tutkimuksiin osallistuneista neljästä professorista, joka kertoi julkisuuteen - erehdyksessä tai ajattelemattomuuttaan - Helsingin yliopiston Huhtiniemi-tutkimusten perustuvan puolustusvoimien maatutkailun raportteihin. Siis ei aikalaistodistajien kertomuksiin tai osoittamiin joukkohautapaikkoihin kuten media asiassa toisin todisti tai kertoi.

Meidän suomalaistenkin osarahoittamissa Espanjan Andalusiaan 8 vuotta kestäneissä joukkomurhattujen kansalaisten hautojen etsimisessä ja kaivamisessa Espanjan armeija ja sen edustajat laitettiin hyllylle tuomioistuimen päätöksellä ns. laillisella esteellisyysperusteella. Luonnollisesti Espanjassakin armeijan edustajilla oli kivas halua ja tarkoitus puolustaa "pyhää sotilaskunniaansa" ja estää/harhaanjohtaa kaivauksia "omalla maatutkailuillaan".

Andalusiasta löytyi vuosina 2002-2010 yhteensä 614 sotilashallinnon murhaamien kansalaisten joukkohautaa. Vainajia laskettiin olevan 47200.

Sadat toimittajamme tuhansissa jutuissaan kertoivat meille satuja Huhtiniemessä etsittävän kesällä 1944 teloitettujen rintamakarkureiden hautoja aikalaistodistajien osoittamista paikoista.

Yksikään suomalainen toimittaja ei "huomannut" haastatella puolustusvoimien maatutkailijoita, jotka tekivät Huhtiniemen alueella 4200 virkatuntia maatutkailua vuosina 2005-09. Se siitä sananvapaudestamme.

Martti Pelho
suuhygienisti
Alhaurin el Grande
Andalusia

Emma-Liisa
Viestit: 4990
Liittynyt: 30.01.07 18:25

Re: 2000 vai 3000 teloitettua rintamakarkuria?

Martti Pelho kirjoitti: Helsingin yliopiston tutkimusryhmät kohdistivat vuosina 2006-09 ns. tutkimuksensa ja kaivauksensa Huhtiniemessä tarkasti armeijan ohjeistuksen ja kontrollin mukaisesti paikkoihin, joista varmuudella löytyy mm. vanhan venäläisten sotilaiden kalmiston luita, esineitä ja kiviaitaa.
Kaivauspaikan valitsi Huhtiniemi-huhun levittäjä Arponen.

Huhtiniemessä oli kesällä 1944 telttoihin majoitettuna sotilasyksiköitä, joten sinne ei voinut haudata ketään, saati tuhansia miehiä.

Mahdatko tajuta edes, miten suuri joukkohauta tarvitaan 2000-3000 hengelle? Sellaista ei risukasalla peitetä?

Palaa sivulle “Puheenvuoroja historiasta”