Tapio Onnela
Viestit: 4862
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukraina

05.04.16 17:18

Lemmi kirjoitti:
Tapio Onnela kirjoitti:Venäjä-asiantuntija Jarmo Koponen kirjoitti kiinnostavasti Venäjän mielipidekyselyistä blogissaan:
Venäjää on vuosia kuvattu teatrokratiaksi, jossa imitoidaan poliittista päätöksentekoa. Maata voi myös kutsua kleptokratiaksi, koska valtion omaisuutta on kaapattu yksityiseksi käsittämättömät määrät tai maata voi nimittää ”kyselykratiaksi”, jossa manipuloiduilla kyselytutkimuksilla ja kansanäänestyksillä haetaan kansalta allekirjoitus avainkysymyksiin, kuten kollega Anneli Ahonen suomensi ja tiivisti Vedomosti-lehden artikkelin..
Luulen että ketjun aihe on Ukraina.

Mitä Koponen kirjoittaa Ukrainan presidentin Poroshenkon ja Jatsenjukin hallituksen saamasta suosiosta kyselytutkimuksissa?
Olet oikeassa, Ukraina ketjuun tosiaankin väkisin tulee Venäjään liittyvää aineistoa. Olisi tietysti parempi jos nämä erottusivat selkeämmin toisistaan, mutta koska Ukrainan sodan syy on Venäjän ulkopolitiikassa mutta myös erityisesti sen sisäpolitiikassa, on mielestäni mahdollista viitata myös Venäjän sisäpolitiikan käänteisiin. Venäjän valtaeliitti pelkäsi värivallankumousten leviävän Ukrainasta Venäjälle ja päätti estää sen aiheuttamalla sodan.
Vastauksesi toiseen kysymykseen: en tiedä. Koponenhan on erityisesti Venäjä-asiantuntija. Tiedätkö sinä?

Petter Tikka
Viestit: 56
Liittynyt: 20.04.15 06:34

Re: Ukraina

06.04.16 09:41

Tapio Onnela kirjoitti:Apu on Venäjällä ennenkin osattu naamioida "veljelliseksi avuksi" kuten 1968 Tsekkoslovakiassa tai 1956 Unkarissa. Tosin tämä taitaa kertoa enemmänkin Venäjän nykyjohdon koulutuksellisista juurista Neuvostoliiton turvallisuuspalvelussa.
Venäjällä? Toivoisi todellakin, että Onnelalla olisi sentään edes alkeelliset tiedot Ukrainan lähihistoriasta. Nyt hän taas panee ihan omiaan Ukrainan historiasta 1900-luvulla.

Ukrainalaiset on ollut, päinvastoin kuin mitä Onnela kai olettaa, esillä aika hyvin NL:n historiassa. Ensin oli kyllä Georgiasta kotoisin oleva Josif Stalin ”kommunistidiktaattorina” NL:ssa. Hänen aikanaan oli kuitenkin ukrainalainen (osittain venäläistä alkuperää ihan aluksi) Nikita Hrustsev Ukrainan SNTL:n ensimmäinen sihteeri. Stalinin aikana valtaosa vainotuista oli kai sitten venäläisiä. Samoin Georgiasta oli Lavrentij Berija, joka tuli heti Stalinin jälkeen kommunistidiktaattoriksi. Venäläisvaino hellitti kyllä sitten hiukan ukrainalaisen Hrustsevin suojasäiden aikana.

NL:n pitkäaikaisin (Stalinin jälkeen) johtaja oli taas ukrainalainen kommunistidiktaattori Leonid Breshnev, jonka komennossa etnisesti venäläiset joutuivat elämään, tai riutumaan, jos sitä halutaan. Breshnev oli kotoisin Dnipropetrovskista, Keski-Ukrainasta.

Näyttää siltä että Onnelasta vallitsee jonkinlainen siamilainen kaksoissuhde Venäjän ja NL:n välillä. Tunnettua oli, että Ukraina oli monin tavoin NL:n johtava valtio ja sieltä nousi aika paljon väkeä NL:n johtoon. Esimerkiksi Hrustsevin syrjäyttäneen troikan toinen jäsen ukrainalainen Nikolai Podgorni oli kotoisin Keskiukrainasta Poltavan lähistöltä. Sen sijaan ei troikan kolmas Anastas Mikojan ollut ollenkaan ukrainalainen eikä venäläinen vaan armenialainen. Myös Konstantin Tšernenko oli alkujaan ukrainalainen ja hänen ukrainalaiset vanhempansa olivat maahanmuuttajia Venäjällä. Lopuksi sekä Mihail Gorbatshov että hänen vaimonsa olivat kumpikin puoliksi ukrainalaisia. Niin että Onnelan käsitys veljellisen avun periytymisestä Venäjältä on kyllä aika lailla pielessä.

Jos se on periytynyt jostain niin Georgiasta, josta Mihail Saaakashvili eli Odessan oblastin johtaja on kotoisin sekä Ukrainasta. Venäläisten oli tyytyminen toissijaisiin virkoihin.

Klaus Lindgren
Viestit: 1127
Liittynyt: 30.11.05 13:31

Re: Ukraina

07.04.16 13:37

Petter Tikka kirjoitti:Ukrainalaiset on ollut, päinvastoin kuin mitä Onnela kai olettaa, esillä aika hyvin NL:n historiassa.
- - -
Näyttää siltä että Onnelasta vallitsee jonkinlainen siamilainen kaksoissuhde Venäjän ja NL:n välillä.
Nyt minun täytyy tunnustaa, etten ymmärrä ollenkaan, mitä Petter Tikka yrittää sanoa. Näköjään Onnela on ymmärtänyt Tikan mielestä jotain väärin, mutta en edes molempien aiempia viestejä lukemalla päässyt selvyyteen siitä, mitä se voisi olla. Kenties Tikka yrittää kiistää isovenäläisten johtavan aseman Neuvostoliitossa, tai ehkä hän uskoo Onnelan sekoittavan Venäjän ja Neuvostoliiton, mutta en oikein usko kummankaan sentään sellaisia esittävän.

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 23:57

Re: Ukraina

07.04.16 20:34

Klaus Lindgren kirjoitti:
Petter Tikka kirjoitti:Ukrainalaiset on ollut, päinvastoin kuin mitä Onnela kai olettaa, esillä aika hyvin NL:n historiassa.
- - -
Näyttää siltä että Onnelasta vallitsee jonkinlainen siamilainen kaksoissuhde Venäjän ja NL:n välillä.
Nyt minun täytyy tunnustaa, etten ymmärrä ollenkaan, mitä Petter Tikka yrittää sanoa. Näköjään Onnela on ymmärtänyt Tikan mielestä jotain väärin, mutta en edes molempien aiempia viestejä lukemalla päässyt selvyyteen siitä, mitä se voisi olla. Kenties Tikka yrittää kiistää isovenäläisten johtavan aseman Neuvostoliitossa, tai ehkä hän uskoo Onnelan sekoittavan Venäjän ja Neuvostoliiton, mutta en oikein usko kummankaan sentään sellaisia esittävän.
Luulen Onnelan sanovan, että Neuvostoliiton tekemä Tsekkoslovakian ja Unkarin miehitys oli venäläisten syytä ja Petterin sanovan, että Neuvostoliiton johdossa oli muitakin kuin venäläisiä.

Minulla olisi muutakin mielessä asiasta, mutta tämä on Ukraina-aiheinen ketju niin jätän Neuvostoliiton ja Venäjän puimisen.

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 23:57

Re: Ukraina

07.04.16 21:58

Hollantilaiset äänestivät Ukrainan ja EU:n välistä assosiaatiosopimusta vastaan. Ei äänet voittivat ja Hollannin pääministeri on ilmoittanut, että assosiaatiosopimuksesta on keskusteltava. Kansanäänestys ei sido Rutten hallitusta.

Muissa maissa ei ole vastustusta Ukrainan ja EU:n assosiaatiosopimukselle ole ollut. Voi olla, että joku suomalainenkin vastustaa, mutta hän on hiljaa.

Poroshenkolle äänestyksen tulos oli tietysti tappio. Ukrainan oppositio ja Poroshenkon oman puolueen jäsenet syyttävät Poroshenko korruption kitkemättä jättämisestä, mikä olisi syy, ainakin yksi, hollantilaisten äänestystulokseen. Suomen hallitukselle ja 26:lle muulle EU-hallitukselle Ukrainan korruptio ei ole ollut este assosiaatiosopimuksen hyväksymiselle.

Ukraine blame game erupts over outcome of Dutch referendum
http://www.dw.com/en/ukraine-blame-game ... a-19172397

Luin, että Ukrainan assosiaatiosopimuksen kannattajien keskeinen argumentti oli estää Putinia voittamasta. Se ei purrut hollantilaisiin.

Korruption vuoksi Poroshenko on ollut ahtaalla muutamia kuukausia. Länsimaiden media ei pitänyt siitä, että korruption vastaiset virkamiehet erosivat ja syyttivät Ukrainan hallintoa korruption vastaisten toimien estämisestä.

Vajaa viikko sitten Poroshenko kutsui New York Timesin Ukrainan korruptiota koskevaa pääkirjoitusta hybridi-sodaksi Ukrainaa vastaan.

Poroshenko calls New York Times editorial part of 'hybrid war' against Ukraine
https://www.kyivpost.com/article/conten ... 11228.html

New York Timesin pääkirjoitus:
Ukraine’s Unyielding Corruption
http://www.nytimes.com/2016/04/01/opini ... .html?_r=1

Kaiken lisäksi Poroshenkon nimi löytyy ns Panama-papereista.
UKRAINE: THE PRESIDENT’S OFFSHORE TAX PLAN
https://www.occrp.org/en/panamapapers/u ... -offshore/

Poroshenkon verosuunnitelma ei suinkaan ole Panamassa kuten nimi Panama-paperit viittaa vaan Brittien Neitsytsaarilla. Rahat ovat siis Britannian hallitsemalla Karibian saarella.

Pari asiaa Panamapaperien taustoista on ehkä tarpeen esittää, koska ne saattavat selittää tulevia tapahtumia. Papereitten tutkintaa harjoittaa OCCRP, jonka rahoittajia ovat USA:n hallitus USAID:n kautta ja Gerge Sorosin Open Society. Aineistoa tutkivat toimittajat kuuluvat ICIJ:iin, jota rahoittaa myös George Sorosin Open Society ja ICIJ on Center for Public Integrityn projekti, jota George Sorosin säätiö myös rahoittaa monien muiden amerikkalaisten säätiöiden ja muiden tahojen lisäksi.
https://www.publicintegrity.org
https://www.icij.org/index.html

Olen lukenut, että jotkut ihmettelevät amerikkalaisten puuttumista Panama-papereista. On kai mahdoton sanoa, johtuuko puute siitä, että tutkimusten rahoittajatahot ovat amerikkalaisia. Luulen, että suurempi syy voi olla, että USA:ssa voi jokaisella osavaltiossa tehdä vastaavia kuorityhtiöitä kuin Brittien Neitsytsaarilla ja Panamassa. Amerikkalaiset salaavat omistukset omassa maassaan.

On paljon spekulaatiota siitä, että tutkimusten rahoittajatahot ovat amerikkalaisia ja Panama-papereitten yhteydessä paljon media on nostanut esille Vladimir Putinin, vaikka Putinin mimeä ei ole Panama-papereissa. En tiedä onko noilla kahdella asialla yhteys.

Mutta eräs asia, Ukrainasta kun on kyse, on se, että Poroshenko on Sorosin "kaveri". Aivan kuten venäläinen sellisti on Putinin kaveri.

Poroshenko on antanut Sorosille mitalin. Poroshenko kiittää Sorosin International Renaissance säätiötä suuresta merkityksestä Ukrainian valtiokehitykseen 25 vuoden aikana.
Ukrainian President Gives High State Award To Soros
http://www.rferl.org/content/ukrainian- ... 62587.html

Soros on siis pitkään rahoittanut ukrainalaisia. Luulen, ettei hän rahoittanut Janukovitsin hallintoa. Joku voi tietää paremmin.

Mutta nyt Poroshenkon kaverin Sorosin rahoittamat järjestöt paljastavat Poroshenkon verokeidastoiminnan. Sillä voi olla merkitystä. Kaveruus voi olla katkolla. Voi olla, ettei se koskaan ollut normaali kaveruus vaan enemmänkin liittolaisuus.

Epäilen, että viimeaikaiset skandaalit, myös se, ettei Jatsenjukin hallitus kaatunut Poroshenkon vaatimuksesta viittaavat siihen, että Poroshenko ei ole pitkään Ukrainan presidenttinä. Voin olla väärässäkin, mutta epäilen Poroshenkon olevan menettämässä lännen ja Sorosinkin tuen.

lentava kirvesmies
Viestit: 360
Liittynyt: 07.12.07 10:20

Re: Ukraina

08.04.16 08:17

Lemmi kirjoitti:Hollantilaiset äänestivät Ukrainan ja EU:n välistä assosiaatiosopimusta vastaan. Ei äänet voittivat ja Hollannin pääministeri on ilmoittanut, että assosiaatiosopimuksesta on keskusteltava. Kansanäänestys ei sido Rutten hallitusta.

Muissa maissa ei ole vastustusta Ukrainan ja EU:n assosiaatiosopimukselle ole ollut. Voi olla, että joku suomalainenkin vastustaa, mutta hän on hiljaa.

Poroshenkolle äänestyksen tulos oli tietysti tappio. Ukrainan oppositio ja Poroshenkon oman puolueen jäsenet syyttävät Poroshenko korruption kitkemättä jättämisestä, mikä olisi syy, ainakin yksi, hollantilaisten äänestystulokseen. Suomen hallitukselle ja 26:lle muulle EU-hallitukselle Ukrainan korruptio ei ole ollut este assosiaatiosopimuksen hyväksymiselle.

Ukraine blame game erupts over outcome of Dutch referendum
http://www.dw.com/en/ukraine-blame-game ... a-19172397

Luin, että Ukrainan assosiaatiosopimuksen kannattajien keskeinen argumentti oli estää Putinia voittamasta. Se ei purrut hollantilaisiin.

Korruption vuoksi Poroshenko on ollut ahtaalla muutamia kuukausia. Länsimaiden media ei pitänyt siitä, että korruption vastaiset virkamiehet erosivat ja syyttivät Ukrainan hallintoa korruption vastaisten toimien estämisestä.

Vajaa viikko sitten Poroshenko kutsui New York Timesin Ukrainan korruptiota koskevaa pääkirjoitusta hybridi-sodaksi Ukrainaa vastaan.

Poroshenko calls New York Times editorial part of 'hybrid war' against Ukraine
https://www.kyivpost.com/article/conten ... 11228.html

New York Timesin pääkirjoitus:
Ukraine’s Unyielding Corruption
http://www.nytimes.com/2016/04/01/opini ... .html?_r=1

Kaiken lisäksi Poroshenkon nimi löytyy ns Panama-papereista.
UKRAINE: THE PRESIDENT’S OFFSHORE TAX PLAN
https://www.occrp.org/en/panamapapers/u ... -offshore/

Poroshenkon verosuunnitelma ei suinkaan ole Panamassa kuten nimi Panama-paperit viittaa vaan Brittien Neitsytsaarilla. Rahat ovat siis Britannian hallitsemalla Karibian saarella.

Pari asiaa Panamapaperien taustoista on ehkä tarpeen esittää, koska ne saattavat selittää tulevia tapahtumia. Papereitten tutkintaa harjoittaa OCCRP, jonka rahoittajia ovat USA:n hallitus USAID:n kautta ja Gerge Sorosin Open Society. Aineistoa tutkivat toimittajat kuuluvat ICIJ:iin, jota rahoittaa myös George Sorosin Open Society ja ICIJ on Center for Public Integrityn projekti, jota George Sorosin säätiö myös rahoittaa monien muiden amerikkalaisten säätiöiden ja muiden tahojen lisäksi.
https://www.publicintegrity.org
https://www.icij.org/index.html

Olen lukenut, että jotkut ihmettelevät amerikkalaisten puuttumista Panama-papereista. On kai mahdoton sanoa, johtuuko puute siitä, että tutkimusten rahoittajatahot ovat amerikkalaisia. Luulen, että suurempi syy voi olla, että USA:ssa voi jokaisella osavaltiossa tehdä vastaavia kuorityhtiöitä kuin Brittien Neitsytsaarilla ja Panamassa. Amerikkalaiset salaavat omistukset omassa maassaan.

On paljon spekulaatiota siitä, että tutkimusten rahoittajatahot ovat amerikkalaisia ja Panama-papereitten yhteydessä paljon media on nostanut esille Vladimir Putinin, vaikka Putinin mimeä ei ole Panama-papereissa. En tiedä onko noilla kahdella asialla yhteys.

Mutta eräs asia, Ukrainasta kun on kyse, on se, että Poroshenko on Sorosin "kaveri". Aivan kuten venäläinen sellisti on Putinin kaveri.

Poroshenko on antanut Sorosille mitalin. Poroshenko kiittää Sorosin International Renaissance säätiötä suuresta merkityksestä Ukrainian valtiokehitykseen 25 vuoden aikana.
Ukrainian President Gives High State Award To Soros
http://www.rferl.org/content/ukrainian- ... 62587.html

Soros on siis pitkään rahoittanut ukrainalaisia. Luulen, ettei hän rahoittanut Janukovitsin hallintoa. Joku voi tietää paremmin.

Mutta nyt Poroshenkon kaverin Sorosin rahoittamat järjestöt paljastavat Poroshenkon verokeidastoiminnan. Sillä voi olla merkitystä. Kaveruus voi olla katkolla. Voi olla, ettei se koskaan ollut normaali kaveruus vaan enemmänkin liittolaisuus.

Epäilen, että viimeaikaiset skandaalit, myös se, ettei Jatsenjukin hallitus kaatunut Poroshenkon vaatimuksesta viittaavat siihen, että Poroshenko ei ole pitkään Ukrainan presidenttinä. Voin olla väärässäkin, mutta epäilen Poroshenkon olevan menettämässä lännen ja Sorosinkin tuen.

Monsanto, Dow chemicals, Citigroup, PDC energy. Näitä yhdistää Ukraina ja George Soros. Sattumaa toki!

Ukrainan teollisuutta on nykyhallinnon aikana ajettu järjettömän tuntuisesti alas. Mitä siis halpatyövoiman lisäksi maahan on jäänyt? On jäänyt sen luonnonvarat, joista merkittävin on viljelysmaa ja muutahan ei sitten enää jää kuin liuskekaasuvarat.

Koska maan talous on ajettu alas, niin näitä hydyntämään ei itsellä ole enään mahdollisuutta, niinpä nykyhallinnon suunnitelma maatalousmaan yksityistämisestä voi hyödyttää ainoastaan ulkomaisia sijoittajia. Tällä alalla erittäin aktiivista roolia näyttelevät alussa mainitsemani yhtiöt.
Näitä yhtiöitä yhdistää yksi yhteinen tekijä; kaikissa niissä on mukana Porosenkon "ystävä" George Soros. Siis Soros ei yksinomaan rahoita Ukrainassa Bellingcatin toimintaa.

Sorosin Ukrainalaiset "ystävät" Porosenko ja Jatsenjuk, ovat tosiaankin vaihtuneet hyödyllisistä työkaluista rasitteeksi, joten vaihto on tarpeen.
Muistaakseni Onnela käytti joskus Janukovitsista nimitystä "hylkiöpresidentti" (mitä se sitten tarkoittaakaan). En muista hänen käyttäneen nykyisestä vastaavaa nimitystä, vaikka nykyisen kannatus on vain murto-osa "hylkiöpresidentin" kannatuksesta.

Veikko I Palvo
Viestit: 1138
Liittynyt: 04.03.13 23:09

Re: Ukraina

08.04.16 09:16

lentävä kirvesmies kirjoitti:
Ukrainan teollisuutta on nykyhallinnon aikana ajettu järjettömän tuntuisesti alas. Mitä siis halpatyövoiman lisäksi maahan on jäänyt? On jäänyt sen luonnonvarat, joista merkittävin on viljelysmaa ja muutahan ei sitten enää jää kuin liuskekaasuvarat.
Liuskekaasuvaroja ei nykyisellä öljynhinnalla kannata hyödyntää esim. Puolassakaan ja Venäjä otti Krimin rannikkovesien öljyn ja kaasun, http://www.bloomberg.com/news/articles/ ... -gas-hopes joita Ukraina oli jo ottamassa käyttöön. Nuo Krimin Skifska- ja Foros- öljy-ja kaasukentät ovat nyt Venäjän hallussa.

Ja Donetskin ja Luhanskin itäosissa, separatistien hallussa olevalla alueella, "teollisuutta on ajettu alas" Minsk II-sopimuksen tulitaukolinjan länsipuolellakin taisteluiden johdosta. Ennen sotaa koko Donetskin ja Luhanskin alueen kaivokset ja tehtaat edustivat 16 %:a Ukrainan bkt:stä ja Donetsk oli kolme kertaa Luhanskia suurempi tuotoltaan. Vienti Donbassin alueelta on tietystikin loppunut tai ehkäpä "Novorossijan" alueen kaivokset ja tehtaat tuottavat hieman nykyisinkin?

Veikko Palvo

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 23:57

Re: Ukraina

08.04.16 10:34

lentävä kirvesmies kirjoitti:Sorosin Ukrainalaiset "ystävät" Porosenko ja Jatsenjuk, ovat tosiaankin vaihtuneet hyödyllisistä työkaluista rasitteeksi, joten vaihto on tarpeen.
Reuters blogissa Josh Cohen kirjoitti joulukuussa Ukrainan korruptiosta ja antoi Poroshenkolle ohjeet kuin on toimittava.

Kirjoituksessaan Cohen kertoo kuinka IMF:n antama 1,8 miljardin dollarin apu Ukrainalle häivytettiin veroparatiisiyhtiöille Ihor Kolomoyskin omistaman PrivatBankin tileiltä. Ihor Kolomoyski on oligarkki, joka lupasi palkkion kiinni saadusta venäläisestä ja rahoitti Dnipron pataljoonat sotaan Itä-Ukrainassa.

Corruption in Ukraine is so bad, a Nigerian prince would be embarrassed
http://blogs.reuters.com/great-debate/2 ... rrassed-2/

Kirjoitus on viime joulukuulta. Cohen siteeraa USA:n varapresidentti Bideniä, joka on sanonut, että "korruptio syö Ukrainaa syövän lailla" ja, että Proshenkolla on viimeiset hetket toimia korruptiota vastaan ennen kuin USA lopettaa avun Ukrainalle.

Bidenillä on myös henkilökohtainen suhde Ukrainaan. Hänen poikansa Hunter Biden nimitettiin heti vallankumouksen jälkeen huhtikuussa 2014 ukrainalaisen energiayhtiön Burisma Holdingin johtajistoon. Yhtiö on Ukrainan suurin yksityinen maakaasun tuottaja.

George Soros on 23 miljardin dollarin omaisuuden omistaja. Hän on amerikkalainen oligarkki, joka käyttää varojaan poliittisen vaikutusvallan saamiseen. Hän rahoitti George W Bushin vastaista toimintaa USA:ssa ja tukee Hillary Clintonia presidentiksi. Hän on sanonut, että suurin este maailman stabiilisuudelle ja oikeudenmukaisuudelle on USA. Hilary Clinton oli yksi George W Bushin Irakiin hyökkäyksen tukijoista.

Soros tuli kuuluisaksi myytyään Englannin puntaa lyhyeksi 10 miljardilla dollarilla. Kun Englannin keskuspankki joutui päästämään punnan kellumaan sai Soros miljardin dollarin voiton.

Soros on lähinnä spekulantti. Hänen sijoituksensa perustuvat stabiilin tilanteen romahtamiseen. Hänellä on sille nimitys reflexivity. Siinä hyödytään taloudellisesti kun stabiili tilanne muuttuu kriisiksi ja tapahtuu ylilyönti ennen kuin tilanne stabiloituu uudelleen. Vuotaneessa Soroksen Poroshenkolle lähettämässä kirjeessä Soros ehdotti Poroshenkolle big-bangiä eli kertaheitolla tapahtuvia talousuudistuksia. Ne syöksisivät talouden kaaokseen ennen uuden stabiilin tilanteen muodostumista.

Taloustieteen Nobelisti Paul Krugman on sanonut wikiartikkelin mukaan:
these days there really are investors who not only move money in anticipation of a currency crisis, but actually do their best to trigger that crisis for fun and profit. These new actors on the scene do not yet have a standard name; my proposed term is 'Soroi
Krugmanin mukaan on olemassa sijoittajia, jotka eivät vain siirrä rahoja ennustaessaan kriisejä vaan myös tekevät parhaansa luodakseen kriisejä huvikseen ja voitokseen. Näillä uusilla toimijoilla ei ole vielä vakiintunutta nimeä ja Krugman ehdottaa nimeksi Soroi Soroksen mukaan.
https://en.wikipedia.org/wiki/George_So ... mic_theory

lentava kirvesmies
Viestit: 360
Liittynyt: 07.12.07 10:20

Re: Ukraina

08.04.16 12:34

Veikko I Palvo kirjoitti:
lentävä kirvesmies kirjoitti:
Ukrainan teollisuutta on nykyhallinnon aikana ajettu järjettömän tuntuisesti alas. Mitä siis halpatyövoiman lisäksi maahan on jäänyt? On jäänyt sen luonnonvarat, joista merkittävin on viljelysmaa ja muutahan ei sitten enää jää kuin liuskekaasuvarat.
Liuskekaasuvaroja ei nykyisellä öljynhinnalla kannata hyödyntää esim. Puolassakaan ja Venäjä otti Krimin rannikkovesien öljyn ja kaasun, http://www.bloomberg.com/news/articles/ ... -gas-hopes joita Ukraina oli jo ottamassa käyttöön. Nuo Krimin Skifska- ja Foros- öljy-ja kaasukentät ovat nyt Venäjän hallussa.

Ja Donetskin ja Luhanskin itäosissa, separatistien hallussa olevalla alueella, "teollisuutta on ajettu alas" Minsk II-sopimuksen tulitaukolinjan länsipuolellakin taisteluiden johdosta. Ennen sotaa koko Donetskin ja Luhanskin alueen kaivokset ja tehtaat edustivat 16 %:a Ukrainan bkt:stä ja Donetsk oli kolme kertaa Luhanskia suurempi tuotoltaan. Vienti Donbassin alueelta on tietystikin loppunut tai ehkäpä "Novorossijan" alueen kaivokset ja tehtaat tuottavat hieman nykyisinkin?

Veikko Palvo

Ukrainan nykyhallinnon toimesta on sekä heidän hallitsemillaan alueilla, että Donbassin alueella tapahtunut "alasajoa".
Kun se Kiovan hallinnoimilla alueilla on tapahtunut "rauhanomaisesti", on se Donbassin alueella toteutettu sotilaallisesti.
www.youtube.com/watch?v=NGgUk7Oqfj4&nohtmlS=false
linkissä nähdään, miten "alasajoa" on suoritettu. Keskipitkän kantaman ohjuksen 1,5 tonnin taistelukärjen tuhoa kemiantehtaassa Donetskissa.
Pohjoiskorea on ampunut joskus vastaavia mereen. Siis ei tappotarkoituksessa, tai tuhotakseen infrastuktuuria. Tähän on vastattu maailmalla asettamalla lisää uusia talouspakotteita. En nyt satu muistamaan minkälaisten rankaisutoimien kohteeksi Ukraina on joutunut, mutta heidän teon luonteen huomioiden, oletan rankaisutoimien olevan mittavampia.

kpj
Viestit: 255
Liittynyt: 18.10.13 21:13

Re: Ukraina

08.04.16 23:03

Lemmi kirjoitti:
Minulla olisi muutakin mielessä asiasta, mutta tämä on Ukraina-aiheinen ketju niin jätän Neuvostoliiton ja Venäjän puimisen.
Neuvostoliitto on ylivoimaisesti tärkein vaihe Ukrainan historiasta. Lisäksi Ukraina on olennaisen tärkeä osa Neuvostoliiton historiaa.

Keskustellaan kai täällä sentään historiasta?

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 23:57

Re: Ukraina

11.04.16 21:59

Lemmi kirjoitti:Epäilen, että viimeaikaiset skandaalit, myös se, ettei Jatsenjukin hallitus kaatunut Poroshenkon vaatimuksesta viittaavat siihen, että Poroshenko ei ole pitkään Ukrainan presidenttinä. Voin olla väärässäkin, mutta epäilen Poroshenkon olevan menettämässä lännen ja Sorosinkin tuen.
Taisin olla väärässä. Poroshenkon ja Jatsenjukin valtataistelu päättyi Jatsenjukin häviöön ainakin tältä erää.

Vuonna 2014 ennen vallankumousta USA:n apulaisulkoministeri Victoria Nuland ja USA:n suurlähettiläs Pyatt sopivat julkisuuteen vuotaneessa puhelinkeskustelussa, että Ukrainan tuleva pääministeri on Jatsenjuk.

Eilen New York Times kirjoitti Jatsenjukin erosta, että Ukrainan läntiset liittolaiset lopulta menivät Poroshenkon puolelle ja työnsivät Jatsenjukin sivuun. Erottivatko amerikkalaiset nimittämänsä?
Ukraine’s Western allies eventually sided with Mr. Poroshenko and pushed Mr. Yatsenyuk to step aside.
Arseniy Yatsenyuk, Ukraine’s Premier, Quits Amid Splits in Post-Revolution Alliance
http://www.nytimes.com/2016/04/11/world ... .html?_r=0

Amerikkalainen Forbes kirjoitti Jatsenjukin sanoneen hänestä tulevan Ukrainan huonoin pääministeri koskaan. Forbesin mukaan hän oli oikeassa. Poroshenko pyysi nätisti Jatsenjukia väistymään kuukausi sitten ja huhu on nyt, että "meidän kaveri Jats" vaihdetaan "tyttöön Nataliehen.

Natalie on amerikkalainen Natalie Jaresko, joka on työskennellyt USA:n hallinnossa. Jutun me viitannee amerikkalaisten kaveriin ja tyttöön.
Arseniy “Yats” Yatsenyuk said it best back in 2014: he would be the worst Prime Minister Ukraine has seen ever. He was right. Parliament wants Washington’s favorite Ukrainian to step down. President Petro Poroshenko asked him politely a month ago. And now rumor has it that “our guy Yats” will be replaced by “our girl Natalie” in Kyiv’s musical chairs.
The American Woman Being Asked To Save Ukraine
http://www.forbes.com/sites/kenrapoza/2 ... 4a2b5f1724

lentava kirvesmies
Viestit: 360
Liittynyt: 07.12.07 10:20

Re: Ukraina

14.04.16 09:52

Uusi pääministeri on jo tätä kirjoittaessani valittu. En ole viime hetken tapahtumista tietoinen, mutta todennäköisesti valinta on Groisman.
Kuka on Groisman?

Vladimir Groisman on Vinnitsan Juutalaisia, kuten sukulaisensa Porosenko (Valdsman).
Groisman on syntynyt Vinnitsassa 1978. Työuransa aloitti jo varhain 1992 - 1994 hitsarina. 1994 OKO uhtiön talousjohtajana 2 kuukautta. (toimien samalla järjestyneen rikollisryhmänkin johtajana). 1994 - 2005 isänsä Boris Groismanin (asuu Israelissa) hallinnoiman Junost torin talousjohtajana. Paikalliset asukkaat käyttävät torista nimitystä "itkumuuri".

2007 Kreditprombank myönsi 10 800 000 usd lainan Groismaneille, jolla rakennettiin torin paikalle kauppakeaskus "Magigrand".
Osa rahoista käytettiin rakentamiseen, mutta suurin osa vain "katosi". Laina erääntyi maksettavaksi 17.9.2009 jolloin lainan saanut yhtiö Junost tori ajautui konkurssiin. 2009 yleinen syyttäjä nosti kanteen Groismaneja vastaan keinottelusta. 5.7.2010 syyttestä luovuttiin. Syytettä ajanut henkilökin sai samalla lahjaksi asunnon Vinnitsan keskustasta.

Poliittista uraa Groisman on luonut. 2002 - 2006 Vinnitsan kaupunginvaltuuston jäsen, 2000 - 2003 opiskeli juristiksi ennätyslyhyessä ajassa, 2005 - 2006 Vinnitsan kaupunginsihteeri, 2006 Vinnitsan pormestari ja 2010 uudellenvalinta. 2014 "vinnitsan maidan" jolloin kaupunkilaiset karkoittivat kaupungista ja palasi takaisin Bandansa avustamana. 27.2.2014 rakentamisesta ja kiinteistöistä vastaava ministeri.

Omsistuksessaan muunmuassa Magirandin lisäksi. OOO junost yhtiö joka toimii kiinteistöjen vukraajana. Junost plus samalla alalla. OOO Intertreid samalla toimialalla. SHKP Padilla toimii maataloudessa. Lisäksi lukuisia muita omistuksia, jotka Groisman siirsi Ukrainan lain määräämänä lähisukulaistensa omistukseen saatuaan valtion viran.

Lähteenä Antikor Ukraina ja Jevis RU.

lentava kirvesmies
Viestit: 360
Liittynyt: 07.12.07 10:20

Re: Ukraina

14.04.16 10:34

Lisään vielä, jos jouku ihmettelee mistä varat ukrainaan(kin) syntyneille uusille pankeille.
Kreditprombank saa, tai ainakin sai varansa Euroopan jälleenrakennus ja kehityspankilta (EBRD). Joka kertoo itsestään "kehityspankin tehtävänä on tukea markkinatalouden ja demokratian kehitystä". Kreditbrombankin yhteistyökumppani on lakiasiaintoimisto SALAS, joka kuuluu osana US-Ukraina Business Counsil.iin (USUBC).

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 23:57

Re: Ukraina

18.04.16 19:12

Lemmi kirjoitti:Ampuminen alkoi noin 6.40 aamulla 20.2.14

Kun ampuminen alkoi, poliisien johtaja soitti kansanedustaja Andriy Shevchenkolle kertoen, että joku ampuu poliiseja Konservatoriosta. Shevchenko otti yhteyttä Maidanin komendanttina toimineeseen Andriy Parubiy:iin, josta tuli vallankumouksen jälkeen Ukrainan turvallisuusneuvoston puheenjohtaja joka valvoi Itä-Ukrainan terrorismin vastaista operaatiota. Parubiy kuului Julia Timoshenkon Batkivshchyna-puolueeseen.

Parubiyn mukaan Konservatioriosta ei löytynyt mitään, mutta valokuvaaja näki vielä klo 08.00 jälkeen Konservatoriossa kolme aseistettua miestä. Näin kertoo BBC:n Gatehouse.
Andriy Parubiylla on mennyt hyvin. Volodymyr Groysmanin tultua valituksi uudeksi pääministeriksi Paubiysta tuli uusi Radan puheenjohtaja. Noin kertoo kiovalainen Kiev Post.
Groysman becomes Ukraine's new prime minister, Parubiy takes over as speaker of parliament
http://www.kyivpost.com/article/content ... 11971.html

Parubiy perusti sosiaaliskansallisen ukrainalaisen puolueen 1991, josta tuli myöhemmin Ukrainan hallituspuolue Svoboda.
https://en.wikipedia.org/wiki/Social-Na ... of_Ukraine

Parubiy oli ns Maidanin komendantti. Siinä roolissa hän oli yllä olevassa lainauksessa.

Radan varapuheenjohtaja jatkaa Oksana Syroyid, joka New York Timesin mukaan ei halua Ukrainan toteuttavan Minskin rauhansopimusta.
Ex-Professor Upsets Ukraine Politics, and Russia Peace Accord
http://www.nytimes.com/2016/03/19/world ... royid.html

NYT:n kirjoituksen mukaan Radan varapuheenjohtaja Syroyid on yhdistänyt Ukrainan kansallismieliset puolueet Miskin sopimuksen mukaista lain muutosta vastaan. Parubiy on äärikansallismielinen ja ilmeisesti myös Minskin sopimuksen vastustaja.

lentava kirvesmies
Viestit: 360
Liittynyt: 07.12.07 10:20

Re: Ukraina

21.04.16 09:22

Lemmi kirjoitti:
Lemmi kirjoitti:Ampuminen alkoi noin 6.40 aamulla 20.2.14

Kun ampuminen alkoi, poliisien johtaja soitti kansanedustaja Andriy Shevchenkolle kertoen, että joku ampuu poliiseja Konservatoriosta. Shevchenko otti yhteyttä Maidanin komendanttina toimineeseen Andriy Parubiy:iin, josta tuli vallankumouksen jälkeen Ukrainan turvallisuusneuvoston puheenjohtaja joka valvoi Itä-Ukrainan terrorismin vastaista operaatiota. Parubiy kuului Julia Timoshenkon Batkivshchyna-puolueeseen.

Parubiyn mukaan Konservatioriosta ei löytynyt mitään, mutta valokuvaaja näki vielä klo 08.00 jälkeen Konservatoriossa kolme aseistettua miestä. Näin kertoo BBC:n Gatehouse.
Andriy Parubiylla on mennyt hyvin. Volodymyr Groysmanin tultua valituksi uudeksi pääministeriksi Paubiysta tuli uusi Radan puheenjohtaja. Noin kertoo kiovalainen Kiev Post.
Groysman becomes Ukraine's new prime minister, Parubiy takes over as speaker of parliament
http://www.kyivpost.com/article/content ... 11971.html

Parubiy perusti sosiaaliskansallisen ukrainalaisen puolueen 1991, josta tuli myöhemmin Ukrainan hallituspuolue Svoboda.
https://en.wikipedia.org/wiki/Social-Na ... of_Ukraine

Parubiy oli ns Maidanin komendantti. Siinä roolissa hän oli yllä olevassa lainauksessa.

Radan varapuheenjohtaja jatkaa Oksana Syroyid, joka New York Timesin mukaan ei halua Ukrainan toteuttavan Minskin rauhansopimusta.
Ex-Professor Upsets Ukraine Politics, and Russia Peace Accord
http://www.nytimes.com/2016/03/19/world ... royid.html

NYT:n kirjoituksen mukaan Radan varapuheenjohtaja Syroyid on yhdistänyt Ukrainan kansallismieliset puolueet Miskin sopimuksen mukaista lain muutosta vastaan. Parubiy on äärikansallismielinen ja ilmeisesti myös Minskin sopimuksen vastustaja.

Mikä on miehiään Parubij? Lyhyt historiikki.

Parubij on syntynyt Lvovin alueella 1971. Työuransa aloitti 1987 laboranttina (argeologia). !988 liittyi nationalistiseen organisaatioon "spadshina". Samana vuonna pidätys osallistumisesta nationalistimielenosoitukseen. 1990 valittiin Lvovin alueneuvoston jäseneksi. Samoihin aikoihin oli ystävänsä Oleg Tagnobogin kanssa perustamassa "ukrainan kansallissosialistista puoluetta", jonka nimi muutettiin 2004 "svoboda".

1994 Lvov yliopisto "franko" arvosana arkeologiasta. 2001 Lvov polytekninen yliopisto politologia ja sosiologia.
1994 - 1998 Lvovin kaupunkineuvoston jäsen. 1996 Ukrainan sotalaivaston yhdistyksen johtaja. 1999 poliittisen (fasisti) lehden "orientir" toimittaja.
2002 - 2006 Lvovin alueneuvoston jäsen. 2005 liittyy Jutsenkon blokkiin "nasa ukraina". 2007 kansanedustaja. 2012 liittyy Jatsenjukin joukkoihin.
2014 Aleksandr Turtsinovin liittolainen ja osallistui "maidaniin".

Vanhemmistaan Parybij ei puhu mitään. Tiedetään heidän toimittaneen 1977 lapsensa lääkärin tutkimuksiin, henkisten ongelmien takia.
Parubijlla on sisar, joka oli 2008 syytteessä lahjusten ottamisesta. Jostain syystä syytettä ei kuitenkaan ajettu.
Hänellä on myös serkku Jaroslavl, joka on Lvovissa tunnettu rikollisauktoriteetti, johtaen rikollisryhmää "besenih". Joka kuuluu osana rikollisryhmään "diduha", jota johtaa Vladimir Diduha.


Parubijsta käytetään nimitystä "maidanin komentaja". Häntä pidetään Maidanin ampumisten käytännön johtajana. Sillä hänestä on kuvamateriaalia joissa hän selvästi komentaa aseistettuja ryhmiä. Parubijn komennossa oli ammunnan aikoihin muunmuassa Filharmonian rakennus, josta tarkka-ampujat toimivat. http://www.colonelcassad.livejournal.co ... =261091201

Palaa sivulle “Puheenvuoroja historiasta”