Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 23:57

Re: Ukraina

25.04.16 22:23

BBC esittää toukokuun 3. päivä dokumentin The Conspiracy Files: Who Shot Down MH17?
http://www.bbc.co.uk/mediacentre/progin ... racy-files

BBC:n julkaisemien esitietojen mukaan dokumentissa esiintyy silminnäkijöitä, jotka näkivät lentokoneen lentäneen MH17:n lähettyvillä ennen MH17:n putoamista.

Uhrien perheiden jäsenet eivät usko virallisia selityksiä sanoo BBC.

USA:n kansalainen Quinn Schansman kuoli MH17:ssa ja hänen isänsä on kirjoittanut tammikuussa USA:n ulkominsterille John Kerrylle pyytäen Kerrya julkaisemaan amerikkalaisten satelliittiedot, jotka liittyvät MH17:n pudottamiseen. Schansmanin isä pyytää toimittamaan satelliitiedot hollantilaiselle MH17:n pudotusta tutkivalle lautakunnalle.

Syynä pyyntöön on Kerryn lausunnot, joissa hän sanoi me näimme lähdön, radan ja osuman kirjoittaa amerikkalainen Consortium News. Antamalla satelliittikuvat hollantilaisille tutkijoille selviäisi tarkalleen mistä koneen tuhonnut ohjus on ammuttu. Näin olen ymmärtänyt.
“We saw the take-off. We saw the trajectory. We saw the hit. We saw this aeroplane disappear from the radar screens. So there is really no mystery about where it came from and where these weapons have come from.”
Kerry Pressed for MH-17 Evidence
https://consortiumnews.com/2016/01/21/k ... -evidence/

Myöhempien uutisten mukaan Kerry ei mainitse vastauksessaan luovuttavansa satelliittikuvia hollantilaisille tutkijoille joten ne ilmeisesti pysyvät salassa jatkossakin.

Ukrainalainen rikospaikkatutkinnan johtaja Oleksandr Ruvin on yritetty murhata pari viikkoa sitten. Ruvin vastaa MH17-tutkinnasta Ukrainassa.
Police arrest suspect for attempted assassination of chief forensic scientist working on MH17 air disaster
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... aster.html

Tapio Onnela
Viestit: 4862
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukraina

27.04.16 09:30

A-studiossa haastateltiin eilen 26.4. 2016 Ylen kirjeenvaihtajaa Antti Kurosta, joka vieraili Ukrainassa rintamalla pari viikkoa sitten. (alkaa kohdasta 20.00) Toimittaja kysyi Antti Kuroselta:

Kenen kumman aloitteesta sitä tulitaukoa siellä oikein rikotaan?
Kuronen vastasi:
”Kyllä minun kokemukseni perusteella separatistit eli nämä Venäjän tukemat kapinalliset taistelijat, joihin myös venäläiset osallistuvat, he ovat aloitteellisia, ja tämän olen havainnut aiemminkin. Ukraina myös käyttää aseita mutta pääasiassa itsepuolustukseen.
Sano vielä kun siellä on nämä kaksi aluetta joissa eletään ihan kuin omaa elämää niin miten sinä näet sen kehityksen. Ollaanko eriytymässä vai mitä siellä on tapahtumassa?
No kyllä siellä nopeaa vauhtia ollaan eriytymässä. Nämä ovat kuin kaksi eri maata, siis nämä kapinallisalueet ja Ukraina, ne ovat kuin kaksi vihamielistä maata. Jos haluat siviilinä liikkua rajan yli pitää olla paperit kunnossa. Ja kapinallisalueilla on venäläisiä tuotteita kaupoissa siellä aletaan käyttää ruplaa ja Ukrainassa on eri valuutta ja eri pankit.
Antti Kurosen reportaasi Ukrainasta alkaa kohdassa 21.40

Itse reportaasissa ukrainalaiset sotilaat kertovat sodasta, joka heidän mukaansa on lähinnä sitä, että venäläiset ja heidän tukemansa kapinalliset yrittävät provosoida laukaustenvaihtoon, joka sitten uutisoidaan venäläisessä mediassa Ukrainan tulitaukorikkomuksina.

Kiinnostavaa reportaasissa oli kyllä esimerkiksi se, että nämä alueet näyttävät tosiaankin integroituvan Venäjään, eikä Ukrainalla ole voimia ja mahdollisuuksia alueiden pitämiseen hallinnassaan.
Kiinnostavaa oli myöskin kommentti jossa ukrainalaistaistelija kertoi venäläisten upseerien johtavan kapinallisten sotatoimia. Vaikkei tämä toki mitenkään uusi tieto ole.

kpj
Viestit: 255
Liittynyt: 18.10.13 21:13

Re: Ukraina

27.04.16 15:03

Tapio Onnela kirjoitti:
Itse reportaasissa ukrainalaiset sotilaat kertovat sodasta, joka heidän mukaansa on lähinnä sitä, että venäläiset ja heidän tukemansa kapinalliset yrittävät provosoida laukaustenvaihtoon, joka sitten uutisoidaan venäläisessä mediassa Ukrainan tulitaukorikkomuksina.
Ja toisaalta Yleisradion ohjelmatoiminnan eettisissä ohjeissa sanotaan näin:

Turvaamme puolueettomuuden, riippumattomuuden ja luotettavuuden monipuolisella ja ennakkoluulottomalla tiedonhankinnalla. Otamme huomioon oleelliset tosiseikat sekä eri näkökulmat ja annamme arvostelluille mahdollisuuden samanaikaiseen kuulemiseen.

Näitä periaatteita vastaan on toimittu jo 90 vuotta, sodan ja varsinkin rauhan aikana. Jätetään ne siis sikseen.

Mutta olisiko mahdollista, että Onnela kertoisi miten Kurosen raportti voisi rikastuttaa historiakeskustelua? Eihän siinä puhuta historiasta ensinkään.

Tapio Onnela
Viestit: 4862
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukraina

27.04.16 16:26

kpj kirjoitti: Ja toisaalta Yleisradion ohjelmatoiminnan eettisissä ohjeissa sanotaan näin:
Turvaamme puolueettomuuden, riippumattomuuden ja luotettavuuden monipuolisella ja ennakkoluulottomalla tiedonhankinnalla. Otamme huomioon oleelliset tosiseikat sekä eri näkökulmat ja annamme arvostelluille mahdollisuuden samanaikaiseen kuulemiseen.
Näitä periaatteita vastaan on toimittu jo 90 vuotta, sodan ja varsinkin rauhan aikana. Jätetään ne siis sikseen.
Voisitko perustella väitteesi.

lentava kirvesmies
Viestit: 360
Liittynyt: 07.12.07 10:20

Re: Ukraina

27.04.16 18:16

27.4.2016 Ukrainan armeija tappoi siviilejä. www.rian.com.ua/video/20160427/1009130610.html

Kun eurooppalaisen valtion asevoimat surmaavat 6 aseetonta siviiliä (6 jos vielä äitinsä kohdussa ollut syntymätön lapsi lasketaan mukaan) niin sehän on toki sen luokan uutinen, että siitä kertovat tietysti kaikki vapaat ja riippumattomat tiedotusvälineet.

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 23:57

Re: Ukraina

27.04.16 19:04

Lemmi kirjoitti: Radan varapuheenjohtaja jatkaa Oksana Syroyid, joka New York Timesin mukaan ei halua Ukrainan toteuttavan Minskin rauhansopimusta.
Ex-Professor Upsets Ukraine Politics, and Russia Peace Accord
http://www.nytimes.com/2016/03/19/world ... royid.html

NYT:n kirjoituksen mukaan Radan varapuheenjohtaja Syroyid on yhdistänyt Ukrainan kansallismieliset puolueet Miskin sopimuksen mukaista lain muutosta vastaan. Parubiy on äärikansallismielinen ja ilmeisesti myös Minskin sopimuksen vastustaja.
Victoria Nuland, USA:n varaulkoministeri on sanonut ukrainalaisen Interfaxin mukaan Kiovassa vieraillesssaan, ettei Ukrainan tarvitse täytttää Minskin sopimusta saadakseen amerikkalaisilta taloudellista ja teknistä apua.

Minsk agreements implementation not precondition for Ukraine getting financial aid from US — Nuland
http://en.interfax.com.ua/news/general/340407.html

Minskin sopimuksen toteutuminen ei ole USA:n hallinnolle tärkeä asia ja eivätkä amerikkalaiset osallistuneet neuvotteluihin Minskissä vaan Saksa ja Ranska, jotka ovat EU-maita, joista Nuland sanoi "Fuck EU" vuodatetussa puhelussa, jossa hän yhdessä USA:n suurlähettilään Pyattin kanssa suunnitteli Ukrainan uutta hallintoa ennen vallankumousta.

Nulandin mukaan ehtona amerikkalaisten avulle on pysyminen uudistusten tiellä, yhteistoiminta IMF:n kanssa, oikeuslaitoksen ja energia-alan uudistukset.

Kiovalainen Kiev Post kirjoittaa myös Nulandin vierailusta, joka kai päättyy tänään, ettei USA:n apu Ukrainalle ole kiinni Minskin sopimuksen toteuttamisesta.
“Our financial and technical assistance to Ukraine is tied to Ukraine staying on the reform path," not to the implementation of the Minsk peace agreements, Nuland said in Kyiv.
Nuland denies reports of July deadline for Donbas elections
http://www.kyivpost.com/article/content ... 12786.html

Ukraina tuskin toteuttaa MInskin sopimusta, kuten arvelin jo aiemmin Radan puhemiehen haastattelujen perusteella, mutta kun Ukrainan suurin tukija USA ei vaadi Minskin sopimuksen toteuttamista niin asia lienee selvä.

Kiev Postin mukaan:
Nuland made it clear in the meeting that, by July, the Ukrainian government needs to take steps that would guarantee the elections in Donbas to create conditions this summer for sanctions against Russia could be extended.
Toisin sanoen Nuland teki selväksi, että ennen heinäkuuta Ukrainan hallituksen on otettava askeleet, joilla Donbasin alueen vaalit taataan luodakseen tänä kesänä olosuhteet Venäjän vastaisten pakotteiden jatkamiselle.

Luulen, että se merkitsee taistelujen kiihtymistä. Askeleet vaaliolosuhteiden luomiseksi merkitsevät kai sitä, että Ukrainan on vallattava kapinallisten alueet ennen heinäkuuta. Seurauksena taisteluista Venäjän vastaisia pakotteita jatketaan.

Heinäkuu lienee Nulandin asettama määräaika siksi, että EU:n asettamat Venäjän vastaiset pakotteet ovat voimassa heinäkuun loppuun asti.
EU extends sanctions against Russia until 31 July 2016
http://www.bakermckenzie.com/sanctionsn ... ?topic=343

EU on aiemmin yhdistänyt pakotteet Minskin sopimuksen toteuttamiseen, josta USA:n mukaan Ukrainan ei tarvitse piitata.

Luulen, että tarkoitus on käyttää ukrainalaisia sotatilan ylläpitäjinä Venäjän vastaisten pakotteiden jatkamiseksi heinäkuussa 2016, mutta voin olla väärässäkin.

Tapio Onnela
Viestit: 4862
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukraina

28.04.16 09:26

Venäjä kiisti sotilaidensa osallistumisen Krimin valtaukseen viimeiseen asti. Se myös väittää, ettei sen sotilaita ole Itä-Ukrainasssa.
Tässä kiinnostava selvitys aiheesta sotilaiden itsensä ottamien kuvien perusteella:

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 23:57

Re: Ukraina

28.04.16 21:13

ETYJ, englantilaisittain OSCE julkaiseen noin joka toinen päivä raportin ETYJ:n tarkkailijoiden havainnoista. Havainnot koskevat laukauksia, räjähdyksiä, havaintoja raskaista aseista, jotka on viety säilytyspaikoista ja havaintoja raskaista aseista Minskin tulitaukospimuksessa kielletyllä alueella.

Tekstit ovat kuivia. Ne sisältävät kuulo- ja näköhavaintoja. Kuten Tapio Onnelan yllä postaamassa Simon Ostrovskin dokumentissa, jossa Ostrovski tivaa ETYJ:n tarkkailijalta havaintoja venäläisistä sotilaista ja tarkkailija mainitsee, että on nähty venäläisiä uniformuja, mutta sanoo samalla, ettei se todista, että uniformun kantaja on Venäjän armeijan sotilas. Se kai on kummallista meille, mutta luulen, että Ukrainassa on aika paljon mm Saksan armeijan uniformuissa taistelevia, ainakin vuonna 2014 ja molemmilla puolilla. Syynä se, että sotilaat ostivat uniformunsa ja usein aseensakin itse.

Ostrovskin dokumentissa on ilmeisesti kyse yhden sotilaan jäljittämisestä Siperiaan hänen sosiaaliseen mediaan laittamien kuvien geolokaatiotietojen perusteella. Hän kutsuu sitä Atlantic Councilin menetelmäksi. Atlantic Council on amerikkalainen ajatuspaja, jonka palkkalistoilla on englantilainen entinen kampaamon palkanlaskija ja itseoppinut aseasiantuntija Elliot Higgins, joka on Bellingcatin johtaja. Jotkut ovat voineet lukea siitä.

Olen itse sijoittanut kesämökkini kuvan Donetskiin. Sen voi tehdä helposti netissä muuttamalla kuvan paikkatiedot. Suhtaudun suurella varauksella kuvien paikkoihin, koska ne on helppo väärentää. Jopa Lemmi pystyy siihen.

ETYJ:n tiedotteita toimittajat eivät tunnut huomioivan. Voi olla, että on mennyt ohi silmien, mutta en niitä ole nähnyt.

Eilen ETYJ julkaisi medialle ja suurelle yleisölle uuden tiedotteen.
Spot Report by the OSCE Special Monitoring Mission to Ukraine (SMM): Shelling in Olenivka
http://www.osce.org/ukraine-smm/236936

ETYJ.lle tyypilliseen kuivaan asiatyyliin tiedotteessa kuvataan kuinka DPR:n eli Donetskin kansantasavallan tarkastuspisteessä ETYJ:n tarkkailijat ovat kohdanneet neljä tykkitulessa kuollutta siviiliä. Heidän autoaan on ammuttu lännestä 120 millin tykillä. Yksi kuolleista siviileistä on nainen.

Raportti ei sano suoraan, mutta on selvää, että lännestä DPR tarkastuspisteeseen on ammuttu Ukrainan armeijan tai mahdollisesti jonkun yksityisen pataljoonan tykillä, joka luultavasti on Minskin sopimuksen määrittämää etäisyyttä lähempänä eli kielletyllä alueella.

Eilisessä ETYJ:n päiväraportissa mainitaan tarkkailijoiden havainneen Ukrainan kontrolloimalla alueella maasta ilmaan -ohjuksia ja ilmatorjuntatykki. Kapinallisilla ei ole ilmavoimia, joten ilmatorjunta on tarpeeton. Siksi luulen, että aikomus on hyökätä ja ilmatorjunta on sitä varten, että Venäjä mahdollisesti käyttäisi ilmavoimiaan. Luulen, että hyökkäys sopii yhteen muun kuvion kanssa, josta aikaisemmin kirjoitin.

ETYJ on myös havainnut Odessassa joukkokokoontumisen, jossa on ollut mukana Oikean sektorin ja Svodoba-puolueen kannattajia. Toukokuun 2. päivä tulee kaksi vuotta Odessan tulipalosta, jossa kuoli kymmeniä. Odessan pormestarilla väitetään olevan Venäjän passi, jonka pormestari on kieltänyt. Äärinationalistit yrittävät savustaa hänet eromaan. Luulen, että voi tulla uusia yhteenottoja.

ETYJ:n raportti kertoo myös suljettujen ovien takana käytävästä oikeudenkäynnistä yhdeksää Aidar-pataljoonan jäsentä murhista, vangitsemisisista ja varkauksista Luhanskissa.

Eilinen ETYJ:n koko raportti on tässä linkissä: http://www.osce.org/ukraine-smm/237451

Tapio Onnela
Viestit: 4862
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukraina

29.04.16 10:39

Näin etenee venäläisten käsitys ihmisoikeuksista miehitetyllä alueella Krimillä:
Venäjä määräsi tiistaina Krimin tataarien oman parlamentin eli Mejlis-järjestön toiminnan lopetettavaksi. Krimin korkein oikeus julisti Mejlisin ekstremistiseksi äärijärjestöksi ja pääsyyttäjä Natalja Poklonskajan mukaan se tarkoittaa, että järjestön kaikenlainen toiminta on lainvastaista.

Mejlis on Krimin tataarien oikeuksia puolustava järjestö, joka ei ole suostunut hyväksymään Venäjän toteuttamaa Krimin kaappausta. Pääsyyttäjä näkee asiat näin:

– Koko Mejlisin toiminta ja ideologia perustuu vain yhdelle asialle, taistelulle Venäjää vastaan. He ovat marionetteja lännen nukkeohjaajien käsissä, Poklonskaja sanoi.

Euroopan neuvosto ja Yhdysvallat esittivät tuoreeltaan huolensa Mejlisin kieltämisestä. Vladimir Putinin lehdistöpäällikkö Dmitri Peskov vastasi puolestaan, ettei ulkomailla ole oikeutta puuttua Venäjän sisäisiin asioihin.
(Heitä Venäjä vainoaa: 10 tuoretta esimerkkiä – pelottelua kotietsinnöillä, työleirituomio, kotiaresti... IS 29.4.2016)

... ja näin käy kun lainaa väärän Ukrainaan liittyvän kirjan kirjastosta Venäjällä:
Moskovalainen piirioikeus määräsi tiistaina jatkettavaksi Moskovan ukrainalaisen kirjaston johtajan kotiarestia 29. heinäkuuta asti. Natalja Sharinaa syytetään ääritoiminnasta ja kavalluksesta.

Ukrainalaisen kirjallisuuden kirjastoon tehtiin lokakuussa etsintä, jonka seurauksena rikostutkinta aloitettiin.
Sharinan epäillään lainanneen kirjaston käyttäjille ukrainalais¬kansallismielisen Dmytro Kortshynskin kirjaa, joka on määrätty Venäjällä kiellettäväksi jo vuonna 2013. Lisäksi Sharinan epäillään maksaneen oman asianajajansa laskuja varoilla, jotka oli tarkoitettu kirjaston juristeille.

Ihmisoikeusjärjestön Memorial on julistanut Sharinan, 58, poliittiseksi vangiksi ja myös Amnesty International on vaatinut Sharinan vapauttamista. Tuoreimmassa päätöksessään Presnenskin piirioikeus määräsi lisäksi, ettei Sharinalla ole oikeutta poistua kodistaan edes valvotulle kävelylle.
(Heitä Venäjä vainoaa: 10 tuoretta esimerkkiä – pelottelua kotietsinnöillä, työleirituomio, kotiaresti... IS 29.4.2016)

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 23:57

Re: Ukraina

29.04.16 20:28

Tapio Onnela kirjoitti:Näin etenee venäläisten käsitys ihmisoikuksista miehitetyllä alueella Krimillä:
Venäjä määräsi tiistaina Krimin tataarien oman parlamentin eli Mejlis-järjestön toiminnan lopetettavaksi. Krimin korkein oikeus julisti Mejlisin ekstremistiseksi äärijärjestöksi ja pääsyyttäjä Natalja Poklonskajan mukaan se tarkoittaa, että järjestön kaikenlainen toiminta on lainvastaista.

Mejlis on Krimin tataarien oikeuksia puolustava järjestö, joka ei ole suostunut hyväksymään Venäjän toteuttamaa Krimin kaappausta.
Luulen asioiden olevan ikävällä tolalla. Mejlisin entinen johtaja Mustafa Dzhemilev on järjestänyt tiesulkuja estämään liikenteen Krimin ja Ukrainan välillä ja häirinnyt ukrainalaisten räjäyttäminen voimalinjojen korjausta, minkä vuoksi Krimillä ei ollut sähköä. Tuollaista kirjoittaa Moscow Times, joka on länsimaalaisten mediayhtiöiden omistama. Yksi omistajista oli Sanoma konserni, mutta se on sittemmin tietääkseni myynyt osakkeensa.
Crimean Tatar Leader Mustafa Dzhemilev on Federal Wanted List
http://www.themoscowtimes.com/news/arti ... 56463.html

Nykyinen Mejlisin puheenjohtaja on Refat Chubarov, joka kuuluu Petro Poroshenkon puolueeseen ja on Ukrainan eduskunnan Radan jäsen. En osaa sanoa kuinka me suhtautuisimme Duman ja Putinin puolueen jäsenen toimintaan suomenvenäläisten edustajana, mutta minulla ei olekaan kovin lennokas mielikuvitus.

Koko Krimi ja samalla kai myös Krimin tataarit ovat EU:n pakotelistalla. Krimille ei saa lentää, mennä laivoilla eikä sen kanssa saa käydä kauppaa. Näin olen asian ymmärtänyt. Syy pakotteisiin on krimiläisten liittyminen Venäjään.

Voimapolitiikkaa ja kärsijöinä ovat tavalliset krimiläiset.

lentava kirvesmies
Viestit: 360
Liittynyt: 07.12.07 10:20

Re: Ukraina

30.04.16 09:50

Tapio Onnela kirjoitti:Venäjä kiisti sotilaidensa osallistumisen Krimin valtaukseen viimeiseen asti. Se myös väittää, ettei sen sotilaita ole Itä-Ukrainasssa.
Tässä kiinnostava selvitys aiheesta sotilaiden itsensä ottamien kuvien perusteella:

Aika epätoivoiselta vaikuttaa pyrkimykset todistaa Venäjän armeijan osallistuminen Ukrainan sisällissodan taisteluihin. Kun ei itse armeijasta ole minkäänlaista aistihavaintoa, niin kuvitellaan esimerkiksi jonkun havaitun hihamerkin (venäjän lippu) todistavan väitteen. Itselläni on paita (kirpputorikamaa) jonka hihassa Saksan lippu ja olen kulkenut se päälläni Ukrainassa. Todistaako se siis Saksan armeijan osallisuudesta Ukrainan sisällissotaan?

Tarinan Venäläinen sotilas Bato Dambajev, on laittanut sosiaaliseen mediaan kuvia, joissa muunmuassa esiintyy merkillisessä univormussa. Venäläisen sotilas-slangin mukaan "dembel". Tässä niistä kuvia. www.banana.by/index.php?newsid=212539
Venäjän armeijan palveluksen voi valita joko kaksivuotisen (kontratnaja slusba), tai yksivuotisen (sroznaja slusba). Lyhyemmän sroznaja slusban traditioon kuuluu ennen palvelusajan loppua valmistaa hassunnäköisiä uniformuja, jollainen on kuvassa Dambajevin yllä. Miten siis lyhyemmän palvelusajan valitseminen todistaa osallistumisesta johonkin salaiseen erikoistehtävään.

Epäloogiselta tuntuu myäs väite Danbajevin kuvista sosiaalisessa mediassa. Venäjän(kin) armeijassa ulkomaankomennuksilla kerätään kännykät ym pois, eikä sosiaaliseen mediaan ole asiaa. Siis väite kääntyy näin itseään vastaan.

kpj
Viestit: 255
Liittynyt: 18.10.13 21:13

Re: Ukraina

30.04.16 21:54

Mikään ei taida olla historiaa arkaluonteisempaa!

Ruotsissa kohistaan - tosin liian vähän - rajusta hyökkäyksestä sananvapautta vastaan. Journalisten-lehti kirjoittaa 29.4. Ruotsin Television antautumisesta:

SVT beslutade att skjuta upp visningen av den franska dokumentären ”Ukraina: revolutionens mörka sida” för att det uppkommit oklarheter kring filmen. Aftonbladets Martin Aagård menar i en text att filmen skjutits på framtiden för att Ukrainas ambassadör krävt att den tas bort ur tablån. SVT bekräftar mejlet från ambassadören men menar att filmen bara skjutits på framtiden.

Artikkelissaan Journalisten muistuttaa siitä, että viikko sitten TV4 (kaupallinen yhtiö) vastaanotti samankaltaisen
vaatimuksen Turkin valtiolta, koskien dokumenttia "Seyfo 1915 - Det Assyriska Folkmordet".
Vaatimukseen ei suostuttu.
”Den här utvecklingen kan vi aldrig acceptera. Vi kommer att protestera mot varje försök att utöva påtryckningar som hotar yttrandefriheten”, ilmoitti TV4.

Mistä tämä kertoo?
Ehkei ainoastaan kahdesta eri yhtiöstä. Päätöksestä ilmenee ennen kaikkea se, että Ukrainan nykyhallituksella on valtaisa joukko suojelijoita Ruotsin (kuten Suomen) älymystössä ja politiikassa. Turkki (vaikkakin Nato-maa) ei yllä samaan immuniteettiin.

Mistä tämä muistuttaa?
Suomen yleisradiossa esimerkiksi 1970-luvulla toimineet muistanevat elävästi miten joidenkin valtioiden diplomaateilla oli ainakin epäsuora sananvalta useissa toimituksissa.
Tämä aika on kaikkien paikalla olleiden tiedossa. Enkä uskoisi olevani väärässä, jos oletan että natsit määräsivät radion sisällön vuosina 1940 - 1945.

Voisiko Suomen televisio edes harkita Paul Moreiran tasapainoisen ja tehokkaan elokuvan esittämistä?

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 23:57

Re: Ukraina

03.05.16 18:53

Josh Cohen kirjoittaa amerikkalaisessa Foreign Policyssa ukrainalaisesta Volodymyr Viatrovychistä, jonka haltuun on luovutettu Ukrainan neuvostoaikaiset ja Ukrainan salaisen poliisin arkistot.

Artikkelin pääsanoma on, että Viatrovych vääristää ja valehtelee Ukrainan historiaa erityisesti siltä osin mikä koskee OUN:n ja UPA:n osallisuutta juutalaisten ja puolalaisten joukkomurhiin toisen maailmansodan aikana yhdessä Saksan joukkojen kanssa.

Cohen mainitsee myös mielenkiintoisen yksityiskohdan. Lvivissä, joka on Länsi-Ukrainaa ja oli ennen Itävalta-Unkarin aluetta, kunnioitetaan OUN/UPA:n johtajaa Banderaa nimeämällä katuja hänen mukaansa. Krimillä ja Itä-Ukrainassa on muistomerkkejä OUN/UPA:n uhrien muistolle. Yksi Ukrainan epäyhtenäisyyden ilmentymä.

The Historian Whitewashing Ukraine’s Past
http://foreignpolicy.com/2016/05/02/the ... iatrovych/

Viatrovych on tohtori Lvivin yliopistosta ja hän on toiminut aikaisemmin organisaation johdossa, jonka tehtävä oli tehdä OUN/UPA:n toiminta sankarilliseksi. Jutsenko, joka oli presidentti ennen Janukovitsia, nimitti Viatrovychin SBU:n eli Ukrainan turvallisuuspalvelun arkiston johtajaksi. Jutsenkon aikana koulukirjojen tekstejä uusittiin, katuja nimettiin uudelleen ja OUN/UPA ja sen johto nimettiin Ukrainan sankareiksi. Janukovitsin aikana Viatrovych vietti aikaansa USA:ssa luennoimassa OUN/UPA:sta. Kun valta vaihtui, palasi Viatrovych Ukrainaan ja Poroshenko nimitti hänet kansallisem muistin arkiston johtoon vuosi sitten.
Though his political star has continued to rise, Viatrovych’s integrity as a historian has been widely attacked within Western countries as well as by a number of respected historians in Ukraine.
Vaikka Viatrovychin poliittinen tähti on jatkanut nousua, Viatrovychin rehellisyys historioitsijana on laajasti kyseenalaistettu länsimaissa ja lukuisten ukrainalaisten arvostettujen historioitsijoiden toimesta. Cohenin artikkelissa on lähinnä pohjoisamerikkalaisten historioitsijoiden lausuntoja.

Tapio Onnela
Viestit: 4862
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukraina

06.05.16 00:29

lentävä kirvesmies kirjoitti:
Tapio Onnela kirjoitti:Venäjä kiisti sotilaidensa osallistumisen Krimin valtaukseen viimeiseen asti. Se myös väittää, ettei sen sotilaita ole Itä-Ukrainasssa.
Aika epätoivoiselta vaikuttaa pyrkimykset todistaa Venäjän armeijan osallistuminen Ukrainan sisällissodan taisteluihin. Kun ei itse armeijasta ole minkäänlaista aistihavaintoa, niin kuvitellaan esimerkiksi jonkun havaitun hihamerkin (venäjän lippu) todistavan väitteen.
Putinhan jakoi julkisesti jopa kunniamerkkejä Krmin valtaajille. Kyse ei ole sisällissodasta vaan konfliktista, josta Venäjä on vastuussa.
Amnesty International considers the war to be "an international armed conflict" and presented independent satellite photos analysis proving involvement of regular Russian army in the conflict. It accuses Ukrainian militia and separatist forces for being responsible for war crimes and has called on all parties, including Russia, to stop violations of the laws of war
“Our evidence shows that Russia is fuelling the conflict, both through direct interference and by supporting the separatists in the East. Russia must stop the steady flow of weapons and other support to an insurgent force heavily implicated in gross human rights violations.”
Amnesty International: Ukraine: Mounting evidence of war crimes and Russian involvement

Loput esimerkit voi lukea vaikkapa tästä Wikipedian koosteesta
https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_m ... 4–present)

Tapio Onnela
Viestit: 4862
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukraina

06.05.16 00:38

Lemmi kirjoitti:Koko Krimi ja samalla kai myös Krimin tataarit ovat EU:n pakotelistalla. Krimille ei saa lentää, mennä laivoilla eikä sen kanssa saa käydä kauppaa. Näin olen asian ymmärtänyt. Syy pakotteisiin on krimiläisten liittyminen Venäjään.
Voimapolitiikkaa ja kärsijöinä ovat tavalliset krimiläiset.
Olet väärässä. Syy pakotteisiin olivat Venäjän kansainvälisen oikeuden vastaiset toimet, jossa se liitti väkivalloin itseensä toisen itsenäisen maan alueen.
NEUVOSTON PÄÄTÖS (YUTP) 2016/359, annettu 10 päivänä maaliskuuta 2016, rajoittavista toimenpiteistä Ukrainan alueellista koskemattomuutta, suvereniteettia ja itsenäisyyttä heikentävien tai uhkaavien toimien johdosta annetun päätöksen 2014/145/YUTP muuttamisesta
Koska Ukrainan alueellista koskemattomuutta, suvereniteettia ja itsenäisyyttä heikentävät tai uhkaavat toimet
jatkuvat, päätöksen 2014/145/YUTP voimassaoloa olisi jatkettava kuudella kuukaudella.
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/ ... 07&from=FI

Palaa sivulle “Puheenvuoroja historiasta”