skrjabin
Viestit: 778
Liittynyt: 28.09.07 21:54

Re: Krimin liittäminen Venäjään

Lemmi kirjoitti: Center for Strategic and Budgetary Assessment eli CSBA on USA:n asevoimien erikoisjoukkojen ja sotateollisuuden rahoittama järjestö.
Ihan vain uteliaisuudesta kysyisin, että näetkö CSBA:n tässä siis objektiivisena tietolähteenä vai mikä on arviosi Clarkin työnantajasta? Toisessa ketjussa näyit kritisoivan Ylen toimittajan lähteitä mm. tällä perusteella:

"Kurosen tietolähde kovistelulle on amerikkalainen Institute for the Study of War. Se on jonkinlainen sotatutkimusinstituutti, jonka rahoittajina on amerikkalaisia sotateollisuuden alan yrityksiä."

Veikko I Palvo
Viestit: 1159
Liittynyt: 04.03.13 23:09

Re: Krimin liittäminen Venäjään

Lemmi kirjoitti:
Minusta se olisi yllättävää, että Suomi osallistuisi Krimille tehtävän hyökkäyksen harjoitteluun.
Tuossa lienee Donbassin tiedotustoimiston väitteen ydin, asia kännetään ylösalaisin. Toteutuneessa todellisuudessa Sea Breeze 2014-harjoitus näytetään järjestetyn myöskin syyskuussa 2014 ja Ukrainan Krim oli tuolloin jo Venäjän asevoimien miehittämä ja Kreml taisi jo olla julistanut Krimin Venäjään liitetyksi "voittomaaksikin." Hyökkääjä Krimille oli siis Venäjä ja sen asevoimat ja Venäjän Novorossija-operaatiokin oli tuohon aikaan syyskuussa 2014 jo käynnissä mm. Odessan tienoillakin.
Suomi - Novorossia - Seura ( SNS ) lienee perustettu myöhemmin?

Venäjän sotilaallinen doktriimi on hyökkäys ja Venäjän Krimin-valtausoperaation ollessa käynnissä Kreml uutisoi presidentti Putinin seuraamassa sotaharjoituksia Karjalan kannaksella Kirillovskin ( = Perkjärvi ) tukikohdassa, http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... 23698.html sotaharjoitus liittyi Venäjän läntisen sotilaspiirin suureen yhteiseen sotaharjoitukseen, kirj. IS 3.3.2014.

Samana päivänä Kremlin Karjalan kannaksen Kirillovsk-uutisoinnin aikana "Ukrainan puolustusministeriö vahvisti Venäjän joukkojen antaneen Krimillä ukrainalaisjoukoille uhkavaatimuksen antautumisesta tai seuraavana aamuna klo 05.00 alkaisi hyökkäys."

Hyökkääjänä ja Krimin miehittäjänä 3.3.2014 oli Venäjä ja Venäjän asevoimat tapahtuneessa todellisuudessa, ei tuota muuksi voi Novorossian infosoturikaan muuttaa.

Veikko Palvo

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 23:57

Re: Krimin liittäminen Venäjään

skrjabin kirjoitti:Ihan vain uteliaisuudesta kysyisin, että näetkö CSBA:n tässä siis objektiivisena tietolähteenä vai mikä on arviosi Clarkin työnantajasta?
Sotateollisuuden ja USA:n erikoisjoukkojen rahoituksen perusteella arvelen Clarkin ja hänen työnantajansa olevan sotien puolella eli haukkoja. Mikään hippiliike Clarkin työnantaja ei ole. Clark ja hänen työnantajansa eivät ole objektiivisia. Se on arvioni. Joku muu voisi arvioida sotateollisuuden edustajan objektiiviseksi sodan ja rauhan asioissa, mutta minä arvelen subjektiiviseksi.

Clark ei ole objektiivinen, mutta hän saattaa silti sanoa yhdestä sotaharjoituksesta totuuden USA:N merijalkaväen lehdessä. Hän on sota-asiantuntija ja USA:N erikoisjoukoilta tulevan rahoituksen vuoksi hänellä on kai hyvät yhteydet erikoisjoukkoihin. Hänellä ei taida olla poliittisen viran tuomia esteitä lausua omia havaintojaan. Voi olla luotettavaa se mitä hän sanoo.

Toisaalta Clark saattaa omata sotahulluuden piirteitä ja venäjävihaa siinä määrin, että Sea Breezesta ihastuneena näkee mielikuvituksessaan Naton nousemassa maihin Krimillä. Toisin sanoen, ei kykene havainnoimaan todellisuutta sellaisena kuin todellisuus on vaan näkee sen ihannoimassaan muodossa. Sekoittaa todellisuuden siihen minkä haluaa olevan totta. Hänen lausuntonsa kuluttajia ovat amerikkalaisen merijalkaväen sotilaat ja heidän perheensä. Juttu on heille kirjoitettu ja voi olla taisteluhengen kohottamista joukkojen keskuudessa. Sotahan on myytävä ihmisille.

En tunne Clarkea, mutta oletan, että hän on järjissään ja kuvaili Sea Breezea totuuden mukaisesti.

jsn
Viestit: 2059
Liittynyt: 08.02.09 19:24

Re: Krimin liittäminen Venäjään

Lemmi kirjoitti:Toisaalta Clark saattaa omata sotahulluuden piirteitä ja venäjävihaa siinä määrin, että Sea Breezesta ihastuneena näkee mielikuvituksessaan Naton nousemassa maihin Krimillä.
Minä en löytänyt tällaista kohtaa linkkaamassasi haastattelussa. Että siis siinä olisi harjoiteltu nousemaan maihin nimenomaan Krimille.

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 23:57

Re: Krimin liittäminen Venäjään

Veikko I Palvo kirjoitti:
Lemmi kirjoitti:
Minusta se olisi yllättävää, että Suomi osallistuisi Krimille tehtävän hyökkäyksen harjoitteluun.
Tuossa lienee Donbassin tiedotustoimiston väitteen ydin, asia kännetään ylösalaisin.
En tiennyt Donbassin tiedotustoimiston julkaisevan amerikkalaisen merijalkaväen lehteä.

skrjabin
Viestit: 778
Liittynyt: 28.09.07 21:54

Re: Krimin liittäminen Venäjään

Lemmi kirjoitti: En tunne Clarkea, mutta oletan, että hän on järjissään ja kuvaili Sea Breezea totuuden mukaisesti.
Jotensakin hassu dikotomia tuossa että kuvaus on joko totuudenmukainen tai analysoija on järjiltään. Se vaihtoehto että hän olisi vain väärässä ei oikein mahtunut tulkintakehikkoon, vaan molemmissa tulkinnoissa todella joku on harjoittelemassa sitä tai vähintään haaveilemassa maihinnoususta Krimille.

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 23:57

Re: Krimin liittäminen Venäjään

skrjabin kirjoitti:
Lemmi kirjoitti: En tunne Clarkea, mutta oletan, että hän on järjissään ja kuvaili Sea Breezea totuuden mukaisesti.
Jotensakin hassu dikotomia tuossa että kuvaus on joko totuudenmukainen tai analysoija on järjiltään. Se vaihtoehto että hän olisi vain väärässä ei oikein mahtunut tulkintakehikkoon, vaan molemmissa tulkinnoissa todella joku on harjoittelemassa sitä tai vähintään haaveilemassa maihinnoususta Krimille.
Luulen että Sea Breeze oli olemassa. Noin olen lukenut ja Sea Breezessa harjoiteltiin muun muassa maihinnousua. Voi toki olla, ettei maihinnousua harjoiteltu. Oletin Sea Breezin tapahtuneen ja maihinnousua harjoitellun ja asetin arvoiointini Clarkin lausunnoista alkuoletukseni mukaisesti, mutta voin olla väärässäkin.

Tapio Onnela
Viestit: 4866
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Krimin liittäminen Venäjään

Tapio Onnela kirjoitti:Maistelin Venäjän matkallani parisen viikkoa sitten tätä "punaviiniä". Etiketissä lukee: "Krim on meidän"
Ryöstöretkeä on alettu tuotteistaa.
Lemmi kirjoitti:Venäläiset ovat innoissaan Krimin palauttamisesta. Niin päättelen nauttimastasi viinistä. Krimillä kannattaa mainostaa tai ainakin viinin tuottajan mielestä kannattaa mainostaa, mikä viittaa siihen, että venäläiset ovat tyytyväisiä ja iloisia Krimin palautuksesta. Sillä kannattaa markkinoida tuotteita.

Epäilemättä asia on juuri näin. Kun maalla ei juuri muuta iloittavaa ole voidaan väestö kiihottaa nationalistisen propagandan avulla iloitsemaan naaurimailta ryöstetyistä alueista ja tuotteista.
Lemmi kirjoitti:Ryöstöretki. Niin Tapio nimittää Krimin liitämistä Venäjään. Venäläiset ryöstivät venäläiset. Niinkö? Keneltä venäläiset ryöstivät venäläiset? Kuka heidät omisti? En tiedä vastauksia noihin kysymyksiin ja luulen, ettei muillakaan ole vastauksia. Ei ainakaan sellaisia, jotka kehtaisi julkistaa.
Kansainvälinen yhteisö on jotakuinkin yksimielisesti tuominnut venäläisten suorittaman laittoman Krimin liittämisen Venäjään.
Jos ottaa toisen omaa väkivalloin, minusta ryöstö kuvaa tapahtunutta varsin hyvin. Näin kävi ukrainalasielle omaisuudelle Krimillä venäläisten miehityksen jälkeen. Ehkä putinisteilla on erilainen käsitys moraalista?

Krimin rannikolla sijaitsevat öljynporauslautat ja potentiaaliset esiintymät.
“When Russia seized Crimea in March, it acquired not just the Crimean landmass but also a maritime zone more than three times its size with the rights to underwater resources potentially worth trillions of dollars.

Russia portrayed the takeover as reclamation of its rightful territory, drawing no attention to the oil and gas rush that had recently been heating up in the Black Sea. But the move also extended Russia’s maritime boundaries, quietly giving Russia dominion over vast oil and gas reserves while dealing a crippling blow to Ukraine’s hopes for energy independence.” (In Taking Crimea, Putin Gains a Sea of Fuel Reserves NYT, 17.5.2014)
Muu kiinteä omaisuus ja pankit
Seizing Assets in Crimea, From Shipyard to Film Studio (NYT, 10.1.2015)
http://www.nytimes.com/2015/01/11/world ... .html?_r=0
Since Russia annexed the Black Sea peninsula 10 months ago, more than $1 billion in real estate and other assets have been stripped from their former owners, according to estimates from the owners and lawyers. The assets include banks, hotels, shipyards, farms, gas stations, the major bakery, a vital dairy and even the storied lots of Yalta Film Studio,
Lisäksi Putin suoraan kehoitti suorassa TV lähetyksessä varastamaan Ukrainan pankkien lainaamat rahat:
All property belonging to PrivatBank was seized including branches, cash reserves and automated teller machines, said Mr. Novikov, the executive responsible for pursuing legal remedies. He estimated the bank’s overall losses at $1.1 billion.

Initially, President Vladimir V. Putin of Russia seemed to encourage Crimeans to stop repaying their loans. During a national presidential call-in show last spring, someone asked about a two-year car loan, saying, “PrivatBank no longer operates in Crimea. What am I supposed to do?”

Mr. Putin responded, “Please use the car and don’t worry.” Later, the Russian government urged loan repayments, but Mr. Novikov said that “as a result of public statements by Russian and Crimean officials, PrivatBank’s borrowers stopped paying their loans.”
Ja kuka tätä rosvousta Krimillä johtaa? Venäläiseen tyyliin rikollisesta menneisyydestään tunnettu
Sergei Valerjevitš Aksjonov nostettiin Krimin johtoon. Aksanov oli Krimin suurimman rikollisjärjestön Seilemin (Salem) jäsen ja hänet tunnettiin alamaailmassa nimellä "Peikko".

skrjabin
Viestit: 778
Liittynyt: 28.09.07 21:54

Re: Krimin liittäminen Venäjään

Lemmi kirjoitti:Luulen että Sea Breeze oli olemassa. Noin olen lukenut ja Sea Breezessa harjoiteltiin muun muassa maihinnousua. Voi toki olla, ettei maihinnousua harjoiteltu. Oletin Sea Breezin tapahtuneen ja maihinnousua harjoitellun ja asetin arvoiointini Clarkin lausunnoista alkuoletukseni mukaisesti, mutta voin olla väärässäkin.
Harvinaisen sekavia puhelet. Unohtuiko sinulla johonkin se, ettei puheenamme ollut maihinnousuharjoitus vaan sen mahdollinen tarkoitus ja kohde?

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 23:57

Re: Krimin liittäminen Venäjään

skrjabin kirjoitti:
Lemmi kirjoitti:Luulen että Sea Breeze oli olemassa. Noin olen lukenut ja Sea Breezessa harjoiteltiin muun muassa maihinnousua. Voi toki olla, ettei maihinnousua harjoiteltu. Oletin Sea Breezin tapahtuneen ja maihinnousua harjoitellun ja asetin arvoiointini Clarkin lausunnoista alkuoletukseni mukaisesti, mutta voin olla väärässäkin.
Harvinaisen sekavia puhelet. Unohtuiko sinulla johonkin se, ettei puheenamme ollut maihinnousuharjoitus vaan sen mahdollinen tarkoitus ja kohde?
En muista sinun kirjoittaneen maihinnousuharjoituksen kohteesta ja tarkoituksesta, mutta voi olla, että olen väärässäkin.

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 23:57

Re: Krimin liittäminen Venäjään

PrivatBank on Ukrainan suurin pankki ja sen omistaa oligarkki Kolomoyski. Taisin kirjoittaa pankista aiemmin. Muistelen sellaista.

Reutersilla oli joulukuussa artikkeli otsikolla korruptio Ukrainassa on niin pahaa, että Nigerian prinssi olisi hämillään

Corruption in Ukraine is so bad, a Nigerian prince would be embarrassed
http://blogs.reuters.com/great-debate/2 ... rrassed-2/

Josh Cohen kirjoittaa PrivatBankin siirtäneen Ukrainan IMF:ltä saadut 1,8 miljardia dollaria ulkomaille. Niin väittää ukrainalainen korruption vastainen ryhmä nimeltä Nashi Groshi. 42 ukrainalaista tuontiyritystä omisti 54 veroparatiisiyritystä, jotka lainasivat PrivatBankilta 1,8 miljardia dollaria. Veroparatiisiyrityksen käyttivä IMF:n raha tavaroitten tilaamiseen kuvitteellisilta tavarantoimittajilta. Tilatut tavarat olivat vakuutena PrivatBankin antamien lainojen vakuutena. Kun kuvitteelliset tavarantoimittajat eivät täyttäneet omaa osuuttaan kaupoista niin PrivatBankin 1.8 miljardia dollaria oli siirtynyt veroparatiiseihin.
Thanks to the anticorruption group Nashi Groshi (“Our Money”) the details have come to light. Forty-two Ukrainian import firms owned by 54 offshore entities borrowed $1.8 billion from PrivatBank. The offshore firms then used the IMF money to order goods from fictional “suppliers,” with the $1.8 billion in loans from PrivatBank secured by the goods on order.

However, when the fictional suppliers inevitably did not fulfill their end of the bargain, PrivatBank was left holding the bag with its $1.8 billion gone offshore.
Eilen Kiev Post kirjoitti PrivatBankin sulkeneen suuren joukon tilejä estääkseen tallettajia nostamasta varoja tileiltään.
A large number of PrivatBank’s clients accounts are being blocked by the Bank in order to avoid funds withdrawal under the guise of financial monitoring.
Kirjoituksen otsikko on Rostislav Kravets: Kolomoyski-vaikutuksella on tuhoisat vaikutuksen Ukrainalle.

Rostislav Kravets: 'The Kolomoisky effect' will have disastrous consequences for Ukraine
http://www.kyivpost.com/article/opinion ... 20981.html

Kahden vuoden aikana Ukrainassa on mennyt konkurssiin tai konkurssikäsittely on aloitettu 70 pankissa. Pankkien omistajat ovat käyttäneet pankkeja muiden yritystensä rahoittamiseen. En tiedä kuinka tallettajien varoille on käynyt konkursseissa. EU:ssa on talletussuoja, mutta en tiedä onko Ukrainassa sellaista. Epäilen, ettei ole.

Suurin syy ukrainalaispankkien maksukyvyttömyyteen on pankin osakkaiden varojen nostot pankeista ja pankin osakkaiden omistamille yritykselle annetut lainat.
The main course of insolvency of banks is withdrawal of funds by the banks' owners and provision of business credits associated with the shareholders of the banks
En ole mikään englannin kielen tohtori, mutta luulen, että englannin sanonta don´t worry ei ole suomeksi kehoitus varastaa lainat. Luulen, että don´t worry tarkoittaa suomeksi älähän huolehi savolaisella murteella. Ehkä se kuulostaa varkauksiin taipuvaisista kehoitukselta varasta. Tapio voi tietää asiasta paremmin. Minulle lausuma ei kuulosta varastamiskehoitukselta ja kehoitukselta olla huolestumatta.
Tapio Onnela kirjoitti:Lisäksi Putin suoraan kehoitti suorassa TV lähetyksessä varastamaan Ukrainan pankkien lainaamat rahat:
someone asked about a two-year car loan, saying, “PrivatBank no longer operates in Crimea. What am I supposed to do?”

Mr. Putin responded, “Please use the car and don’t worry.”


Tuossa Tapion lainauksessa on yhden krimiläisen autovelasta kyse. Se mikä jutusta puuttuu, tai ainakin Tapion lainauksesta, ovat säästöt. Krimiläisillä oli säästöjä Kolomoyskin omistamassa PrivatBankissa. Tietääkseni he menettivät pankkiin tallettamansa varat, koska Krimin hallinto aikoo myydä Kolomoyskin omaisuutta saadakseen varoja, joilla voidaan maksaa PrivatBankkiin rahaa säästäneille tallettajille.

Crimea to sell Kolomoisky’s assets to compensate depositors of his bank
http://www.mo4ch.com/crimea-to-sell-kol ... -his-bank/

skrjabin
Viestit: 778
Liittynyt: 28.09.07 21:54

Re: Krimin liittäminen Venäjään

Lemmi kirjoitti:
skrjabin kirjoitti:
Lemmi kirjoitti:Luulen että Sea Breeze oli olemassa. Noin olen lukenut ja Sea Breezessa harjoiteltiin muun muassa maihinnousua. Voi toki olla, ettei maihinnousua harjoiteltu. Oletin Sea Breezin tapahtuneen ja maihinnousua harjoitellun ja asetin arvoiointini Clarkin lausunnoista alkuoletukseni mukaisesti, mutta voin olla väärässäkin.
Harvinaisen sekavia puhelet. Unohtuiko sinulla johonkin se, ettei puheenamme ollut maihinnousuharjoitus vaan sen mahdollinen tarkoitus ja kohde?
En muista sinun kirjoittaneen maihinnousuharjoituksen kohteesta ja tarkoituksesta, mutta voi olla, että olen väärässäkin.
Okei. Tämäkin "keskustelu" näköjään menee sarjaan huonot vitsit. En tiedä miksi edes vaivauduin enää koko palstalle. Onneksi kesä alkaa olla lopuillaan niin on parempaakin tekemistä.

Tapio Onnela
Viestit: 4866
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Krimin liittäminen Venäjään

someone asked about a two-year car loan, saying, “PrivatBank no longer operates in Crimea. What am I supposed to do?”
Mr. Putin responded, “Please use the car and don’t worry.”

Putin siis kehottaa olemaan maksamasta lainoja pankille.
Lemmi kirjoitti:Tuossa Tapion lainauksessa on yhden krimiläisen autovelasta kyse. Se mikä jutusta puuttuu, tai ainakin Tapion lainauksesta, ovat säästöt. Krimiläisillä oli säästöjä Kolomoyskin omistamassa PrivatBankissa. Tietääkseni he menettivät pankkiin tallettamansa varat, koska Krimin hallinto aikoo myydä

Jos olisit lukenut tekstin olisit huomannut myös tämä:
“The amount of loans granted in the Crimea far exceeds the amount of funds accumulated through deposits,” Mr. Novikov said via email.

Näin siis toimii venäläinen ryöstöretki, jonka hallinnointia johtaa Venäjän siunauksella mafiapomo

Tapio Onnela
Viestit: 4866
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Krimin liittäminen Venäjään

skrjabin kirjoitti:Okei. Tämäkin "keskustelu" näköjään menee sarjaan huonot vitsit. En tiedä miksi edes vaivauduin enää koko palstalle. Onneksi kesä alkaa olla lopuillaan niin on parempaakin tekemistä.
Niinpä, näin Venäjän trollit toimivat. Päämäärä on vaientaa asiallinen keskustelu ikävistä asioista, harmi, että pinnasi ei kestänyt. Jos tämä taktiikka ei toimi vaaditaan esim. keskustelun vetäjien eroa. Onneksi enmme kuitenkaan ole venäläinen media jota voi uhkailemalla ohjata,

nelimjaa
Viestit: 75
Liittynyt: 31.08.12 10:31

Re: Krimin liittäminen Venäjään

Kiitoksia Onnelalle ja muille Agricolan ylläpitäjille, pitkää pinnaa työssänne on totisesti viime aikoina tarvittu.
Sivistys voittaa moukkamaisuuden, lopulta!

Palaa sivulle “Puheenvuoroja historiasta”