Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 23:57

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Klaus Lindgren kirjoitti:On siinä raportissa muutakin, siinä eritellään enimmäkseen aivan muita kuin Lemmin huomion herättäneitä asioita. Tästä tuota voi itse kukin lukea:https://www.buzzfeed.com/kenbensinger/t ... .ovYWPzxnV
Luulen sinun Klaus esittävän palstalla tuota epämääräistä asiakirjaa kuin pitäisit siinä esitettyjä väitteitä totena. Lukuisat amerikkalaiset mediat ovat tutustuneet tuohon asiakirjaan eikä yksikään ole voinut vahvistaa siinä esitettyjen väitteiden ja syytösten olevan totta tietojeni mukaan. Silti sinä Klaus esität sitä täällä palstalla ikään kuin väitteet olisivat sinusta totta ja kehoitat ihmisiä lukemaan asiakirjaa.

Luulen että kansalaisvelvollisuuteni on varoittaa Agricolan lukijoita, että Klausin linkittämä asiakakirja on tietojen valossa perusteeton.

Amerikkalaisen NYT:n toimitus pitää asiakirjaa valeuutisena. Se ei käytä nimitystä fake news, mutta sanoo asiakirjassa esitettyjen väitteiden olevan perusteettomia, mikä on sama asia.

Dean Baquet, The Timesin (New York) vastaava päätoimittaja sanoi, lehti ei voisi julkaista asiakirjaa, koska sen väitteet olivat "täysin perustelemattomia".
Dean Baquet, the executive editor of The Times, said the paper would not publish the document because the allegations were “totally unsubstantiated.”
Me, kuten muutkin, tutkimme syytöksiä emmekä ole vahvistaneet niitä ja me tunsimme, ettemme ole liiketoiminnassa jossa julkaistaan asioita, joiden takana emme voi seisoa.
“We, like others, investigated the allegations and haven’t corroborated them, and we felt we’re not in the business of publishing things we can’t stand by,” Mr. Baquet said.
Tuolla tavalla sinun Klaus julkaisemaa asiakirjaa kommentoi NYT kirjoituksessa BuzzFeed julkaisi vahvistamattomia väitteitä Trumpista nostatten väittelyä.

BuzzFeed Posts Unverified Claims on Trump, Stirring Debate
https://www.nytimes.com/2017/01/10/busi ... .html?_r=0

NYT ei voinut jullkaista asiakirjaa, koska ei voinut seisoa sen takana. Seisotko sinä Klaus julkaisemasi asiakirjan esittämien väitteiden takana?

Toivoisin vähintään jatkossa, että Turun yliopiston henkilökunta esittäisi asiat tavalla, joka ei johda lukijoita harhaan uskottelemalla henkilökunnan olevan väitteiden takana, vaikka väitteille ei olisi perusteita. Ymmärrätkö mitä tarkoitan Klaus? Ellet niin kysy ja yritän auttaa.

skrjabin
Viestit: 778
Liittynyt: 28.09.07 21:54

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Sivuuttaen Lemmin koomisen pakkomielteen Turun yliopiston henkilökuntaa kohtaan, on myös tässä yhteydessä sinällään huvittavaa miten hän on täällä aiemmin kovin innokkaasti linkittänyt mitä sekalaisimpiin juorutason aineistoihin sekä paheksunut sitä, ettei viitattuja tietoja ja asiakirjoja ole julkaistu kokonaisuudessaan. Nyt kun sitten jo pitkään vihjailun tasolla lehdistössä esillä ollut epämääräinen "tiedusteluasiakirja" saatetaan Buzzfedin toimesta julki, kokee hän jopa "kansalaisvelvollisuudekseen" varoittaa lukijoita lähteen laadusta. Olisipa hän yhtä innokas lähdekriitikko omien lähteidensäkin kanssa.

Tapio Onnela
Viestit: 4866
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Heikki Jansson kirjoitti:
Emma-Liisa kirjoitti:Lisäksi on syytä pelätä, että Putin vanhana tiedustelumiehenä on tehnyt analyysin Trumpin narsismista ja osaa sopivalla imartelemalla johdattaa tätä.
eikä tässä ketjussa tulisi levittää Emma-Liisan tavoin venäläisen tiedustelumiesten harjoittamaa jonkinlaista mustaa magiaa koskevia juoruja.
Ehkäpä rinnastus mustaan magiaan ei olekaan kovin kaukaa haettua. Näin Mihail Zygar teoksessaan Putinin sisäpiiri.Nyky-Veäjän lyhyt historia (suosittelen lämpimästi!)
Ihmiset Vladimir Putinin lähipiiristä sanovat, että Nikolai Patrušev on yhteisön eniten aliarvioima hahmo Venäjän johdossa.
Juuri Patruševista tuli sittemmin Putinin useimpien erikoisoperaatioiden ideoija – esimerkiksi Krimin liittämisen.
***
Seuraavissa haastatteluissa Patrušev kehitteli tätä ajatusta lisäten syytöksiä Yhdysvaltoja kohtaan: ISISin perustamisesta natsismin jälleensyntymään Baltian maissa ja Ukrainassa. Niissä hän siteerasi muuttumattomasti Yhdysvaltojen entistä ulkoministeriä Madeleine Albrightia. Tämä oli muka sanonut, että on »epäoikeudenmukaista», että »Moskovan vallan alle» ovat jääneet sellaiset valtavat ja resurssirikkaat alueet kuin Siperia ja Kaukoitä.

Albright itse kieltää tämän eikä tälle ole löytynyt mitään muutakaan vahvistusta. Heinäkuussa 2015 toimittajat löysivät kuitenkin myytin alkulähteen: entisen Venäjän turvallisuuspalvelujen upseerin tunnustuksen, jossa tämä oli kertonut jo 2007, että FSO olisi käyttänyt selvänäkijöitä länsimaiden johtajien ajatusten lukemiseen. Muun muassa venäläiset meedio-upseerit lukivat ulkoministeri Albrightin ajatukset, että luonnonvaroista rikkaan Siperian ei tule kuulua Venäjälle.

Näin Venäjän johto ikään kuin osti oman propagandansa. Nyt maailmanlaajuisesta kulissientakaisesta salajuonesta alkoivat juoruilla paitsi mummot rappukäytävissä ja kaikkien maiden salaliittoteorioiden harrastajia viettelemään tarkoitettu televisiokanava Russia Today, niin myös maan vaikutusvaltaisimmat viralliset henkilöt.

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 23:57

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Helsingin Sanomat jatkaa anonyymin entisen tiedusteluasiamiehen anonyymeistä lähteistä keräämän "tiedusteluraportin" uutisointia. Muistaakseni lehti on tehnyt samasta aiheesta, joka on luultavasti valeuutinen, useita uutisia.

Aihe sopii hyvin tähän totuuden jälkeisen ajan ketjuun. Ainakin luulen niin.

Arkaluontoinen raportti väittää Venäjän manipuloineen Trumpia jo vuosia – tämä muistiosta tiedetään
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005041110.html

HS kirjoittaa: "Raportin erittäin arkaluonteisia väitteitä ei ole voitu vahvistaa tai kumota."

Oma luuloni on, että väitteet pitäisi vahvistaa ennen julkaisua. Muistaakseni tiedon oikeaksi varmistaminen kuuluu myös Julkisen sanan neuvoston journalistisiin ohjeisiin. Väitteitä ei ole vahvistettu, mutta HS julkaisee silti, mikä on mielestäni selkeä merkki "totuuden jälkeisen ajan" saapumisesta. Vastaus otsikon kysymykseen on siis KYLLÄ! Joku muu saattaa olla toista mieltä ja kai onkin.

HS:n maininta väitteiden kumoamisesta on kerrassaan merkillinen. Vaikuttaa siltä, että HS puolustaa julkistustaan sillä, ettei väitteitä ole kumottu. Astumme kai uuden journalismin alueelle, vai olisiko se vanhaa: likasankojournalismia. Julkaista saa mitä tahansa ja väitteiden kumoaminen on toisten tehtävä. Ehkä noin on jo.

Asia ei taida myöskään olla niin kuin HS kirjoittaa, ettei ole voitu kumota. On voitu ja on kumottukin. HS:n valeuutisessa, käytän sanaa valeuutinen, koska HS:n mukaan raportin väitteitä ei ole vahvistettu, on Trumpin lakimiehen matkasta Prahaan tapaamaan Venäjän asiamiehiä. HS ei kerro, että väite on kumottu. En ainakaan huomannut mainintaa kumoamisesta vaan HS kirjoittaa, ettei väitteitä ole voitu kumota, mikä on vale.

Amerikkalainen The Intercept kirjoittaa:

Yksi tällainen väite - että Trumpin lakimies Michael Cohen salaisesti matkusti Prahaan elokuussa tavatakseen Venäjän virkailijoita - sen Cohen on vahvasti kieltänyt sanoen, ettei ole koskaan eläissään käynyt Prahassa.
One such claim — that Trump lawyer Michael Cohen secretly traveled to Prague in August to meet with Russian officials — was strongly denied by Cohen, who insisted he had never been to Prague in his life
The Deep State Goes to War with President-Elect, Using Unverified Claims, as Democrats Cheer
https://theintercept.com/2017/01/11/the ... ems-cheer/

skrjabin
Viestit: 778
Liittynyt: 28.09.07 21:54

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Buzzfeedin "raportin" laatijan nimi näkyy paljastuneen, ainakin näin väitetään. Kyseessä on siis entinen SIS/MI6 agentti, joka tosin nykyään työskentelee lähinnä liike-elämää palvelevan tiedustelun parissa. Tämä tausta voi selittää sinällään sen, että muodollisesti raportti muistuttaa jossain määrin kentällä toimivan tiedusteluagentin raportin muotoa, sekä myös sen miksi tiedot silti näyttäisivät olleen kohtuullisen epätäsmällisiä, ja mitä ilmeisimmin suurelta osin myös perustaltaan huhuja, joita on kerätty ilmeistä tarkoitusperää varten raportin tilaajille. Jos tämä on asianlaita, ihmetyttää toimijan/tilaajan arvostelukyky, koska alalla toimivan täytyisi ymmärtää ettei tuollaisenaan raportilla ole mitään käyttöä.

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/01 ... terrified/

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 23:57

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Lemmi kirjoitti:Helsingin Sanomat jatkaa anonyymin entisen tiedusteluasiamiehen anonyymeistä lähteistä keräämän "tiedusteluraportin" uutisointia. Muistaakseni lehti on tehnyt samasta aiheesta, joka on luultavasti valeuutinen, useita uutisia.

Aihe sopii hyvin tähän totuuden jälkeisen ajan ketjuun. Ainakin luulen niin.

Arkaluontoinen raportti väittää Venäjän manipuloineen Trumpia jo vuosia – tämä muistiosta tiedetään
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005041110.html

HS kirjoittaa: "Raportin erittäin arkaluonteisia väitteitä ei ole voitu vahvistaa tai kumota."
Elämmekö totuuden jälkeistä aikaa saa uusia esimerkkejä. HS jatkaa tänään minusta entistä suuremmalla voimalla vahvistamattomien väitteiden esittelyä verkkosivullaan.

Tämän päiväisen valeuutisen on laatinut HS:n toimittaja Pekka Hakala. Kutsun uutista valeuutiseksi, koska HS itsekin myöntää esittelemiensä väitteiden olevan vahvistamattomia, mutta julkaisee ne silti. Tänään Hakala tarkentaa vahvistamattomia väitteitä, eli valeuutisia. Hakala kutsuu raporttia otsikossa "juoruraportiksi" ja luulen, että hän on silloin juorujen levittäjä.

Juoruraportti väittää Trumpin tehneen salaista yhteistyötä Kremlin kanssa
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005041649.html

Pekka Hakala kirjoittaa: "YHDYSVALTALAISILLE tiedotusvälineille vuodetun tiedusteluraportin mukaan maan uusi presidentti Donald Trump on tehnyt salaista yhteistyötä presidenttiehdokas Hillary Clintonia vastaan Venäjän kanssa."

Luulen, että Hakalan raportista käyttämä nimitys tiedusteluraportti on harhaanjohtava. Ei kyseessä ole tiedusteluraportti. Ei ainakaan minun tietojeni mukaan. Lisäksi Hakala väittää, että raportti on vuodettu ikään kuin raportti olisi ollut salainen ja sitten vuodettu medialle. Ei kai sitä ole vuodettu vaan tekijä on tyrkyttänyt raporttiaan medialle.

Hyvä nimitys raportille on kai likasanko. Eikä sitä ole vuodettu medialle vaan tekijä, joka on ilmeisesti Christopher Steele, on aktiivisesti tyrkyttänyt laatimaansa likasankoa medioille, jotka eivät ole julkaisseet sitä, koska ne pitivät likasangon väitteitä perusteettomina.

Laura Saarikoski nimittää "villeiksi huhuiksi" sitä samaa mitä Hakala kutsuu "tiedusteluraportiksi". Aika hauska sirkus heillä HS:ssä.

Trumpista leviävät villit huhut saavat ajattelemaan: sitä saa, mitä tilaa
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005041789.html

Laura Saarikoski kirjoittaa: "NYT TRUMPISTA itsestään levitetään villejä huhuja, joiden todenperäisyyttä ei ole vahvistettu ja jotka asettavat hänet huonoon valoon."

Saarikoski on mielestäni oikeassa, että huhuja levitetään, mutta eikö HS toimittaja Saarikoski lue omaa lehteään, joka levittää villejä huhuja nimittämällä niitä tiedusteluraportiksi? Ilmeisesti ei, vaan hän syyttää huhujen kohdetta.

En pidä Saarikosken ajatuksista (HS:n otsikossa hän ajattelee). Hän oikeuttaa juorujen levittämisen Trumpista sillä, että Trump on levittänyt juoruja, mutta HS: on samanlainen juorujen levittäjä. Seuraavaksi jos joku levittää juoruja, perusteettomia väitteitä HS:stä niin hän voi puolustautua sillä, että HS on levittänyt vahvistamattomia väitteitä. Näinkö?

Luulen, että totuuden jälkeinen aika on tuollaista, että yhden villi huhu on toiselle vuodettu tiedusteluraportti. Se on kai hauska sirkus ja onhan se surullista pelleilyäkin. Siltä tuntuu.
Viimeksi muokannut Lemmi, 12.01.17 11:40. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Klaus Lindgren
Viestit: 1127
Liittynyt: 30.11.05 13:31

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Lemmi kirjoitti:Luulen sinun Klaus esittävän palstalla tuota epämääräistä asiakirjaa kuin pitäisit siinä esitettyjä väitteitä totena.
Luulet vain. Voi tuosta osa olla tottakin, vaan saattanee olla iso osa huhupuheita ja panetteluita. Tiedä häntä.
Luulen että kansalaisvelvollisuuteni on varoittaa Agricolan lukijoita, että Klausin linkittämä asiakakirja on tietojen valossa perusteeton.
Heh heh!
NYT ei voinut jullkaista asiakirjaa, koska ei voinut seisoa sen takana. Seisotko sinä Klaus julkaisemasi asiakirjan esittämien väitteiden takana?
Kyseesssä on asiakirja, jonka muuten sinä, Lemmi, toit esille. Sen luotettavuutta on erittäin vaikeata arvioida enkä missään nimessä tarkoittanut esittää asiakirjaa totena, saati sitten ottaa vastuuta sen sisällöstä. Sen sijaan sinä, Lemmi, olit esittänyt sen sisällöstä varsin yksipuolisen näkemyksen, ja totesin, että on siinä muutakin kuin epäilyttäviä kuvauksia varsin erikoisista huvittelumuodoista.
Toivoisin vähintään jatkossa, että Turun yliopiston henkilökunta esittäisi asiat tavalla, joka ei johda lukijoita harhaan uskottelemalla henkilökunnan olevan väitteiden takana, vaikka väitteille ei olisi perusteita. Ymmärrätkö mitä tarkoitan Klaus? Ellet niin kysy ja yritän auttaa.
Tämäkö on hyvää käytöstä? Hohhoijaajaa.

Ja sitten vastauksia hieman aikaisempiin Lemmin tokaisuihin:
Luulen, että uskot CIA:ta kovin köykäisestikin enkä halua uskoasi rapistaa.
Luulet vain. Taas.
Klaus Lindgren kirjoitti:
Lemmi on siis jälleen kerran valikoinut esilletuomansa tiedot omien tarkoitusperiensä mukaan ja jättänyt kertomatta oleellisen tärkeitä asioita.

Olen pahoillani Klaus. En tiennyt sinun ikävöivän minun kertomuksiani sinulle oleellisisista asioista. Anteeksi.
Mitä kaipaat?
Kertoisitko Klaus jotain oleellista? Ole kiltti.
Ei, en ole koskaan ikävöinyt kertomuksiaksi ja ne oleelliset asiat olivat siinä viestissä, josta olet tuon minun kommenttini lainannut. Etkö lukenut sitä viestiä kokonaan, etkö ymmärtänyt sitä vai etkö ole ymmärtävinäsi?

Sitten voin hieman kummastella Heikki Janssoninkin tulkintoja. Mistä kummasta hän sai päähänsä yhdistää Emma-Liisan magiaan?

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 23:57

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Klaus Lindgren kirjoitti:Kyseesssä on asiakirja, jonka muuten sinä, Lemmi, toit esille. Sen luotettavuutta on erittäin vaikeata arvioida enkä missään nimessä tarkoittanut esittää asiakirjaa totena, saati sitten ottaa vastuuta sen sisällöstä. Sen sijaan sinä, Lemmi, olit esittänyt sen sisällöstä varsin yksipuolisen näkemyksen, ja totesin, että on siinä muutakin kuin epäilyttäviä kuvauksia varsin erikoisista huvittelumuodoista.
Taidat olla oikeassa Klaus, että viittasin asiakirjan olevan olemassa ja muistaakseni käsittelin sitä siltä pohjalta, että asiakirjan väitteet ovat perättömiä, vahvistamattomia ja ansaitsevat todentamattoina valeuuutisen leiman. En käyttänyt täsmälleen noita sanoja, mutta toivon viestin olleen tuon laatuinen.

Olen Klaus iloinen, että et halua esittää asiakirjaa totena, mutta kirjoitat kuitenkin siinä olevan paljon muutakin kuin epäilyttäviä kuvauksia kertomatta mitä ne muut kuvaukset ovat. Ne jotka sinusta ovat totta. Esität ikään kuin lokansangossa olisi muutakin kuin lokaa. Voisitko avata ajatuksiasi tarkemmin Klaus?

Klaus Lindgren
Viestit: 1127
Liittynyt: 30.11.05 13:31

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Lemmi kirjoitti:Olen Klaus iloinen, että et halua esittää asiakirjaa totena, mutta kirjoitat kuitenkin siinä olevan paljon muutakin kuin epäilyttäviä kuvauksia kertomatta mitä ne muut kuvaukset ovat. Ne jotka sinusta ovat totta. Esität ikään kuin lokansangossa olisi muutakin kuin lokaa. Voisitko avata ajatuksiasi tarkemmin Klaus?
Siis puhutaan siinä muustakin kuin "kultaisista suihkuista".

Taas syntyy epäilys: haluaaako Lemmi nyt tosiaankin ymmärtää kaiken tahallaan väärin ja jäädä saivartelemaan sanamuodoista? Jos näin sattuisi olemaan, onko jotain, johon hän ei haluaisi kiinnitettävän huomiota?

Tapio Onnela
Viestit: 4866
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Poistin ketjusta muutamia asiattomia viestejä. Mikäli nimimerkki Lemmin saivartelu, riidan haastaminen sekä henkilökohtiasuuksiin meneminen ei lopu käyttäjätunnus suljetaan. Foorumi on tarkoitettu asialliseen keskusteluun.
***
Kannattaa myös huomata, että foorumi on moderoitu ja sen säännöissä sanotaan mm näin:
Jotta keskustelun taso säilyisi, foorumi on moderoitu, toisin sanoen palstan toimittajilla on yleisönosastojen tapaan oikeus poistaa asiattomat ja riitaa haastavat puheenvuorot, sekä muokata viestejä. Asiattomat viestit, jotka eivät edistä keskustelua poistetaan. Toistuvasti asiattomia viestejä postittavien käyttäjätunnukset poistetaan.

Emma-Liisa
Viestit: 4990
Liittynyt: 30.01.07 18:25

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Heikki Jansson kirjoitti:
Emma-Liisa kirjoitti:Lisäksi on syytä pelätä, että Putin vanhana tiedustelumiehenä on tehnyt analyysin Trumpin narsismista ja osaa sopivalla imartelemalla johdattaa tätä.
Jaahas. On ihan "syytä pelätä".

USA:ssa taas kerrotaan, että Putinilla on koottuna hallussaan Trumpista sellaisia erityisiä tietoja joilla Putin kykenee kiristämään Trumpia. Ei edes FBI tai CIA tai NSA oikein tiedä mitä tietoja mutta näin kuitenkin väitetään. Sen sijaan siellä ei puhuta tiettävästi Trumpin oletetusta narsisismista ja johdattelusta.

Nimim. Emma-Liisa puolestaan taas ”tietää”, että Putin on hurmannut narsisistiseksi väittämänsä Trumpin erityisillä taikurivoimillaan, joita kuulemma vanhoilla venäläisillä tiedustelumiehillä kai ihan säännönmukaisesti on.

Itse en ota kantaa Putinin kerrottuihin taikurikykyihin. Oletan nimittäin, että tämän ketjun aiheena on todella ”Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?” eikä tässä ketjussa tulisi levittää Emma-Liisan tavoin venäläisen tiedustelumiesten harjoittamaa jonkinlaista mustaa magiaa koskevia juoruja.
Manipulointi ei ole taikuutta vaan kuuluu tiedustelumiesten (eikä vain heidän) taitoihin.

Ottaen huomioon Trumpin impulsiivisen luonteen ehkä olisi vähemmän huono vaihtoehto, että Putin tosiaan manipuloisi häntä. Se toinen vaihtoehto kun on että Trump suuttuu jostakin egonsa loukkauksesta, ja pian hän voi painaa muitakin nappeja kuin twitterin.

Emma-Liisa
Viestit: 4990
Liittynyt: 30.01.07 18:25

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Marko Maunula, Yhdysvaltain historian professori Atlantassa, kirjoittaa Suomen kuvalehden blogissaan:
Vielä tulenarempia ovat raportin väitteet, että Trumpin kampanja koordinoi toimiaan yhdessä Kremlin kanssa. Kreml toistuvasti syötti vaalikampanjaan Clintonia vahingoittavaa materiaalia.

Raportti myös sanoo, että vastapalvelukseksi Trumpin kampanja lupasi muun muassa Yhdysvaltojen sulkevan silmänsä Ukrainan tapahtumille.
- - -
Mitä jos raportti osoittautuu valheelliseksi?¨

Se tarjoaisi Trumpille rokotuksen liki kaikkien tulevaisuuden skandaalien varalta. Jos Trumpin tiimi on oikeassa ja kansio on huuhaata, mahdolliset syytökset tulevaisuudessa valuvat kuin vesi hanhen selästä.

Entä jos raportti on totta?

Trumpin presidenttiys kaatuu heti alkusuorallaan. Pissaleikit sikseen, kansion vakavimmat syytökset täyttävät maanpetoksen tunnusmerkit.

Jos Trumpin joukkue todellakin koordinoi vieraan vallan kanssa vaikuttaakseen Yhdysvaltojen vaaleihin sekä sen sisä- ja ulkopolitiikkaan, valtio-oikeus kutsuu Trumpia ja tavallinen leivätön pöytä hänen avustajiaan.
http://suomenkuvalehti.fi/americana/pis ... 01884f33-4

skrjabin
Viestit: 778
Liittynyt: 28.09.07 21:54

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Emma-Liisa kirjoitti:Marko Maunula, Yhdysvaltain historian professori Atlantassa, kirjoittaa Suomen kuvalehden blogissaan:

Trumpin presidenttiys kaatuu heti alkusuorallaan. Pissaleikit sikseen, kansion vakavimmat syytökset täyttävät maanpetoksen tunnusmerkit.
No, maanpetos, jos tarkoitetaan "treasonia", on kyllä sen verran ahtaasti määritelty että se tuskin missään olosuhteissa täyttyisi, USA kun ei liene sodassa Venäjän kanssa. Nixonin toimet 1968 vaalikampajan aikana saattoivat ehkä olla lähimpänä sitä, vaikkei asiaa julki aikanaan tuotukaan, Viraltapanoon tai sen prosessin aloittamiseen toki pienempikin rike riittää, kuten mm. Clintonin saama syyte osoittaa. Ja nyt esitetyt syytökset ovat tietysti paljon vakavempaa laatua.

nylander
Viestit: 1356
Liittynyt: 07.06.06 20:33

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

skrjabin kirjoitti:No, maanpetos, jos tarkoitetaan "treasonia", on kyllä sen verran ahtaasti määritelty että se tuskin missään olosuhteissa täyttyisi, USA kun ei liene sodassa Venäjän kanssa. Nixonin toimet 1968 vaalikampajan aikana saattoivat ehkä olla lähimpänä sitä, vaikkei asiaa julki aikanaan tuotukaan,
Kysyn, kun tällä kohtaa muistissani on aukko eikä wikipediakaan asiasta näy tietävän: syyllistyikö Nixon esikuntineen laittomuuksiin jo vuoden kampanjassaan Humphreytä vastaan? Vai onko sittenkin kyseessä vuoden 1972 Watergate-afääri?

skrjabin
Viestit: 778
Liittynyt: 28.09.07 21:54

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

nylander kirjoitti:
skrjabin kirjoitti:No, maanpetos, jos tarkoitetaan "treasonia", on kyllä sen verran ahtaasti määritelty että se tuskin missään olosuhteissa täyttyisi, USA kun ei liene sodassa Venäjän kanssa. Nixonin toimet 1968 vaalikampajan aikana saattoivat ehkä olla lähimpänä sitä, vaikkei asiaa julki aikanaan tuotukaan,
Kysyn, kun tällä kohtaa muistissani on aukko eikä wikipediakaan asiasta näy tietävän: syyllistyikö Nixon esikuntineen laittomuuksiin jo vuoden kampanjassaan Humphreytä vastaan? Vai onko sittenkin kyseessä vuoden 1972 Watergate-afääri?
Sitä syyllistyikö hän varsinaisesti laittomuuksiin ei liene oikeudessa koskaan tutkittu, ainakaan tuon maanpetosasian osalta. Juridisessa mielessä asia siis on selvittämättä. Mutta hän sotkeentui Vietnamin ja USA:n välisiin rauhannneuvotteluihin, käytännössä pyrkien tuhoamaan jo jonkin aikaa edenneen prosessin saamalla Etelä-Vietnamin vetäytymään neuvotteluista. Nixonin tarkoituksena oli estää sopimuksen syntyminen ainakin ennen vaaleja jottei vastassa ollut varapresidentti saisi tästä etua. Johnson sai tietää asiasta, ja kutsui Nixonin toimia maanpetokseksi. Tiedot Johnson sai kuitenkin salakuuntelun kautta, joten mm. tästä syystä hän ei voinut asiaa tuoda julki.

Palaa sivulle “Puheenvuoroja historiasta”