juttajasmin
Viestit: 1
Liittynyt: 09.12.18 15:43

Vanhan Rauman menestys vai menetys?

09.12.18 16:10

https://ls24.fi/uutiset/korkein-hallint ... haa-raumaa


Muutaman vuoden ajan käyty kiista Rauman kaupungin uudesta kauppakeskuksesta on tullut päätökseensä. Rauma saa uuden kauppakeskuksen kaupungin keskustaan aivan Vanha Rauman viereen. Päätöksestä on käyty monia keskusteluja, joissa monet ovat olleet hanketta vastaan. Useimpien mielestä uusi kauppakeskus vie Vanhan kaupungin asiakaskunnan ja mahdollisesti yrittäjät. Tämä kuvaelma ollaan nähty askeleena kohti vanhan kaupungin tuhoa.

Omalla kauppakeskuksella on kuitenkin mielestäni omat hyvät puolensa. Kauppakeskuksen myötä raumalaiset eivät lähtisi lähikaupunkeihin, kuten Poriin, Raisioon ja Turkuun shoppailureissuille. Tämä edellyttäisi sitä, että kauppakeskukseen tulevat liikkeet olisivat niitä, joita kaupunkilaiset toivoisivat. Näin rahat jäisivät myös Rauman kaupungille ja säästäisimme myös ympäristöä, sillä useammat kulkevat kaupunkien välillä omalla autollaan. Uusi kauppakeskus toisi myös uusia työpaikkoja raumalaisille. Jo rakennus vaihe loisi uusi työpaikkoja ja keskuksen valmistuessa esiin pääsee uudet yrittäjät, jotka tarvitsevat myös uutta työhenkiläkuntaa liikkeisiinsä.

Useammat raumalaiset ovat uskollisia Vanhalle kaupungille, eivätkä varmasti jättäisi luottoliikkeitään pulaan, vaikka kauppakeskukseen uusia liikkeitä tulisikin. Vanha Rauma on Rauman vetonaula. Eivät turistit tule Raumalle katsomaan upouutta kauppakestusta, joillaisia löytyy ympäri Suomea. He tulevat katsomaan juuri Vanhaa kaupunkia, joka on Rauman sydän, jota pystymme vaalimaan, vaikka viereen nousisikin kauppakeskus. Ennemminkin kauppakeskus tuo lisää ihmisiä Vanhaan Raumaan ja näin lisää sen menestystä.

Palaa sivulle “Puheenvuoroja historiasta”