User avatar
Annastiina Mäkilä
Posts: 390
Joined: 25.01.07 21:42
Location: Turku

Matkailua historiaan foorumin tarkoitus

05.03.07 01:16

Tällä foorumilla julkaistaan tekstejä, jotka liittyvät matkailuun ja historiaan.

Kiehtooko sinua jokin historiallinen paikka maailmassa? Oletko itse tehnyt matkan historiaan? Tällä foorumilla on tarkoitus jakaa historiaan liittyviä matkavinkkejä ja kertoa muutoinkin kiinnostavista historiallisista matkakohteista. Tekstiä elävöittämään ja havainnollistamaan kannattaa laittaa myös kuvia.
(Laita kuva omalle kotisivullesi ja linkki siitä kirjoitukseesi foorumilla. Voit myös postittaa kuvan foorumitoimittajille, jotka laittavat kuvat paikoilleen. Kuvien käytöstä foorumilla katso tarkemmin Ohje: Voinko lisätä kuvia viesteihin?)

Foorumilla on tarkoitus pohtia historian ja matkailun suhdetta myös teoreettisemmin. Mitä esimerkiksi autenttinen historiallinen kohde tarkoittaa? Onko autenttinen historiallinen rakennus sellainen, joka on pysynyt pitkään koskemattomana, vai ehkä sellainen joka on restauroitu täydelliseksi kopioksi varhaisemmasta rakennuksesta?

Entä voimmeko koskaan päästä historian äärelle? Kuinka paljon voimme turistina koskettaa mennyttä aikaa? Auttavatko historiallinen pukeutuminen ja perinteisten reseptien mukaan tehtyjen ruokien syöminen ymmärtämään menneitä mentaliteetteja? Mitä elämyshistoriapaikat ja -tapahtumat voivat meille tarjota?

Voimme myös pohtia mikä on historian ja turismin suhde käytännössä. Millaisia haittoja turismi voi aiheuttaa kulttuuriperinnölle ja ympäristölle? Entä millaisia historiallisesti tärkeiksi laskettuja kohteita turismi auttaa säilyttämään?

Matkailun ja historian suhde on hedelmällinen keskustelun aihe ja toivommekin foorumille vilkasta mielipiteiden ja matkavinkkien vaihtoa. :-)

Return to “Matkailua historiaan”