Tapio Onnela
Viestit: 4902
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

CLIOH-World jatkaa historian laitosten yhteistyötä

Kuva

Euroopan unionin rahoittama historian laitosten yhteistyöhankkeiden ryväs CLIOH on aloittanut uuden kolmivuotiskauden, jonka teemana on Euroopan unionin ja sen laajentumisen ja integaation historia sekä EU:n ja muun maailman välinen yhteys. Tämän Erasmus -ohjelman kautta rahoitetun CLIOH-World verkostohankkeen ensimmäinen yleisistunto pidettiin Itävallan Salzburgissa kesäkuun lopulla.

CLIOH muodostuu sanoista Creating Links and Innovative Overviews to Enhance Historical Perspective in European Culture. Erilaisia CLIOH-alkuisia hankkeita on ollut vuodesta 1988 lähtien CLIOH-World pohjautuu aikaisempien projektien tekemälle työlle ja jatkaa näiden hankkeiden aloittamaa työtä. Aikaisempien CLIOH -hankkeiden (CLIOH, CLIOHnet, CLIOHnet2, CLIOHRES) tarkoitus on ollut muun muassa parantaa ymmärrystä siitä miten eri maissa kansallisia historioita opiskellaan ja opetetaan. CLIOH-World keskittyy kehittämän Euroopan unionin ja sen laajentumisen sekä integraation historiaa sekä Euroopan ja muiden maanosien välisen historian tuntemusta kehittämällä materiaaleja, ohjeistusta sekä kurssisuunnitelmia näistä teemoista.

CLIOH-World hankkeessa on mukana yli 60 historian laitosta 29:stä maasta Euroopan unionin alueelta ja Turkista. Suomesta hankkeessa ovat mukana Oulun ja Turun yliopistojen historianlaitokset. Yleiskokousten lisäksi sen työskentely on jaettu pienempiin työryhmiin joiden teemoja ovat: Euroopan unionin historia, maailmanhistoria, verkko-opetuksen ja digitalisoitumisen haasteet, Euroopan ja Turkin välinen dialogi sekä alueellisten ja ylikansallisten historioiden välinen suhde.

CLIOHnetin toiminta palkittiin toukokuussa 2009 Prahassa EU:n Elinikäisen oppimisen eurooppalaisella kultaisella palkinnolla.

Kuva
Kokousväkeä tauolla Salzburgissa, kokokseen osallistui 60 historian laitosta 29:stä maasta.
Kuva
Hankkeen pääkoordinaattori Ann Katherine Isaacs Pisan yliopistosta avaamassa yleisistuntoa.

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”