Kotiseutuliitto
Viestit: 35
Liittynyt: 25.09.13 15:04
Paikkakunta: Helsinki
Viesti: Kotisivu

Museovirasto ja Suomen Kotiseutuliitto valmistelevat Faron kulttuuriperintösopimuksen ratifiointia Suomessa

Suomi valmistelee parhaillaan Faron sopimuksen ratifiointia. Kulttuuriperinnön yhteiskunnallista merkitystä käsittelevä sopimus korostaa kansalaisten oikeuksia monimuotoiseen kulttuuriperintöön arkielämässä ja velvollisuuksia siitä huolehtimiseen. Sopimus on laadittu Euroopan neuvoston aloitteesta. Opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut ratifioinnin valmistelun Museoviraston ja Suomen Kotiseutuliiton tehtäväksi.

Faron sopimus painottaa kulttuuriperinnön merkitystä nykypäivän ja tulevaisuuden rikastuttajana. Se myös kannustaa niin yksittäisiä kansalaisia kuin yhteisöjä ja viranomaisiakin entistä aktiivisempaan vuorovaikutukseen.

Faron sopimus on laajin ja monipuolisin kansainvälinen kulttuuriperintösopimus. Sopimus korostaa merkityksiä, jotka ihmiset kulttuuriperinnölle antavat ja suhdetta, joka heillä on kulttuuriympäristöönsä.

Kaikki kansalaiset ja kulttuuriperintöalan toimijat voivat kertoa näkemyksensä kulttuuriperinnöstä vastaamalla kyselyyn, jolla kerätään ideoita ja kommentteja erityisesti kolmesta teemasta: 1. Kulttuuriperintö sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävän kehityksen voimavarana, 2. Kulttuuriperintö yksilöiden ja yhteisöjen arjessa sekä 3. Avoin, reilu ja palveleva kulttuuriperintöhallinto.

Kysely avautuu huhtikuussa Otakantaa.fi -verkkopalvelussa (http://www.otakantaa.fi). Kertyneet vastaukset liitetään osaksi Faron puiteyleissopimuksen ratifiointia valmistelevan hankkeen loppuraporttia, joka luovutetaan opetus- ja kulttuuriministeriölle vuoden lopulla.

Lisätietoja

Lue lisää Faron sopimuksesta Euroopan neuvoston verkkosivuilta: http://kotiseutuliitto.us5.list-manage. ... 6b9a0e1352

FT Pauliina Latvala
Koordinaattori, kulttuuriperintö
Faron puiteyleissopimuksen ratifioinnin valmistelu Suomen Kotiseutuliiton ja Museoviraston yhteishanke etunimi.sukunimi @kotiseutuliitto.fi
050 347 7899
Twitter @PauliinaLatvala

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”