Tapio Onnela
Viestit: 4825
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Naisten täydet poliittiset oikeudet 100-v. sivusto avattu

08.12.05 16:03

Yleinen ja yhtäläinen äänioikeus täyttää ensi vuonna sata vuotta. Tämä on tärkeä merkkipaalu naisten yhteiskunnallisen ja poliittisen osallistumisen historiassa. Suomi oli ensimmäinen maa, jossa naiset käyttivät täysimittaisesti äänioikeuttaan.

Naisten täydet poliittiset oikeudet 100-vuotta -verkkosivusto esittelee juhlavuoden tapahtumia ja taustoja. Se tarjoaa perustietoja naisten äänioikeuden 100-vuotishistoriasta, poliittisista oikeuksista sekä merkkivuoden tapahtumista. Sivujen toivotaan palvelevan asiasta kiinnostuneita kansalaisia, naisjärjestöjä, erilaisten tapahtumien järjestäjiä, koululaisia ja opiskelijoita sekä viestintävälineitä. Sivujen tuottaja on sosiaali- ja terveysministeriö yhdessä Helsingin yliopiston Kristiina-instituutin kanssa. Sivujen ja linkkien aikaansaamista ovat tukeneet monet tahot, kuten esimerkiksi naisjärjestöt, yliopistot ja eri ministeriöt ja Tilastokeskus.

Sivuille on koottu tiiviitä asiantuntijatekstejä. Ne käsittelevät äänioikeuden historiaa sekä ajankohtaisia sukupuoleen, politiikkaan ja kansalaisuuteen liittyviä teemoja.

Sivuilla on myös vaalitilastoja sekä tietoja aihetta käsittelevistä tutkimuksista ja kirjallisuudesta.

Sivut löytyvät osoitteesta

http://www.aanioikeus.fi/

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”