Helena L.
Viestit: 11
Liittynyt: 02.10.07 13:59
Paikkakunta: Tampere
Viesti: Kotisivu

Tietoa ja kokemuksia tutkimusaineistojen jatkokäytöstä

03.09.15 13:22

Tietoarkisto järjestää Tampereella historian ensimmäisen Aila ja aineistojen jatkokäyttö -seminaarin
Muistutus: Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto järjestää Aila ja aineistojen jatkokäyttö -seminaarin Ailan päivänä, torstaina 17. syyskuuta Tampereen yliopiston Linna-rakennuksessa.

Verkkoilmoittautuminen kaikille avoimeen ja maksuttomaan seminaariin on käynnissä 10. syyskuuta asti.

Seminaari pureutuu Tietoarkiston Aila-palveluportaalin käyttöön ja aineistotarjontaan sekä aineistojen arkistoimiseen ja arkistoitujen aineistojen jatkokäyttöön konkreettisten esimerkkien ja käyttäjäpuheenvuorojen kautta. Lisäksi Tietoarkisto luovuttaa seminaarissa toisen kerran jaettavan Aineistopalkinnon.

Tietoarkiston tietopalveluasiantuntija Hannele Keckman-Koivuniemi esittelee omassa puheenvuorossaan reilun vuoden toiminnassa olleen Aila-palveluportaaliin käyttöä ja uudistuksia sekä Tietoarkiston tietopalvelua. Esitys tarjoaa kurkistuksen myös Ailan uusiin kiinnostaviin aineistoihin.

Tampereen yliopiston terveystieteiden yksikön yliopistonlehtori Anne Konu kertoo aineistojen arkistoinnista ja jatkokäytöstä tutkijan näkökulmasta. Konu itse luovuttaa Tietoarkistolle vuosittain suomalaisista peruskouluista kerättäviä Koulun hyvinvointiprofiili -kyselyaineistoja. Hän on myös toiminut ohjaajana pro gradu -tutkimuksissa ja väitöskirjatutkimuksessa, joissa on käytetty Tietoarkiston aineistoja.

Opettajanäkökulman arkistoitujen aineistojen käyttöön tarjoaa Jyväskylän yliopiston sosiologian lehtori Pertti Jokivuori. Jokivuori esittelee, millä mielenkiintoisilla tavoilla European Social Surveyn Suomen aineistoja voi käyttää opetuksessa ja opinnäytetöissä.

Seminaari alkaa Tampereen yliopiston Linna-rakennuksen Väinö Linna -salissa kello 12.15 ja päättyy kello 14.20 alkaviin päätösyhteenvetoon ja kakkukahveihin.

Ohjelma:
• Klo 12.15– Tervetuloa. Mari Kleemola, tietopalvelupäällikkö, Tietoarkisto
• Klo 12.20–13.00 Ailan käyttö ja aineistovarannot. Hannele Keckman-Koivuniemi, tietopalveluasiantuntija, Tietoarkisto
• Klo 13.00–13.30 Tutkijapuheenvuoro: Käytä ja arkistoi aineistoja.
Anne Konu, yliopistonlehtori, Tampereen yliopiston terveystieteiden yksikkö
• Klo 13.30–14.00 Opettajapuheenvuoro: European Social Surveyn Suomen aineisto tarjoaa mielenkiintoiset asetelmat opetukseen ja opinnäytteisiin.
Pertti Jokivuori, lehtori, Jyväskylän yliopiston yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitos
• Klo 14.00–14.20 Aineistopalkinnon jako ja palkitun puhe
• Klo 14.20– Päätösyhteenveto. Mari Kleemola, tietopalvelupäällikkö, Tietoarkisto
Täytekakkua ja juhlakahvit

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”