Lea Murto-Orava
Viestit: 394
Liittynyt: 21.11.05 15:09
Viesti: Kotisivu

Museovirasto aloittaa yt-neuvottelut 35 henkilön vähentämisestä

05.10.15 11:01

Museovirasto aloittaa yhteistoimintaneuvottelut taloutensa tasapainottamiseksi. Viraston on vähennettävä menojaan noin 2 miljoonalla eurolla. Henkilökunnan vähennystarve on enimmillään 35 henkilötyövuotta. Yt-neuvottelut aloitetaan 21.10.2015 ja ne päättyvät 2.12.2015. Neuvottelut koskevat Museoviraston koko henkilökuntaa.

Museovirastossa on tällä hetkellä vakituista henkilökuntaa noin 250. Viraston toimintamenoista yli puolet on henkilöstökuluja ja yli 30 prosenttia kiinteistöjen vuokria. Kustannusten leikkaustarve on niin suuri, että tarvittavia menojen vähennyksiä ei saada kokoon ilman henkilöstövähennyksiä. Museoviraston on jo vuonna 2016 vähennettävä menojaan noin 2 miljoonalla eurolla. Virasto arvioi, että rahoitus pienenee edelleen lähivuosina.

Yt-neuvotteluissa käsitellään mahdollisuudet rakenteellisiin uudistuksiin, toimintayksiköiden lakkauttamismahdollisuudet sekä muut mahdollisuudet säästää toimintamenoissa.

Lisätietoja:
pääjohtaja Juhani Kostet, juhani.kostet@museovirasto.fi, puh. 0295 33 6001
ylijohtaja Elina Anttila, elina.anttila@kansallismuseo.fi, puh. 0295 33 6131
laki- ja henkilöstöasiainjohtaja Carolina Ansinn, carolina.ansinn@museovirasto.fi, puh. 0295 33 6031

Museovirasto pähkinänkuoressa

Museovirasto on kulttuuriperintöalan asiantuntija, toimialansa kehittäjä ja viranomainen. Virasto säilyttää, kartuttaa, tutkii ja esittelee kansallisesti merkittävää kulttuuriperintöä, tuottaa kulttuuriympäristöä ja esineitä koskevaa tietoa ja tuo sitä kaikkien saataville. Museovirasto antaa lausuntoja ja ohjeita, jotka koskevat muinaisjäännösten sekä kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten ja ympäristöjen käyttöä ja suojelua. Lisäksi se kehittää museoalaa valtakunnallisesti sekä vastaa harkinnanvaraisten valtionavustusten jakamisesta. Museovirastoon kuuluva Kansallismuseo on Suomen kulttuurihistoriallinen keskusmuseo. Kansallismuseon museoperheeseen kuuluu yhdeksän museota ja kaksi linnaa. Museovirasto toimii opetus- ja kulttuuriministeriön alaisuudessa. Toiminta rahoitetaan valtion tulo- ja menoarviosta.

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”