Tapio Onnela
Viestit: 4859
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Upea metsäkirjallisuuden kokoelma digitoituna Vikin tiedeki

12.12.05 15:46

<b>Upea metsäkirjallisuuden kokoelma digitoituna Viikin tiedekirjaston sivuilla</b>

Viikin tiedekirjaston vanhan metsäkirjallisuuden digitointihankkeen tavoitteena on digitoida tiedekirjaston kokoelmissa olevia vanhoja kotimaisia metsä- ja puualan julkaisuja. Digitointihanke palvelee kaikkia metsäalan historiasta kiinnostuneita, etenkin tutkijoita. Hanke saattaa vanhat kotimaiset metsäalan julkaisut kaikkien ulottuville vaarantamatta haurasta alkuperäisaineistoa. Julkaisuihin pohjautuvan tutkimuksen tekeminen helpottuu ja sen myötä laajenee.

Viikin tiedekirjaston kokoelmista digitoitavia aineistoja ovat?kaikki sata vuotta tai sitä vanhemmat julkaisut, kuten: metsäalan suomalaiset pienpainatteet, metsä- ja luonnontieteelliset lehdet ja sarjat, Turun akatemian väitöskirjat, sekä tärkeimmät kasvitieteelliset kirjat.

Kirjaston digitoima kokoelma sisältää yli 80 julkaisua, lähinnä metsätieteen alalta, mutta myös muutamia esim. biologiaan ja maatalouteen liittyviä julkaisuja 1740 –luvulta lähtien. Kokoelmaan kuuluvat mm. C.W Gyldenin (1802-1872) julkaisemat ensimmäinen Suomen oloihin soveltuva metsänhoidon käsikirja; Handledning för skogshushållare i Finland ja metsätalouskartta Suomesta; Karta öfver Finland utvisande skogstillgångarna.
Aineisto on luetteloitu Helka-tietokantaan ja varastoitu DViikki-julkaisuarkistoon. Vanhan metsäkirjallisuuden digitointihankkeen on rahoittanut Metsämiesten säätiö vuosina 2003-2005. Turun akatemian väitöskirjat on digitoinut Seppo Oja Metsäntutkimuslaitokselta.

Vanha metsäkirjallisuus, hakusivu jossa voi myös selata digitoituja julkaisuja tekijän ajan tai nimikkeen mukaan
http://www.tiedekirjasto.helsinki.fi:70 ... 23456789/9

Aakkosellinen luettelo ja lisätietoja hankkeesta:
http://www.tiedekirjasto.helsinki.fi/digi/

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”