User avatar
Annastiina Mäkilä
Posts: 390
Joined: 25.01.07 21:42
Location: Turku

Codex Sinaiticus kokonaisuudessaan internetiin

22.07.08 14:03

[img=left]images/kuvitus/codex_sinaiticus.jpg[/img]Codex Sinaiticus kokonaisuudessaan internetiin heinäkuuhun 2009 mennessä

Yksi maailman vanhimmista ja näihin päiviin säilyneistä raamatuista, Codex Sinaiticus aiotaan tuoda internetiin vapaasti luettavaksi vuoden 2009 heinäkuuhun mennessä. Projektissa on mukana kaikki neljä kirjastoa, joiden kokoelmissa on osia teoksesta: St Catherineâs (Egyptissä Siinain niemimaalla sijaitseva luostari), Ison-Britannian kansalliskirjasto, Leipzigin yliopiston kirjasto ja Venäjän kansalliskirjasto.


Codex Sinaiticus on toinen maailman vanhimmista kreikan kielellä kirjoitetuista ja meidän päiviimme säilyneistä raamatuista. Raamatun kopioi kolme jäljentäjää, jotka saivat työnsä valmiiksi 300-luvun puolessavälissä.

Raamatun osia omistavien kirjastojen lisäksi on projektissa mukana monia tahoja. Projekti ei rajoitu koko raamatun saattamiseen sähköiseen muotoon - samalla siitä muun muassa kootaan kattavat kuvailutiedot ja sivut entisöidään.

Internetsivuston ylläpidosta huolehtii Ison-Britannian kansalliskirjasto. Sivusto on maksuton ja kaikille avoin. Sille lisätään materiaalia säännöllisin väliajoin ja noin vuoden päästä pitäisi sivuston olla kokonaisuudessaan valmis.

Sivusto, jolle Codex Sinaiticus vähitellen kootaan, löytyy täältä (sivusto avataan torstaina 24.7.2008):
The Codex Sinaiticus Website

Lähteet:
The Associated Press: Scholars plan to reunite ancient Bible — online, 21.7.2008
University of Birmingham: CODEX SINAITICUS PROJECT


Ohessa kuva raamatusta.
Codex Sinaiticus: Jeremiah 52:32-34
Lähde: www.bible-researcher.com

Return to “Uudet historia-aiheiset mediat”