Kaisa Kylakoski
Viestit: 591
Liittynyt: 01.12.05 08:46
Paikkakunta: Helsinki
Viesti: Kotisivu

Populaarimusiikin museo toivottaa tervetulleeksi

pomus.net on suomalaisen populaarimusiikin verkkomuseo, joka on tarkoitettu kaikille suomalaisesta kevyestä musiikista kiinnostuneille – niin tutkijoille ja median edustajille kuin tavallisille musiikin harrastajille ja kuuntelijoillekin. Sivusto kokoaa yhteen suomalaisen populaarimusiikin historiaa, tietoja avainhenkilöistä ja vaikuttajista sekä näytteitä säveltäjien, sanoittajien ja artistien tuotannosta. pomus.net tekee laaja-alasta yhteistyötä musiikkielämän eri tahojen kanssa, joten museosta löytyy myös paljon yksityiskohtaista tietoa, jota on työlästä tai mahdotonta löytää muista lähteistä.

Kuva

* Kirjastossa on Populaarimusiikin museon omaa tuotantoa olevia henkilö- ja yhtye-esittelyjä, joista löytyy tietoa, kuvia ja ääninäytteitä suomalaisista musiikkialan toimijoista.
* Teemanäyttelyissä esitellään suomalaisen populaarimusiikin suurempia linjoja.
* Palkintohuone listaa tietoja alan palkinnoista.
* Kino Pomusissa voi katsella videonäytteitä.

Sisältöön tutustunut Havaintoja-blogin kirjoittaja kommentoi
Pomuksesta löytyy valtava määrä tietoa suomalaisesta populaarimusiikista 1900-luvun alusta saman vuosisadan loppuun. Ja artikkeleita ovat kirjoittaneet asiantuntijat, eivät siis ketkä tahansa wikipediläiset. Itseäni kiinnostivat erityisesti artikkelit eri vuosikymmenten pop-musiikista, mutta niiden lisäksi kiehtoi esimerkiksi erikoisartikkeli tanssilavakulttuurista. Sivuilla on myös valtava määrä artikkeleita eri artisteista Laila Kinnusesta Kaija Koohon ja Dallepésta Sielun veljiin.. Muutamia kappaleitakin voi Pomuksessa kuunnella, vaikka se ei olekaan sivujen pääjuttu, vaan ne artikkelit.

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”