Sivu 1/1

Lisää sotaelokuvaa harrastelijoiden toimesta

Lähetetty: 04.01.12 17:33
Kirjoittaja Kaisa Kylakoski
Marraskuun alkupuolella YLE kertoi sota-ajasta ja kaukopartiotoiminnasta kertovan elokuvan filmauksista, josta tälle palstalle kirjoitettiin otsikolla Harrastelijavoimin tehdään kokopitkää sotaelokuvaa. Saman otsikon olisi nyt voinut käyttää uudelleen, sillä viime vuoden lopussa YLE:n sivuilla julkaistiin juttu Talvisodan taistelut elokuvaksi harrastelijavoimin.

Talvisotaan sijoittuvan elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja on Petri Järvinen ja talkooryhmässään kymmenen henkeä. He ovat kuvanneet elokuvaa viime talvesta alkaen Hyvinkään metsissä, jotka saavat esittää Syskyjärven taistelun tapahtumapaikkoja Laatokan Karjalassa. Mukana on aitoja ajan aseita, mutta ampumatehosteet ja räjähdykset on lisätty jälkikäteen digitaalisesti.

Elokuva Syskyjärvi 1939 saanee ensi-iltansa talven lopulla.


* YLE:n Areenassa uutispätkä elokuvasta

Re: Lisää sotaelokuvaa harrastelijoiden toimesta

Lähetetty: 21.07.12 19:40
Kirjoittaja Kaisa Kylakoski
Kaleva uutisoi 15.7.2012 Lumijoella tehdään sotaelokuvaa.
Amatöörivoimin tehty Lakeuden sissit -elokuva on tulossa ensi-iltaan ennen joulua. Hankkeen ideoija Heikki laurila oli saanut idean Hyvinkään hankkeesta.
”Harva tuntee kaukopartiotoimintaa. Minua kiehtoo, miten kovakuntoisimmat sotilaat esimerkiksi asemasodassa liikkuivat maastossa hiljaa ja huomaamatta pieninä ryhminä. He tekivät pitkiä matkoja jalkaisin tai suksilla. Ne olivat äärimmäisiä urheilusuorituksia, vielä sen ajan välineillä.”

Äärimmäisten olojen tarinat poikivat haaveen: Olisihan mahtavaa tehdä sota-aiheinen elokuva, sellainen, joka välittäisi tietoa kaukopartioista nuoremmille polville.
Muita elokuvahankkeita ehkä jäänyt huomaamatta? Pitäisikö näille järjestää erikoisfestarit laajemman yleisön tavoittamiseksi?

Re: Lisää sotaelokuvaa harrastelijoiden toimesta

Lähetetty: 27.09.12 03:33
Kirjoittaja jjarvin
Aivan loistavaa, että muutkin innostuu aiheesta tekemään elokuvaa harrastelijavoimin! Nostan siis jo nyt peukkua Laurila & Co:lle, että ovat lähteneet tekemään omaa Lakeuden Sissit elokuvaa ja odotan sitä innolla!

Itse olen tyytäväinen meidän projektin katsojamäärään ja huomioon, jota ollaan saatu tähän mennessä!

terveisin,
Jouni Järvinen
Kersantti Lehtola, Syskyjärvi1939 -elokuva