Kaisa Kylakoski
Viestit: 591
Liittynyt: 01.12.05 08:46
Paikkakunta: Helsinki
Viesti: Kotisivu

Kuningatar Victorian päiväkirjat julkaistu verkossa

Hallintonsa juhlavuottaan viettävä Elisabet II on avannut sivuston Queen Victoria's Journals, jossa on luettavana yli 43,000 sivua kuningatar Victorian päiväkirjamerkintöjä. Päiväkirjat digitoitiin neljässä kuukuadessa kuninkaallisen arkiston ja Oxfordin yliopiston Bodleian kirjaston toimesta.

Verkkosivulla päiväkirjoja voi selailla ja hakea päivämäärällä. Käytössä on myös vanha transkriptio, johon voi tehdä tekstihakuja. Sana Finland on piirtynyt kuningatar Victorian kynästä paperille ainakin 2.12.1835
Read to Lehzen out of Russell from 11 till a ¼ past 11. Dressed. Went out at a ¼ to 12 with Mamma, Lehzen and Lady Flora. We walked on the Pier which was very amusing. There are a number of foreign ships in harbour; Portuguese, Finland, and a number of French fishing-boats. The dress of the French fishermen is very picturesque. There were some Spanish sailors playing on the pier, who looked very singular.
Seuraavana päivänä Victoria oli jälleen satamassa
Dressed, and went out walking, with Lehzen, Lady Flora. &c. We walked on both sides of the pier and there were many sailors and fishermen on it, French, Portuguese, Finlanders, English &c. Some of the French and Portuguese looked very picturesque.
Lukemista kevyemmin päiväkirjoihin voi tutustua katselemalla Victorian piirtämiä kuvia, jotka on kerätty verkkosivuille esille erikseen. Päiväkirjan tekstiä voi myös nautiskella pieninä paloina seuraamalla Twitter-tiliä @QueenVictoriaRI.

Lähde: Queen Victoria's private diaries made available online, BBC

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”