Tapio Onnela
Viestit: 4780
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Akseli Gallen-Kallelan valokuvakokoelma julkaistu vapaaseen käyttöön

30.01.15 11:32


Gallen-Kallelan Museo on julkaissut lähes 400 kuvaa Akseli Gallen-Kallelan valokuvakokoelmasta vapaaseen käyttöön Flickrissä. Valokuvakokoelma koostuu Akseli Gallen-Kallelan itsensä kokoamista ja osin ottamistakin kuvista. Kokoelmaa säilytetään Gallen-Kallelan Museossa, jossa alkuperäiset vedokset on digitoitu.

Kuvien kirjo on ennennäkemätön aarreaitta. Vai oletko nähnyt rouva Mary Gallénin hiihtämässä Helsingin Malmilla? Tiesithän, että Akseli Gallen-Kallela ja Maksim Gorki tekivät läheistä tuttavuutta Pirtiksi nimetyssä ateljeessa Helsingin Erottajalla 1900-luvun alussa? Entä olisiko hauska kurkata Gallen-Kalleloiden olohuoneeseen Porvoon Jokikadulla? Kuvien aiheet ulottuvat Espoosta Meksikoon ja kulttuurijulkimoista ammattimuurareihin!

Kuvien joukossa on myös ajoittamattomia tai epäselviä kuvia. Museo kutsuu kuvien katsojat tunnistamaan henkilöitä ja paikkoja, tilanteita ja ajankohtia kommentoimalla kuvia sivustolla.

Kuvat julkaistaan CC-BY eli Creative Commons Attribution -lisenssillä: niitä voi vapaasti käyttää ja muokata, kun lähteenä mainitaan Gallen-Kallelan Museo. Flickr-palvelussa kuvat ovat helposti selattavissa aihepiireittäin ja ladattavissa suurina jpg-tiedostoina.

Tutki, käytä ja muokkaa mielikuvituksellisesti tätä historiallisten valokuvien Sampoa!

Jännittävää tutkimusmatkaa! Julkaisulla juhlitaan Akseli Gallen-Kallelan 150-vuotisjuhlavuotta.


* Gallen-Kallelan museo Flickr

Lähde: Gallen-Kallelan Museon tiedote 30.1.2015


Kuva: Axel Gallén (vasemmalla) ja Albert Edelfelt maalaamassa Imatrankoskea 1893. Akseli Gallen-Kallelan valokuvakokoelma

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”