Tapio Onnela
Viestit: 4745
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Kuvia Helsinki-Malmin lentoaseman toiminnoista vapaaseen käyttöön

02.06.16 09:10

Kuva
Vantaalla toimiva Suomen Ilmailumuseo tallensi Helsinki-Malmin lentoaseman toimintakulttuuria jälkipolville kesällä 2015. "Malmi ilmailee 2015" -hankkeessa dokumentoitiin riippumattomasti ja monipuolisesti lentoaseman arkipäivän toiminnot. Tallennustyö kattoi Finavian palvelut sekä viranomais-, koulutus- ja muun yritystoiminnan. Projektissa tarkasteltiin myös ilmailun harrastustoimintaa kerhotasolla.

Dokumentointiprojektista saatu aineisto tallennettiin Suomen Ilmailumuseon kokoelmiin käytettäväksi näyttely-, tutkimus- ja julkaisukäyttöön sekä ulkoiseen viestintään. Kuvatuilta henkilöiltä kysyttiin käyttöön asianmukaiset luvat. Valokuvat, videot ja kertomukset tukevat yhtenäisen kuvan luomista Malmista lentoasemayhteisönä. Hankkeen kokemuksia ja loppuraporttia hyödynnetään myöhemmin vastaavien hankkeiden organisoinnissa muilla lentoasemilla.

Museo haluaa tukea Malmin toimintakulttuurin tuomista läpinäkyvämmäksi suuren yleisön suuntaan ja vapauttaa edustavan otoksen projektin yhteydessä syntyneestä kuvamateriaalista vapaaseen, ei-kaupalliseen käyttöön, esim. aihetta käsitteleviin blogeihin. Kyseessä on ensimmäinen kerta Suomessa kun laajan lentoasemayhteisön toimintaa on esitelty monipuolisesti internetin kuvapalveluissa.

Web-koossa olevat kuvat löytyvät toimijoittain lajiteltuna museon sivulta kuvapalvelu Flickristä. Sopimussyistä ei kaikkien dokumentoitujen toimijoiden osalta materiaalia ole avoimessa jaossa. Lisätietoa kuvista ja niiden käytöstä antaa museon kokoelma-amanuenssi Tapio Juutinen.

Hankkeelle on avattu oma sivu, jossa on luettavissa projektin loppuraportti sekä kesällä 2015 syntynyt, hankkeen eri vaiheista kertonut blogi.

Linkit:

* Hankkeen oma sivu (loppuraportti, pääsy avoimiin aineistoihin):
* Facebook-sivu

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”