Ossi T. Viita
Viestit: 7
Liittynyt: 10.02.16 10:06

Ihastu, tilaa ja tutki - Uutta aineistoa saatavilla Urheilumuseon arkistosta

25.10.17 11:08

Kuva
Suomen Urheilumuseon arkisto jatkaa aktiivisesti aineistojensa saavutettavuuden parantamista. Olemme saaneet luetteloitua Suomen Valtakunnan Urheiluliiton (SVUL) laajan arkiston viimeisen päälle. Arkisto on yksi keskeisimmistä suomalaista urheiluhistoriaa tutkittaessa. Sen vanhimmat osat ulottuvat 1900-luvun alkuun.

Ihastu, tilaa ja tutki, sillä aineistoa kyllä riittää. Arkistoyksikköjä SVUL:n arkistossa on 1500 (koteloja ja sidoksia). Jokainen näistä yksiköstä on nyt saanut oman tunnuksensa, jonka perusteella aineistoon tutustuminen ja tilaaminen onnistuu kuin juoksu raikkaassa syysilmassa. Lataat luettelon, valitset aineiston ja lähetät meille spostilla tilauksesi ja saavut tutkimaan. Luettelointi on tehty myös Suomen Luisteluliiton ja Työväen Urheiluseurojen Keskusjärjestön arkistoille. Kaikkia nämä ja 472 muuta arkistoluetteloa löydät nettisivujemme aineistohausta.

Alkusyksyn merkittävin lisä arkistokokoelmiin on urheiluvaikuttaja Carl-Olaf Homénin laaja ja monipuolinen henkilöarkisto. Homénin arkistoluetteloa ei tietosuojavaltuutetun henkilöarkistoihin liittyvän henkilötietosuojalinjauksen vuoksi voi laittaa nettisivuille. Arkistoluettelo on paperisena asiakaspalvelutiloissamme, mutta sitä voi tiedustella erikseen määriteltävillä ehdoilla arkiston henkilökunnalta myös sähköisenä versiona.

Tulkaa ja tutkikaa!

* Suomen Urheilumuseo

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”