Helena L.
Viestit: 11
Liittynyt: 02.10.07 13:59
Paikkakunta: Tampere
Viesti: Kotisivu

Kansainvälinen aineistonhallinnan verkkokurssi julkaistu

15.01.18 15:57

Kuva
CESSDA ERIC on julkaissut tutkijoille suunnatun, kaikille avoimen, maksuttoman aineistonhallinnan verkkokurssin, jonka tavoitteena on perehdyttää tutkimusaineiston hallinnan periaatteisiin ja antaa tukea tutkimuksen teon aikana. Kurssi koostuu kuudesta osiosta, jotka johdattavat lukijan koko tutkimusaineiston elinkaaren läpi: aineistonhallinnan suunnittelusta aineiston järjestämiseen ja kuvailuun, käsittelyyn, säilyttämiseen, suojaamiseen ja aineiston julkaisemiseen. Matkan varrelle on ripoteltu runsaasti vinkkejä ja havainnollistavia esimerkkejä, jotka auttavat tutkijaa hallitsemaan omaa aineistoaan.

Kurssin suunnitteluun ja toteutukseen osallistui 11 CESSDA-arkistoa. Sisällöissä on pyritty huomioimaan eri maiden käytännöt aineistojen avaamisessa ja erot kansallisesssa lainsäädännössä.

CESSDA ERIC on eurooppalaisten yhteiskuntatieteellisten tietoarkistojen muodostama tutkimusinfrastruktuuri. Suomi on CESSDAn jäsen ja Tietoarkisto CESSDAn Suomen kansallinen palveluntuottaja. CESSDA tarjoaa kansainväliselle tiedeyhteisölle maksuttomia tutkimusdatan arkistointi-, hallinta- ja saatavuuspalveluja sekä arkistointi- ja aineistonhallintakoulutusta.

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”