Emma-Liisa
Viestit: 4990
Liittynyt: 30.01.07 18:25

Olympiamatkojen oppaan oudot historiatulkinnat 2: Viktoria julmempi kuin Hitler

21.01.12 11:20

Toinen Olymppiamatkojen oppaan (ks. lähemmin 1. osa) oli se, että kuningatar Viktoria oli julmempi kuin Hitler.

Mistä nämä Viktorian aiheuttamat miljoonat uhrit oikein löytyvät? Ja eikö Englannin politiikasta määrännyt jo silloin hallitus?

Puhis
Viestit: 48
Liittynyt: 19.10.10 10:56
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Olympiamatkojen oppaan oudot historiatulkinnat 2: Viktoria julmempi kuin Hitler

23.01.12 12:24

"Se ja se oli pahempi kuin Hitler", näitä väitteitä näyttää pompsahtelevan silloin tällöin. Milloin Stalin oli pahempi kuin Hitler, milloin Pol Pot, ja nyt ilmeisesti myös Viktoria(?) Näitä väitteitä kuulee yllättävien ihmisten suusta, viimeksi kuulin tällaisia vertailuja Australista tulleen sukulaisen kertomana. Pysyttelin itse aivan hiljaa.

Oma asiansa on tietenkin se, että miten mielekästä on yleensäkään vertailla diktaattorien julmuutta tai pahuutta. Kuolonuhreja/hallintovuosi ei ole kovin hyvä mittari kertomaan inhimillisestä kärsimyksestä...

Mutta näitä juttuja kuunnellessa minusta kiinostavinta olisi tietää, että onko kyseessä jonkinlainen Hitlerin maineenpalautus - eihän Hitler ollutkaan niin paha, kun se-ja-se oli pahempi! Vai onko kyseessä vain jonkun toisen hallitsijan hirveyden korostaminen; kun Hitler on jonkinlainen pahuuden ruumiillistuma, miten kamala olikaan joku toinen, joka oli vieläkin pahempi!!!


Yksi syy lisää miksi vältellä matkaoppaita...

Palaa sivulle “Kysymyksiä historiasta”