Tapio Onnela
Viestit: 4745
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Ilmailumuseo hakee ennen julkaisemattomia DC-3-kuvia

02.02.16 13:14

Kuva
Kuva: Hansin-Jukka kahvilana Hämeenlinnassa

Suomen Ilmailumuseo etsii valokuvia Douglas DC-2 ja DC-3 –koneiden historiaa Suomessa esittelevään kirjaan. Kirja julkaistaan loppuvuodesta 2016. Museon julkaisusarjaan kuuluva kirja on ensimmäinen kattava kokonaisesitys konetyypin monipuolisesta ja vivahteikkaasta käytöstä Suomessa 1940-luvulta aina nykypäivään.

Nyt haetaan ennen julkaisemattomia valokuvia DC-2 ja DC-3 -koneista niiden käyttöajalta niin kotimaisten siviilioperaattoreiden kuin Puolustusvoimienkin osalta. Museo on kiinnostunut erityisesti matkustajailmailun (1947-1970) kauteen liittyvästä värikuvamateriaalista ja koneiden sisäkuvista ohjaamon sekä matkustamon osalta. Teokseen toivotaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin kuvattua materiaalia ”Suomi-kolmosista”.

Kuvia etsitään lähtökohtaisesti käytettäväksi kirjassa ja sen markkinoinnissa kertakäyttöoikeudella. Erityisen mielenkiintoisen ja ainutkertaisen materiaalin kohdalla on myös mahdollisuus keskustella museon kokoelma-amanuenssin kanssa kuvien tallentamisesta museon valokuva-arkistoon.

Kuvan luovuttajalla tulee olla tekijänoikeus kuviin tai tieto tekijänoikeuden haltijasta, jos kuva on alle 50 vuotta vanha. Teokseen valikoituneista kuvista on tiedossa myöhemmin sovittava materiaalikorvaus.

Haussa ennen julkaisemattomia DC-3-kuvia

Yhteydenotot:
Kuvien antaminen julkaisuun:
Juha Klemettinen, Kuvasihteeri, sisällöntuottaja / DC-3 - kirjaprojekti
jklemu@hotmail.com

Kuvien tallentaminen museon kokoelmiin:
Tapio Juutinen, Kokoelma-amanuenssi, Suomen Ilmailumuseo
tapio.juutinen@ilmailumuseo.fi

* DC-yhdistys
* Wikipedia: DC-2
* Wikipedia: DC-3

Palaa sivulle “Kysymyksiä historiasta”