Veikko I Palvo
Viestit: 1133
Liittynyt: 04.03.13 23:09

Re: Globaalit väestöräjähdys ja ilmastonmuutos

19.01.20 20:57

Norjassa 60% vuosittain myytävistä henkilöautoista on sähköautoja, eniten maailmassa. Norjan valtio tukee sähköautojen ostoa vuosittain noin 2,9 miljardilla ( vuonna 2009 autoverotuotto ja maksut olivat 7,4 miljardia ja v. 2019 4,5 miljardia. ) ( Suomessa v. 2018 8,132 miljardia )

Tässä http://suomenluonto.fi/norjassa-sahkoau ... -sahkolla/ kirjoitetaan, että "Suomessakin sähköautoihin ja hybrideihin voitaisiin siirtyä heti - j o s vain tahdottaisiin".


Mutta Norja on öljyn ja kaasuntuottaja, öljyrahastokin ylitti juuri äsken 1000 miljardin määrän ja 1,5 %:a kaikista maailman pörssiosakkeista omistaa Norja.
Norja ei ole aikeissa romuttaa paljolti öljyn ja kaasun vientituloihin pohjautuvaa talouttaan. Gro Harlem Bruntland´kin vastasi jo julkistaessaan 1987 Our Common Futuren ( Kestävä kehitys ) kysymykseen Norjan öljyntuotannosta: "Me tuotamme öljyä ja kaasua puhtaammin kuin kukaan muu."
Norjan valtion öljy-yhtiö Equinor sanoo käyttävänsä * uusiutuvaa energiaa * öljyn ja kaasun tuotannossa uudella Norjan kaikkien aikojen kolmanneksi suurimmalla Johan Sverdrup-öljykentälläkin.
Päästöt "uusiutuvan energian öljykentällä" ovat vain 0,67 kg CO2:sta per barrel ja muun maailman öljykentillä 18 kg CO2 per bbl ( ja ilmeisesti öljynjalostuksessakin syntyvät päästöt ovat ostajamaan päästöjä ).

http://edition.cnn.com/2020/01/19/busin ... index.html
CNN Business: Norway says its new giant oil field is actually good for planet. Critic call it climate hypocrisy.

Öljyn ja kaasuntuotantoa nykyisillä 89 tuotannossa olevalla öljy- ja kaasukentällä Norja jatkaa ainakin vuoteen 2070 saakka, ainahan öljyllä ja kaasulla kysyntää on.
Koti-Norjassa voi sitten suunnitella hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä ja fossiilisia polttoaineita käyttävien autojen myynnin kieltämistä vuonna 2025.
Norjassa on halpaa vesivoima-sähköäkin.
Öljyn viejämaa Tanskassakin on rakenneltu runsaasti "tuulimyllysähköä" ikäänkuin öljyn ja kaasunviennin vastapainoksi ja eihän Pariisi 2015-ilmastosopimuksessakaan kielletä öljyn- ja kaasuntuotantoa, vasta fossiilisten polttaminen vientimaissa saa aikaiseksi päästöjä.

Omaa taloutta öljyn- ja kaasun tuottajamaissa ei aiota romuttaa?
Ja
nuo öljyä ja kaasua tuovat ja polttavat maat saavat tietystikin tehdä omat "päästötaselaskelmansa", ainakin EU:ssa?

Veikko Palvo

Palaa sivulle “Kysymyksiä historiasta”