Vetehinen
Viestit: 2704
Liittynyt: 18.06.07 23:35

Tallinn & Dublinn

Havaitsin että Tallinnalla ja Dublinilla on yhteys keskenään. Dublinin perustivat tanskalaiset viikingit ja sanotaan, että Dublin tulee iirin-kielisistä sanoista, jotka takoittavat tummaa vettä. Dubh = tumma/musta ja linn = vesi.

Tallinna on myös tanskalaisten perustama. Taanilinna eli tanskan linna.

Mielenkiintoista olisi tietää miten linn-sana merkitsee eri asioita Tallinnan ja Dublinin yhteydessä, vaikka niiden perustajilla on yhteys keskenään.

Muuten norjalaisia viikinkejä kutsuttiin Irlannissa nimellä finn, joka merkitsee valkoista.

Klaus Lindgren
Viestit: 1127
Liittynyt: 30.11.05 13:31

Iirin ja viron kielillä ei ole keskenään mitään tekemistä, viro on uralilainen kieli ja iiri indoeurooppalainen. Ainoa yhdistävä linkki ovat nuo skandinaavit, mutta kun Dublinin ja Tallinnan nimet eivät ole skandinaavisia, sekin yhteys katoaa. Kyseessä on siis silkka sattuma; kun iirin kielessä linn tarkoittaa siis vettä ja viron kielessä kaupunkia, ei noilla sanoilla ole keskenään mitään tekemistä.

Vetehinen
Viestit: 2704
Liittynyt: 18.06.07 23:35

Klaus Lindgren kirjoitti:Iirin ja viron kielillä ei ole keskenään mitään tekemistä, viro on uralilainen kieli ja iiri indoeurooppalainen. Ainoa yhdistävä linkki ovat nuo skandinaavit, mutta kun Dublinin ja Tallinnan nimet eivät ole skandinaavisia, sekin yhteys katoaa. Kyseessä on siis silkka sattuma; kun iirin kielessä linn tarkoittaa siis vettä ja viron kielessä kaupunkia, ei noilla sanoilla ole keskenään mitään tekemistä.
En tiennyt, että virossa linn tarkoittaa kaupunkia. Luulin, että se tarkoittaa linnaa. Siis yhteys on pelkkää sattumaa.

Palaa sivulle “Kysymyksiä historiasta”