Tapio Onnela
Viestit: 4902
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Kuvan tai YouTube -videon lisääminen foorumille

Kuvan lisääminen foorumille

Kirjoittajat voivat liittää tekstinsä yhteyteen kuvia linkittämällä ne jostakin muualta foorumille [img_taitettava] tagien avulla. Kuva ladataan foorumiin siis joltakin muulta web-palvelimelta esimerkiksi omalta kotisivulta. Verkosta löytyy erilaisia kuvapalvelusivuja, jonne voi ladata omia kuviaan ilmaiseksi esimerkiksi http://photobucket.com/

1. Kun olet ensin ladannut kuvasi esimerkiksi Photobucketin palvelimelle, näet siellä kuvasi URL:n eli sen verkko-osoitteen.

2. Kun foorumissa haluat lisätä kuvan foorumitekstiisi paina [img_taitettava] painiketta, joka tuottaa tekstiisi nämä tägit: [ [img_taitettava] ] ja [/img_taitettava] ] lisää näiden [img_taitettava] tägien väliin kuvan URL eli sen osoite verkossa näin:

ja tältä se sitten näyttää:

Tämän voi tehdä myös niin, että kopioit ensin kuvan osoitteen kirjoitustilaan, maalaat osoitteen ja klikkaa sitten editorissa img_taitettava nappulaa, joka tekee kuvan osoitteen ympärille alku- ja lopputagit. Huomaa vain, ettei tyhjiä merkkejä jää väliin.

Jos esim. haluat, että kuva taittuu oikealle puolelle viestiä kirjoita tägin on merkin jälkeen =right ja left, jos haluat sen vasemmalle.

Huomaa, että kuvan leveyden pitää aina olla 500 pikseliä tai alle!

YouTube -videon lisääminen foorumille

Kun avaat jonkin videon YouTuben sivuilla ja menet videon alla olevaan kohtaan "Upota", löytyy sieltä tällainen koodi:

Koodi: Valitse kaikki

<iframe title="YouTube video player" class="youtube-player" type="text/html" width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/qA5QLuE8PmY" frameborder="0" allowFullScreen></iframe>
Tuo http-osoite tuolta koodin keskeltä kirjoitetaan nyt foorumilla uusiin youtube-tageihin tällä tavalla:

Koodi: Valitse kaikki

[youtube-uusi]http://www.youtube.com/embed/qA5QLuE8PmY[/youtube-uusi]

Palaa sivulle “Kysymyksiä historiasta”