Kaisa Kylakoski
Viestit: 591
Liittynyt: 01.12.05 07:46
Paikkakunta: Helsinki
Viesti: Kotisivu

Historiallisten puutarhojen matkailureitti julkistettu

Kuva
Aulanko
Puutarhataiteen Seuran kotisivuilla julkistettiin 6.4.2011 kotimaisten historiallisten puutarhojen matkailureitti. Varsinais-Suomessa ja Hämeessä risteilevä puutarhamatkapolku on osa kolmivuotista DEVEPARK-hanketta. Hankkeen tavoitteena on hoitaa ja kehittää Varsinais-Suomessa ja Hämeessä sekä Virossa sijaitsevia historiallisia puistoja ja puutarhoja. Reitti on suunniteltu ja toteutettu Puutarhataiteen seuran, Deveparkin ja Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman yhteistyönä.

Reitti koostuu kahdeksastatoista kulttuurihistorialtaan ja lajistoltaan arvokkaasta puutarhakohteesta maan eteläosissa. Se alkaa itseoikeutetusti tasavallan presidentin kesäasunnon puutarhasta Kultarannasta ja jatkuu Mustion ja Fagervikin ruukinpuistojen, Helsingin kasvitieteellisen puutarhan ja Mustilan arboretumin kautta Aulangolle. Kohteiden joukosta löytyvät myös Askaisten Louhisaari, Ruissalon kasvitieteellinen puutarha, Fiskarsin ja Billnäsin ruukit, Jokioisten ja Pukkilan kartanot, Vanajanlinna sekä Porvoon kansallinen kaupunkipuisto.

Valittujen kohteiden välillä on matkaa korkeintaan kahdeksankymmentä kilometriä ja reitin kokonaispituus on noin kahdeksansataa kilometriä. Puutarhamatkailureitin voi kiertää joko kohde kerrallaan tai kokonaisena reittinä. Koko kierrokseen on hyvä varata viidestä seitsemään päivää. Reitin varrella sijaitsee myös taimimyymälöitä sekä maatilamatkailukohteita. Sivustolta löytyy joka puutarhasta ja puistosta lyhyt kuvaus, josta selviää sijainti, omistussuhde, maksullisuus/maksuttomuus sekä muita käytännön tietoja.

Puutarhamatkailureittiä on tarkoitus laajentaa Viron historiallisiin puutarhoihin, ja tiedottaa reitistä kansainvälisesti. Reitti liittyy Euroopan Rakennusperintöpäivien vuoden 2011 ”Kulttuurin reitit ja rakennusperintö” -teemaan.

* Matka suomalaisiin puutarhoihin

Kuva
Brinkhall
Kuva
Fagervik

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”