Albert Ravila
Viestit: 263
Liittynyt: 22.10.08 18:14

Re: 2000 vai 3000 teloitettua rintamakarkuria?

wejoja kirjoitti:Ei hämminkiä, selvittämiseen meni pohdiskeluineen vain tunti.
Voi hyvä ihme! Minulla meni sen kuvankäsittelyn tekemiseen kolme kuukautta. :roll: Kyllä tämä nyt vähän hämminkiä aiheuttaa.
wejoja kirjoitti:Asia oli periaatteellisesti kiinnostava lähinnä siksi, että kuvamanipulaatio kuuluu lähtökohtaisesti samaan kategoriaan kuin asiakirjaväärennös.
Saanen kuitenkin alennusta rangaistuksesta, koska tunnustin jo ennen tutkinnan aloittamista? Meitä rikollisia on muuten paljon, kun ottaa huomioon, kuinka paljon suomalaiset esimerkiksi juuri Photoshopilla kuviaan manipuloivat.

Martti Kujansuu
Viestit: 89
Liittynyt: 26.04.08 21:24

Re: 2000 vai 3000 teloitettua rintamakarkuria?

Asiaan liittyen Huhtiniemen kaivauksista ja siellä käytetyistä menetelmistä löytyy lisätietoa Museoviraston verkossa julkaisemasta kirjasta "Arkeologisten hautakaivausten tutkimusmenetelmät", alkaen sivulta 36.

viewtopic.php?f=5&t=3606
http://www.nba.fi/tiedostot/3965bdd4.pdf

Martti Pelho
Viestit: 168
Liittynyt: 11.03.11 13:16

Re: 2000 vai 3000 teloitettua rintamakarkuria?

Jussi Jaloselle

Andalusian hallituksen ja EUn rahoittamalla (siis myös suomalaisten veronmaksajien) 8 vuotta kestäneellä 24 miljoonan euron projektilla Andalusiasta on löytynyt jo 614 salaista joukkohautaa, joissa on yli 47000 vainajaa.

Suurin yksittäinen joukkohauta on Malagan San Rafaelin hautuusmaan kupeessa, josta kaivettiin 4.177 vainajaa.

Asuinpaikkakuntani Alhaurin el Granden viereisen Cartaman kaupungin alueelta on löydetty 19 joukkohautaa.

Cartamassa on ollut satoja ulkomaalaisia kuvausryhmiä tekemässä juttuja joukkohaudoista ja murhattujen omaisista mm. Ruotsista, Virosta, Latviasta, Tanskasta, Venäjältä ja jopa Islannista.

Mutta joukosta puuttuivat Yleisradion, MTV3n, Nelosen, Hesarin ja STTn edustajat. Miksi?

Nelonen näyttää syyskuusta 2011 alkaen 12-osaisen sarjan Andalusiasta. Tapasin äskettäin Nelosen kuvausryhmän Fuengirolassa.

Tarjosin kuvausryhmän tuottajalle Andalusian joukkohautoja koskevan otoksen liittämistä Andalusia-sarjan historiaosuuteen. Ehdotin kuvauspaikaksi Cartamaa. Perustelin ehdotukseni asiallisesti. Lupauduin jopa oppaaksi.

Tuottajalle oli ylivoimaisen vaikeaa jopa kuunnella ehdotustani, saati kommentoida sitä. Jäin käsitykseen, että Andalusian juuri kaivetut ja avatut murhattujen kansalaisten joukkohaudat on kielletty, liian "kuuma" aihe suomalaisille tv-katsojille.

Mikä Andalusian 47000 murhatun kansalaisen joukkohautojen tutkimisessa ja kaivamisessa on sellaista ettei siitä sovi kirjoittaa tai kommentoida suomeksi Suomessa, kenties ainoana Euroopan maana?

Mitä tai ketä mediamme suurimmat edustajat pelkäävät?

Joukkohaudoista kaivetuista vainajista on tunnistettu dnan avulla tammikuuhun 2011 mennessä 4500 andalusialaista.

Juridisesti kysymys on Espanjan hallitusvallan kaapanneen sotilasdiktatuurin kostona tai peloitteena toimeenpanemista kansalaisten murhista ja osittain myös sotarikoksista. Kansalaisia katosi Andalusiassa vielä 1970-luvulla.

Utelias lukija arvannee oikein: Espanjan valtion sota-arkistoissa Madridissa tai Malagassa ei ole yhtään asiakirjaa tai dokumenttiä näistä vuosina 1936-1975 sotilashallinnon toimeenpanemista kansalaisten joukkomurhista.

Kaikki Espanjasta löytyneet sotilashallinnon murhaamien kansalaisten joukkohaudat (nyt luku on yli 2000) löytyivät perimätietojen ja paikallisten huhujen perusteella. Viivettä siis oli 40-74 vuotta.

Andalusiassa tutkijaryhmät tallensivat rehellisesti tietokoneilleen kymmenissätuhansissa haastatteluissaan paikallisten kansalaisten kertomuksia ja huhuja ennen nykytekniikoiden, maatutkien yms. käyttöä.

Tutkijoiden käyttämä selvittelymetodi toimi ja osoittautui luotettavaksi ja tehokkaaksi. Tutkijat saivat myös paikallisten asukkaiden, joista useimpien joku läheinen oli kadonnut ja murhattu, aidon tuen.

Huhtiniemessä vuosina 2006-09 toimittiin riidatta ja selvästi virheellisesti.

Operoineiden tutkijaryhmien toimeksianto, se ei-virallinen, oli ilmeisesti niin ettei paikallisten ja silminnäkijöiksi ilmoittautuneiden kansalaisten kertomuksia tai lausuntoja saa kuunnella tai ottaa huomioon.

Huhtiniemessä kaivettiin vain sieltä, mistä oli käsketty kaivaa ja löydettiin tiedossa ollut vanhan ortodoksisen perinteen mukainen 1800-luvun hauta, jossa vainajat olivat ladotut siististi riviin.

Jorma Uski paikalla Huhtiniemen kaivauksia avustamassa vuonna 2007 olleena on todistanut Keskisuomalaisessa julkisesti ettei tutkijaryhmällä ollut edes maatutkaa ja, että ryhmä kieltäytyi kaivamasta paikasta, jossa useampi todistaja oli kertonut olevan joukkohaudan.

Ryhmä kieltäytyi myös kaivamasta Jukka Karlssonin metrin tarkkuudella osoittamasta toisesta paikasta, josta Karlsson työkavereineen oli poliisinkin todistuksen mukaan löytänyt vuonna 1971 yli 10 vainajaa päällekkäin ladottuna.

Kartan Andalusian joukkohaudoista (map of mass graves or terror-map) saa mm. osoitteesta http://www.theolivepress.es.

Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen (nykyinen Valvira) ylläpitämässä terveydenhuollon ammatinharjoittajien rekisterissä on noin 1200 suuhygienistiä. Rekisteriote maksaa 26 euroa.

Martti Pelho
suuhygienisti
Alhaurin el Grande
Andalusia

Klaus Lindgren
Viestit: 1178
Liittynyt: 30.11.05 12:31

Re: 2000 vai 3000 teloitettua rintamakarkuria?

Martti Pelholle voisin huomauttaa, että Espanjan sisällissodan ja Francon hallinnon aikaisilla murhilla ja joukkohaudoilla ei ole Huhtiniemen kanssa selvästikään mitään yhteyttä, joten Pelho voisi jättää niistä puhumisen sikseen tässä säikeessä. Muuten Pelho voisi esittää jo aiemmin esittämiensä lausuntojen lähteet.

Martti Pelho
Viestit: 168
Liittynyt: 11.03.11 13:16

Re: 2000 vai 3000 teloitettua rintamakarkuria?

Ohessa on maaliskuussa 2011 haastattelemani kolmen aikalaisen kertomuksista lyhyita otteita. Lainatut , julkaisemani lyhyet kommentit ovat kolmen aikalaistodistajan varsin perustelluista ja laajoista tallennetuista syvähaastatteluista.

Kertomukset todistavat ainakin sen, että kesän 1944 salatusta jälkinäytöksestä Lappeenrannan seudulla ja Saimaan saaristossa on edelleen varsin helposti ja vaivatta saatavissa luottamuksellisia aikalaiskertomuksia tapahtumia omakohtaisesti kokeneilta ja nähneiltä kansalaisilta.

Satoja vastaavia kertomuksia ja teloitettujen hautapaikkojen osoittamisia on ollut keskusrikospoliisin, suojelupoliisin ja Lappeerannan poliisin saatavissa esitutkintavirkatoimia varten kesäkuusta 1944 alkaen, jolloin aamuyöllä klo 04.00-04.15 Huhtiniemen alueelta kuului yhteislaukaukset.

Vuonna 2006 mainitut kertomukset ja kertojat eivät kelvanneet - julkisuudessa olleiden tietojen mukaan monien muittenkaan todistajien kertomusten ja osoittamisten tavoin - armeijan Huhtiniemen maatutkauksiin ja poliisin vihjetietoihin virkatoimensa perustaneella vanhan venäläissotilaiden ortodoksikalmiston rajoja selvitelleelle Helsingin yliopiston tutkijaryhmälle.
“Ne olivat uusia, teräksestä ja raudasta tehtyjä, reilun puolen kontin kokoisia, viismetriä pitkiä ja 2.20 leveitä. Ne tuotiin kuorma-autoilla. Pitkällä sivulla niissä oli pään korkeudella kaks’ kalteri-ikkunaa. Niissä oli paksut kalterit. Kalterit olivat vain pystysuunnassa. Kontit olivat ampumaradan kaksikerroksisen huoltorakennuksen vieressä.

Me seurattiin koko kesä pitkäpartaisten karkureiden tuloja ja menoja kontteihin. Partasuut olivat konteissa vain päivän tai kaksi. Nälkiintyneitä ja huonokuntoisia olivat. Juteltiinkin niiden kanssa. Heti me tajuttiin, että ne ammutaan.
Käytiin aina tarkistamassa konttien ikkunoista ja todettiin, että taas on tulleet uudet. Niitä tuli vielä syyskuun alussa.”
----
“Sotapoliisit olivat pysäyttäneet äidin aamuvarhaisella Vanhaan Lavolaan menevällä tiellä, siellä lentokentän vieressä. Olivat kuulustelleet. Se meni aina viideltä polkupyörällä navettahommiin Vanhan Lavolan maatiloille. Olivat kysyneet , onko äiti nähnyt mitään kun aina aamuvarhain täällä pyöräilee töihinsä. Se oli sanonut niille ettei ollut nähnyt mitään. Uhkasivat äidinkin saavan napin otsaansa jos on nähnyt.

Mutta minulle äiti kertoi nähneensä. Ne olivat olleet partaisia suomalaiskarkureita. Armeijan alushousuissa. Muita vaatteita niillä ei ollu. Niitä oli ollut satoja. Kuorma-autoista niitä oli heitetty sinne hautoihin sähkölinjojen alle. Viikkoja. Aina aamuvarhain. Samoihin jonne venäläisiäkin kuskattiin.”
----
”Kun rakensimme Ukonniemen leirialuetta Imatralle, kävimme tutustumassa Huhtiniemen leirialueella matkailuautojen sanilaitteiden tyhjennysrakennelmaan.
Viemärin rakentajat kertoivat meille löytäneensä luurankoja viemärikaivannosta. Poliisi oli käskenyt heitä laittamaan luut ja kallot takaisin kaivantoon ja peittämään!"

"Kerran kun olin kaupunginjohtajien ja muutaman virkamiehen kanssa Karelia-talossa, kertoi vahtimestarina toimiva nainen, että vanha herrasmies halusi tutustua vielä kerran taloon ja erityisesti alhaalla olevaan putkaan. Hän oli esitellyt kansiota, jossa oli tuomittujen tietoja."
Martti Pelho
Viimeksi muokannut Martti Pelho, 09.08.11 18:22. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: 2000 vai 3000 teloitettua rintamakarkuria?

Martti Pelho kirjoitti:Ohessa on maaliskuussa 2011 haastattelemani kolmen aikalaisen kertomuksista lyhyita otteita. Lainatut , julkaisemani lyhyet kommentit ovat kolmen aikalaistodistajan varsin perustelluista ja laajoista tallennetuista syvähaastatteluista.
Jotta näillä tiedoilla olisi historiantutkimuksellista arvoa tulisi tässä yhteydessä kertoa vähän tarkemmin mikä yhteys näillä haastateltavilla oli väitettyihin tapauksiin ja ainakin kertoa:
1. Haastateltavien nimet ja syntymäajat
2. Missä haastattelut on julkaistu

Martti Pelho
Viestit: 168
Liittynyt: 11.03.11 13:16

Re: 2000 vai 3000 teloitettua rintamakarkuria?

Tapio Onnela kirjoitti:
Martti Pelho kirjoitti:Ohessa on maaliskuussa 2011 haastattelemani kolmen aikalaisen kertomuksista lyhyita otteita. Lainatut , julkaisemani lyhyet kommentit ovat kolmen aikalaistodistajan varsin perustelluista ja laajoista tallennetuista syvähaastatteluista.
Jotta näillä tiedoilla olisi historiantutkimuksellista arvoa tulisi tässä yhteydessä kertoa vähän tarkemmin mikä yhteys näillä haastateltavilla oli väitettyihin tapauksiin ja ainakin kertoa:
1. Haastateltavien nimet ja syntymäajat
2. Missä haastattelut on julkaistu
Olen tämän foorumin puheenvuoroissani tukeutunut aikalaistodistajien kertomuksiin ja lausuntoihin kesän 1944 Lappeenrannan seudun ja Saimaan saariston teloituksista ja ampumisista. Virallisen sotahistoriamme ja sinivalkoisen epistolamme mukaan niitä ei tapahtunut.

Jotain salattua ja vaiennettua varmuudella kuitenkin tapahtui. Mutta mitä?

Helsingin yliopiston tutkijaryhmien johto on ilmoittanut julkaisevansa kirjan Huhtiniemen ns. tutkimuksistaan. Mainitut kolme kertomusta ja kertojien tiedot olivat tutkimusryhmän käytettävissä.

Kertomukset eivät miellyttäneet. Eivätkä ne varmuudella sopineet viralliseen tutkimusryhmien tutkimustavoitteeseen, jossa pyrittiin museoviraston selosteen mukaaan kartoittamaan vanhan venäläisen sotilaskalmiston rajoja Keuruun Pioneerikomppanian armeijan Huhtiniemessä vuosina 2004-06 suorittamia maatutkailuja koskevan lausunnon mukaisesti. Aikalaistodistajien kertomuksista päätettiin vaieta.

On varsin mielenkiintoista arvioida, miten tutkimusryhmä on kirjannut ja dokumentoinut kirjaansa mainitut kertomukset.

Kaikkien tutkimusryhmien kuulemien aikalaistodistajien nimet ja lausunnot kun puuttuvat tutkimusryhmien vuosien 2006 ja 2009 julkaissuista tutkimusraporteista. Ja tutkimusryhmän johtajan paikalle kutsumien aikalaistodistajien matkalaskutkin ovat yhä maksamatta (Jorma Uskin julkiset lausunnot blogissaan ja Keskisuomalaisessa).

Martti Pelho
suuhygienisti
Alhaurin el Grande (Malaga)
Andalusia
Viimeksi muokannut Martti Pelho, 09.08.11 18:13. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Martti Pelho
Viestit: 168
Liittynyt: 11.03.11 13:16

Sotiemme varjopuolet ovat osa totuuttamme

Professori Heikki Ylikangas on arvioinut selvityksessään (valtioneuvostonkanslian julkaisusarja, nro 5/2004 s.20) varsin sattuvasti raudanlujaa asennemuuriamme, joka on toistaiseksi kahlinnut objektiivista tutkimustamme sotiemme varjopuolista, aikalaistodistajien kuulemisia ja niiden dokumentointia sekä myös omaisten ja esitutkintaviranomaisten virkatoimia Lappeenrannan seudun ja Saimaan saariston kesän 1944 ampumisten ja teloitusten selvittämiseksi:
"Suomen historiantutkijoiden pidättyvyydelle on sillekin ymmärrettävä selityksensä.
Yhdessäkään sotaa käyneessä maassa ei tutkimus ole ensimmäisenä kiiruhtanut kuvaamaan maan omaan sodankäyntiin liittyviä varjopuolia. Välittömästi sodan jälkeen tutkimus nivoutui kaikkialla tiukasti sodanaikaisten päättäjien selityksiin ja tulkintoihin. Suomessa tämä vaihe on kestänyt poikkeuksellisen pitkään. Pienessä ja geopoliittisesti vaaranalaiseksi koetussa maassa paine yksimielisyyteen on voimakas.

Tutkijat ovat tunteneet suorastaan patrioottista velvoitusta puolustaa "Suomen kunniaa": tähdentää maan sodanaikaisten ratkaisujen oikeaanosuvuutta, vaihtoehdottomuutta ja kaikinpuolista moitteettomuutta. Yhteydet Saksaan,
jonka julmuudet sodan jälkeen paljastuivat kaikessa alastomuudessaan, on pyritty minimoimaan niin pitkälle kuin mahdollista. Jatkosodan tulkinnan muuttuminen puolustussodasta hyökkäyssodaksi on tästä hyvä esimerkki. Impulssit siihen ovat tulleet ulkomailta.

C. Leonhard Lundin osoitti jo vuonna 1957 Suomen lähteneen jatkosotaan täydessä yhteisymmärryksessä Saksan kanssa, ei siis suinkaan ohjailemattomana ajopuuna maailmantapahtumien väkevässä virrassa. Kului kuitenkin tasan 30 vuotta, ennen kuin Lundinin tulkinnan paikkansapitävyys Suomessa vihdoin lopullisesti myönnettiin (Mauno Jokipii 1987).

Sitouduttaessa sodanaikaisen Suomen kunnian puolustamiseen nykyisen Suomen kunnia on jäänyt syrjemmälle. Siitä on nyt lankeamassa lasku maksettavaksi. Nyky-Suomen - demokraattisen,modernin ja avoimen Suomen niin kuin tänään haluamme Suomen nähdä - kunnia edellyttää aivan muuta kuin sodan ajan Suomen ratkaisujen puolustelua; se edellyttää mahdollisimman avointa tutkimusta myös sodan varjopuolista. Niitä ei voi enää jättää käsittelemättä tahraamatta Suomen - nyky-Suomen - ja sen tutkijain mainetta. Näin on asia käsitettävä aivan riippumatta siitä, ovatko Suomen 'rikkeet' olleet suurempia vai pienempiä kuin jonkin toisen sotaa käyneen maan."
Martti Pelho
suuhygienisti
Alhaurin el Grande (Malaga)
Andalusia

Eki

Re: 2000 vai 3000 teloitettua rintamakarkuria?

Kieltämättä tulee jotenkin hontelo olo, kun miettii että mitähän tällaiseen väitteeseen pitäisi vastata. Toisaalta tekee mieli jotain lausuakin, kuten edellä jokunen kirjoittaja on tehnyt. Toisaalta ei tunnu oikealta ruokkia tällaista vedätystä.

Huhtiniemi-asiaa selvittäneiden historioitsijoiden kannalta tilanne lienee turhauttava. Vieläkö joku tähänkin uskoo? Kateeksi ei käy moderaattoria. Kansatieteilijöillä sen sijaan lienee helpompaa. Ei kuulu murehtia sitä, onko uskomus totta vai ei. Huhtiniemi-uskomuskin vain ilmentää kansatieteen kannalta sitä, että suomalaiset tuntevat myötätuntoa kärsiviä kanssaihmisiään kohtaan. "Herroja" ja herrojen käskyläisiä kohtaan puolestaan tunnetaan antipatiaa. Ajat, paikat ja mittasuhteet ovat toisarvoisia. Uskomuksessa samankaltaiset tapahtumat kootaan tapahtumaan samassa paikassa ja samaan aikaan. Siis kaikki teloituksetkin tapahtuivat "Huhtiniemi" -nimisessä paikassa parina kesäyönä vuonna 1944. Yksinkertaista ja mieleen jäävää. Mittasuhteilla ei niin väliä. Jos sata ei säväytä, niin tuhat jo hiukan huikaisee.

Veikko Palvo
Viestit: 853
Liittynyt: 12.10.09 13:13

Re: 2000 vai 3000 teloitettua rintamakarkuria?

Eki kirjoitti:Kieltämättä tulee jotenkin hontelo olo, kun miettii että mitähän tällaiseen väitteeseen pitäisi vastata. Toisaalta tekee mieli jotain lausuakin, kuten edellä jokunen kirjoittaja on tehnyt. Toisaalta ei tunnu oikealta ruokkia tällaista vedätystä.
.
Niinpä, mitenkähän huhut saavat alkunsa?
Jonkun tietoisesti liikkeellelaskemana ja huhu alkaa levitä joko kuulopuheena, juoruna ja / tai lehdistössä, tv:ssä, netissä jne. paisuen levitessään.
Huhtiniemessäkin
taisi alunperin olla kyse 400:n kadonneen mysteeristä kesällä 1944 ja
sekin on kasvanut 2 - 3000:teen tai oikeastaanhan kysytään jo sitä, oliko teloitettuja 2000 vai 3000.

Eikä taida olla väliä silläkään, onko huhu "totta" vai ei, riittänee kunhan se on kylliksi uskottava ja uskottavissa omiin ennakkokäsityksiinkin sopien.
Huhu edustaa ja tuottaa julkisuutta ja huhusta puhuva ja sitä edelleen välittävä
edustaa samanaikaisesti itse huhun alullepanijaa ja sitä välittänyttä "tietokanavaa".
Olisikohan
niinkin, ettei huhu levittyään ole enää tarkoitushakuinen väitekään?

Veikko Palvo

Martti Pelho
Viestit: 168
Liittynyt: 11.03.11 13:16

Ekille ja Palvolle

Olen pohtinut palstan kirjoituksissani armeijan itsensä tuottaman ja rahoittaman virallisen historiankirjoituksemme totuutta kesän 1944 Lappeenrannan seudun ja Saimaan saariston jälkinäytöksestä ja toisaalla edelleen saatavilla olevien aikalaistodistajien kertomuksia ampumisista ja teloituksista.

Virallinen armeijamme ylläpitämä totuutemme ja historiankirjoituksemme ei ole uskottava.

Espanjassa kiistettiin yli 60 vuotta sotilasjuntan puhdistukset ja joukkoteloitukset. Parlamentti sääti vuonna 1977 jopa maan kenraalien vaatiman lain (the Pact of Silence), jolla sovittiin ettei puhdistuksia ja joukkoteloituksia ole tapahtunut eikä sotilasdiktatuurin tekemisiä saa koskaan kaivella.

Tuhannet kadonneiden ja teloitettujen omaiset päättivät asiassa toisin. Kaikki asiakirjat joukkoteloituksista, jos niitä ylipäätänsä oli aikanaan laadittu, oli tuhottu. Perimätietojen ja aikalaiskertomusten perusteella teloitettujen joukkohautoja ryhdyttiin estimään maatutkailulla vasta kymmenen vuotta sitten.Tuloksista olen kertonut toisaalla tällä palstalla. Andalusiasta on jo lyötynyt 614 teloitettujen joukkohautaa, joista on laskettu 48000 vainajaa. Malagan St. Michelin hautausmaan kupseesta avattiin suurin, lähes 5000 teloitetun, joukkohauta. Kartta Andalusian teloitettujen joukkohaudoista on luettavissa netissä (mm. http://www.theoliviapress.es)

Balkanin verisen sisällissodan 1990-luvun joukkoteloitukset sotilasjohto kiisti puolin ja toisin ponnekkaasti. Nyt on Haagissa meneillään kiistämisten ja teloitusten jälkinäytös.

Katynin metsään ammuttiin aikoinaan 22000 puolalaista sotavankia. Neuvostoliitto kiisti vastuunsa ja teloitukset yli 50 vuotta. Vasta Venäjän presidentti Boris Jeltsinin päätöksellä maan kenraalien kiivaasta vastustuksesta huolimatta syksyllä 1992 Puolan presidentille toimitettiin asiakirjakopioita, joiden mukaan tuhansien puolalaisten sotavankien teloitukset Katynin metsässä olivat Neuvostoliiton korkeimman johdon päätöksellä toimeenpantuja.

Japanin virallinen, kenraalien siunaama historiankirjoitus, kiistää edelleen julmuudet ja raakuudet, joita japanilaiset kenraalit toimeenpanivat toisen maailman sodan aikana.

Martti Pelho
suuhygienisti
Alhaurin el Grande (Malaga)
Andalusia

Veikko Palvo
Viestit: 853
Liittynyt: 12.10.09 13:13

Re: Ekille ja Palvolle

Martti Pelho kirjoitti:Olen pohtinut palstan kirjoituksissani
Virallinen armeijamme ylläpitämä totuutemme ja historiankirjoituksemme ei ole uskottava.
Martti Pelho
suuhygienisti
Alhaurin el Grande (Malaga)
Andalusia
Siis lähdetietoja esittämättä kyseessä on vain omaa pohdintaasi, mutta oletkos kuullut ja lukenut väitteitä joiden mukaan Hitler olisi saanut atomipommin
ensimmäisenä käyttövalmiiksi, ellei kansallissosialismi olisi karkottanut Saksalaisia
ja mm. Göttingenissä opiskelleita tiedemiehiä USAan?

Albert Einsteinin kirje kesällä 1939 pres. F.D.Rooseveltille johti Manhattan-projektiin.
Saksa kykeni em. väitteen mukaan tiedemiesten puutteessa rakentamaan
http://www.haigerloch.de/stadt/kelleren ... KELLER.HTM
vain koereaktori B - VIII:n Haigerlochiin, jossa on nykyisin museo.

Veikko Palvo

Martti Pelho
Viestit: 168
Liittynyt: 11.03.11 13:16

Veikolle

En ole varmuudella ainoa kansalainen, joka voi painavin perustein todistaa armeijan omiin Huhtiniemen alueen maatutkailuihin perustuvien "Helsingin yliopiston tutkimusryhmien" kaivausten 2006-2009 olevan huijausta.

Lainaan Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Jorma Uskin mielipidettä Keskisuomalaisesta 1.3.2011:
"Oletko tosiaan sitä mieltä, että JOS tiedossa olevat vainajat eivät ole varmuudella(?) teloitettuja, niin niitä ei pitäisi tutkia ollenkaan?

Ja virallinen totuushan näkyy olevan, että noita vainajia ei teloitettu.
Se toinen totuus - väistämättä - on, että johonkin ne kuolivat. Nyt vain ei tiedetä, mihin. Eikä sitäkään, keitä he ovat/olivat.

Kovin kaukaa haettua ei ole epäily, etä noilla "ei-ole-teloitettu" -kohkaajilla on ainakin epäilys, ehkä tietokin, että jos vainajat tutkittaisiin, voisi ilmetä jotakin tuolle viralliselle totuudelle kiusallista.

Ilmeisesti tuo epäilyksen jääminen ikuiseksi on nähty pienemmäksi pahaksi kuin todellisen totuuden selviäminen.

Siihen, mistä sinä Pelhon kanssa jänkkäät, minä en ota kantaa. Mutta älä kuitenkaan vääristele minun lausuntojani niiden perusteella tai niihin viittaamalla.

Ainakin siltä osin Pelho on varmasti oikeassa, että niin Espanjassa kuin esim Katynin metsässä kiistettiin jyrkästi sittemmin oikeaksi osoittauneet teloitusväitteet. Ei kannata ainakaan hämmästyä, vaikka tuo toistuisi omalla "etupihallakin"; onhan siihen nähtävissä viitteitä niissä sota-arkistossa (vielä) olevissa asiakirjoissakin.

Asiallisiin kysymyksiin vastaan asiallisesti:
Tuo mainitsemani silminnäkijä oli minun isäni, joka palveli JR7:ssa mm. Siiranmäessä ja Vuosalmella ja osallistui mm. ammuntaharjoituksiin tuolla Huhtiniemessä. Niiden aikana koko heidän joukkue kävi kuopan reunalla ihmettelemässä sinne "kuin halkoja pinottuja" vainajia.

Minä olin mukana siksi, että kuljetin hänet Lappeenrantaan Lavennon pyytämänä silminnäkijänä.

Maastokohteitten mukaan paikan sai tunnistettua alle 10 m tarkkuudella, ja olisi voitu varmistaa 1940-luvun taitteessa tehdyistä ilmakuvauksista penkereen leikkauksen mahdollisen siirtymisen varalta.
Saman paikan Lavento kertoi muittenkin paikalla käyneitten osoittaneen.

Sen paikan tutkimisen sijasta siihen kärrättiin parin viikon sisällä useita metrejä korkea risukasa; ehkä merkiksi siitä, että tästä ei ainakaan kaiveta.
Kun isäni kuuli siitä, koki hän joutuneensa pellen rooliin. Ymmärrän tunteen; tuon verran "virallinen Suomi" arvostaa rintamaveteraanejaan.

Jos koordinaatit ovat sinulle oleelliset: P: 6769474 m I: 561886 m
Se viemäröity huoltorakennus on tuosta kohdasta vajaa 100 m länteen saman ampumaradan reunassa. Leirialue vajaa 300 m itään."
Selvennettäköön, että Uskin edellä mainitsemat usean todistajan tutkimusryhmän johtaja Lavennolle osoittamat teloitettujen rintamakarkureiden Huhtiniemen joukkohautapaikan koordinaatit puuttuvat tahallista virkavelvollisuuksien vastaista laiminlyöntiä ja tieteellistä huijausta todistavasti Helsingin yliopiston nimissä operoineiden armeijan kontrolloimien ja ohjailemien tutkimusryhmien vuosien 2006 ja 2009 kaivausten loppuraporteista.

Martti Pelho
suuhygiensti
Alhaurin el Grande (Malaga)
Andalusia

jsn
Viestit: 2059
Liittynyt: 08.02.09 18:24

Re: 2000 vai 3000 teloitettua rintamakarkuria?

Martti Pelho,
Esitin sinulle epäilykseni konttien käyttämisestä ao. toiminnassa jo aiemmin keväällä. Nyt toistat saman väitteen "lainauksessasi", vaikka "konttien" käyttö sota-aikana osoittaa selvästi "todistajasi" epäuskottavuuden:

viewtopic.php?f=10&t=3538&p=18032&hilit=+kontti#p18032

Asiaa et tuolloin suostunut kommentoimaan. Koska et nyt selvästikään suostu kertomaan, keitä syvähaastattelemasi henkilöt ovat, arvelen, että olet itse keksinyt "haastateltavasi" ja heidän lausuntonsa teräskontteineen. Kaunokirjallisen teoksen laatimista aiheesta tällainen ei tietenkään estä. Siitä voisi jopa tulla myyntimenestys, eikä lähdetietoja tarvita. Kuuluisa "Syväkurkkukin" jo ehti ajat sitten tunnustaa sepittäneensä kaiken.

Epäilenpä myös, että perussuomalaisissa on mukana vahvoja voimia, jotka eivät missään nimessä halua lähteä ratsastamaan Huhtiniemellä, sillä sellainen rikkoo heidän omat ihanteensa.

Ilmo Kekkonen
Viestit: 678
Liittynyt: 16.12.07 09:09

Re: 2000 vai 3000 teloitettua rintamakarkuria?

jsn kirjoitti:Asiallisiin kysymyksiin vastaan asiallisesti: Tuo mainitsemani silminnäkijä oli minun isäni, joka palveli JR7:ssa mm. Siiranmäessä ja Vuosalmella ja osallistui mm. ammuntaharjoituksiin tuolla Huhtiniemessä. Niiden aikana koko heidän joukkue kävi kuopan reunalla ihmettelemässä sinne "kuin halkoja pinottuja" vainajia.
Kyse on siis Jorma Uskin tekstistä.
Taistelut Siiranmäessä käytiin kesäkuun puolivälissä. Sen jälkeen III AK:n 2. D:an kuulunut JR 7 taisteli Vuosalmella ja vedettiin lepoon 11.heinäkuuta. Ei se koskaan Lappeenrannassa ollut.

Onko siis Jorma Uskin isä palannut rintamalle lomalta tai lievän haavoittumisen jälkeen ja tällöin pysähtynyt heinäkuussa Lappeenrannassa. Perusjärjestely oli kuitenkin reitti III AK:n oman HTK 11:n kautta. Se oli Käkisalmessa.

Nyt siis kokonaan toisen yhtymän mies olisi ollut toipilaana IV AK:n HTK 1:ssä ja joutunut sen täydennyspataljoonan ( TäydP 1) riveissä ampumakoulutukseen? Lomalaista ei sellaiseen laitettu, vaan toimitettiin eteenpäin kohti omaa palveluspaikkaa.

No, jos oletamme, että isä oli toipilaana Lappeenrannassa, niin ainoa paikka, mihin kaatuneita "pinottiin kuin halkoja" oli sankarihauta, kun sinne kuopattiin ( hyvin tylysti kyllä) tunnistamattomia vainajia. Se taas ei ollut Huhtiniemessä, vaan keskellä kaupunkia kuten nytkin.

En nyt jaksa penkoa kaikkea uudelleen, mutta muistaakseni on tutkinnassa aiemmin tullut esille, että isä palveli Lappeenrannassa kesällä -43. Siitä on muuan "tutkija" innostunut väittämään, että teloitukset tapahtuivatkin jo kesällä -43. Tällaisiin mennään, kun mielikuvitus saa siivet.

Joka tapauksessa tuokaan isän kertomus ei ole vakuuttava.

Palaa sivulle “Puheenvuoroja historiasta”