Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Dokumentoimaton teloitusko?

Jarmo Nieminen kirjoitti:Em. työn helpottamiseksi esitänkin, että tämän foorumin alustaa uudistetaan siten, että kuvatiedostojen tiputtaminen tekstieditori-ikkunaan mahdollistuisi suoraan tietokoneelta ilman välitallennusta pilvipalveluihin.
Hyvä ehdotus. Selvittelemme miten tämä olisi toteutettavissa. Teemme Agricolassa vuoden alusta lähtien muutenkin vähän remonttia, joten tuo voisi olla yksi kohde.

Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Nimimerkeistä

Niitä sun näitä kirjoitti: Sana keskustelu saa oudon sävyn, jos pelkän havainnon esittäminen johtaa esittäjän nimen vaatimiseen julki. Tulee väistämättä mieleen "neukkumeininki", sillä sielläkin tiettävästi haluttiin aina nimet esiin... jopa huhuillekin, yleensä saatiin kanssa!
Jarmo Nieminen kirjoitti:
Niitä sun näitä kirjoitti: Nyt näyttää olevan muotia nimettömyyden poistaminen keskusteluista. Edistääkö tämä avointa keskustelua ja havaintojen tekoa? Sillä saralla Jarmon edustama puolue tuntuu kulkevan etujoukossa. Kaikki muistavat Lex Nokiana tunnetun lain ajamisen Sasin toimesta.
...
Toivonkin, että tämäkin foorumi muuttuisi oikeiden ihmisten foorumiksi. Suomi24 on heikomman itsetunnon omaavien keskustelua varten. Vähintä mitä pitäisi tehdä, olisi hankkia tänekin nettihenkkarit, niin aliashemmot ainakin hieman vähenisivät.
Samaa mieltä Niemisen kanssa. Nettihenkkareita voisi hyvinkin harkita otettavaksi käyttöön. Vähäinenkin kokemus ja foorumien seurailu kyllä osoittaa, että mitä vähemmän nimimerkkejä ja enemmän oikeita nimiä, sen korkeampitasoista keskustelu.

Olemme kyllä harkinneet nimimerkkien kieltämistä foorumilla kokonaan, sillä ei ole vielä toistaiseksi esitetty ainoakaan argumenttia sen puolesta miksi asiallinen historiaan liittyvä keskustelu pitäisi käydä puskasta käsin nimimerkin takaa – paitsi tietysti kun esim. ajaa jotakin poliittista agendaa, tai haluaa solvata oikeita henkilöitä. Siksi tällä foorumilla suhtaudutaan erittäin tiukasti nimimerkkien omalla nimellään kirjoittaviin kohdistamiin hyökkäyksiin. Lisäksi minulle ainakin, nimimerkkien antamista tiedoista ja argumentoinnista katoaa heti vähintään 50% asian uskottavuudesta.

Mitä tulee nimimerkki ”Sitä sun tätä” viittaukseen Neuvostoliitosta, niin asiahan on kyllä juuri päinvastoin. En näe mitään syytä demokraattisessa ja vapaassa yhteiskunnassa käydä ainakaan historiaan liittyvää keskustelua nimettömänä - totalitaarisessa järjestelmässä kylläkin, sukupuolitaudit ovat sitten asia erikseen. En myöskään haluaisi edistää järjestelmää, jossa keskustelu menneisyydestä pitäisi piilottaa anonymiteetin taakse.

Niitä sun näitä
Viestit: 565
Liittynyt: 19.12.11 23:11

Re: Nimimerkeistä

Tapio Onnela kirjoitti:Vähäinenkin kokemus ja foorumien seurailu kyllä osoittaa, että mitä vähemmän nimimerkkejä ja enemmän oikeita nimiä, sen korkeampitasoista keskustelu.
M.O.T.

Valehtelijaksi saa näemmä moittia kenenkään "nuhtelematta"... ja ihan oikeilla nimillä.
Kirjoittaja Jarmo Nieminen » 24.12.11 17:00

Joulun riemuksi Pelho lähtee taas valheen tielle.

Jarmo Nieminen
Tietokirjailija
Helsinki

Jussi Jalonen
Viestit: 902
Liittynyt: 29.05.07 11:18
Paikkakunta: Pyynikki

Re: Nimimerkeistä

Ylläpito voi halutessaan siirtää tämän viestin sille kuuluvaan ketjuun tuon Onnelan aikaisemman viestin kanssa.
Tapio Onnela kirjoitti: Vähäinenkin kokemus ja foorumien seurailu kyllä osoittaa, että mitä vähemmän nimimerkkejä ja enemmän oikeita nimiä, sen korkeampitasoista keskustelu.
En ole aivan taipuvainen uskomaan näin suoraan korrelaatioon. On tuossa toki minustakin jonkin verran perää, mutten silti ole varma onko aidon nimen käyttöedellytys mikään suoranainen ihmelääke. Oman kokemukseni nojalla asiapitoisiakin nimimerkkikirjoittajia on, myös tällä forumilla ehdoton enemmistö nimimerkillä esiintyvistä, ja olisi suoraan sanoen ikävää jos heille asetettaisiin velvoitteita muutaman kyseenalaisemman tapauksen vuoksi.

Vastaavasti monilla forumeilla, Puheenvuoro-palvelu nyt selkeimpänä esimerkkinä, voi törmätä omalla nimellään esiintyviin kirjoittajiin, joiden anti kaikenlaiselle keskustelulle on vahvasti kielteinen. Kuten nyt vaikkapa tälläkin forumilla viimeksi esiintynyt, erään alun perin vuonna 1906 perustetun kansalaisjärjestön entinen puheenjohtaja, joka käytti - aivan omalla nimellään esiintyen - tuolloin Agricolaa eräänlaisena Suomi 24 -palstan esikartanona oudossa politiikanteossaan.

Mutta olisihan oman nimen käyttöedellytys tasa-arvoistava ratkaisu.

Tapio Onnela kirjoitti: Olemme kyllä harkinneet nimimerkkien kieltämistä foorumilla kokonaan, sillä ei ole vielä toistaiseksi esitetty ainoakaan argumenttia sen puolesta miksi asiallinen historiaan liittyvä keskustelu pitäisi käydä puskasta käsin nimimerkin takaa.
Totta tuokin, tietysti.



Best,

J. J.

Niitä sun näitä
Viestit: 565
Liittynyt: 19.12.11 23:11

Re: Nimimerkeistä

Tapio Onnela kirjoitti:...vielä toistaiseksi esitetty ainoakaan argumenttia sen puolesta miksi asiallinen historiaan liittyvä keskustelu pitäisi käydä puskasta käsin nimimerkin takaa....
Tapio Onnela kirjoitti:Lisäksi minulle ainakin, nimimerkkien antamista tiedoista ja argumentoinnista katoaa heti vähintään 50% asian uskottavuudesta.

Nyt ei ole tarkoitus ärsyttää ketään, mutta jospa 1. argumentti nimimerkin käytön puolesta olisi niinkin yksinkertainen, että kaikki ihmiset ei vaan halua olla julkisuudessa ja tulla pelkällä "Kuukkeloinnilla" yhdistetyksi moniin hyvinkin erilaisiin asioihin ja viiteryhmiin. Tämän ei pitäisi mitenkään olla ristiriidassa tai esteenä asiallisen historia-keskustelunkaan tiellä.

Lisäksi anonyyminä esiintyminen näytetään "nimimiesten toimesta" aina kummasti
yhdistettävän kovin alhaisina pidettyihin toimintamalleihin kuvaten sitä termeillä "puskasta käsin", "puskasta ruikkimiseen" tai "puskasta ampumiseen". Sotahistoriasta puhuttaessa suomalainen sotilas teki tuota kaikkea edellä mainittua ja sellaista pidetään nykyisin aivan hyväksyttävänä ja jopa sankarillisena kutsumalla sitä "sissitoiminnaksi".

Ei kait se omalla nimellä esiintyminen pitäisi asiallisen asian sisältöä muuttaa, vai voiko sittenkin?

Tämä toinen, 50%:n väitämä on jo hyvin huolestuttava ja jollain lailla oireellinen asennoitumisessa toisiin keskustelijoihin. Kääntäen sen voi suoraan tulkita niin, että kun tunnettu, nimellään kirjoittava "tutkija", tai joku muu alan erikoistuntija, esittää jonkin väitteen tms. asian, kommentin, tai ihan vain mitätöi toisen esityksen, niin sen "tunnetun" painoarvo (+50% extraprestiittiä) nojaakin ensisijaisesti henkilön nimeen, asemaan ja tunnettavuuteen, eikä vaikkapa anonyymin esittämän lähteen merkitykseen!

jsn
Viestit: 2059
Liittynyt: 08.02.09 18:24

Re: Keskustelua keskustelusta ja sen pelisäännöistä

Niitä sun näitä kirjoitti:jospa 1. argumentti nimimerkin käytön puolesta olisi niinkin yksinkertainen, että kaikki ihmiset ei vaan halua olla julkisuudessa ja tulla pelkällä "Kuukkeloinnilla" yhdistetyksi moniin hyvinkin erilaisiin asioihin ja viiteryhmiin. Tämän ei pitäisi mitenkään olla ristiriidassa tai esteenä asiallisen historia-keskustelunkaan tiellä.
Olen hyvin samaa mieltä kanssasi. Anonymiteetti tarjoaa keinon olla mukana ilman että tästä saa helposti laadittua omia pikahenkilörekisterejä ja profiileja google-haun avulla, saati sitten roskapostittajat ja muut kaupalliset palvelut, jotka poimivat aktiivisesti henkilönnimiä netistä erilaisiin tarkoituksiinsa. Itse en ikinä kirjoittaisi yleisessä haussa oleville nettisivuille omalla nimelläni juuri tästä syystä, vaikkakin alistun siihen, että oikea nimeni näkyy vain eräiden virallisten asioiden osalta.

Asiattomuuksiin taas pitäisi ylläpidon puuttua samalla nollatoleranssilla, tehdään niitä sitten nimellä tai nimimerkillä. Tietysti jos joku törttöilee nimimerkin suojissa, ylläpito voisi tässä tapauksessa julkistaa hänen nimensä?

Avatar
Agricola
Ylläpito
Viestit: 82
Liittynyt: 21.06.05 13:29

Re: Keskustelua keskustelusta ja sen pelisäännöistä

jsn kirjoitti:Asiattomuuksiin taas pitäisi ylläpidon puuttua samalla nollatoleranssilla, tehdään niitä sitten nimellä tai nimimerkillä. Tietysti jos joku törttöilee nimimerkin suojissa, ylläpito voisi tässä tapauksessa julkistaa hänen nimensä?
Ylläpito ei voi missään tilanteessa luovuttaa ulkopuoliselle taholle mitään tietoja keskustelupalstan käyttäjistä. Luonnollisesti nimimerkillä kirjautuneilta käyttäjiltä meillä ei edes ole tiedossa mitään tarkempia henkilötietoja. Poikkeus on tietenkin ns. tietokoneen ip-osoite, mutta sekin on vain liittymän tunniste. Ip-osoitteenkin takana olevan internetliittymän omistajan tiedot luovutetaan vain Poliisille ja vain rikostutkinnan takia.

Vetehinen
Viestit: 2704
Liittynyt: 18.06.07 23:35

Re: Keskustelua keskustelusta ja sen pelisäännöistä

Voi olla, että jollakin keskustelijalla on brändi, joka ikäänkuin antaa todistusvoimaa enemmän kuin nimimerkkien kirjoitukset ja osin brändi voi olla todellistakin, mutta jos keskustelu, keskusteluahan tämän palstan kai pitäisi olla, pelkistyy siihen kuka sanoo eikä siihen mitä sanoo, niin voinee sanoa hyvästejä sille pienellekin arvolle, mitä palstalla toisinaan on.

Ihmettelen myös sitä intoa ja suunnatonta uteliaisuutta, että kuka tuo on, joka noin sanoo, eikä mitä se sanoo.

Yleisellä tasolla uteliaisuus ja jopa vaatimus tietää sanojan henkilöllisyys lienee yhteydessä kontrolliin ja monet perustuslain asiantuntijathan ovat sitä mieltä, että perustuslaillinen oikeus sananvapauteen tarkoittaa myös vapautta sanoa sanottavansa tarvitsematta esittää henkilöllisyystodistusta poliisille tai sensorille. Noin siis yleisellä tasolla.

Se ettei joku utelias ymmärrä miksi jotkut kirjoittavat nimimerkillä ei merkitse mitään, koska nimimerkeillä kirjoittavilla on omat syynsä nimimerkin käyttämiseen ja uteliaalla omansa halutessaan tietää henkilöllisyys. Itse ihmettelen sitä uteliaisuutta.

Mikään ei estä moderoimasta keskusteluja asianmukaisesti ja linjakkaan objektiivisesti täysin riippumatta siitä, onko kirjoittaja nimimerkki vai "oikealla" nimellä kirjoittava. "Oikea" nimi lainausmerkeissä siksi, että nimeltä näyttävä voi olla nimimerkki.

Niitä sun näitä
Viestit: 565
Liittynyt: 19.12.11 23:11

Re: Talvisota ja 1930-luvun politiikka

Tämäkin keskustelu on repäisty torsona eräästä toisesta keskusteluketjusta.

Jälleen kerran se on tehty ilman minkäänlaista linkkiä tai vinkkiä siitä, mistä se on peräisin. Eikö jo voisi sopia, että kun palstan "silpojat" suorittavat tekonsa, niin ne laittaisivat "uusiin versoihinsa" mistä ja miksi näin tehtiin. Ulospäin tällaiset "torsot haarat" mielivaltaisesti otsikoituina näyttävät perin omituisilta. Se lienee varmaan tarkoituskin...

viewtopic.php?f=10&t=4211&start=15


Kyse on alunperin tästä avauksesta:

Miksi Talvisota kirjoitetaan suomalaisessa sotakirjallisuudessa pienellä?
ViestiKirjoittaja Niitä sun näitä » 07.02.12 17:12

viewtopic.php?f=10&t=4211


Miksi ei anneta jutun elää ja tarvittaessa rönsyillä hieman? Kohta varmaankin tulee
kommentti, että lukemisen helpottamiseksi ketju silvottiin... :roll:

viewtopic.php?f=10&t=4216

Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Talvisota ja 1930-luvun politiikka

Niitä sun näitä kirjoitti:Jälleen kerran se on tehty ilman minkäänlaista linkkiä tai vinkkiä siitä, mistä se on peräisin. Eikö jo voisi sopia, että kun palstan "silpojat" suorittavat tekonsa, niin ne laittaisivat "uusiin versoihinsa" mistä ja miksi näin tehtiin. Ulospäin tällaiset "torsot haarat" mielivaltaisesti otsikoituina näyttävät perin omituisilta. Se lienee varmaan tarkoituskin...
Aihe jaettiin, koska sen sisältö ei enää vastannut otsikkoa. "Miksi Talvisota kirjoitetaan suomalaisessa sotakirjallisuudessa pienellä?", vaan keskustelussa alettiin puhua 1930-luvun politiikasta ja talvisodasta.

Huomaa myös, että kun olet rekisteröitynyt foorumille olet hyväksynyt tämän:
"Hyväksyt, että "Agricolan uutis- ja keskustelufoorumit" on oikeus poistaa, muokata, siirtää ja sulkea mikä tahansa keskusteluketju tai viesti niin halutessamme."

jsn
Viestit: 2059
Liittynyt: 08.02.09 18:24

Re: Talvisota ja 1930-luvun politiikka

Heikki Jansson kirjoitti:Olisi tietysti oman tutkimuksensa arvoista selvittää mikä vaikutus äärioikeistolla, antikomunismilla ja -bosjevismilla sekä eri suorastaan fasistisilla liikkeillä (miten nämä nyt sitten määrittelisi) oli maamme polittiseen johtoon ja -linjauksiin 30-luvulla, erityisesti tällöin Cajanderin punamultahallitukseen ja sen ministereihin. Toisaalta maassamme vallitsi herrojen komento
Toisin kuin syytät, vaikutelmani ei selvästikään ollut väärä, koska kumminkin rinnastat tämän kaiken heti saman tien "herrojen komentoon". Antikommunismi oli kiistatta voimakas kansainvälinen virtaus, joka yhdisti eri sosiaaliryhmiä toisiinsa ja johti erilaisiin poliittisiin lehmänkauppoihin. Silti se oli hyvin eri asia kuin fasismi.

Kotimaisen äärioikeiston suora tai välillinen vaikutus Suomen hallitukseen vuonna 1939 oli kyllä täydellisen marginaalista luokkaa. Lapuan liikkeen "tähtihetket" olivat jo kaukana takana. Automaattisen ja suoran syy-yhteyden talvisodan ja niiden välillä on todellakin puhdasta Moskovan propagandaa. Vielä paljon myöhemminkin väitettiin puolustuksellisen ja vaatimattoman Mannerheim-linjan olevan suunnattu Neuvostoliittoa vastaan. Miten oman maan puolella oleva, oman alueen puolustamiseen tarkoitettu puolustuslinja voi olla hyökkäyksellinen.

Suomi oli tuolloin lujaa vauhtia kehittymässä demokraattiseen suuntaan. Demokratiakriittiset voimat olivat kärsineet haaksirikon. Maan hallitus nautti laajojen kansalaisjoukkojen luottamusta, eivätkä sen ratkaisut vuonna 1939 nostattaneet vastarintaa. Usein esitetään, että talvisota olisi mennyt toisin, ellei tätä laajaa konsensusta ja yleistä Neuvostoliiton-vastaista mielialaa olisi ollut. Sellainen oli se herrojen komento, että sen puolesta oltiin valmiit taistelemaan tulossa olevaa vapauttajaa vastaan.

Niitä sun näitä
Viestit: 565
Liittynyt: 19.12.11 23:11

Re: Talvisota ja 1930-luvun politiikka

Tapio Onnela kirjoitti:Huomaa myös, että kun olet rekisteröitynyt foorumille olet hyväksynyt tämän:
"Hyväksyt, että "Agricolan uutis- ja keskustelufoorumit" on oikeus poistaa, muokata, siirtää ja sulkea mikä tahansa keskusteluketju tai viesti niin halutessamme."
Kyllä kyllä, mutta kyse onkin siitä kuinka sitä tehdään, JOS tehdään. Joko himottaisi kohdaltani poistaa, muokata, siirtää ja sulkea mikä tahansa keskusteluketju tai viesti? Ei kait pitäisi olla aihetta...

Ei kait tuollaisen maininnan/linkin laittaminen ketjun alkuun pitäisi olla ylivoimaista ja sillä asia on selvä.Tietää mistä on etettu ja mistä voi tarvittaessa katsoa taustatiedot jutuille.

Laitoithan sen nytkin kun vähän kommentoin asiaa... :lol:

Tästähän siis oli kyse: Eikö jo voisi sopia, että kun palstan "silpojat" suorittavat tekonsa, niin ne laittaisivat "uusiin versoihinsa" mistä ja miksi näin tehtiin. Ulospäin tällaiset "torsot haarat" mielivaltaisesti otsikoituina näyttävät perin omituisilta. Se lienee varmaan tarkoituskin...

viewtopic.php?f=10&t=4211&start=15

Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Viestien otsikointi ja uusien ketjujen avaaminen

Niitä sun näitä kirjoitti:Ei kait tuollaisen maininnan/linkin laittaminen ketjun alkuun pitäisi olla ylivoimaista ja sillä asia on selvä.Tietää mistä on etettu ja mistä voi tarvittaessa katsoa taustatiedot jutuille.
Välillä muistan tämän tehdä mutta joskus se unohtuu, pahoitteluni siitä. Helpottaisi myös huomattavasti moderointia, jos keskustelijat pyrkisivät pitäytymään viestiketjujen otsikoiden mukaisisissa aiheissa. Uusia aiheitahan voi vapaasti avata. Niihin voi myös ottaa lainauksia muiden viestiketjujen sisällöistä.

Niitä sun näitä
Viestit: 565
Liittynyt: 19.12.11 23:11

Re: Keskustelua keskustelusta ja sen pelisäännöistä

Helpottaisi myös huomattavasti moderointia, jos keskustelijat pyrkisivät pitäytymään viestiketjujen otsikoiden mukaisisissa aiheissa.
Tämä on tietenkin aivan totta, mutta kun sopiva "syötti" tulee jossain jutussa vastaan, niin on aivan liian helppo käydä kommentoimassa sitäkin ja piankos se juttu sitten luiskastaa, viimeistään jonkun toisen kommentin toimesta, pois alkuperäisestä aiheesta. Riittääpä TO:lla niitä "pistokkaita" istutettavaksi ;=)

Niitä juttuja kyllä riittää kun niitä on tuolta "elämän varsitieltä" muistiin napsittu.

Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Keskustelua keskustelusta ja sen pelisäännöistä

Niitä sun näitä kirjoitti: Riittääpä TO:lla niitä "pistokkaita" istutettavaksi ;=)
Tuo olikin hyvä vertaus! Luulen, että näiden pistokkaiden avulla saamme aiheidensa puolesta monipuolisemman foorumin.

Palaa sivulle “Puheenvuoroja historiasta”