lentava kirvesmies
Viestit: 360
Liittynyt: 07.12.07 09:20

Re: Ukraina

Veikko I Palvo kirjoitti:
lentävä kirvesmies kirjoitti:
Yksi hyötyjä on myös sotarajan yli tapahtuva massiivinen salakuljetus. Yksi kuorma-autollinen maksaa sotilaiden tarkastuspisteellä 1 miljoonaa krivnaa.
Tarkoitatko, että Venäjä maksaa tuon "massiivisen salakuljetuksen"
Minsk II-tulitaukorajan yli? Minsk II-sopimusta ei Venäjäkään ole pyrkinyt täyttämään, Luhanskin ja Donetskin osien separatistit olisivat varmastikin Minsk II-sop. ehtojen täyttämiseen käskettävissä. Minsk II-sopimuksen mukaanhan Ukrainan ja Venäjän välinen rajakin olisi tullut vuoden 2015 loppuun mennessä palauttaa Ukrainan täyteen valvontaan.

Separatistien avustaminen on Venäjälle melkoinen taloudellinenkin taakka, samalla tavoin kun Krim on taloudellinen taakka. Krimin Mustanmeren öljyn ja kaasun Venäjä ilmeisestikin olettaa tulevaisuudessa http://www.reuters.com/article/us-idUSKB0TZ22G20151216 olevan sille taloudelliselle taakalle korvauksena. Kaksi Ukrainan öljynporauslauttaakin Krimillä on takavarikoitu Venäjälle, lauttojen arvoksi sanotaan 357 miljoonaa €uroa ja
Krimin öljy- ja kaasuvarantojen arvoksi Ukraina näyttää laskevan 15,7 miljardia.

Tulisiko Venäjän miehittämän Krimin öljy ja kaasu sitten käymään kaupaksi lännessä joskus tulevaisuudessa?
Voisihan Venäjä tietysti suunnitelmissaan olettaa käyttävänsä Krimin öljyn ja kaasun itse ja myydä Keski-Eurooppaan Siperian raakaöljyä ja kaasua
esim. suunnitellun Nordstream II:kin kautta.
Mutta Ukrainan Donetskin ja Luhanskin osien nyt sodassa raunioituneiden kaivosten kivihiiltä Venäjä ei tarvinne ja noita Ukrainan osia ei liene siksikään liitetty Venäjään, vaikka sielläkin lienee "suojelua tarvitsevia venäläisiä", kuten Krimillä väitetään olevan?
Tällä hetkellä noilla sota-alueilla alueilla tarvittaneen ainakin Venäjän humanitaarista apua, eikä ainoastaan aseita?

Veikko Palvo
En tarkoita. Itse käsitän RIA UKRAINAn kirjoituksen tarkoittavan jonkun hyötyvän sodankäynnistä ja kyseisessä kirjoituksessa pohditaan kuka ja miksi.
Sillä ilman hyötyjää sodat kuhtuisivat.

Tiedoksesi myös: En edusta mitään osapuolta missään. Itse en henkilökohtaisesti myöskään pyri luomaan kenestäkään nimimerkistä minkäänlaista mielikuvaa. Sen synnyttäköön kukin ihan itse.

Veikko I Palvo
Viestit: 1404
Liittynyt: 04.03.13 22:09

Re: Ukraina

lentävä kirvesmies kirjoitti:
Tiedoksesi myös: En edusta mitään osapuolta missään. Itse en henkilökohtaisesti myöskään pyri luomaan kenestäkään nimimerkistä minkäänlaista mielikuvaa. Sen synnyttäköön kukin ihan itse.
Olet aivan oikeassa ja olet kirjoituksillasi luonut tietyn mielikuvan edustamastasi osapuolesta ja tässä sen toisen osapuolen kuvaus http://ukraine-truth.com/2015/02/debalt ... nd-russia/ Minsk II-tulitaukosopimuksen
ensimmäisestä rikkomuksesta, Debaltseven taistelusta.
Presidentti Putin oli kyllä läntisten uutistietojen mukaan käskenyt Donetskin ja Luhanskin separatistijohtajia Minskissä hyväksymään Putinin 16 tunnin ajan Merkelin ja Hollanden ja Poroshenkon kanssa neuvottelema Minsk II-sopimus.
Debaltseven jälkeen taistelut laantuivat, mutta Venäjänkään taholta Minskin sopimusta ei ole liiemmin nähtävästikään haluttu toimeenpanna?

Mitä mieltä olet Krimin öljy- ja kaasuesiintymistä Mustalla merellä ja Ukrainan joulukuussa 2015 esittämistä vaatimuksista niiden suhteen?

Veikko Palvo

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 22:57

Re: Ukraina

Veikko I Palvo kirjoitti:Minsk II-tulitaukosopimuksen
ensimmäisestä rikkomuksesta, Debaltseven taistelusta.
Presidentti Putin oli kyllä läntisten uutistietojen mukaan käskenyt Donetskin ja Luhanskin separatistijohtajia Minskissä hyväksymään Putinin 16 tunnin ajan Merkelin ja Hollanden ja Poroshenkon kanssa neuvottelema Minsk II-sopimus.
Debaltseven jälkeen taistelut laantuivat
Luulen että Minskissä Hollande, Merkel ja Putin vakuuttelivat Poroshenkolle, että Ukrainan armeija on motissa Debaltsevessä, mutta Poroshenko uskoi vastoin Hollanden ja Merkelin neuvoja Ukrainan armeijan johtoa eikä Poroshenko suostunut luovuttamaan Debaltseven mottia kapinallisille ja perääntymään alueelta. Seurauksena kapinalliset valtasivat motin eivätkä Merkel ja Hollande puuttuneet siihen ainakaan julkisuudessa. Debaltseve oli kai Luhanskin ja Donetskin välisellä rautatieyhteydellä, mikä teki alueesta tärkeän kapinallisille. Voin muistaa jotain väärinkin, mutta noin luulen sen menneen.

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 22:57

Re: Ukraina

Veikko I Palvo kirjoitti:Mitä mieltä olet Krimin öljy- ja kaasuesiintymistä Mustalla merellä ja Ukrainan joulukuussa 2015 esittämistä vaatimuksista niiden suhteen?
Minä en tunne juuri noita tapauksia. Ukrainassa on mahdollisia liuskekaasu- ja öljyesiintymiä.

Janukovits, se venäjämielinen presidentti, oli antanut muistaakseni Shellille, Exxonille ja Chevronille etsintäluvat. Osa luvista koski Donetskin aluetta.

Luulen ettei noita lupia hyödynnetä tällä hetkellä. USA:n varapresidentin Bidenin poika Hunter Biden nimitettiin Burisma-nimisen ukrainalaisen energiayhtiön johtoon pian vallanvaihdoksen jälkeen. Burisma kai etsii liuskekaasua Ukrainassa. Hunter Bidenin ja hänen amerikkalaisten liikekumppanien ilmestyminen Ukrainaan isä-Bidenin vanavedessä herätti epäilyksiä.

Emma-Liisa
Viestit: 4991
Liittynyt: 30.01.07 17:25

Re: Ukraina

Tämän viikon Suomen kuvalehdessä (7/2016) on mielenkiintoinen juttu malesialaiskoneen alasampumisesta. Bellingcat-ryhmään kuuluva suomalainen Veli-Pekka Kivimäki, selvitti Buk-ohjusten käyttöä, koska oli saanut armeijassa tulenjohtokoulutuksen ja käyttänyt Hyrylässä juuri Bukeja.

"Kivimäki tutki Boeningin hylystä otettuja kuvia ja videoita selvittääkseen, millaisia vaurioita se oli saanut. Myöhemmin hän ryhtyi etsimään materiaalia, jonka perusteella voitaisiin selvittää lavetin reitti Itä-Ukrainassa."

"Kivimäki analysoi kuvissa ja videoissa näkyviä teiden ja maaston muotoja, kauppojen ja bensa-asemien mainoskylttejä sekä bussipysäkkejä. Hän vertaili niitä satelliittikuviin ja muuhun materiaaliin. Lavetin liikkeistä saatiin tietoja myös saattueeseen kuuluneiden autojen rekisterinumeroiden perusteella.

Kuvamateriaalia seulomalla selvisi, että Venäjän Kurskissa sijaitsevasta ilmatorjuntaprikaatista oli lähtenyt kesäkuussa liikkeelle sotilassaattue, jonka tarkoituksena oli osallistua Ukrainan rajan tuntumassa järjestettyihin sotaharjoituksiin. Saattueeseen kuului useita Buk-lavetteja.

Saattueesta saatiin kesäkuun lopulla useita havaintoja Venäjän puolella. Tutkijoita kiinnosti erityisesti vaalean Volvo-merkkisen rekka-auton lavalla kuljetettu lavetti. Sama rekka löytyi myöhemmin Itä-Ukrainasta kuvatusta materiaalista."

"Tutkimusryhmä sai kuvia seuraamalla selville, että Ukrainan rajan yli ohjuslavettia kuljetettiin heinäkuun 17. päivän aamuna Donestskista H21-maantietä kohti itää. Vaalea rekka kuvattiin puolen päivän aikaan Torezissa, josta se jatkoi matkaansa kohti Sniznen kaupunkia.

Uutistoimisto AP:n toimittaja näki lavetin Sniznessä. Kuvien ja muiden sosiaalisesta mediasta löytyneiden tietojen perusteella pystyttiin päättelemään, että ohjuslavetti ajettiin pois kuljetusrekan kyydistä kaupungin ulkopuolella sijaitsevalla pellolla kolme tuntia ennen malesialaiskoneen alasampumista.

Seuraavana päivänä valkoinen Volvo kuvattiin Luhanskissa matkalla kohti Venäjää. Sen kyydissä oli taas Buk-lavetti - josta puuttui yksi lavetti."
"Kivimäen mukaan ohjuslavetti tunnistettiin matkan varrella kahden tuntomerkin avulla. Lavetin kyljessä oli yksilöiviä vaaleita maalijälkiä ja sen alareunan kumihelmassa oli repeämä."

"Bellingcatin ensimmäinen raportti osoitti yksiselitteisesti, että malesialaiskone pudotettiin Venäjältä tuodulla Buk-ilmatorjuntaohjuksella. Viime tammikuun alussa Bellingcat kertoi tunnistaneensa joukon 53. ilmatorjuntaprikaatin kuuluvia sotilaita, joilla on todennäköisesti tietoa MH17:n pudottamisesta.

Bellingcatin tutkijat selvittivät sosiaalista mediaa penkomalla, että Buk-ohjuksia kuljettaneen saattueen komentorakenteeseen kuului parikymmentä sotilasta. He ovat työstäneet tutkimuksistaan 123-sivuisen raportin, jota ei ole toistaiseksi julkistettu. Kaikki tiedot ja sotilaiden nimet on kuitenkin luovutettu hollantilaisille rikostutkijat."

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 22:57

Re: Ukraina

Emma-Liisa kirjoitti:He ovat työstäneet tutkimuksistaan 123-sivuisen raportin, jota ei ole toistaiseksi julkistettu. Kaikki tiedot ja sotilaiden nimet on kuitenkin luovutettu hollantilaisille rikostutkijat."
Minulla on Suomen Kuvalehti ja pitääkin lukea juttu.

Bellingcat on kemiallisten aseiden itseoppineen asiantuntijan Elliot Higginsin perustama ryhmä. Elliot Higgins oli työtön entinen kirjanpitäjä, joka alkoi muutama vuosi sitten perehtyä Syyrian tilanteeseen. Hänestä tuli kuuluisa kansainvälisti kemiallisten aseiden asiantuntijana nopeasti. Vaikka hän ei osaa arabiaa, hän selvitti, että Syyrian armeija oli käyttänyt kemiallisia aseita muistaakseni Ghoutassa. YK ei tainnut saada syyllistä selville, mutta Higgings sai. Ainakin presidentti Obaman mielestä, koska hän oli vetänyt rajan kemiallisten aseiden käyttöön viikkoa aikaisemmin. Raja oli ylitetty joten Obama oli aloittamassa Syyrian pommitukset, mutta sitten diktaattori Putin ehdotti, että kemialliset aseet hävitetään. Obama suostuikin siihen ja sai amerikkalaiselta sotapuolueelta paljon kritiikkiä heikkoudesta.

MIT:n professori Theodore Postol ja entinen YK:n Richard Lloyd tutkimusten mukaan Higgins on väärässä. Kemiallisia aseita ei ole heidän mukaansa voitu ampua siltä alueelta, jossa Higgins väittää niitä ammutun eli Syyrian armeijan hallitsemalta alueelta.
https://s3.amazonaws.com/s3.documentclo ... igence.pdf

Eräs Pulitzer-palkinnon voittanut toimittaja nimeltä Seymour Hersh on kirjoittanut kirjan Syyrian kemiallisista aseista. Hänen mukaansa kemialliset aseet on tuotu Turkista Syyriaan.
http://www.lrb.co.uk/v36/n08/seymour-m- ... e-rat-line

Bellingcat on selvittänyt myös, että Venäjän tietyt satellittikuvat ovat manipuloituja. https://www.bellingcat.com/resources/ho ... te-photos/
Saksalainen kuvien ammattilaisasiantuntija Jens Kriese sanoo Spiegelin haastattelussa, että Bellingcatin väite ei pidä paikkaansa. http://www.spiegel.de/international/wor ... 37125.html

MH17:n osalta raportti on näköjään salainen, joten ammattitaidottomat professorit ja pulitzer-toimittajat eivät voi siihen tutustua eivätkä etsiä siitä virheitä, joita siinä ei luonnollisesti ole. Uskon, että hollantilaisten johtama MH17:n tutkintaryhmä, johon kuuluvat Ukraina, Malesia ja Belgia keksivät mihin sitä voi käyttää. Hyvä olisi, jos USA luovuttaisi satelliittikuvat, jotka Kerryn mukaan ilmaisevat selvästi mistä ohjus, joka MH17:n pudotti, ammuttiin. Asia olisi selvä.

Elliot Higgins on tuntemattomasta työttömästä kirjanpitäjästä maailman kuuluksi asiantuntijaksi parissa vuodessa hakaten mennen tullen professorit ja asiantuntijat. Nykyään hän työskentelee mm Atlantic Councilille.

Veikko I Palvo
Viestit: 1404
Liittynyt: 04.03.13 22:09

Re: Ukraina

Lemmi kirjoitti:
Minä en tunne juuri noita tapauksia. Ukrainassa on mahdollisia liuskekaasu- ja öljyesiintymiä.

Janukovits, se venäjämielinen presidentti, oli antanut muistaakseni Shellille, Exxonille ja Chevronille etsintäluvat. Osa luvista koski Donetskin aluetta.
Tämän http://www.csmonitor.com/Environment/En ... for-Russia mukaan ExxonMobil kävi neuvotteluja Ukrainan Krimin lupaavimman Skifskan kentän maakaasusta, alustavien arvioiden mukaan 200 - 250 miljardia kuutiometriä maakaasua.
Krimin vesillä ja Azovan merellä arvioidaan olevan öljyä ehkä noin 10 miljardia barrelia ja maakaasua 3800 miljardia kuutiojalkaa, mutta öljy- ja kaasukentät ovat vielä lähes tutkimatta.
Venäjä on etsinyt öljyn- ja kaasunporaukseen läntisiä kumppaneita arktisillakin vesillä. Öljynporauksen sanotaan tuossa artikkelissa olevan erittäin teknistä ja vaativan tutkimuksiin ja ennen tuotannon alkamista hyvin paljon pääomaa.

Liuske-esiintymillä ei kannata aloittaa tuotantoa öljyn hinnan ollessa alhaalla ja öljyn nykyinen alhainen hinta ei juuri vauhdita investointeja uusiin öljykenttiinkään. Investoinnit Venäjälle ovat Krimin miehityksen takia muutoinkin jäissä tällä hetkellä ja pääomapako Venäjältä lienee edelleenkin todellisuutta?

Veikko Palvo

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 22:57

Re: Ukraina

Luin Suomen Kuvalehdessä olleen Teppo Tiilikaisen kirjoittaman artikkelin Tiedän, kuka tämän teki. Lehti tulee minulle. Olisin sen lukenut joka tapauksessa, mutta parhaat kiitokset Emma-Liisalle.

Luulen, ettei jutun otsikkoon kuulu pilkkua, mutta voi olla, etten vain osaa suomen kielioppia.

Juttu on tosi mukava lukea. Sen mukaan lähdekritiikki ja medialukutaito ovat välttämättömiä hyveitä kaikille maailmanpolitiikan uutisia seuraaville. Olen aivan samaa mieltä. Tiilikainen ei kritisoinut lähdettään Veli-Pekka Kivimäkeä, joka tekee väitöskirjaa Maanpuolustuskorkeakoululle. Hän voisi kysyä Torsti Sireniltä, joka on Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitoksen johtaja, että onko aseet ja ammukset jo löydetty niistä Venäjän valkoisista rekoista, joissa Venäjä väitti lähettävänsä humanitaarista apua Ukrainaan. Uskon, että niissä oli aseita, mutta voin olla väärässäkin.

Elliot Higgins on SK:n mukaan erikoistunut konfliktianalyyseihin. En tiennyt sitä. Luulin häntä kemiallisten aseiden asiantuntijaksi. Hän on kuulemma ollut kansalaisjärjestössä auttamassa Syyrian pakolaisia. En tiennyt sitäkään. Brittimedia kertoi hänen olleen työtön, joka hoiti lastaan kotonaan sen jälkeen kun hän menetti työpaikkansa palkanlaskijana naisten alusvaatefirmassa. Se oli kai väärä tieto, jos SK:ta uskoo, mutta voin olla väärässäkin.

Jutussa on ns geopaikannuksesta. Digitaalisiin valokuviin voi jäädä paikkatieto. Bellingcat ja Kivimäki tutkivat niitä ja saavat tietoonsa missä kuva on otettu. Kuvien paikkatieto on heidän todisteensa. Joskus jossain suomalaisessa jutussa sanottiin, että paikkatietoa on hyvin vaikea asiantuntijankin muuttaa. Kiinnostuin siitä sen verran, että googlasin geotagging ja löysin mm tämän http://www.geoimgr.com. Sijoitin sen avulla kesämökkini Luhanskiin. Mahtaa kansainvälinen media hämmästyä kun minulla on kesämökki Luhanskissa. Luulin siitä, että kuvien paikkatiedon todistusarvo on nolla, mutta oli kai väärässä, koska kaikki uskovat niihin. Ilman lähdekritiikkiä. Ja medialukutaitoa.

Voi olla, että australialaiset tv-toimittajat, joista SK kertoo, löytävät mökkini. Robert Parry, joka on amerikkalaisen consortiumnews.com:n toimittaja, on sitä mieltä, että SK:n jutun australialaiset menivät väärään paikkaan. Voin olla taas väärässä. Kukin voi itse arvioida tästä:
https://consortiumnews.com/2015/05/18/f ... for-mh-17/ Siinä on mainittu Saksan tiedustelun väitteitä myös.

Tiilikainen kirjoittaa, lähteenään ilmeisesti Kivimäki, että Venäjän puolustusministeriön esittelemä satelliittikuva on väärennös. Satelliittikuvan päälle oli liitetty digitaalisesti malesialaisen matkustajakoneen ja ukrainalaisen rynnäkkökoneen kuvat. Sen tiesin, että kuva on väärennös, mutta en tiennyt, että Venäjän puolustusministeriö on kuvan esittänyt vaan luulin, että sen esitti venäläinen tv-kanava TV1. Muistelen lukeneeni ulkomaalaisista medioista sen olleen tv-kanavan. Kai se on sama kuin Siren sanoo, että valkoisissa rekoissa on aseita niin se on, että Suomi sanoo. Tai kun SK kirjoittaa, se on Suomen mielestä. En aina ymmärrä asioita niin kuin pitäisi ymmärtää.

Bellingatin mukaan Venäjän BUK:n siirrossa käytettiin ruotsalaista Volvon nuppia. En tiennyt sitäkään, että Venäjän ilmatorjunta käyttää ruotsalaisia autoja.

Vähän mediatilaa on kai saanut Bellingcatin tekemä paljastus, että USA ja Saudi Arabia toimittivat Kroatiasta aseita Syyrin islamisteille. En tiedä siitä paljon mitään. Erikoinen juttu kuitenkin. Voi olla yhtä pätevää kuin muutkin tutkimukset

lentava kirvesmies
Viestit: 360
Liittynyt: 07.12.07 09:20

Re: Ukraina

Valkoiset siviiliautot.

Ukrainan armeija näkyy käyttävän siviilirekkoja kalustonsa kuljettelemisiin. Tässä sellainen kuvattuna 17.3.2014 Jasinovatan DAI-asemalla. Auton rekisterinumero näkyy selvästi AE 4483 HE. www.youtube.com/watch?v=wq8ev7-2A60

Tässä sama rekka rekisterinumero AE 4483 HE Ukrainan sotilassaattueessa, kuvattuna Kramatorskissa 18.4.2014. www.vk.com/wall-67059574_123335

Jos kerran Ukrainan tiedustelupalvelulle on ylivoimaisen vaikeaa löytää nämä ja toisetkin kuljettimet, niin voin toki avustaa asiassa. Helppoa kun mikä.

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 22:57

Re: Ukraina

Luulen että sosiaalisessa mediassa olevia juttuja on voidaan väärentää. Sosiaalisen median tilit voidaan hakkeroida ja voi olla väärennettyjä tilejä, jolloin esiinnytään toisen nimissä. Digitaaliset valokuvat ovat väärennettävissä. Niitä voi muokata kuvanmuokkausohjelmilla ja kuvien paikkatiedot on helppo muuttaa, vaikka sitä on mediassa väitetty vaikeaksi tehdä.

Britannian GCHQ:lla (hallituksen tietoliikennekeskus) on ohjelmistoja sosiaalisen median manipulointiin. http://www.theguardian.com/uk-news/2014 ... ation-leak

Luulen, että vastaavia ohjelmistoja on muidenkin maiden hallituksilla. Tiedämme niiden olemassa olosta Edvard Snowdenin paljastusten vuoksi.

Petter Tikka
Viestit: 56
Liittynyt: 20.04.15 06:34

Re: Ukraina

lentävä kirvesmies kirjoitti:Jos kerran Ukrainan tiedustelupalvelulle on ylivoimaisen vaikeaa löytää nämä ja toisetkin kuljettimet, niin voin toki avustaa asiassa. Helppoa kun mikä.
Amerikkalainen arvovaltainen julkaisu The Forbes raportoi äskettäin vastaansanomattomista todisteista, jonka mukaan venläisissä budjettitiedoissa (kas, yllätys, että keksivätkin kaivaa budjettia) oli ollut tietoja, joiden mukaan Venäjän budjettiin oli varattu määrärahoja yli 2.000 Ukrainassa kaatuneen Venäjän armeijan taistelijan leskeneläkkeitä varten. Lisäksi oli märärahoja varattu invalideiksi jääneille yms. Lisäksi tämä 'salaiseksi' tarkoitettu budjettitieto oli ilmeisesti vahingossa julkaistu Venäjällä, mutta yht'äkkiä se huomattiin ja kiireesti yritettiin poistaa. Mutta siitä oli jäänyt kuitenkin jälki Googlen verkkokatkojen varalta ylläpitämiin back up-tyyppisiin tiedostoihin. Sieltä se oli sitten löydetty.

Tämä Forbesin arvovallalla varustettu uutinen levisi kuin kulovalkea ympäri maailman. Ne puuttuvat todisteet Venäjän osallisuudesta oli kuin olikin löydetty.

Sitten ilmenikin, että koko uutinen perustui somessa tehtyyn väärennökseen. "Budjettitiedon" julkaisija oli keksitty eikä sitä ollut eikä edes ollut ollutkaan olemassa.

Mutta RT kai penkoi asiaa liiaksi. Lopulta Forbes katsoi silloin parhaaksi myöntää uutisankkansa. Se joutui perumaan koko uutisankan. Niin joutui myös Suomessa SK, joka olin lainannut Forbesilta ”uutisen”.

Maailman tehokkaimmaksi sanotut vakoilujärjestöt CIA ja NSA ovat jahdanneet yhteistyössä brittien ja EU-maiden kanssa ”todisteita” Venäjän osallisuudesta Ukrainan sotaan nyt puolitoista vuotta. Kerrotaan että miljardeja Skype-puhelua kuunnellan ja sähköposteja tutkitan yms. yms.

Käytännnössä mitään ei ole löydetty. Muistaakseni 10 hengen laskuvarjopartio taisi jäädä kiinni eksyttyään Ukrainan puolelle rajaa. Lisäksi taisi olla jotain erimielisyyksiä joistain 3 tai 4:stä sotilaasta jotka väitivät olleensa Venäjän armreijan palveluksessa.

Onpa siis NSA ja CIA osoittautunut kumman tehottomaksi tai sitten venäläiset ovat keksineet uuden mullistavan sotakeksinnön. He ovat muokanneet tuntemattoman sotilaan uuteen uskoon, näkymättömäksi sotilaaksi. Ruotsissa kuulemma keskitytään nykyisin, sanotaan itärajan takana, ei enää sukellusvenejahtiin vaan nykyisin jahdataan jo, olen ymmärtänyt, lentäviä lautasia.

Forbesin juttua selostetaan RT:ssä https://www.rt.com/news/313653-russia-u ... ke-forbes/

Tässä myös linkki maksulliseen SK:n pitäisikö sanoa ”anteeksipyyntöön” kun lehti oli tarkistamatta tietoja kertonut ne mukamas totuutena lukijoillen.

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaa ... sa-maaran/

Huom. SK:n jutussa mauton kuolleiden manaaminen avuksi politiikkaan, eli kuvatekstin väite 'venäläisen' haudasta Pihkovasta? Vai näkyykö mukamas haudasta, että haudattu vainaja olisi kaatunut ollessaan Venäjän armeijan komentamana Ukrainassa, kuten Lännen väite kuuluu? Tätä vaikutelmaa ainakin varmaan on tavoiteltu. Kuka muuten kaikki kukat on tuonut? Tietääkseni ne liki 8000 (vai onko luku 9000) vainajaa, jotka on saanut surmansa Ukrainan nykyjohdon aloittamassa ns. ATO:ssa (”Anti-Terroristinen Operaatio, aloittaja Ukraina, presidentti Oleg Turtshynovin käskystä huhtikuussa 2014) on jouduttu hautaamaan hyvin yksinkertaisin menoin. Kai haudassa on ylipäätään vainaja? Ehkä koko hautakin on väärennös alusta loppuun saakka? Kuka sen tietää?

Kaikki on SK:n jutun kirjoittajan väitteenvaraista. Onko kuva otettu Ukrainassa vai onko se otettu vaikka Lemmin mökillä joka on jossain Luhanskissa? Kuvassa tosin näkyy jokin maininta copyrightista, joka viittaisi Reutersin kuvapalveluun, mutta siitä ei tiedä muuta.

'Politiikka on tunnetusti likaista peliä. Erityisesti sisällissota.

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 22:57

Re: Ukraina

Luulen Helsingin Sanomien syyllistyneen tiedottamisvirheeseen uutisoidessaan huudoista seuraavaksi Suomi ja Puola, jonka jotkut saattavat muistaa.

Helsingin Sanomien Moskovan toimittaja Pekka Hakala kirjoitti 19.3.2015 jutun otsikolla "Seuraavaksi Puola ja Suomi" – tuhannet juhlivat Krimin liittämistä Venäjään.

[Putinin] Puheen jälkeen innostunut yleisö huusi RBK-kanavan paikalla olleen toimittajan mukaan "aivan tosissaan" iskulausetta "olé olé olé, Krim on meidän, annapas Puola ja Suomi". Maantieteellisesti Puolan valloitus tosin saattaisi edellyttää Ukrainan lisäksi myös Valko-Venäjän liittämistä Venäjään ensin.

Sosiaalisessa mediassa on myös kiertänyt väitteitä, että juhlijat olisivat saaneet osallistumisestaan pienen palkkion. Facebook-palvelussa julkaistussa videossa väitetään jaettavan rahaa juhlallisuuksiin osallistuneille.

Samana päivänä Aishi Zidan kirjoitti Helsingin Sanomissa: Tutkija: Venäläisten iskulause Suomen palauttamisesta ei ole välttämättä syntynyt spontaanisti.

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Arkady Mošes epäilee, ettei iskulause ole välttämättä syntynyt spontaanisti, vaikka täyttä varmuutta asiasta on lähes mahdotonta saada.
"Iskulause periytyy Venäjän sisällissodan ajoilta. Se ei ole siis sellainen, jota käytettäisiin arkikielessä. Sen keksinyt on todennäköisesti koulutettu ja historiaa tunteva", Mošes sanoo.


Luettuani nuo kirjoituksen päätin kuunnella jutun ohessa olleelta videolta tuhansien moskovalaisten huudot. En osaa venäjää. Selvitin miten Suomi sanotaan venäjäksi. Ajattelin huomaavani huudot Suomesta ja Puolasta.

En kuulut väitettyjä huutoja.

Tein sitten tavoilleni poikkeuksellisesti. Nimittäin kirjoitin Helsingin Sanomien päätoimittajalle, ettei mitään huutoja kuulu. Seuraavana päivänä oli uusi uutinen.

Jutun oli kirjoittanut jälleen Pekka Hakala: Venäläistoimittaja HS:lle: Suomen valloituksesta huudelleet vaikuttivat päihtyneiltä.

Venäläisen, yksityisen RBK-kanavan toimittaja Farida Rustamova kirjasi keskiviikkoiltana Kremlin muurin kupeessa huudetun iskulauseen seuraavasti: "Ole-ole-ole, Krim on meidän, annas Puola ja Suomi."
Perjantai-iltana tavoitetun Rustamovan mukaan asialla oli noin kymmenen, 35–40- vuotiaan miehen ryhmä.
Rustamovan mukaan kyseinen seurue "vaikutti hieman päihtyneeltä".


Luulen että 10 humalaista miestä huusi Moskovassa, jota Ulkopoliittisen instituutin tutkija kommentoi Suomessa. Toivon, että Moskovassa ei juotaisi niin paljon.

Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukraina

Petter Tikka kirjoitti:Tämä Forbesin arvovallalla varustettu uutinen levisi kuin kulovalkea ympäri maailman. Ne puuttuvat todisteet Venäjän osallisuudesta oli kuin olikin löydetty.
Sitten ilmenikin, että koko uutinen perustui somessa tehtyyn väärennökseen. "Budjettitiedon" julkaisija oli keksitty eikä sitä ollut eikä edes ollut ollutkaan olemassa.
Todistaako mielestäsi tämä venäläisen propagandamyllyn RT:n tuottama uutinen, ettei venäläisillä ole osaa eikä arpaa Itä-Ukrainan sotaan?
Voisitko muuten jatkossa linkittää nuo uutiset jotta lukijat voisivat tarkistaa väitteesi.

Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukraina

Novaja Gazeta, joka on niitä harvoja julkaisuja, jotka eivät vielä ole Venäjän hallitsevan securokratian lopettamia, julkaisi noin vuosi sitten kiinnostavan dokumentin, jonka mukaan Venäjä oli suunnitellut Itä-Ukrainan haltuunottoa jo ennen Yanukovichin pakoa Ukrainasta:
Andrei Lipsky: “It seems right to initiate the annexation of the eastern regions of Ukraine to Russia” (Novaja Gazeta, 28.02.2015)
Monet seikat viittaavat siihen, että Ukrainan alueiden haltuunotto oli suunniteltu jo paljon aiemmin.

Novaya Gazeta publishes a plan of alienating a range of Ukraine’s territories by Russia, which was drawn up at the time when Yanukovich was still the President of the country.
Novaya Gazeta got at its disposal a document that, presumably, was brought to the Administration of the President last year, within the period between February 4 and February 12, 2014.
Dokumnetin tekstiosuuden jälkeen julkaisun toimitus analysoi sen sisältöä kiinnostavasti:
***
From the European Regions to the integration with Russia
Comments of Novaya Gazeta’s editorial staff
This policy brief has several peculiarities.
1. As we mentioned, it was created before the escape of Yanukovich and prior to the time when new temporary authorities from among the “systemic opposition” came into power. Meaning that it happened before the time that in Moscow was characterized as a “take-over” and became the main justification of its further actions.

2. The policy brief is disparaging Yanukovich who later, in the public environment, will be presented by Russia as a victim of the take-over and the only legitimate leader of Ukraine.

3. The brief is made in a pragmatic – even cynical – style. It does not contain any “moral and historic” justifications of the Russian intervention in Ukraine. There are no thoughts about Novorossia, protection of Russian speaking citizens, about the Russian world and future Russian spring, but geopolitics and cold practicability only.

4. The authors of the document are preoccupied by the “legitimization” of introducing the Ukrainian territories into the “state and legal environment” of Russia. They, particularly, believe that the first step has a legal ground – mixed Russian-Ukrainian European Regions (for example, the European Region of Donbass includes Donetsk and Lughansk, as well as Rostov and Voronezh Regions) being members of the Association of European Border Regions. The authors are sure that using this legal instrument, the Ukrainian Regions with “stable pro-Russian preferences” can be dragged into the direct interstate and contractual relations, followed by “legitimate” referendums regarding self-determination.

5. The policy brief contains a number of gross falsifications of reality that had to show a responsive, forced nature of the Russian activities (the leaders of Maidan are recruited from among football fans and criminal world, they are controlled by Polish and British secret services; the USA and the European Union allow Ukraine’s disintegration, the European Union started the geopolitical intrigue to split Ukraine, etc.). Later, the Russian propaganda used all these reasons intensively.

6. The policy brief also contains many reasons of a geopolitical and economic nature, which had to convince the government in a necessity of immediate intervention into Ukraine and strengthening in such a way the Russia’s positions not only in Ukraine, but in Central and Eastern Europe, keeping its control over the gas pipeline systems through Ukraine, getting at its disposal the Ukrainian military-industrial complex located in the east of the country (to accelerate the re-equipping) and even substituting the “Central Asian” flow of migrants for the “Slavonic”, “western” one.

In general, one can state, that the recommendations of the policy brief authors with regard to the stepwise intervention of Russia into the Ukrainian affairs with the final purpose of capturing a range of territories of Ukraine were mostly implemented in the practical actions of Moscow:

- organization of the disobedience moves to Kiev regime in the regions with pro-Russian climate;
- “political legitimization” and “moral justification” of this process;
- statement by the rioters of demands to simplify the procedure of holding referendums in Ukraine;
- subsequent statement of demands of “federalization” and even “confederalization”;
- a demand of entry by the Crimea and south-eastern regions into the Customs Union independently of Kiev;
- holding “legitimate” and “honest” referendums regarding self-determination and uniting with Russia;
- active PR support of these processes in the Russian and Ukrainian media.

Andrei Lipsky: “It seems right to initiate the annexation of the eastern regions of Ukraine to Russia” (Novaja Gazeta, 28.02.2015)

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 22:57

Re: Ukraina

Tapio Onnela kirjoitti:Novaja Gazeta, joka on niitä harvoja julkaisuja, jotka eivät vielä ole Venäjän hallitsevan securokratian lopettamia, julkaisi noin vuosi sitten kiinnostavan dokumentin, jonka mukaan Venäjä oli suunnitellut Itä-Ukrainan haltuunottoa jo ennen Yanukovichin pakoa Ukrainasta:
Andrei Lipsky: “It seems right to initiate the annexation of the eastern regions of Ukraine to Russia” (Novaja Gazeta, 28.02.2015)
Monet seikat viittaavat siihen, että Ukrainan alueiden haltuunotto oli suunniteltu jo paljon aiemmin.
Luulen että Venäjällä on monia erilaisia varautumissuunnitelmia ja, että myös Suomella on suunnitelmia eri tilanteisiin. Voin olla väärässäkin, eikä mitään suunnitelmia ole olemassa, mutta toivon ainakin, että Suomella on suunnitelmat.

Novaja Gazeta kirjoittaa, että ortodoksinen liikemies Konstantin Malofeev olisi kirjoittanut dokumentin tai muuten avustanut dokumentin luomisessa. Niin minä tulkitsen englanninkielisen kohdan, jossa on contributed.

Novaja Gazeta käyttää asiakirjasta nimitystä brief ja policy brief. Luulen että brief voisi kääntyä muistioksi ja katsaukseksi. Muistio sisältää Malofeevin ehdotuksia siitä kuinka Venäjän olisi toimittava Ukrainan suhteen. Ehdotukset on laadittu NG:n mukaan noin 2-3 viikkoa ennen Kiovan vallankumousta. Näin minä sen ymmärrän.

Malofeev on miljonääri ja Marshall Capital Partnersin perustaja. Hän ei ilmeisesti pitänyt Ukrainan entisestä presidentistä Janukovitsista. Venäjän sisäministeriö on laittanut Malofeevin syytteeseen talousrikoksista. Malofeev on tuomittu vaalirikoksesta. Luulen, että tuollaisia asioita Novaja Gazeta kirjoittaa, mutta englantini ei ole hirveän hyvä ja olen voinut tehdä virheitä, jotka paremmin englantia osaavat korjannevat.

Palaa sivulle “Puheenvuoroja historiasta”