kpj
Viestit: 255
Liittynyt: 18.10.13 21:13

Re: Ukraina

Emma-Liisa kirjoitti:
Nylander kirjoitti: Vai joko niin pitkällä ollaan, että kaikkien velvollisuus olisi yhtyä kuoroon, jonka mukaan harkitsevammat äänenpainot (esim. Markku Kangaspuro, Heikki Talvitie) ovat vain "Venäjän trollien" ääniä?
On olennainen ero, että joku puhuu "juntasta". Sen sijaan Talvitie ja esim. Visuri puhuvat Venäjän strategisista eduista.

Voi olla, että olen lukenut väärin - kun näet luulen kahden mainitsemasi puhuneen Suomen strategisista eduista, ei niinkään Venäjän.

Maailman maatessa niin kuin makaa nämä kytkeytyvät tosiaankin toisiinsa. Suomen johdollekin tekisi mieli suositella tämän kytkennän ottamista huomioon.

Emma-Liisa
Viestit: 4991
Liittynyt: 30.01.07 17:25

Re: Ukraina

Lemmi kirjoitti:
Emma-Liisa kirjoitti:Ikävä sanoa, mutta krimiläiset eivät ole tässä pääasia (paitsi ettei heitä uhannut mikään akuutti vaara, joka olisi vaatinut pikaista suojelua).
Uskon sinun tietävän, ettei Ukrainan Euroopan Unionin ja USA:n tuella käynnistämä terrorismin vastainen operaatio ole akuutti vaara kenellekään, mutta voin olla väärässäkin ja ehkä Ukraina pommittaisi krimiläisiäkin ilman Krimin liittämistä takaisin Venäjään.
????

Klaus Lindgren
Viestit: 1178
Liittynyt: 30.11.05 12:31

Re: Ukraina

Lemmi kirjoitti:
Klaus Lindgren kirjoitti:Minunko näkemykseni "Turun yliopiston näkemys"? Ja minäkö Turun yliopiston edustaja? On minua moneksi haukuttu, mutta harvoin sentään turkulaiseksi! Pitäisikö tässä helsinkiläisen ihan loukkaantua?
Luulin helsinkiläisen voivan olla Turun yliopiston palkkalistoilla, mutta ehkä olet oikeassa, ettei helsinkiläinen voi työskennellä Turun yliopistosta loukkaantumatta yliopistolta saamastaan kuukausipalkasta.
Lemmi se luulee kaikenlaista. Varsin vaatimattoman palkkioni saan muutaman kerran vuodessa Tampereen suunnasta. Ei ole työ- eikä virkasuhde.

Ai niin, ei ole vieläkään Lemmi vastaillut kysymyksiini.

Heikki Jansson
Viestit: 662
Liittynyt: 14.04.06 12:55
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Ukraina

Emma-Liisa kirjoitti:
Lemmi kirjoitti:
Emma-Liisa kirjoitti:Ikävä sanoa, mutta krimiläiset eivät ole tässä pääasia (paitsi ettei heitä uhannut mikään akuutti vaara, joka olisi vaatinut pikaista suojelua).
Uskon sinun tietävän, ettei Ukrainan Euroopan Unionin ja USA:n tuella käynnistämä terrorismin vastainen operaatio ole akuutti vaara kenellekään, mutta voin olla väärässäkin ja ehkä Ukraina pommittaisi krimiläisiäkin ilman Krimin liittämistä takaisin Venäjään.
????
Niin, minäkin olen myös monen monta kertaa ihmetellyt nimim. Emma-Liisan omituista uskonvarmuutta kun hän niin usein on varma tulevaisuudesta. Nytkin hän peräti hämmästyy kun joku on perustellusta syystä eri mieltä hänen kanssaan. Mistä Emma-Liisa voi muka tietää että vt. presidentti Oleksandr Turtšynov olisi jättänyt, mikäli Krim ei olisi saanut apua Venäjältä – muuttujia muuttaen - käynnistämättä myös (kuviteltuja) krimiläisiä separatisteja vastaan antiterroristisen operaation. Turtšynov käynnisti sen toteutuneessa historiassa Itäukrainan separatisteja vastaan, niin miksei samalla myös oletettuja krimiläisiä separatisteja vastaan. Mutta Krim vältti tämän riskin kokonaan pyytämällä apua Venäjältä. Kun Venäjä suostui auttamaan krimiläisiä tuo riski poistui.

Eihän mikään toki olisi pakottanut Turtšynovia hyökkäämään Krimille ellei Venäjä olisi estänyt sitä, mutta kyllä se tuntuu melko todennäköiseltä, jos kerran taltutettavissa olevaa separatismia olisi esiintynyt paitsi Itä-Ukrainassa myös Krimillä. Hyökkäsihän Turtšynov Itä-Ukrainaankin. Olisihan toki voinut tapahtua ihan mitä tahansa, mutta todennäköisyydet...

Eihän toki sitä kukaan tietää voi. Jo tämä riski oli tietysti hyvin akuutti ja reaalisesti tiedossa koko ajan Krimillä tuolloin helmikuun lopulla 2014.

Joten myös minusta tuntuu Emma-Liisan itsevarmuudella julistama tietonsa tämän kuvittelemastaan tulevaisuudesta (ilmenee Emma-Liisan lauseesta "paitsi ettei heitä [krimiläisiä] uhannut mikään akuutti vaara, joka olisi vaatinut pikaista suojelua") varsin merkilliseltä. Miten kukaan voi edes kuvitella tietävänsä mitä olisi tapahtunut ellei Venäjä olisi tullutkaaan krimiläisten avuksi?

Olkoonkin, että olen aiemminkin törmännyt Emma-Liisassa samaan piirteeseen: tulevaisuuden muka tietämiseen - ja myöhemmin vieläpä minun syyttämiseen omasta virheestään, jolloin hän fabuloi kaikenlaista, josta en enää viitsi yksityiskohtia paljastaa, sen verran olen nyt hienotunteinen.

Mutta kovin on hämmästyttävää tuo nimim. Emma-Liisan omituinen käsitys omasta kyvystä muka tietää mitä kuvitellussa tulevaisuudessa olisi tapahtunut ellei... Ja ennen kaikkea, usko etteivät krimiläiset voineet kokea asemaansa turvattomiksi tilanteessa, jossa väkijoukko Kiovassa oli syrjäyttänyt maan presidentin, ja parlamentti vahvistanut venäjänkieltä syrjivän kielilain. Samalla olivat ne voimat, jotka myöhemmin surmasivat tahallaan liki 50 ihmistä tulipalossa Odessassa hyvin tiedossa.


Semmotttii...
//terv. hj

jsn
Viestit: 2059
Liittynyt: 08.02.09 18:24

Re: Ukraina

Kas kun ei vasta muutaman päivän vt presidentti heti hyökännyt suoraan Venäjälle? Entäs Transkarpatiaan? Hyvä kun pystyi olemaan varma että armeija tottelee häntä. Melkoiseen jossitteluun menee. Krimiä ei uhannut mikään, olihan Sevastopolissa vahvat venäläiset joukot. NE sitten tulivat ja ottivat parlamentin Simferopolissa haltuunsa ja p ainostivat liittymään Venäjään.

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 22:57

Re: Ukraina

Amerikkalainen Ukrainian Weekly kirjoittaa Venäjän, USA:n ja Ukrainan asetelmista Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi. USA:n ulkoministeri Kerry ja apulaisulkoministeri Nuland keskustelivat Ukrainan presidendin Poroshenkon kanssa heinäkuun 7. päivä. Kerry kehoitti Ukrainaa toteuttamaan armahduksen lähinpäivien aikana. Kapinallisten armahdus on yksi Minsk 2:ssa sovituista asioista, jotka Ukrainan on toteutettava.

Ei ole salaisuus Washingtonissa eikä Brysselissä - kuten Chatham Housen James Sherr on vetänyt yhteen [Chatham House on lontoolainen ajatusapaja] että hiljaisesti mutta yhteenvetomaisesti presidentti Obama on tiedottanut Kiovalle haluavansa nähdä vaalit Donbasissa ennen kuin Obama jättää virkansa.
It is no secret in Washington or Brussels that – as Chatham House’s James Sherr has summed it up – “Quietly but summarily, the administration of President Obama has informed Kyiv that it wants to see elections in Donbas before Obama leaves office” (Carnegieeurope.eu, June 15).
USA:n ulkoministeri Kerry kertoi edellisenä päivänä (6.7) keskustelussa Putinin kanssa saamastaan viestistä. Putin kertoi haluvansa yrittää nähdä prosessin etenevän kuten presidentti Obamakin haluaa. Joten olemme toiveikkaita, että edessä olevina päivinä muokkaamme toiveen ilmaisut ja puhelinkeskustelun sanat todelliseksi toiminnaksi. On välttämätöntä löytää eteenpäin tie, joka yhdistää osapuolten edut tavalla, joka on kohtuullinen ja järkevä ja tarjoaa varmuuden molemmille osapuolille - kaikille osapuolille, koska on enemmän kuin yksi, tai kaksi, että Minskin vaatimukset täytetään tavalla, joka antaa jokaiselle varmuuden, että heidän tarpeensa tullaan täyttämään. Miten tuo toimii?
“Putin indicated that he does have a desire to try to see this process move forward, as does President Obama. And so we are hopeful that in the days ahead, we will translate those expressions of hope and the words in the telephone call into real actions.” Further, “It is necessary to find a path forward that unites the interests of the parties in a way that is fair and sensible, and provides assurance to both sides – to all sides, because there’s more than one, or two – that the requirements of Minsk are met, in a way that gives everybody an assurance that their needs are going to be satisfied. Now, how does that work?”
Se toimii Kerryn mukaan Ukraine Weeklyn kertomana siten, että Ukraina yksipuolisesti myöntyy Donbassin erityisasemaan, kapinallisten armahduksen ja vaalit Donbassissa.

Ukraine Weeklyn mukaan armahdus ja erikoisasema ovat räjähdysalttiita vaatimuksia Kiovalle ja niiden painostaminen horjuttaa Poroshenkon asemaa. Paine on kasvanut taustalla kesäkuun jälkeen kirjoittaa Ukraine Weekly.

Kerryn mukaan Ukrainan myönnytykset osoittaisivat Ukrainalta hyvää tahtoa ja mahdollistaisi Obamaa vakuuttamaan Venäjää kunnioittamaan tulitaukoa ja sallimaan ETYJ:lle estämättömän pääsyn Donbassin alueelle. Tietääkseni ETYJ:n tarkkailijoilla on jo estämätön pääsy.

Vaalien jälkeen "ulkomaiset" taistelijat vetäytyisivät ja Ukraina valvoisi rajaansa.

Poroshenko ei maininnut lehdistötilaisuudessaan vaaleja, Donbassin erikoisasemaa eikä armahdusta kirjoittaa Ukrainian Weekly. Ukraina pyrkii välttämään noita vaatimuksia, jotka on sovittu Minsk 2:ssa, mutta joita Venäjä ei voi pakottaa Ukrainalle, mutta länsi voi.

Obaman ja Putinin puhelinneuvottelu koski pääasiassa Syyriaa ja Karabahia ja Ukraina oli vasta kolmantena asiana. Ukrainian Weeklyn mukaan Putin kehoitti Kiovaa keskustelemaan suoraan Donetskin ja Luhanskin kanssa armahduksesta, erikoisasemasta ja vaalista.

Kerry’s unwelcome message in Ukraine
http://www.ukrweekly.com/uwwp/kerrys-un ... n-ukraine/

Emma-Liisa
Viestit: 4991
Liittynyt: 30.01.07 17:25

Re: Ukraina

Kalle Kniivilä kirjoittaa teoksessaan Krim on meidän (Into 2015):
Lännessä ihmeteltiin ja kummasteltiin. Putinin toimia pidettiin käsittämättöminä ja järjettöminä. Miksi Venäjä oli päättänyt tuhota koko Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestelmän perusteet? Miksi Venäjä viis veisasi sopimuksista, joiden piti taata rajojen koskemattomuus? Krimin kaappaushan oli raskas taakka Venäjän jo kauan laman partaalla hoippuvalle taloudelle.

Moskovan päättäjillä on kuitenkin toisenlainen maailmankuva kuin mihin lännessä on totuttu, ja heillä on siksi myös maansa edusta täysin toisenlainen käsitys. Tärkeintä ei ole hyvä talouskehitys, hyvät suhteet naapureihin ja hyvinvointi, tärkeintä on Venäjän suurvalta-asema. Maailmankartalla pelataan nollasummapeliä, jossa Venäjän on hinnalla millä hyvänsä puolustettava etupiiriään. Jotkut asiat ovat leipää tärkeämpiä.

Putinin toimille on myös toinen, kyynisempi selitys: rahat ovat loppumassa. Venäjän talousongelmat alkavat tulla yhä ilmeisemmiksi myös oman maan väestölle. Sosiaalimenoja karsitaan samalla kun yhä suurempi osa valtion varoista valuu sotilasmenoihin. Vuonna 2015 reaalipalkkoja odotetaan ensimmäistä kertaa sitten Putinin valtaantulon laskevan selvästi. Tällaisessa tilanteessa pieni, voitokas sota voisi piristää.

Ja tietysti kovat otteet Ukrainaa kohtaan ovat selkeä tapa viestiä, että ainakaan Venäjällä ei mitään kumouksellista toimintaa aiota sallia.

Nämä selitykset eivät välttämättä ole ristiriidassa keskenään.

Heikki Jansson
Viestit: 662
Liittynyt: 14.04.06 12:55
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Ukraina

Havaitsin Klaus Lindgrenin kirjoituksen, joka pohjautuu monessa kohdassa väärinkäsityksiin, joiden oikomisen katsoin välttämättömäksi.
Klaus Lindgren kirjoitti:Minunko näkemykseni "Turun yliopiston näkemys"? Ja minäkö Turun yliopiston edustaja? On minua moneksi haukuttu, mutta harvoin sentään turkulaiseksi! Pitäisikö tässä helsinkiläisen ihan loukkaantua? Ei, minä en ole Turun yliopiston edustaja, ja jos Turun yliopistolla jostain syystä olisikin jokin mielipide Krimin kysymyksestä, minä en ole sellaisesta koskaan kuullut.
A) Et tee havaintojeni mukaan postatessasi aineistoa tänne selvää eroa sen välillä onko kysymyksessä toimituksellinen materiaali vai privaattikäsityksesi. Olisiko teidän siellä toimituksessa ehkä syytä selventää tapojanne niin, ettei kädenvääntö tällaisista turhanpäiväisyyksistä olisi tarpeellista? Minusta olisi varsin paikallaan, että Turun yliopisto kieltäisi ylläpidolta privaatin osallistumisen keskusteluun. Silloin noudatettaisiin muualla ns. somessa hyviksi havaittuja tapoja ja lisäksi siitä seuraisi myös hallintomenettelylain jääviyssäännösten noudattaminen, mikä nyt on varsin lievästi sanoen kovin pahasti tuuliajolla Turun yliopiston koneilla ylläpidetyllä Agricolan keskustelupalstalla.

B) Olemme sinänsä keskustelleet asuinpaikkakunnastasi muistaakseni vuonna 2006 tai 2007. Jo tuolloin kerroit sen olevan Helsinki. Asuinpaikkakuntasi on toisaalta tietysti vailla merkitystä kun selvitettävänä on se, onko kysymyksessä ollut toimituksellinen vai privaatti aineisto.
Nyt sain kyllä ihan vääriä kehuja. En nimittäin ole huomannut Janssonin kirjoittaneen krimiläisten omasta perspektiivistä. Nyt luin nuo Janssonin kirjoitukset uudestaan, enkä vieläkään näe siellä krimiläistä perspektiiviä.
Sittenpä olen epäonnistunut pahasti kirjoituksessani. Omasta mielestäni kirjoitin nimenomaan krimiläisten perspektiivistä. Perustelinkin sen mutta tietysti, ellet sinä huomaa sitä niin et huomaa. Kirjoitin näet
Heikki Jansson kirjoitti:Palaan vielä Ukrainan vallankaappaukseen ja siitä aiheutuneeseen Krimin kriisin jonka eräät olennaiset tunnuspiirteet krimiläisten narratiivissa ovat jääneet täällä liian vähälle huomiolle.
Olen edelleenkin sitä mieltä, että kirjoitin nimenomaan krimiläisten narratiivista. Muuta käsitystä en edes pidä järkevästi mahdollisena.
Klaus Lindgren kirjoitti:Mielenkiintoista tuossa on, miten uskollisesti se noudattelee Venäjän hallituksen kantoja ja jättää kokonaan huomiotta kaikki Venäjän hallituksen kannasta poikkeavat näkemykset.
Kun et ilmoita lähdetietoja sille mitkä ”Venäjän hallituksen kantoja” ovat kysymyksessä niin minun on mahdotonta ottaa kantaa väitteeseesi, että olisin noudattanut näitä sinun mainitsemiasi ”Venäjän hallituksen kantoja”. Jos sinä ilmoittaisit mitkä nämä mainitsemasi ”Venäjän hallituksen kantoja” ovat niin keskustelu helpottuisi huomattavasti. Siis antanet ystävällisesti lähdetiedot ja yksilöinet, mistä ilmenisivät tarkoittamasi ”Venäjän hallituksen kantoja”.

Luulin ettei täällä historiapalstalla tulisi esittää lähteitä mainitsematta kiistanalaisia väitteitä. Katsotko, että sinua ei koske lähdetietojen esittämisvelvollisuus? Oletko mielestäsi hyvä esimerkki suotavasta käytöksestä meille muille kirjoittajille jättämällä täyttämättä tuon velvollisuutesi vai aiotko antaa pyytämäni lähdetiedot? Siis mihin käyttämäsi maininta ”Venäjän hallituksen kantoja” viittaa? Jään mielenkiinnolla odottelemaan pyytämiäni lähdetietoja. Toisaalta, jos katsot että saatat esittää väitteitä esittämättä lähdettäsi, ilmoittanet tästäkin ratkaisustasi.
Ja miten on mahdollista, että Janssonin tapainen asioiden seuraaja ja keskustelija ei tunne Venäjän hallituksen kantoja Krimin kysymyksessä?
Olen tosiaankin maininnut etten ”tarkalleen” tunne mainitsemiasi ”Venäjän hallituksen kantoja”. Jätit pois selostuksestasi varsin olennaisen sanan ”tarkalleen”. Vasta nyt olet puolestasi täsmentänyt mainintaasi nyt lisäten ettet puhunut suinkaan kaikista ”Venäjän hallituksen kantoja” vaan Venäjän hallituksen kannoista nyt tarkentamassasi ”Krimin kysymyksessä”. Pyydän jatkossa selostaessasi käytyä keskustelua noudattamaan mikäli mahdollista olennaisesti totuudellisuutta.
Jansson esittää myös koko joukon erilaisten länsimaisten tahojen kuvauksia siitä, miten onnellisia krimiläiset nyt ovat, tähän tapaan:
Forbesin jutun mukaan krimiläiset ovat onnellisia missä ovat juuri nyt [maaliskuu 2015]. Kun vuosi on kulunut osoittaa mielipidetiedustelu toisensa jälkeen että paikalliset Krimillä – olivatpa nämä ukrainalaisia, etnisesti venäläisiä tai tataareja – niin nämä useimmiten ovat yksimielisiä siitä, että elämä Venäjän kanssa on parempaa kuin mitä elämä Ukrainan kanssa oli.
Anteeksi vain, mutta tässä minun täytyy hypätä hieman yleisemmälle tasolle. Miksi minua rupeaa aina suunnattomasti epäilyttämään, kun näen tällaisia kuvauksia? Miksi näitä esitetään niin harvoin toimivista demokratioista?
Forbes-lehti on Yhdysvaltojen republikaanipuolueen presidenttiehdokkuutta aiemmin tavoitelleen Steve Forbesin https://en.wikipedia.org/wiki/Steve_Forbes päätoimittama julkaisu, joka ilmestyy viikoittain. Sen asemoituu poliittisesti luulen lähelle ns. ”teekutsuliikettä”. En enää tiedä miten paljon "läntisemmäksi" poliittisesti pitäisi mennä jotta sinun, Klaus, näkemyksiä vastaavat näkemykset löytyisi. Mieleeni tuli KuKluxKlan-järjestö, mutta ottaen huomioon että kommenteitta sivuutit BBC:n mielipidetutkimuksen, jota myös käytin lähteenä, niin ehkei sentään se.

En tietenkään ole vastuussa Forbes-lehden käyttämistä sanakäänteistä kuten sanasta ”onnellinen” (happy). Kuitenkin on varsin merkillistä, ettet voi tarkastella lehden juttua asiallisesti vaan huomiosi kiinnittyy toisarvoisuuksiin kuten jutun sanavalintaan ”onnellinen”, joista sitten täällä ilahtuneena raportoit. Sinun henkilökohtaisia epäilyjäsi (lauseessasi: "Miksi minua rupeaa aina suunnattomasti epäilyttämään") en voi tietysti kommentoida mitenkään.

Toivon, että voisimme keskustella asialliselta pohjalta jatkossa ilman turhanpäiväisyyksiä. Mutta mennään nyt sitten näillä. Jään mielenkiinnolla odottelemaan selvityksiä käyttämistäsi lähteistä.

Semmottii…
//terv. hj

Emma-Liisa
Viestit: 4991
Liittynyt: 30.01.07 17:25

Re: Ukraina

Heikki Jansson kirjoitti:
Jansson esittää myös koko joukon erilaisten länsimaisten tahojen kuvauksia siitä, miten onnellisia krimiläiset nyt ovat, tähän tapaan:
Forbesin jutun mukaan krimiläiset ovat onnellisia missä ovat juuri nyt [maaliskuu 2015]. Kun vuosi on kulunut osoittaa mielipidetiedustelu toisensa jälkeen että paikalliset Krimillä – olivatpa nämä ukrainalaisia, etnisesti venäläisiä tai tataareja – niin nämä useimmiten ovat yksimielisiä siitä, että elämä Venäjän kanssa on parempaa kuin mitä elämä Ukrainan kanssa oli.
Anteeksi vain, mutta tässä minun täytyy hypätä hieman yleisemmälle tasolle. Miksi minua rupeaa aina suunnattomasti epäilyttämään, kun näen tällaisia kuvauksia? Miksi näitä esitetään niin harvoin toimivista demokratioista?
Forbes-lehti on Yhdysvaltojen republikaanipuolueen presidenttiehdokkuutta aiemmin tavoitelleen Steve Forbesin https://en.wikipedia.org/wiki/Steve_Forbes päätoimittama julkaisu, joka ilmestyy viikoittain. Sen asemoituu poliittisesti luulen lähelle ns. ”teekutsuliikettä”. En enää tiedä miten paljon "läntisemmäksi" poliittisesti pitäisi mennä jotta sinun, Klaus, näkemyksiä vastaavat näkemykset löytyisi. Mieleeni tuli KuKluxKlan-järjestö, mutta ottaen huomioon että kommenteitta sivuutit BBC:n mielipidetutkimuksen, jota myös käytin lähteenä, niin ehkei sentään se.

En tietenkään ole vastuussa Forbes-lehden käyttämistä sanakäänteistä kuten sanasta ”onnellinen” (happy). Kuitenkin on varsin merkillistä, ettet voi tarkastella lehden juttua asiallisesti vaan huomiosi kiinnittyy toisarvoisuuksiin kuten jutun sanavalintaan ”onnellinen”, joista sitten täällä ilahtuneena raportoit. Sinun henkilökohtaisia epäilyjäsi (lauseessasi: "Miksi minua rupeaa aina suunnattomasti epäilyttämään") en voi tietysti kommentoida mitenkään.
Jospa ensin osoittaisit, että "teekutsuliike" ylipäänsä esittää luotettavia tietoja.

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 22:57

Re: Ukraina

Emma-Liisa kirjoitti: Jospa ensin osoittaisit, että "teekutsuliike" ylipäänsä esittää luotettavia tietoja.
Uskon sinun esittävän luotettavia tietoja luotettavuutta osoittamattakin, mutta voin olla väärässäkin.

Teekutsuliike on John McCainin varapresidenttiehdokkaan Sarah Palinin ympärille kerääntynyt uskovaisten konservatiivien joukko. John McCain kannattaa Ukrainan aseistamista. Hän vieraili Maidanilla kiovassa ja poseerasi yhteiskuvassa Tjahnabokin, äärioikeistolaisen Svobodan puheenjohtajan kanssa. Sama heppu, josta Nuland ja Pyatt sanoivat, että pidetään taustalla heidän suunnitellessaan Ukrainan vallankumouksen uutta hallitusta.

McCain lienee lähellä teekutsuliikettä ja luulen McCainin kantojen olevan saman suuntaiset kuin Emma-Liisankin.

Steve Forbes tuskin on teekutsumiehiä. Hän tuki Ron Paulia vuoden 1996 presidentivaaleissa. Hänen omistamansa lehti Forbes on talouslehti. Oma kokemukseni on, että talousmedia kertoo asioista kiihkottomammin kuin tavismediat. Minusta se pätee sekä Suomeen että USA:aan.

Aika mielenkiintoista on ilmiö, jossa varsinkin Turun yliopiston henkilökunta leimaa amerikkalaismediaa Venäjän propagandaksi. Noin olen ymmärtänyt heidän pyrkimyksensä. Ymmärrän sen. Onhan ns kognitiivinen dissonanssi psykologisesti tuskallista. Se on inhimillistä. Tieto luo tuskaa.

skrjabin
Viestit: 778
Liittynyt: 28.09.07 21:54

Re: Ukraina

Heikki Jansson kirjoitti:Minusta olisi varsin paikallaan, että Turun yliopisto kieltäisi ylläpidolta privaatin osallistumisen keskusteluun. Silloin noudatettaisiin muualla ns. somessa hyviksi havaittuja tapoja ja lisäksi siitä seuraisi myös hallintomenettelylain jääviyssäännösten noudattaminen, mikä nyt on varsin lievästi sanoen kovin pahasti tuuliajolla Turun yliopiston koneilla ylläpidetyllä Agricolan keskustelupalstalla.
En tiennytkään että keskustelun moderointi keskustelufoorumilla sekä palstan toimittaminen ja keskusteluun osallistuminen ovat hallintolain (sitä varmaan tarkoitit viitatessasi edesmenneeseen hallintomenettelylakiin) tarkoittamia julkisia hallintotehtäviä. Valituspuheenvuorosi tällä palstalla ovat sitten varmaan hallintolain tarkoittamia vireillepanoasiakirjoja ja saamasi vastaukset viranomaispäätöksiä.

Tosin tämä palsta nyt muutoinkin on tässä vuosien mittaan muuttunut lähinnä huonoksi vitsiksi, joten sikäli kommenttisi sopii hyvin sekaan.

Emma-Liisa
Viestit: 4991
Liittynyt: 30.01.07 17:25

Re: Ukraina

Lemmi kirjoitti: Teekutsuliike on John McCainin varapresidenttiehdokkaan Sarah Palinin ympärille kerääntynyt uskovaisten konservatiivien joukko.
Palin kannattaa kreationismia, mikä kertoo olennaisen hänen kyvyistään arvioida maallistenkin asioiden paikkansapitävyyttä.

Emma-Liisa
Viestit: 4991
Liittynyt: 30.01.07 17:25

Re: Ukraina

Heikki Jansson kirjoitti: ns. ”teekutsuliikettä”. En enää tiedä miten paljon "läntisemmäksi" poliittisesti pitäisi mennä
Teekutsuliikkeellä ei ole mitään tekemistä niiden länsimaisten arvojen muiden tekijöiden kanssa, jotka aikoinaan johtivat "lännen" maailman johtajaksi. Pikemmin sen kristillinen fundamentalismi rinnastuu islamilaiseen fundamentalismiin.

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 22:57

Re: Ukraina

Emma-Liisa kirjoitti:
Heikki Jansson kirjoitti: ns. ”teekutsuliikettä”. En enää tiedä miten paljon "läntisemmäksi" poliittisesti pitäisi mennä
Teekutsuliikkeellä ei ole mitään tekemistä niiden länsimaisten arvojen muiden tekijöiden kanssa, jotka aikoinaan johtivat "lännen" maailman johtajaksi. Pikemmin sen kristillinen fundamentalismi rinnastuu islamilaiseen fundamentalismiin.
Teekutsuliikkeen arvoja ovat sisäpoliittisesti pieni valtio, mikä merkitsee valtion menojen pienentämistä, alijäämien kattamista ja verojen laskemista ja ulkopoliittisesti teekutsuliikkeen arvoja ovat USA:n ulkomailla käymien sotien vastustaminen.

Noin minä olen teekutsuliikkeen pääarvot ymmärtänyt.

Abortit, homoseksuaalisuus ja huumeet kai jakavat teekutsuliikkeen kannattajien mielipiteitä mm uskonnollisen vakaumuksen mukaan.

Irakin sodan vastustaminen on kai läntisten arvojen maailmanvalloituksen vastustusta. Oletko samaa mieltä?

Klaus Lindgren
Viestit: 1178
Liittynyt: 30.11.05 12:31

Re: Ukraina

En nyt vielä vastaile Janssonin minua kohtaan esittämään kritiikkiin. Tai no, sen verran, että mistä lähtien suomalaiset yliopistot ovat alkaneet ottaa kantaa maailmanpolitiikkaan? Miten kummassa Turun yliopistolla voi olla kanta Ukrainan asioihin?
Sen verran Janssonin mainitsemista muista asioista, että jos jokin yhdysvaltalainen taho on kovasti oikealla, miten se todistaa mistään kriittisestä asenteesta nykyiseen Venäjään? Ei se todistakaan. Guugeloimalla löysin alle minuutissa jutun, jossa todetaan, että teekutsuliikkeessä on niitäkin, jotka kovasti tykkäävät Putinin hallinnosta ja sen toimista: http://foreignpolicy.com/2015/01/06/tea ... w-ukraine/. Ja tosiaan, eikös tuo herra Trump ole hänkin ilmaissut suuret sympatiansa Putinia kohtaan?
Ne ajat, kun Yhdysvaltojen oikeisto tuomitsi Moskovan hallituksen ja kaiken siihen liittyvän, ovat tosiaan jääneet kauas taakse, jonnekin Neuvostoliiton ja kylmän sodan aikoihin. Tarkemmin ajatellen se ei ole mikään ihme, sillä eikös tuo Venäjän nykyisen hallinnon politiikka muistutakin aika lailla Länsi-Euroopan ja Yhdysvaltojen konservatiivien perinteistä politiikkaa? Joten simmottiskaan ei ole mitään ristiriitaa siinä, miten Venäjän hallitus suvaitsee kotoista äärioikeistoaan paljon enemmän kuin erilaisia liberaaleja ja muita vasemmistolaisemman oloisia, minkä päälle se vielä tukee Länsi-Euroopan äärioikeistoa. Kylmän sodan aikaiset vasemmisto–oikeisto -akselit ovat tosiaan jääneet kauas taakse.

Palaa sivulle “Puheenvuoroja historiasta”