historioija
Viestit: 985
Liittynyt: 14.11.09 12:34

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Klaus Lindgren kirjoitti:Olin tosiaan hieman liian optimistinen kun kirjoitin tuosta Ylen vapaudesta. Jupakka näkyykin jatkuvan. Kävi tuossa nyt miten hyvänsä, ainakin Ylen ja sen toimittajien vapautta puolustetaan täällä melkoisen päättäväisesti ja pääministeri on kärsinyt jupakassa ikävän tappion.

Kpj on oikeassa myös sikäli, että sitä "suomettumisen" ajan itsesensuuria on jälkeenpäin kovasti liioiteltu ja paisuteltu. Mutta kyllä sitä ihan oikeasti oli olemassa. Helppoa ei tosiaan tomittajien elämä tainnut tuolloin olla, kun yhtäällä oli milloin taistolaisten, milloin taas virallisempien tahojen tarve vahtia Neuvostoliiton hyvää (tai edes siedettävää) mainetta ja sitten toisaalla oli läntinen propaganda, joka taas useimmiten esiintyi täysin epäpoliittisena.
Toimittajienkin täytyy kestää arvostelua. Ennen vanhaan lehdet kinasivat keskenään, lähinnä poliittisin perustein, mutta nykyään kaikki ovat yhtä suurta perhettä. Valvonnan ja arvostelun on siis tultava ulkoapäin. Myös asianosaiset saavat sanoa vastaan.

JK. Otetaanpa likimääräinen rinnastus läheltä. Ovatkohan foorumimme ylläpitäjän kaksi tunnettua edustajaa joskus arvostelleet ulkopuolisille näkyvästi eli palstalla toistensa toimia tai puheita? Ovatko he edes hieman epäilleet niiden oikeellisuutta? Ovatko he yleensäkään kommentoineet niitä missään mielessä? Tämäntapaista on myös median yhteisymmärrys.
Lojaalisuus ja puuttumattomuus kollegojen asioihin ovat keskeisiä arvoja lähes kaikkialla yhteiskunnassa. On luonnollista, että "vahtikoira" ei pysty vahtimaan itseään. Eräs valtiomahti toimii siis valvonnan yläpuolella, esimerkiksi JSN puuttuu vain uutisoinnin ylilyönteihin ja onhan se median oma toimija. Asioistahan voidaan antaa lukijoille sellainen kuva kuin halutaan, ilman että siihen kukaan pystyy edes vastaamaan. Entä taustat ja piilotekijät? Lehtien tekijätkin ovat lähes koskemattomia, vaikka heitä voidaan pitää julkisuuden henkilöinä. Esimerkiksi poliitikkojen yksityiselämä on julkista, mutta toimittajien yksityistä.

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 23:57

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Helsingin Sanomien mukaan Putin osallistui henkilökohtaisesti USA:n demokraattisen puolueen hakkerointiin.

NBC: Venäjän presidentti Putin osallistui henkilökohtaisesti Yhdysvaltojen demokraattipuolueen tietomurtoon
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005007519.html

Myös tällä kerralla lähteet ovat nimettömiä.
NBC:lle puhuneet viranomaiset eivät suostuneet kertomaan nimiään julkisuuteen.
Luulen aika harvan muistavan mitä on väitetty hakkeroidun. Kirjoitan väitetty, koska mitään todisteita ei ole esitetty, jotka varmuudella osoittaisivat hakkeroinnin tapahtuneen.

DNC:n eli demokraattisen puolueen hakkeroinnissa, johon Helsingin Sanomien uutinen viittaa, paljastui kuinka demokraattinen puolue toimi puolueellisesti esivaaleissa suosien Hillary Clintonia hänen kilpailijaansa Bernie Sandersia vastaan. Varsinkin Sandersin kannattajat pitivät puoluekoneiston toimintaa moitittavana. Tiedot tulivat julki hakkeroiduista sähköposteista.

Toinen tapaus on ns Podestan sähköpostit. Podesta oli Hillary Clintonin kampanjapäällikkö, jonka käyttämä gmail-sähköposti hakkeroitiin ns phishing-menetelmällä. Suurin paljastus oli Hillary Clintonin Wall Streetin pankkiireille pitämän puheen translitterointi, jota Hillary Clinton oli kieltäytynyt paljastamasta.

Nuo kaksi ovat minun tietojeni mukaan ne hakkeroinnit, joita väitetään tapahtuneen.

Taustalla on muutakin.

Hillary Clinton käytti laittomasti omaa yksityistä sähköpostipalvelinta virka-asioiden hoitoon. Clinton hävitti palvelimelta 30000 sähköpostia sanoen niiden olleen yksityisiä. Siitä hän joutui FBI:n tutkintaan ja FBI:N johtaja Comey ilmoitti, ettei ole aihetta syytteen nostamiseen, vaikka Clinton toimi väärin.

Taustalla on ainakin toinenkin asia. Clintonin läheisen avustajan Huma Abedinin mies Anthony Weiner oli FBI:n tutkinnassa pedofilian vuoksi ja tutkinnan yhteydessä Weinerin tietokoneesta löytyi Hillary Clintonin sähköposteja, jotka ilmeisesti Huma Abedin oli kopioinut miehensä koneelle. FBI:n Comey ilmoitti kampanjan aikana FBI:n tutkinnasta, jota pidettiin haitallisena Clintonille. Ennen vaaleja Comey ilmoitti muistaakseni, ettei ole aihetta syytteeseen.

Noita sähköpostijuttuja on siis aika paljon, joten menee helposti sekaisin mistä oikeastaan on kyse.

Kaiken tuon lisäksi on Georgian osavaltion syytös, että USA:n oma Department of Homeland Security on yrittänyt hakkeroida Georgian osavaltion rekisteröityjen äänestäjien tietokannan.

Georgia election officials accuses DHS of hacking state computer system
http://www.washingtontimes.com/news/201 ... cking-sta/

Aika paljon siis on menossa USA:ssa vaalien jälkipuintia.

Helsingin Sanomien uutisen mukaan Putin olisi henkilökohtaisesti johtanut DNC:n hakkerointia. Hakkeroinnin merkittävin tulos oli siis se, että demokraattien puoluekoneisto oli puolueellinen Sandersia vastaan. Jos Putin johti hakkerointia, hän sai tuon selville. Asia, joka oli oikeastaan tiedossa ennen DNC:n hakkeroitujen mailien julkistusta. Julkistus vain varmisti asian.

Outoa on, että Putin olisi johtanut kahta hakkeriryhmää. Muuallahan on väitetty, että hakkeriryhmiä oli kaksi: Fancy Bear ja Guccifer 2.0.

Podestan sähköposti kaapattiin ns phishingillä. Kun saa sähköpostin, jossa sanotaan pankin tekevän tietoturvatarkistusta ja pyydetään menemään sivulle ja antamaan pankkitunnukset kyse on phishingistä. Rikollinen ottaa tunnukse haltuunsa ja käyttää niitä hyväkseen.

Podesta antoi tunnuksensa gmail-postiinsa, jonka jälkeen hänen postinsa kopioitiin rikollisen toimesta.

Phishingiä harjoittavat myyvät saamansa tiedot. Sain Amazon kirjakaupalta taannoin sähköpostin, jossa kerrottiin Amazonin havainneen, että minun sähköpostiosoitettani ja salasanaani kaupattiin netissä. Amazon oli sulkenut tunnukseni ja pyysi vaihtamaan salasanan. Tietysti tuo vaikutti phishingiltä, mutta olin tuota aiemmin huomannut, että sähköpostiani käytetään väärin, joten tiesin jonkun saaneen kaapattu tietoni luultavasti joltain palvelimelta, joka on säilyttänyt tietoni salaamattomassa muodossa. Moni käyttää samaa salasanaa monessa palvelussa. Niin tein minäkin ja se kostautui sähköpostimurtona.

Eli tiedot pannaan kaupan.

Phishing-viestejä rikolliset lähettävät satoja, tuhansia, ehkä miljoonia. Aina joku erehtyy kuten Podestakin erehtyi. Phishing tuskin oli pelkästään Podestalle lähetetty vaan luultavasti hyvin suurelle joukolle. Tuskin oli mikään valtion suorittama täsmähakkerointi. En usko sellaiseen.

DNC:n hakkerointi, se josta syytetään Guccifer 2.0 ja Fancy Bearya, luultavasti ei ole noiden kummankaan tekemä. Hakkerointia ei todennäköisesti ole lainkaan. On vuoto.

Vuoto tarkoittaa, että joku tietoihin käsiksi päässyt on tallentanut tiedot esim muistitikulle ja toimittanut tiedot Wikileaksille. Wikileaksin brittiläinen entinen suurlähettiläs kertoo tavanneensa tiedot vuotaneen henkilön washingtonilaisessa puistossa.

EXCLUSIVE: Ex-British ambassador who is now a WikiLeaks operative claims Russia did NOT provide Clinton emails - they were handed over to him at a D.C. park by an intermediary for 'disgusted' Democratic whistleblowers
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... iders.html

Vaikka ei uskoisikaan Wikileaksia, uskoisi Putinin johtaneen hakkerointia Venäjältä voidakseen paljastaa demokraattien suosivan Hillary Clintonia, joka suututtaisi vain Sandersin kannattajia, niin on vielä yksi asia, mikä todistaa, ettei hakkerointia ole tapahtunut.

Viimeinen todiste nimittäin puuttuu. USA:n kansallisen turvallisuuden hallinto NSA pystyy seuraamaan mitä tahansa netissä liikkuvaa tietopakettia alusta loppuun, koska sillä on takaportteja järjestelmiin, Viiden silmän kumppaniverkko ja maailman edistyneimmät vakoiluohjelmat. NSA tietää mistä minä kirjoitan tämän viestin ja mitä reittittimiä pitkiin viesti päätyy Agricolan palvelimelle. Tietää jos haluaa tietää, nyt tai myöhemmin.

Mutta NSA ei ole sanonut hakkeroinnista mitään. Se sanoisi kuka ja missä on hakkeroinut DNC:n, jos sillä olisi tieto. Se sai brittiteinit kiinni. Taitaa suomalaisbrittiläinen Luari Love olla NSA:n urkinnan ansiosta epäily.

NSA on hiljaa, joten hakkerointia ei ole ollut. On vuoto kuten Wikileaks kertoo.

Miksi tällä olisi merkitystä?

Merkistystä on siksi, että lehdissä on toista "tietoa". Esimerkiksi, että Putin johti hakkerointia.

Kysyn mitä se on? Onko se valemediaa? Onko se disinformaatiota? Ellei se ole mitään noista niin onko se vain "totuuden jälkeistä aikaa"? En tiedä vastausta varmuudella, mutta sen tiedän, että vääriä väitteitä ei pidä julkaista vale- eikä totuusmediossa. Mutta voin olla väärässäkin.

Tapio Onnela
Viestit: 4902
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

nylander kirjoitti:
kpj kirjoitti:
Klaus Lindgren kirjoitti:
Liian hyväuskoista, Sipilä-Jääskeläinen-jupakka senkun jatkuu. Kaksi toimittajaa erosi tänään. Kun joku perussuomalaisten pohatta ilmoittaa (valheellisesti) hallintoneuvoston hyväksyvän purematta kaikki Jääskeläisen ja Sipilän verukkeet, tämä kielii poliittisesta myötäilystä eikä Klausin mainostamasta "vapaudesta".
Alkaa tosiaan muistuttaa paljon enemmän puolalais-unkarilais-turkkilais-tiesmitä nykymenoa kuin "suomalaisen totuusmedian vapaata tiedonvälitystä".

http://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005006290.html
Päinvastoin. Tämä jättimäinen kohu asiasta todistaa nimenomaan päinvastaista. Meillä ei suvaita hallituksen puuttumista median toimintaa.

Tapio Onnela
Viestit: 4902
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Lemmi kirjoitti:Periaatteessa kai valtio-omisteiset mediat, YLE ja BBC ja USA:n liittovaltion ja osavaltioiden rahoittamat kanavat, tuottavat sellaista uutisvirtaa ja kertovat sitä mitä omistajarahoittaja haluaa kerrottavan. Periaate tuskin muuttuu kun media on yksityisessä omistuksessa. Yksityisomisteinen media kertoo sen mitä omistaja haluaa kerrottavan.

Yksityisomisteinen media voi olla yhtä vino kuin valtio-omisteinenkin.
Tämä vertailusi eurooppalaisten julkisesti rahoitettujen yleisradioyhtiöiden ja venäläiseen valtion rahoittamaan mediaan (esim RT) ei millään tavoin ole oikea. Sovitat melonille omenan lippalakkia. On silkkaa vääristelyä ja sumeilematonta propagandaa väittää, että julkisesti rahoitetut mediat esim. Suomessa tai Britanniassa ja Venäjällä olisivat muka jotenkin luotettavuudessaan samanarvoisia.

Maa jonka sananvapaus toimittajat ilman rajoja järjestän mukaan on ollut useita vuosia vuosia sijalla 148 tai huonompi ei kunnioita vähääkään journalistisia periaatteita kontrolloidessaan maan median toimintaa.

Toimittajat ilman rajoja 21.7.2015:
Venäjä: Uusi ankara lainsäädäntö uhkaa internetin vapautta ja median monimuotoisuutta
Venäjä jatkaa ankarien lakien kehittämistä valtavalla nopeudella. Presidentti Vladimir Putin allekirjoitti heinäkuun 8. päivä joukon lakeja, jotka oli viety kiireellisesti duuman läpi. Lait heikentävät entisestään tiedonvapautta lisäämällä hallituksen kontrollia internetiä kohtaan ja uhkaamalla suoraan maksu-tv-kanavia.

– Hyväksymällä nämä tuoreimmat ankarat lait ilman todellista keskustelua ja kunnioittamatta sen omia menettelytapoja duuma on jälleen osoittanut täydellistä halveksuntaa Venäjän kansaa sekä parlamentin todellista roolia kohtaan, Kansainvälisen Toimittajat ilman rajoja -järjestön Itä-Euroopan ja Keski-Aasian osaston johtaja Johann Bihr sanoi.
– Näiden lakien hyväksyminen jatkaa jo kaksi vuotta kestänyttä trendiä ja tulee aikana, jolloin informaation kontrolli on Ukrainan konfliktin ytimessä. Nämä lait muodostavat vakavan hyökkäyksen median monimuotoisuutta, internetin vapautta sekä perustuslaillista sananvapautta vastaan, Bihr jatkoi.

Koska suuret johtavat tv-kanavat kuten Rossiya, pervy Kanal sekä NTV ovat pääosin Kremlin hallinnassa, maksu-tv-kanavien odotettavissa oleva vähentyminen vaarantaa sen, mitä Venäjän television monimuotoisuudesta on jäljellä.
Myös internetin käyttöön vaikuttavia uusia lakeja hyväksyttiin. Esimerkiksi Krimin Venäjään liittämisen kritisointi voi tulla hyvin kalliiksi. Julkiset vetoomukset Venäjän alueellisen koskemattomuuden rikkomiseksi oli kriminalisoitu jo joulukuussa 2013. Nyt 4. heinäkuuta hyväksytyssä lisäyksessä maksimituomiota on korotettu neljään vankeusvuoteen tai viiteen vuoteen, mikäli vetoomus tehdään mediassa tai internetissä.(Toimittajat ilman rajoja 21.7.2015)

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 23:57

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Tapio Onnela kirjoitti:Venäjä: Uusi ankara lainsäädäntö uhkaa internetin vapautta ja median monimuotoisuutta
Luulen, etteivät toimittajat kerro, eivät ainakaan lainaamissasi kohdissa mitä laki määrää. Se saattaisi olla tärkeä tietää, vai mitä? Ihan faktana. Tykkään itse fakoista ja Klaus on minua kiitellytkin faktojen esittämisestä.

En tiedä mistä laista on kyse Tapion lainaamissa teksteissä ja voi olla, ettei Tapiokaan tiedä, joten luulen. Luulen, että voisi olla kyse laista, jonka mukaan operaattorien on tallennettava netin käyttäjien tiedot. Jos on siitä kyse niin huomauttaisin, että Suomessa sellainen laki on ollut voimassa kai 10 vuotta tai jotain sinne päin. Eipä tainneet toimittajat lakia moittia. Luulen, että Suomen media kannattaa lakia.

Tapio Onnela
Viestit: 4902
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Lemmi kirjoitti:
Tapio Onnela kirjoitti:Tässä hänen käsityksessään kommentissaan ”erikoisohjeiden laatimisesta”, jonka myös BBC:n toimittaja varmasti on saanut näkyy selkeästi se, että Venäjällä ei ymmärretä tai ainakaan haluta myöntää läntisen tiedotusvälineiden erilaisuutta verrattuna valtiojohtoiseen mediaan. Jos tuollaiset erityisohjeet olisi annettu (kuka ne antaisi ja kenelle ja millä menettelyllä?) asiasta olisi kyllä vuorenvarmasti noussut hirveä mekkala läntisessä mediassa.
Luulen ettei Gorba tarkoittanut yhtä kirjallista ohjetta, jonka otsikkona on "Erikoisohjeet medioille" ja antajan allekirjoitus vaan pikemminkin jotain poliittista motivaatiota samaan tapaan kuin suomettuneisuuden ajan itsesensuuri.
Luulet? Mihin perustat "luulosi"? Minusta on pikemminkin aika selvää, että hän tarkoittaa juuri sitä mitä hän sanoi. Gorbatshov arvelee, että media toimisi samalla tavoin kun se toimi hänen vallassa ollessaan Neuvostoliitossa tai nykyisellä Venäjällä, jota johtaa entinen KGB:n upseeri.
Eikä nykyvenäjällä kyse ole edes mistään uutuudesta vaan johdonmukaisesta perinteiden seuraamisesta. Trollitehtaat ja informaatiovaikuttaminen on saanut vain uusia teknisiä keinoja. Peitejärjestötkin olivat vähän toisia kuin nykyiset ääriokeistolaiset ryhmittymät sekä maahnamuuttovastaiset voimat eri puolilla Eurooppaa. Myös "hyödyllisten idioottien" määrä lienee vakio. (jonak tälläkin foorumilla huomaa hyvin)
Näin Gorban aikana:
Journalistitkin olivat rähmällään – Neuvostoliitto pyrki levittämään politiikkaansa muun muassa toimittajajärjestön avulla (HS, 16.12.2016)
Venäjän informaatiovaikuttaminen on jatkoa Neuvostoliiton informaatio-operaatioille. Kylmän sodan aikana muiden muassa suomalaiset toimittajat päättivät liittyä Neuvostoliiton peitejärjestöön, jota johti suomalainen professori.

Peitejärjestöjen ohella Neuvostoliitto käytti aktiivioperaa¬tioissaan disinformaatiota ja väärennöksiä.

Tällainen harhatieto on suullista tai kirjallista.

Neuvostoliitto syötti lehtiin muun muassa väärennettyjä asiakirjoja, joilla se yritti horjuttaa yksityisten, yhteisöjen ja valtioiden luotettavuutta.

Ehkä kuuluisin aktiivioperaatio on presidentti Mihail Gorbatšovin kaudella kehitysmaiden lehtiin syötetty väite, että hi-virus on kehitetty biologiseen sodankäyntiin Yhdysvalloissa.

Uutinen toistettiin kymmenissä lehdissä ympäri maailmaa. Suomessa harhatiedon julkaisi Kansan Uutiset aprillipäivänä 1987. Lehti tosin kertoi, että ky¬seessä oli Neuvostoliiton uutistoimiston APN:n väite.

Samoihin aikoihin levisi toinenkin harhatietokampanja. Sen mukaan yhdysvaltalaiset sairaalat ostavat kehitysmaiden ihmisten sisäelimiä elinsiirtoja varten.

Tapio Onnela
Viestit: 4902
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Tässä venäläisten vaikutuksesta Euroopassa, Venäjä rahoittaa oikeistopopulisteja ja unionin vastustajia
Dirty Russian money buying influence in EU, MEPs warn (EUobserver, 13.12.2016)
The MEPs’ warning comes ahead of elections next year in France and Germany, where anti-EU parties, such as the National Front in France and the AfD in Germany, both of which stand accused of secretly receiving Russian funds, aim to run for power.
British and German spy chiefs have warned that Russia was trying to sway the outcome of EU votes the same way that it did the US elections.
The EU parliament, in a recent report, also warned that Russia’s anti-EU propaganda campaign was a threat to EU democracy.

Tapio Onnela
Viestit: 4902
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Tapio Onnela kirjoitti:
Lemmi kirjoitti:
Tapio Onnela kirjoitti:Tässä hänen käsityksessään kommentissaan ”erikoisohjeiden laatimisesta”, jonka myös BBC:n toimittaja varmasti on saanut näkyy selkeästi se, että Venäjällä ei ymmärretä tai ainakaan haluta myöntää läntisen tiedotusvälineiden erilaisuutta verrattuna valtiojohtoiseen mediaan. Jos tuollaiset erityisohjeet olisi annettu (kuka ne antaisi ja kenelle ja millä menettelyllä?) asiasta olisi kyllä vuorenvarmasti noussut hirveä mekkala läntisessä mediassa.
Luulen ettei Gorba tarkoittanut yhtä kirjallista ohjetta, jonka otsikkona on "Erikoisohjeet medioille" ja antajan allekirjoitus vaan pikemminkin jotain poliittista motivaatiota samaan tapaan kuin suomettuneisuuden ajan itsesensuuri.
Luulet? Mihin perustat "luulosi"? Minusta on pikemminkin aika selvää, että hän tarkoittaa juuri sitä mitä hän sanoi. Gorbatshov arvelee, että media toimisi samalla tavoin kun se toimi hänen vallassa ollessaan Neuvostoliitossa tai nykyisellä Venäjällä, jota johtaa entinen KGB:n upseeri.
Eikä nykyvenäjällä kyse ole edes mistään uutuudesta vaan johdonmukaisesta perinteiden seuraamisesta. Trollitehtaat ja informaatiovaikuttaminen on saanut vain uusia teknisiä keinoja. Peitejärjestötkin olivat vähän toisia kuin nykyiset ääriokeistolaiset ryhmittymät sekä maahanmuuttovastaiset voimat eri puolilla Eurooppaa. Myös "hyödyllisten idioottien" määrä lienee vakio. (jonka tälläkin foorumilla huomaa hyvin)
Näin Gorban aikana:
Journalistitkin olivat rähmällään – Neuvostoliitto pyrki levittämään politiikkaansa muun muassa toimittajajärjestön avulla (HS, 16.12.2016)
Venäjän informaatiovaikuttaminen on jatkoa Neuvostoliiton informaatio-operaatioille. Kylmän sodan aikana muiden muassa suomalaiset toimittajat päättivät liittyä Neuvostoliiton peitejärjestöön, jota johti suomalainen professori.

Peitejärjestöjen ohella Neuvostoliitto käytti aktiivioperaa¬tioissaan disinformaatiota ja väärennöksiä.

Tällainen harhatieto on suullista tai kirjallista.

Neuvostoliitto syötti lehtiin muun muassa väärennettyjä asiakirjoja, joilla se yritti horjuttaa yksityisten, yhteisöjen ja valtioiden luotettavuutta.

Ehkä kuuluisin aktiivioperaatio on presidentti Mihail Gorbatšovin kaudella kehitysmaiden lehtiin syötetty väite, että hi-virus on kehitetty biologiseen sodankäyntiin Yhdysvalloissa.

Uutinen toistettiin kymmenissä lehdissä ympäri maailmaa. Suomessa harhatiedon julkaisi Kansan Uutiset aprillipäivänä 1987. Lehti tosin kertoi, että ky¬seessä oli Neuvostoliiton uutistoimiston APN:n väite.

Samoihin aikoihin levisi toinenkin harhatietokampanja. Sen mukaan yhdysvaltalaiset sairaalat ostavat kehitysmaiden ihmisten sisäelimiä elinsiirtoja varten.

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 23:57

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Tapio Onnela kirjoitti:Näin Gorban aikana:
Journalistitkin olivat rähmällään – Neuvostoliitto pyrki levittämään politiikkaansa muun muassa toimittajajärjestön avulla (HS, 16.12.2016)
Samoihin aikoihin levisi toinenkin harhatietokampanja. Sen mukaan yhdysvaltalaiset sairaalat ostavat kehitysmaiden ihmisten sisäelimiä elinsiirtoja varten.
Luulen amerikkalaisten epäilevän itsekin heidän sairaaloitensa käyttävän laittomia elimiä.

Asenne, että katsotaa toisaalle joissakin amerikkalaisissa sairaaloissa saattaa vahvistaa munuaisten mustaamarkkinaa sanoo elinsiirtoasiantuntija.
A look-the-other-way attitude at some U.S. hospitals may be fostering a black-market trade in kidneys, transplant experts say.
Do U.S. Hospitals Push Organ Black Market?
http://www.cbsnews.com/news/do-us-hospi ... ck-market/

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 23:57

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Tapio Onnela kirjoitti:Tässä venäläisten vaikutuksesta Euroopassa, Venäjä rahoittaa oikeistopopulisteja ja unionin vastustajia
h stand accused of secretly receiving Russian funds, aim to run for power.
Lulled englannin sanan accused tarkoittavan syyttämistä. Joku, jonka nimeä ei ole mainittu, on syyttänyt ja luulen, ettei syytös ei tarkoita, että syytös on totta, vai mitä Tapsa?

Tapio Onnela
Viestit: 4902
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Tapio Onnela kirjoitti:Näin Gorban aikana:
Journalistitkin olivat rähmällään – Neuvostoliitto pyrki levittämään politiikkaansa muun muassa toimittajajärjestön avulla (HS, 16.12.2016)
Samoihin aikoihin levisi toinenkin harhatietokampanja. Sen mukaan yhdysvaltalaiset sairaalat ostavat kehitysmaiden ihmisten sisäelimiä elinsiirtoja varten.
Lemmi kirjoitti:Luulen amerikkalaisten epäilevän itsekin heidän sairaaloitensa käyttävän laittomia elimiä.
Kyse oli siitä, että Gorbatshovin mielestä läntinen media ottaa vastaan erikoisohjeita Putinin kaatamiseksi. Sinä "luulet" tietäväsi, ettei näin ollut. Et kuitenkaan osa tätä perustella. Minä taas arvelen, että Gorbatshov uskoo tosissaan läntisen median toimivan kuten se toimi Neuvostoliitossa Gorbatshovin aikana ja nyt Putinin aikana ottamalla käskyjä vastaaan hallituksekta ja levittämällä vääriä tietoja ja valheita, sekä käyttämällä peitejärjestöjä.

Tapio Onnela
Viestit: 4902
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Tässä hyvä ja konkreettinen esimerkki siitä miten venäläinen valtion kontrolloima media toimii ja mitä johtopäätöksiä siitä voi eettisiä journalistisia periaatteita noudattava toimittaja tehdä:
Russia Today reporter resigns in protest at MH17 coverage(The Guardian 18.72014)
A London-based correspondent of Kremlin-funded news channel Russia Today has resigned in protest at its coverage of the shooting down of Malaysia Airlines flight MH17.

Sara Firth, who worked at Russia Today for five years, described the channel’s reporting of the crash in which 298 people were killed, including a former BBC journalist, as the “straw that broke the camel’s back”.

Russia Today, which has been criticised as a propaganda mouthpiece for the Russian government, suggested Ukraine was to blame for the crash, while most media organisations have said it was shot down by a suspected Russian-made missile.

“It was the most shockingly obvious misinformation and it got to the point where I couldn’t defend it any more,” Firth told the Guardian.

“When this story broke that was the moment I knew I had to go. I walked into the newsroom and there was an eyewitness account making allegations [against Ukraine] and analysis, if you can call it, from our correspondent in the studio.

One story on the RT website posted on Thursday – and later toned down – was headlined:
“President Putin’s plane might have been the target for Ukrainian missile – sources”.
RT:n toimintatavoista Sara Firth kertoi mm seuraavaa:

In an indication of what was to come, she had earlier tweeted: “RT style guide Rule 1: It is ALWAYS * Ukraine’s fault (* add name as applicable).”

kpj
Viestit: 255
Liittynyt: 18.10.13 21:13

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Lemmi kirjoitti: Julkistus vain varmisti asian.
Asian, jonka itseään kunnioittava media olisi - ilman WikiLeaksin apua - tuonut julkisuuteen, jonne se kuuluikin.

=====

Podesta Group (jonka johdossa on m.m. Clintonin vaalikoneiston puheenjohtaja) lobbaa milloin minkäkin puolesta: Trumpin, Clintonin, Ukrainan, venäläisen Sberbankin jne. jne.

=====

Lemmin mainitsema brittisuurlähettiläs on Craig Murray, joka sai (Lontoon suunnalta, tietenkin) potkut otettuaan vastaan uzbekilaisen toisinajattelijan viestin lännen johtomiehille. Lännen johtoa kiinnostaa Uzbekistanissa muu kuin ihmisoikeudet.

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 23:57

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Tapio Onnela kirjoitti:Tässä hyvä ja konkreettinen esimerkki siitä miten venäläinen valtion kontrolloima media toimii ja mitä johtopäätöksiä siitä voi eettisiä journalistisia periaatteita noudattava toimittaja tehdä:
Olen niin iloinen, ettei meillä ole samaa, mutta saatan olla väärässäkin.

kpj
Viestit: 255
Liittynyt: 18.10.13 21:13

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

Tapio Onnela kirjoitti: Meillä ei suvaita hallituksen puuttumista median toimintaa.

Kuka suvaitsee, kuka ei.

Voltairen Candidessa professori Pangloss pitää maailman menoa "parhaana mahdollisena".

En muista, oliko Panglosskin löytänyt maailmasta vakaumuksensa vastapainoksi "pahan valtakunnan".

Palaa sivulle “Puheenvuoroja historiasta”