Klaus Lindgren
Viestit: 1176
Liittynyt: 30.11.05 13:31

Re: Muinaisen Egyptin korkea teknologia

Raimoves kirjoitti:
10.12.21 17:57
Niitä ei ole tutkittu. Muutamia pikkuasioita on, mutta 99 prosenttia täällä esitetyistä esimerkeistä ei ole tutkittu.
Tämänkin ketjun modraattorit osasivat pilata "kaikkitietävällä" asenteella, ilman että olisivat tuoneet mitään uutta tietoomme.
Onpas tutkittu. Tähän tämä keskustelu näkyy menneen. Mutta täytyy vain vaivautua katsomaan aiempaa tämän ketjun keskustelua, niin saa huomata, että on tosiaan tutkittu. Ja huomaa senkin, että emme me moderaattorit suinkaan ole kaikkitietäviä, vaan olemme kaiken aikaa korostaneet sitä, miten vaikeata sen tiedon hankkiminen on. On monia asioita, joita me emme tiedä, eikä sille muuta voi kuin vain kärsivällisesti tutkia ja seurata ihan oikeata tutkimusta, aina kriittisin mielin. Jos ja kun joku tarjoaa fantastista selitystä, joka vaatisi tuekseen kaiken tähän asti tunnetun evidenssin uudelleen selittämistä, on sen jonkun ihan oikeasti tarjottava teorialleen paljon ja huolellisesti selvitettyä evidenssiä, sekä niiden kaikkien vaikeiden kohtien kriittistä puntarointia. Eihän se yhtään niin kiehtovaa ole kuin teoriat muinaisista, mystisesti tomuna ilmaan haihtuneista sivilisaatioista tai avuliaista avaruusolennoista, mutta minkäs teet. Olisihan se minustakin hauskaa vaikka kuvitella isoisoäitini isän olleen Suomen, Ruotsin ja Puolan kuningas sekä Kazanin sekä Siperian kaani, mutta kun ei ollut niin ei ollut. Olipahan vain merimies enkä minä tiedä, kuka tai mikä hänen isänsä oli. Ei ole kivaa olla tietämättä, mutta tyhmää olisi kuvitella jotain, johon ei ole perusteita.

Okivi
Viestit: 58
Liittynyt: 08.11.19 21:45

Re: Muinaisen Egyptin korkea teknologia

Valtavirran arkeologia on saanut uuden vahvan ja pätevän puolustajan, historian professori David Mianon. Hänen laaja YouTube-kanavansa on täällä:

World of Antiquity
https://www.youtube.com/channel/UC64TYI ... vNWhQRnJWg

Tilasin Mianon ilmaisen nettikirjasen historiatiedon tarpeellisuudesta, jolloin hän otti yhteyttä ja kysyi mielipidettäni kirjasesta. Vastasin, ja olen parhaillaan viestien vaihdossa arvon professorin kanssa.

Miano on todella pätevä historian tuntija ja paljastaa videoillaan hyvin perustellen arkeologian harrastajien virheellisiä käsityksiä muinaisista tapahtumista. Mutta mielestäni hän ei ole oikeassa aivan kaikessa arvostelussaan. Kirjoitin Mianosta, debunkkaajista ja myös tästä foorumista jutun blogiini otsikolla "Imperiumin vastaisku". Jos joku sattuu olemaan kiinnostunut, niin juttuni löytyy täältä:

https://outojamuinaisjalkia.blogspot.co ... aisku.html

Olavi Kiviniemi

Klaus Lindgren
Viestit: 1176
Liittynyt: 30.11.05 13:31

Re: Muinaisen Egyptin korkea teknologia

Jahah, hullut teoriat saavat kritiikkiä osakseen. Oikein hyvä juttu.

Raimoves
Viestit: 46
Liittynyt: 23.11.19 14:17

Re: Muinaisen Egyptin korkea teknologia

Tämä on kummallisin foorumi jota olen koskaan nähnyt. Lindgren väittää että on tutkittu, mutta ei voi yhtäkään linkkiä tai tutkimusta osoittaa niihin asioihin joista olin kiinnostunut ja keskustellut.
Kuitenkin hän taas vetää esiin avaruusolennot ja muinaiset olemattomat sivilisaatiot. Moneen kertaan hänelle huomautettu ettei niistä ole tässä ketjussa kyse.
Edelleenkin on epäselvää millä työstötekniikalla ja millaisilla työkaluilla muinaiset egyptiläiset ovat työstäneet eri kivilaatuja jopa millin sadasosan tarkkuudella. No, kuparinen työkalu kaiketi sopii kalkkikiveen. Mutta ei todellakaan niihin materiaaleihin, joista täällä on esimerkein ja kuvin esitetty. Ongelma on siinä etteivät edes työstötekniikan asiantuntijat osaa vastata edelliseen. Eivät edes egyptologit.
Kävin kaikki Lindgrenin esittelemät linkit läpi. Tulos=ei tietoa käytetyistä tekniikoista.

Lindgren kirjoittaa: "On monia asioita, joita me emme tiedä". Hän on oikeassa. Juuri näistä olisin halunnut KESKUSTELLA, mutta se on ollut mahdotonta.
Ei meistä täällä kukaan ole ko. alojen erikoisasiantuntija. Siksi luulin että vapaa KESKUSTELU meille pienille amatööreille olisi ollut sallittua tällä foorumilla.

Klaus Lindgren
Viestit: 1176
Liittynyt: 30.11.05 13:31

Re: Muinaisen Egyptin korkea teknologia

Tämä ketju alkoi siitä, että ei ole tiedossa, miten muutamat asiat on muinoin tehty. Arvoituksen ratkaisua haettiin tyypeiltä,jotka ovat esittäneet arvoituksen ratkaisuksi joitain ties mitä kadonneita sivislisaatioita tai avaruusolentoja, kas kun ei henkiolentoja. Minä sitten kaivoin esille tutkimusta, jossa oli näitä asioita tutkia, ja oli saatu viitteitä siitä, miten ne asiat olisi voitu tehdä ilman kadonneiden sivilisaatioiden tai muiden outojen otusten apua. Ja nyt sitten Raimoves kiistää kaiken. On tämä outoa.

Mutta siis jos jotain asiaa ei tiedetä, ja sitä koskeva asiallinen tutkimus ei kelpaa keskusteltavaksi ja huuhaatutkimusta ei ole olemassakaan, niin mistä Raimoves haluaa keskustella? Olisi aika tylsää vai hokea, ettää onpa arvoitus, voi sentään! Turhaa on ainakin keskustella siitä, että olenko minä linkannut tutkimusta ja ovatko nuo muut viitanneet huuhaateorioihin. Minä vastaan kumpaankin kysmykseen myöntävästi ja nämä yhdet kieltävästi. Taitaa olla turhaa jatkaa.

Kiehtovista asioista kiinnostuneille tuli mieleeni tyksi mahdollisuus: Saharan eteläpuolinen Afrikka. Niger-joen alajuoksun kieppeillä keksivät raudan jo varhain ja niinpä afrikkalaiset hyppäsivät pronssikauden yli, suoraan kivikaudesta rautakauteen. Englanninkielinen wikipedia kertoo, että on jotain tutkimusta, jonka mukaan olisivat käyttäneet rautaa jo Gizan pyramidien rakentamisen aikaan https://en.wikipedia.org/wiki/Iron_metallurgy_in_Africa. En väitä, että olisivat varmasti käsitelleet rautaa jo silloin enkä väitä, että olisivat egyptiläiset saaneet rautansa etelästä, mutta on tämä paljon mahdollisempi vastaus kysymyksiin kuin jokin mystisesti hävinnyt sivilisaatio.

Raimoves
Viestit: 46
Liittynyt: 23.11.19 14:17

Re: Muinaisen Egyptin korkea teknologia

Onhan tässä pakko vielä jankuttaa. Mainitsen jo jossakin sivun 10 aikana seuraavaa: "ja ymmärtääkseni oikeistaan kukaan täällä ei ole avaruusolioista keskustellut, muut kuin moderaattorit."

Jos kelaat sivuja taaksepäin huomaat että työstöjäljistä sekä työvälineista on lähes koko ketjun ajan keskusteltu, paitsi moderaattorit, jotka tuovat avaruusoliot ja tuntemattomat sivilisaation väkisin keskusteluun. Tästä on monta kertaa moderaattoreita huomautettu. Tuot ne esiin vieläkin.

Toistan vielä...työstövälineet ja sen ajan työkalut. Luonnollisesti myös kuinka korundimaljakoita on valmistettu jopa millin 10-osan tarkkuudella, samoin porakierteet jne.

Itse lainasin jossain vaiheessa erinomaista ja asiantuntevaa artikkelia sekä laitoin linkin tänne. Artikkelin kirjoittaja kirjoitti viimeiseen lauseeseen että jotkut väittävät kysessä olleen avaruusolijoiden tai kadonneen kulttuurin (en muista kumpaa). Siis artikkelin loppuun lisätty tuollainen lause.
Kun kysyin Onnelalta milloin minä muka olen avaruusolennoista tai kadonneista kulttuureista kirjoittanut ja uskoisin niihin, vetosi hän tuohon artikkeliin. Hämmästyttävää ja outoa.

Olet tuonut linkkejä juuri näihin asiallisiin keskusteluihin, mutta niistä ei mistään ole löytynyt pienintäkään tietoa siitä mistä on keskusteltu. Eli työvälineistä esimerkkinä mainitsemiimme esineisiin.
On hämmästyttävää kuinka jaksat väitteitäsi, joissa ei ole todellisuuspohjaa nimeksikään.

Klaus Lindgren
Viestit: 1176
Liittynyt: 30.11.05 13:31

Re: Muinaisen Egyptin korkea teknologia

Raimoves kirjoitti:
15.02.22 22:49
Olet tuonut linkkejä juuri näihin asiallisiin keskusteluihin, mutta niistä ei mistään ole löytynyt pienintäkään tietoa siitä mistä on keskusteltu. Eli työvälineistä esimerkkinä mainitsemiimme esineisiin.
On hämmästyttävää kuinka jaksat väitteitäsi, joissa ei ole todellisuuspohjaa nimeksikään.
Ei ole puhuttu avaruusolioista, ei. Olen tuonut esille vain sen, että esille on tuotu teorioita ns. tutkijalta, joka on toisaalla esittänyt villejä teorioita avaruusolioista. Sen sijaan on tuotu esille aivan yhtä villejä teorioita jostain savuna ilmaan pölähtäen hävinneestä sivislisaatiosta, jolla oli korkeata teknologiaa käytössään ja joka ei jättänyt siitä teknologiastaan muuta jälkeä kuin muutaman naarmun graniitissa.

Nyt näkyy keskustelu kääntyvän jo jankuttamisesta jankuttamiseksi. Emme näköjään väittele Egyptin muinaisuudesta, vaan siitä, kuka on sanonut mitäkin. Joten kenelläkään ei näy olevan mitään tavanomaisen tieteen raameihin mahtuvaa sanottavaa muinaisesta Egyptistä. Joten jos on jollakulla jotain muuta sanottavaa, sanokoot sen jossain muualla.

Palaa sivulle “Puheenvuoroja historiasta”