Sivu 1/1

Foorumin säännöt

Lähetetty: 18.03.08 11:24
Kirjoittaja Tapio Onnela
Tervetuloa Agricola–Suomen historiaverkon uutis- ja keskustelufoorumeille

Keskustelufoorumi on tarkoitettu avoimeen historiaan liittyvään asialliseen keskusteluun kaikille historiasta ja historian tulkinnoista kiinnostuneille.

Agricolan keskustelufoorumi on avoin keskustelupalsta, johon kuka hyvänsä voi osallistua. Jotta keskustelun taso säilyisi, foorumi on moderoitu, toisin sanoen palstan toimittajilla on yleisönosastojen tapaan oikeus poistaa asiattomat ja riitaa haastavat puheenvuorot.

Suosittelemme oman nimen käyttöä kirjoituksissa, oman nimen käyttäminen nostaa selvästi keskustelufoorumin tasoa, kun kirjoittajat joutuvat itse seisomaan sanottavansa takana.

Kirjoittajat ovat itse vastuussa kirjoituksiensa sisällöstä. Äänestyksiin voi osallistua vain foorumille rekisteröitynyt käyttäjä.

Agricolan keskustelufoorumeilla ovat kiellettyjä:
  • 1.Puheenvuorot, jotka menevät selvästi asian ohi. Toimituksella on oikeus poistaa puheenvuoroja tai siirtää niitä aiheeseen paremmin sopiville paikoille. Viesteihin ei saa liittää keskusteluaiheen ohittavia verkko-osoitteita mainostarkoituksessa.

    2. Riidan haastaminen ja toisten kirjoittajien nälviminen. Henkilökohtaisuuksiin meneminen ja asiaton kielenkäyttö. Esimerkiksi keskustelukumppanin julistaminen kommariksi tai psykopaatiksi ei ole asiallista argumentointia.

    3. Erilaisiin sukupuolen, kielen, etnisyyden, uskonnon tai jonkin muun perusteella määrittyneisiin ihmisryhmiin kohdistuva syyttely, herjaaminen ja vihankylvö. Erilaisista ryhmistä, niiden määrittymisestä ja asemasta saa ja tuleekin keskustella, mutta palstan tason säilyttämiseksi räikeimmät puheenvuorot poistetaan.

    5. Toisten tekijänoikeuksia rikkovat tai liian pitkät puheenvuorot ja lainaukset.

    6. Asiallista keskustelua ei myöskään ole jonkin poliittisen aatesuunnan tai mielikuvituksellisten teorioiden itsepintainen esiin tuominen. Uudet avaukset ja rohkeat ajatukset ovat aina suotavia, mutta myös historian alalla esiintyy teorioita ja näkemyksiä, joita voi huoletta luonnehtia huuhaatieteeksi. Moderaattorit lupaavat olla kuitenkin suvaitsevaisia.

Tervetuloa taittamaan peistä ja myös osallistumaan foorumien tekemiseen!

Toivottavat moderaattorit:
Klaus Lindgren
Annastiina Mäkilä ja
Tapio Onnela