Tapio Onnela
Viestit: 4902
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Kuvan tai YouTube -videon lisääminen foorumille

Kuvan lisääminen foorumille

Kirjoittajat voivat liittää tekstinsä yhteyteen kuvia linkittämällä ne jostakin muualta foorumille [img_taitettava] tagien avulla. Kuva ladataan foorumiin siis joltakin muulta web-palvelimelta esimerkiksi omalta kotisivulta. Verkosta löytyy erilaisia kuvapalvelusivuja, jonne voi ladata omia kuviaan ilmaiseksi esimerkiksi http://photobucket.com/

1. Kun olet ensin ladannut kuvasi esimerkiksi Photobucketin palvelimelle, näet siellä kuvasi URL:n eli sen verkko-osoitteen.

2. Kun foorumissa haluat lisätä kuvan foorumitekstiisi paina [img_taitettava] painiketta, joka tuottaa tekstiisi nämä tägit: [ [img_taitettava] ] ja [/img_taitettava] ] lisää näiden [img_taitettava] tägien väliin kuvan URL eli sen osoite verkossa näin:

ja tältä se sitten näyttää:

Tämän voi tehdä myös niin, että kopioit ensin kuvan osoitteen kirjoitustilaan, maalaat osoitteen ja klikkaa sitten editorissa img_taitettava nappulaa, joka tekee kuvan osoitteen ympärille alku- ja lopputagit. Huomaa vain, ettei tyhjiä merkkejä jää väliin.

Jos esim. haluat, että kuva taittuu oikealle puolelle viestiä kirjoita tägin on merkin jälkeen =right ja left, jos haluat sen vasemmalle.

Huomaa, että kuvan leveyden pitää aina olla 500 pikseliä tai alle!

YouTube -videon lisääminen foorumille

Kun avaat jonkin videon YouTuben sivuilla ja menet videon alla olevaan kohtaan "Upota", löytyy sieltä tällainen koodi:

Koodi: Valitse kaikki

<iframe title="YouTube video player" class="youtube-player" type="text/html" width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/qA5QLuE8PmY" frameborder="0" allowFullScreen></iframe>
Tuo http-osoite tuolta koodin keskeltä kirjoitetaan nyt foorumilla uusiin youtube-tageihin tällä tavalla:

Koodi: Valitse kaikki

[youtube-uusi]http://www.youtube.com/embed/qA5QLuE8PmY[/youtube-uusi]

Avatar
Agricola
Ylläpito
Viestit: 82
Liittynyt: 21.06.05 13:29

Re: Kuvan tai YouTube -videon lisääminen foorumille

Jarmo Nieminen ehdotti seuraavaa eräässä toisessa ketjussa:
Em. työn helpottamiseksi esitänkin, että tämän foorumin alustaa uudistetaan siten, että kuvatiedostojen tiputtaminen tekstieditori-ikkunaan mahdollistuisi suoraan tietokoneelta ilman välitallennusta pilvipalveluihin.
Foorumin käyttämän ohjelmiston kannalta kuvien lisääminen Jarmo Niemisen kuvaamalla tavalla ei olisi mikään ongelma ja ehdotus on ilman muuta hyvä.

Valitettavasti emme kuitenkaan voi tehdä tällaista uudistusta kahdesta syystä. Ensinnäkin kuvaliitteiden salliminen on aina pienimuotoinen tietoturvariski, sillä kuvatiedoston sijaan krakkeri saattaisi pystyä siirtämään jonkin vahingollisen tiedoston palvelimelle ja käyttämään sitä tietoturvahyökkäykseen. Tämä ongelma olisi toki vältettävissä tietyillä rajoituksilla.

Toinen ongelma on kuitenkin se, että Agricola-verkoston sivusto sijaitsee Turun yliopiston palvelimella. Yliopiston palvelimen asetukset ovat poikkeuksellisen tiukat erilaisten www-sovellusten kohdalla ja nämä rajoitukset koskevat erityisesti tiedostojen siirtämistä palvelimelle. Näistä rajoituksista johtuen tietoturvallisen tiedostonsiirron tarjoaminen on periaatteessa mahdotonta. Ymmärrän, että tämä kuulostaa hieman erikoiselta - tietoturvasyistä ei tietoturvallinen tiedostonsiirto ole mahdollista - mutta valitettavasti tällainen tilanne palvelimella on.

Tästä syystä olemme kannustaneet käyttäjiä pilvipalveluiden käyttöön.

Palaa sivulle “Puheenvuoroja historiasta”