Tapio Onnela
Viestit: 4862
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Kysely henkilökohtaisten digitaalisten aineistojen keräämisestä

26.02.15 13:40Nykyään suuri osa elämiemme käännekohdista ja merkkihetkistä tallentuu sähköisesti: kuvaamme digikuvia ja -videoita, lähetämme toisillemme sähköposteja, kerromme kihlauksista Facebookissa ja lapsemme kasvavat sosiaalisessa mediassa. Yhä useampi meistä kirjoittaa omaa blogiaan, keskustelee Internetin palstoilla tai tekee vaikkapa musiikkia tai muuta taidetta, joko muille jakaakseen tai ihan omaksi ilokseen. Jokainen meistä kokee maailman omalla tavallaan, mutta kaikki me jätämme siihen jälkemme. Nämä sähköiset jälkemme kuitenkin kestävät ajan siipien havinaa selvästi huonommin kuin fyysiset jälkemme.

ALT TABularium -projektin tarkoituksena on Kansallisarkiston Tutkimuksen ja kehittämisen vastuualueen toimeksiannosta tuottaa ideoita digitaalisen arkistointijärjestelmän toteuttamiseksi, jotta 2000-luvun suomalaisten ilot, surut ja saavutukset tallentuvat jälkipolviemme tutkittavaksi.

Siksi haluamme kysyä Sinulta millä tavoin ja minkä tyyppistä aineistoa Sinä olisit valmis luovuttamaan tulevaisuuden online-arkiston huostaan.

* Vastaa kyselyyn


***

Palaa sivulle “Kysymyksiä historiasta”