Tapio Onnela
Viestit: 4780
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Islamista

19.12.18 15:32

I Palvo kirjoitti:
16.12.18 15:05
Presidentti Macronin `Ranskan islam´ -ehdotus kohdannee kuitenkin suurta vastustusta Ranskassa ja arvattavasti ei niinkään muslimien taholta?
Onnistunut muslim-reformi Ranskassa veisi oletettavasti kannatuksen pois Venäjän rahallisesti tukemalta Marine Le Penin puolueelta?
Macronin ehdotusta ovat erityisesti muslimit kritisoineet, ja samoin monet joiden mielestä valtio ei saisi puuttua uskonnollisten yhteisöjen toimintaan millään tavoin. Epäilemättä jännityksen vähentyminen muslimikysymyksessä vähentäisi äärioikeiston kannatusta niin Ranskassa kuin muuallakin ja juuri siksi jihadistiterroristit, äärikoikeisto ja Venäjä tarvitsevat toisiaan. Venäjän intressi on aiheuttaa sekasortoa tukemalla äärioikeistoa ja islamofobeja. Venäjän intressissä on myös avittaa sekasortoa Lähi-Idässä, kuten Syyriassa, josta pakolaisaallot ovat tulleet. Tämä heikentää Eurooppaa. Samaa taktiikka he tuntuvat käyttävän myös muualla, kuten Australiassa:
Näin Venäjä toimii kiihdyttäen tahallaan muslimein vastaisia tunnelmia:
”However, Russia-linked accounts seem “interested in amplifying social divisions, in particular distinctions between Muslims and the rest of the population” and they “emphasise links to terrorism extensively”, he said.
Jensen explained that amplifying “fears and anxieties make it easier to move people to new political identifications” because they help convince targets they can “no longer trust the institutions and political figures that have kept them safe in the past””

Russian Twitter trolls stoking anti-Islamic sentiment in Australia, experts warn
https://www.theguardian.com/australia-n ... perts-warn
***
“The Russian trolls often chose targets of opportunity, especially elections and terrorist attacks, in their attempts to interfere in local politics,” the lab said after analysing the database. “This included promoting anti-Islam hashtags after the Brussels terror attacks, a pro-leave hashtag on the day of Britain’s Brexit referendum, and leaks targeting the French president, Emmanuel Macron, before his election.
Vast archive of tweets reveals work of trolls backed by Russia and Iran ()
https://www.theguardian.com/technology/ ... a-and-iran
***

I Palvo
Viestit: 171
Liittynyt: 29.09.16 17:45

Re: Islamista

19.12.18 23:43

Tapio Onnela kirjoitti:
19.12.18 15:32


Macronin ehdotusta ovat erityisesti muslimit kritisoineet, ja samoin monet joiden mielestä valtio ei saisi puuttua uskonnollisten yhteisöjen toimintaan millään tavoin. Epäilemättä jännityksen vähentyminen muslimikysymyksessä vähentäisi äärioikeiston kannatusta niin Ranskassa kuin muuallakin ja juuri siksi jihadistiterroristit, äärikoikeisto ja Venäjä tarvitsevat toisiaan.
Venäjän intressi on aiheuttaa sekasortoa tukemalla äärioikeistoa ja islamofobeja. Venäjän intressissä on myös avittaa sekasortoa Lähi-Idässä, kuten Syyriassa, josta pakolaisaallot ovat tulleet. Tämä heikentää Eurooppaa.
Useinkin kirjoitetaan ainoastaan Venäjän tukemasta uhkaavasta äärioikeistosta Euroopassa, mutta katosivatko kaikki kommunistit Länsi-Euroopasta Neuvostoliiton romahtaessa?

Wilson Centerin Peter Kreko kirj. otsikolla "Putins far right and far left friends in Europe". Äärioikeiston edustajaksi Marine le Penin Front Nationale Ranskassa sopii hyvin, taloudellista tukea on haettu Moskovasta ja kannatustakin vaaleissa on ollut. https://www.wilsoncenter.org/sites/defa ... centre.pdf

Äärivasemmistoa edustaa mm. Kreikan Syriza ja Ranskassa Jean-Luc Mélenchonin puolue.
Venäjällä Kansallisessa bolsevikkipuolueessa vaikuttanutta ja sittemmin Eurasianistiksi ja äärioikeistolaiseksikin tulleesta Alexander Duginista on ehkäpä tullut eräs Venäjän yhdyshenkilö Euroopan äärioikeiston ja äärivasemmiston marginaalipuolueisiinkin.

Brookings Instituten https://www.brookings.edu/blog/order-fr ... in-france/ kirj. 2017 ranskalainen Hakim El Karoui kirjoittaa Ranskan muslimeista presidentinvaalissa. ( Aljazeerassa 20.4.-17 ranskalainen Ali Saad kirjoittaa jokseenkin samoin samasta asiasta )

"Yli 18-vuotiaat muslimit ovat noin 6 %:a Ranskan väestöstä, kaikki eivät ole kuitenkaan Ranskan kansalaisia ja äänestyskelpoisten lukumäärä putoaa 4,5 %:iin.
Muslimien äänestysrekisteröityminen Ranskassa on usein laiminlyöty ja äänestyskelpoisten määrä putoaa 3 %:iin".
Kaikki muslimit eivät tietysti äänestä.
"Perinteisesti muslimit ovat äänestäneet vasemmistopuolueita" ja Front Nationalen ehdokasta eivät muslimit ole oletettavasti äänestäneet.

Muslimien äänien painoarvoa vaaleissa näytettäisiin ehkäpä hieman vähäteltävän, 9%:a Ranskan väestöstä ja lopulta vain 3% äänestyskelpoisia.
PEW:n medium-maahanmuuttoskenaarion mukaan v. 2050 Ranskassa on 17,4%:a väestöstä muslimeja, Ruotsin väestöstä 20,5%:a ja Suomen 11,4%:a.
Puheet Suomen "jälkeenjääneisyydestä" muista EU-maista maahanmuuttomäärissä voi v. 2050 unohtaa.
Korkean maahanmuuton skenaariossa
muslimeja on v. 2050 Ranskassa 18 %, Ruotsi on mennyt ohi 30,6%:n muslimiväestöllään v. 2050 ja Suomessa on PEW:n mukaan 15 %:a muslimeja.

Luulisi 20 - 30 %:n väestöosuuden äänikelpoisilla olevan merkittävä äänimäärä maissa, joihin Euroopassa on tultu?
Jo nyt on ollut merkkejä muslimien omien puolueiden perustamisista EU:ssa, Suomessakin taisi taannoin olla sellaisen yritys?

Ja voiko olettaa muslimien äänien jakautuvan wanhoille puolueille Euroopan maissa entisen kannatusjakauman mukaisesti ja EU:n parlamentissakin?
Macroninkin ohjelmassa on muslimien ulkomaisen ( Saudi-Arabiasta, Qatarista ym. ) rahoituksen lopettaminen EU:n muslimeille, mutta esim. Ranskassa, jossa nyt on eniten muslimeja väestöstä EU:ssa ( 6 miljoonaa ) sanotaan, ettei Ranskassa ole ainuttakaan järjestäytynyttä muslimiyhteisöä, paitsi moskeijat ja kulttuurikeskukset.
Ranskalaisesta muslimikulttuurineuvostosta ( CFCM ) 90% Ranskan muslimeista ei sano kuulleensakaan.

Veikko Palvo

Basileios
Viestit: 3
Liittynyt: 27.12.18 18:08

Re: Islamista

29.12.18 18:25

Kun analysoimme uskontoja tai kulttuureja, ne pitää pilkkoa pienemmiksi osiksi, joiden suosiota tulee sen jälkeen arvioida empiirisesti. Hyödyllisiä käsitteitä tässä analyysissa ovat
- meemi eli diskursiivinen elementti
- meemipleksi eli joukko toisiinsa kytkeytyneitä meemejä (= diskurssi)
- ydinmeemit eli ne meemit, jotka ovat keskeisiä jollekin diskurssille tai paradigmalle
- paradigma eli ydinmeemien varaan rakentuva uskonnollinen tai tieteellinen ajatusrakennelma

Islamin ydinmeemi on "Ei ole muuta jumalaa kuin Allah ja Muhammed on hänen profeettansa". Islamin sisältä löytyy lisäksi eri suuntauksia, joilla kullakin on hieman erilaiset ydinmeeminsä. Lisäksi kunkin suuntauksen sisältä löytyy valtavasti erilaisia tulkintoja, jotka ilmenevät sekä islamilaisista teksteistä että islamilaisten keskuudessa tehdyistä mielipidekyselyistä. On kuitenkin hieman kiistanalaista, pitäisikö islamilaisuuteen (tai suomalaiseen uusnationalismiin) katsoa kuuluviksi kaikki ne kielteiset ajatuskuviot, joita löytyy islamin (tai suomalaisen uusnationalismin) kannattajien keskuudesta mutta ei "virallisemmista" teksteistä.

Tapio Onnela
Viestit: 4780
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Islamista

30.12.18 00:07

Basileios kirjoitti:
29.12.18 18:25
Islamin ydinmeemi on "Ei ole muuta jumalaa kuin Allah ja Muhammed on hänen profeettansa". Islamin sisältä löytyy lisäksi eri suuntauksia, joilla kullakin on hieman erilaiset ydinmeeminsä. Lisäksi kunkin suuntauksen sisältä löytyy valtavasti erilaisia tulkintoja, jotka ilmenevät sekä islamilaisista teksteistä että islamilaisten keskuudessa tehdyistä mielipidekyselyistä.
Niinpä. Eroaakohan tuo ajatus paljoakaan kristinuskon kymmenestä käskystä, jossa sanotaan mm:
"Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka vein sinut pois Egyptin maasta, orjuuden pesästä. Älä pidä muita jumalia minun rinnallani. Älä tee itsellesi jumalankuvaa äläkä mitään kuvaa, älä niistä, jotka ovat ylhäällä taivaassa, älä niistä, jotka ovat alhaalla maan päällä, äläkä niistä, jotka ovat vesissä maan alla. Älä kumarra niitä äläkä palvele niitä. Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala, joka kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen, niille, jotka minua vihaavat; …”
Basileios kirjoitti:
29.12.18 18:25
”On kuitenkin hieman kiistanalaista, pitäisikö islamilaisuuteen (tai suomalaiseen uusnationalismiin) katsoa kuuluviksi kaikki ne kielteiset ajatuskuviot, joita löytyy islamin (tai suomalaisen uusnationalismin) kannattajien keskuudesta mutta ei "virallisemmista" teksteistä.”
Tämä on puhtaasti poliittisen tarkoituksenmukaisuuden kysymys.
Ne jotka haluavat hyötyä islaminuskosta poliittisesti pelottelemalla "islamin uhalla" ja "islamisaatiolla" ovat tästä tietysti eri mieltä, sillä sen verran tehokas pelote islam tuntuu olevan, varsinkin kun tuon uskonsuuntauksen äärikannattajat jihadistiterroristit myös katsovat hyötyvänsä tästä pelottelusta.

Mikäli populistinen nationalistinen äärioikeisto olisi johdonmukainen sen tulisi esim. myös vaatia katolisten maahanmuuttajien maahanpääsyn estämistä. Samalla äärioikeistologiikalla kaikki katolilaiset ovat vastuussa tuhansien pappiensa harjoittamasta lapsiin kohdistuneista seksuaalisista väärinkäytöistä kuin yli miljardin islaminuskoisen kaikista käytännöistä ja sovelluksista.

Analogia juutalaisuudesta on myös kuvaava. Juutalaisia ja juutalaisuutta käytettiin ihan samalla tavalla ja tarkoituksessa kuin islamia nykyisin. Eikä liene yllättävää sekään, että asialla on se sama poliittinen suuntaus kuin ennenkin.

Palaa sivulle “Puheenvuoroja historiasta”