Klaus Lindgren
Viestit: 1176
Liittynyt: 30.11.05 13:31

Tarja Halonen ja Paraguay

Kuulinpa mielenkiintoisen kysymyksen. Muuan sukulaiseni muisteli kuulleensa, että Tarja Halonen olisi solminut rauhan Suomen ja Paraguayn välille. Pengoin aikani verkkoa ja sain selville, että Paraguayssa oli toisen maailmansodan aikana natsimielinen hallitus, joka kuitenkin Marshalla-apua saadakseen pesi hieman kasvojaan ja aivan viime hetkellä liittyi sotaan liittoutuneiden puolelle. Mutta merkitsikö tämä sotaa myös Suomen ja Paraguayn välille? Ja jos sotatila tosiaan vallitsi maidemme välillä, lopettiko Tarja Halonen sen presidenttinä ollessaan? Muistaako tai peräti tietääkö joku?

Sasropakis
Viestit: 32
Liittynyt: 14.02.16 19:52

Re: Tarja Halonen ja Paraguay

Kaivelin aihetta hieman netistä, ja vastaavaa on väitetty Suomen ja Nicaraguan sotatilasta, mikä on osoittautunut urbaanilegendaksi, joten menisiköhän tämä samaan piikkiin?

"Suomella on hyvät poliittiset suhteet Nicaraguan kanssa. Maat solmivat diplomaattisuhteet 22. joulukuuta 1975. Urbaanilegendan mukaan Nicaragua olisi julistanut Suomelle sodan toisessa maailmansodassa. Kun Suomi ja Nicaragua valmistelivat diplomaattisuhteita 1970-luvulla, sodanjulistusväite tarkistettiin. Nicaragua ei osallistunut toisen maailmansodan jälkeisiin rauhanneuvotteluihin, joten haluttiin varmistaa, ovatko maat edelleen diplomaattis-teknisessä mielessä sotatilassa. Sodanjulistuksesta ei kuitenkaan löytynyt faktapohjaa."
Lähde: https://finlandabroad.fi/web/nic/kahdenvaliset-suhteet

Saman sivuston mukaan Suomi ja Paraguay ovat solmineet diplomaattisuhteet jo 20.11.1963, enkä löytänyt mistään tietoa sodanjulistuksesta Suomelle. Saksalle ja Japanille Paraguay julisti sodan vasta helmikuussa 1945, jolloin Suomi oli jo irrottautunut sodasta liittoutuneita vastaan ja oli käytännössä sodassa Saksan kanssa, joten Paraguayn sodanjulistus tässä vaiheessa olisi ollut erikoista.

Klaus Lindgren
Viestit: 1176
Liittynyt: 30.11.05 13:31

Re: Tarja Halonen ja Paraguay

Oli siis perätön huhu. Kiitoksia, Sasropakis!

Palaa sivulle “Kysymyksiä historiasta”