Apuneuvo kyläyhteisöön ja maankäyttöön aikana ennen isojakoa. Kartoista nähdään mm. missä käytettiin sarkajakoa, missä peltojen lohkojakoa ja mikä oli kasken merkitys alkavalle uudistilalle. Sisältää yli 3000 karttaa.

Vuoden 1918 sisällissodan historiaa ja kuvia Kansan Arkiston kokoelmista

Sivusto on suunnattu kaikille Anders Chydeniuksen tarinasta ja aikakaudesta kiinnostuneille, ja sitä tullaan kartuttamaan säännöllisesti teksti,- kuva- ja videoaineistolla. Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen toteuttama sivusto on käytettävissä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Sivuilta on pääsy Anders Chydeniuksen koottujen teosten sähköiseen versioon, jonne tullaan lisäämään myös muuta Chydeniukseen liittyvää lähdeaineistoa.

Uppslagsverk på svenska om personer med anknytning till Finlands historia och nutid. Verket omfattar mer än 1 600 biografiska artiklar om personer från korstågstiden till vår egen tid, skrivna av landets främsta specialister och historiker. (Svenska Litteratursällskapet i Finland, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura)

Suomen ulkopolitiikan verkkoarkisto koostuu Suomen ulkopolitiikan kronologiasta ja keskeisten ulkopoliittisten toimijoiden puheista. Suomen ulkopolitiikan kronologia on koottu Yearbook of Finnish Foreign Policy -julkaisusta, jossa sitä julkaistiin vuodesta 1973 lähtien. Ulkopoliittisia puheita on koottu arkistoon asiakirjoja luovuttavien tahojen kotisivuilta ja arkistoista. Arkistossa on presidentin, pääministerin, ulkoministerin, ulkomaankauppa- ja kehitysministerin, puolustusministerin ja puolustusvoimain komentajan puheita.

Suomalaisen kodin ja arjen muutoksesta 1900-luvun aikana kertova sivusto

Suomen kivikautta käsittelevä sivusto

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin palvelu julkaisee Suomen audiovisuaalista historiaa. Keskeisenä aineistona ovat elokuva-arkiston sekä radio- ja televisioarkiston kokoelmat. Sivustolta löytyy dokumenttielokuvia, uutiskatsauksia, mainosfilmejä ja fiktioelokuvia. Ajallinen painopiste on suomalaisen elokuvan kultakaudesta 1960-luvulle.

Suomen pronssikautta käsittelevä sivusto

Petran Aaroninvuoren arkeologisia kaivauksia käsittelevä sivusto

Suomen ratsuväen historiaa valokuvin ja lyhyin tarinoin

Tietokantaan tallennetut noin 5800 karttaa ja niihin liittyvät noin 6350 karttakuvaketta ovat hänen mittavan karttatutkimuksensa satoa. Kokoelma sisältää karttoja Suomen alueilta 1400-luvun lopulta aina 1930-luvulle asti pääpainon ollessa kuitenkin 1600–1800-lukujen kartoissa. Alkuperäiset kartat ovat pääsääntöisesti löydettävissä joko Kansallisarkiston, Ruotsin kansallisarkiston tai sen osana toimivan Sota-arkiston kokoelmista.

Helsingin kaupunginmuseon verkkoaineistoja: kuvakokoelmia, verkkonäyttelyitä, mobiilireitti, museo-opas ja pelejä lapsille

Etelä-Savon kartanot ja kartanoiksi kutsutut esittelevä sivusto

Sivusto humanistien historiasta Suomessa poliittisina vaikuttajina, kulttuurielämässä ja tieteenalansa edistäjinä

Historismi.net -sivustolta löytyy lyhenteitä, ammattinimikkeitä, rahan arvoja, kuolisyytaulukko sekä kalenterisanasto. (Harri Hirvelän ylläpitämä sivusto)

Haaksirikkojen ja hylkylöytöjen tietopankki, joka kattaa Suomen rannikon ja sisävedet