Lähteille
Linkkejä humanistisen alan lähde- ja tutkimusaineistoihin sekä aineistojen käyttöä tukeviin palveluihin ja viitetietokantoihin. Jos havaitset tietokannassa puutteita vihjaa siitä Agricolan toimitukselle ”Ehdota aineistoa” -linkin kautta.
Vuoteen 1929 asti digitoidut aikakauslehdet ovat verkossa vapaasti käytettävissä. Tätä uudemmat aikakauslehdet ovat käytettävissä kaikissa Suomen vapaakappalekirjastoissa.
Alvar Aalto -säätiön sivut
Tietoa suomalaisesta arkkitehtuurista
Sivulta pääsee käsiksi Kansalliskirjaston digitoimiin sanomalehtiin, aikakauslehtiin, pienpainatteisiin ja muuhun digitoituun aineistoon.
Kansainväliselle yleisölle suunnattu verkkojulkaisu suomalaisesta arkkitehtuurista
Helsingin kaupunginmuseon verkkoaineistoja: kuvakokoelmia, verkkonäyttelyitä, mobiilireitti, museo-opas ja pelejä lapsille
Etelä-Savon kartanot ja kartanoiksi kutsutut esittelevä sivusto
Verkkosivusto Tampereen historiasta Tammerkosken rannalla
Palvelu, joka tarjoaa tietoa erilaisista kulttuuriympäristöistä ja niiden hoidosta ja ohjaa linkkien kautta lisätiedon lähteille muihin verkkopalveluihin
Museoviraston restaurointitoimintaa esittelevä sivusto
Museoviraston esine- ja kuvakokoelmissa on tietoja ihmisistä ja ilmiöistä tuhansien vuosien ajalta. Museoviraston arkistossa on yli sadan vuoden ajan muodostunutta kulttuuriympäristön ja kulttuuriperinnön tutkimiseen, hoitoon ja hallintoon liittyvää materiaalia. Kirjasto on maan suurin kaikille avoin museoalan tieteellinen erikoiskirjasto. Sen erikoisaloja ovat mm. arkeologia, historia, kansatiede, museologia, taidehistoria ja rakennussuojelu.
Petäjäveden vanhan kirkon sivut
Museoviraston sivusto tiilen historiasta Suomessa.
Suomen museoliiton kokoama kattava lista kotimaisten museoiden verkkonäyttelyistä ja virtuaalimuseoista
Viipurin digitaalinen atlas on osa Suomen Akatemian rahoittamaa suomalais-venäläistä tutkimusprojektia ”Meanings of an Urban Space, Past and Present”. Digitaalista kartastoa päivitetään ja siihen lisätään jatkossa uutta informaatiota osana Karjalan Kulttuurirahaston rahoittaman Viipurin historiallinen kartasto –tutkimushanketta.
Virtuaalimalli vuoden 1939 Viipurista. Kokoelma historiatietoa kaupungista, sen nähtävyyksistä, arkkitehtuurista ja yrityselämästä. Kaupungin rakennukset esitellään tietokonemallinnuksina, videoina, valokuvina ja muina tallenteina.