Apuneuvo kyläyhteisöön ja maankäyttöön aikana ennen isojakoa. Kartoista nähdään mm. missä käytettiin sarkajakoa, missä peltojen lohkojakoa ja mikä oli kasken merkitys alkavalle uudistilalle. Sisältää yli 3000 karttaa.

Kokoelma sisältää valikoiman Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran (VSKS) omia kirjoja vuosilta 1847-1882. Lisäksi mukana on Cedervallerien Viipurin kirjapainon ennen vuotta 1860 painamat kirjat. Kansalliskirjaston julkaisuarkisto Doria.

Palvelu kokoaa yhteen yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa. Suurin osa aineistosta on kirjastojen kotiseutukokoelmiin kuuluvaa materiaalia. Aineisto on vapaasti käytettävissä ja linkitettävissä. Digi-palvelussa oleva aineisto on löydettävissä myös Finna.fin kautta.

Suomen Sukuhistoriallinen Yhdistyksen digitoimaa ja hakemistoittamaa kirkonkirja-, tuomiokirja-, sotilasasiakirja ja läänintiliaineistoa.

Osa Lappeenrannan maakuntakirjaston kotiseutukokoelman Carelican aineistosta. Kokoelma käsittää nykyisen Etelä-Karjalan, Karjalankannaksen Kurkijoelta etelään sekä Inkerin. Karttoja. lehtiä, pienpainatteita, luetteloita.

Bildarvet-projektin tavoitteena on saattaa Internetin kautta suomenruotsalainen kuvaperintö tutkijoiden saataville ja siten liittää se tärkeänä resurssina yhteiseen kansalliseen kuvaperintöömme. Kuvien valintakriteereinä on ollut saattaa vaikeasti saatava kuvamateriaali tutkijoiden käyttöön ja siten suojata vanhempia arvokkaita ja usein kysyttyjä kuvakokoelmia kulumiselta.

Erkki on Kansalliskirjaston ylläpitämä erikoiskirjastojen tietokanta, joka kattaa Kansallisarkiston kirjaston sekä maakunta-arkistojen kirjastot.

Helsingin kaupunginarkisto on digitoinut kunnallishallinnon painettuja asiakirjakokoelmia. Asiakirjojen avulla voi tutustua Helsingin kaupungin päätöksenteon historiaan: Painetut vuosikertomukset 1875-1974, Kaupunginhallituksen mietinnöt 1875-1918, Helsingin esikaupunkiliitosraportti vuodelta 1936, Helsingin kaupungin tilastolliset vuosikirjat, Helsingin kaupungin kunnallinen asetuskokoelma 1569-1980, Helsingin kadunnimet.

Helsingin kaupunginmuseon verkkoaineistoja: kuvakokoelmia, verkkonäyttelyitä, mobiilireitti, museo-opas ja pelejä lapsille

Etelä-Savon kartanot ja kartanoiksi kutsutut esittelevä sivusto

Seurakuntien historiakirjoihin ja muuttaneiden luetteloihin perustuva tietokanta kastetuista, vihityistä, haudatuista ja muuttaneista. (Suomen Sukututkimusseura)

Ruotsin maanmittauslaitoksen Landmäterietin historialliset kartat.

Lydia sisältää vanhaa Hämeenlinnaa käsittelevää kirjallisuutta, karttoja, artikkeleita, pienpainatteita, äänitallenteita ja rakennuspiirustuksia sekä postikortteja. Suurin osa aineistosta on julkaistu 1800-luvulla ja peräisin Hämeenlinnan kaupunginkirjaston ja kaupunginarkiston kokoelmista sekä Hämeenlinnan Postimerkkikerhon ja Suomalaisen kirjakaupan kokoelmista.

Kantapuu-tietokanta sisältää laajan valikoiman suomalaisesta metsäkulttuurista kertovia valokuvia, esinekuvia ja niihin liittyviä tietoja sekä kirjakokoelmia. Lisäksi tietokannassa on myös muuta kulttuurihistoriallista aineistoa.

Palvelussa voi selata luovutetun Karjalan karttoja. Paikannimellä voi hakea kaupunkeja, kyliä vesistöjä ja rakennettuja kohteita.

Yksityiset keskusarkistot ry:n KARK-kuvatietokantaprojekti ja valokuvatietokanta.

Luovutetun Karjalan seurakuntien kirkonkirjoihin perustuva tietokanta.

Sivusto sisältää Keski-Suomea käsittelevän artikkelin, 11 karttaa alueesta ja tietokannan Kansallisarkistossa olevista alueen pitäjänkartoista.