Vuoden 1918 sisällissodan historiaa ja kuvia Kansan Arkiston kokoelmista

Palvelun avulla voit hakea arkistolaitoksessa säilytettäviä aineistoja, tilata näitä käytettäviksi arkistolaitoksen tutkijasaleissa ja päästä käyttämään julkisia digitoituja aineistoja.

Valtiopäiväasiakirjoista löytyvät eduskunnassa käsiteltyjen asioiden asiakirjat, täysistuntopöytäkirjat ja puheet sekä asiahakemistot. Asiakirjoja voi etsiä vapaatekstihaulla rajausmahdollisuuksia käyttäen tai ladata halutut asiakirjat omalle laitteelle.

Kansallisarkiston kehittämä ja ylläpitämä verkkopalvelu keskiaikaisista Suomea koskevista asiakirjoista. Palvelu sisältää aineistoa 800-luvulta vuoteen 1530 saakka

Suomen ulkopolitiikan verkkoarkisto koostuu Suomen ulkopolitiikan kronologiasta ja keskeisten ulkopoliittisten toimijoiden puheista. Suomen ulkopolitiikan kronologia on koottu Yearbook of Finnish Foreign Policy -julkaisusta, jossa sitä julkaistiin vuodesta 1973 lähtien. Ulkopoliittisia puheita on koottu arkistoon asiakirjoja luovuttavien tahojen kotisivuilta ja arkistoista. Arkistossa on presidentin, pääministerin, ulkoministerin, ulkomaankauppa- ja kehitysministerin, puolustusministerin ja puolustusvoimain komentajan puheita.

Ennen ja nyt – historian tietosanomat on tieteellinen aikakauslehti, joka julkaisee referee-artikkeleita, tieteellisiä artikkeleita ja katsauksia sekä haastatteluja, arvosteluja ja keskustelupuheenvuoroja

Erkki on Kansalliskirjaston ylläpitämä erikoiskirjastojen tietokanta, joka kattaa Kansallisarkiston kirjaston sekä maakunta-arkistojen kirjastot.

Helsingin kaupunginarkisto on digitoinut kunnallishallinnon painettuja asiakirjakokoelmia. Asiakirjojen avulla voi tutustua Helsingin kaupungin päätöksenteon historiaan: Painetut vuosikertomukset 1875-1974, Kaupunginhallituksen mietinnöt 1875-1918, Helsingin esikaupunkiliitosraportti vuodelta 1936, Helsingin kaupungin tilastolliset vuosikirjat, Helsingin kaupungin kunnallinen asetuskokoelma 1569-1980, Helsingin kadunnimet.

Aineisto sisältää Historiallisen aikakauskirjan artikkelit numerosta 2/2001 lähtien. Uusien numeroiden artikkelit tulevat saataville vuoden viivellä.

Historialliset tilastot -kokoelma sisältää vanhoja digitoituja tilastojulkaisuja.

Sivusto humanistien historiasta Suomessa poliittisina vaikuttajina, kulttuurielämässä ja tieteenalansa edistäjinä

Portaali sisältää henkilökuvan, kronologian ja artikkeleiden lisäksi Paasikiven omaa tuotantoa, päiväkirjoja ja muistelmia sekä Paasikivestä kertovaa tutkimusaineistoa, alkuperäislähteitä ja audiovisuaalista materiaalia.

Sisältää Snellmanin teoksia, kirjeitä, lehtiartikkeleita lausuntoja, konsepteja ja muita dokumentteja sekä kuvia. Julkaisija Snellman-instituutti ry.

Aineistopalvelu Kainossa on tarjolla muun muassa suomenkielisiä tekstejä 1500-luvulta 1900-luvun alkuun, suomalaisia sananparsia, tasavallan presidenttien uudenvuodenpuheet, Karjalan kielen sanakirjan hakusanat ja saamen sanojen etymologinen tietokan

Kansan Arkisto on Suomen vasemmistolaisen työväenliikkeen ja kansalaisjärjestöjen keskusarkisto, joka tallentaa kokoelmiinsa järjestöjen ja yksityishenkilöiden asiakirjallista historiaa. Arkisto on perustettu vuonna 1945 ja asiakirjoja on reilut 3 800 hyllymetriä. Vanhimmat asiakirjat ovat vuodelta 1785 ja uusimmat 2000-luvulta.

Keskustan ja maaseudun arkisto on keskustalaisen liikkeen keskusarkisto. Arkiston kokoelmissa on aineistoa liikkeen syntyhetkestä nykypäivään.

Kontentti on Varastokirjaston kaikille avoin ja maksuton artikkeliviitetietokanta. Tietokannan lehdet löytyvät Varastokirjaston kokoelmista, joten haussa löytyvät artikkelit ovat kirjastojen tilattavissa. Kontenttiin on digitoitu 65:n suomalaisen aikakauslehden sisällysluetteloita vuosilta 1858-2002.

Kansallinen kulttuurihistoriallinen kuva-arkisto, jossa on maamme laajimmat kokoelmat Suomen kulttuurihistoriasta, kansankulttuurista ja vieraista kulttuureista sekä rakennetun kulttuuriympäristön dokumentoinnista. Museoviraston Kuvakokoelmiin kuuluu myös Journalistinen kuva-arkisto JOKA, joka koostuu suomalaisista lehtikuvakokoelmista.