Vuoden 1918 sisällissodan historiaa ja kuvia Kansan Arkiston kokoelmista

Palvelun avulla voit hakea arkistolaitoksessa säilytettäviä aineistoja, tilata näitä käytettäviksi arkistolaitoksen tutkijasaleissa ja päästä käyttämään julkisia digitoituja aineistoja.

Suomen Sukuhistoriallinen Yhdistyksen digitoimaa ja hakemistoittamaa kirkonkirja-, tuomiokirja-, sotilasasiakirja ja läänintiliaineistoa.

Ennen ja nyt – historian tietosanomat on tieteellinen aikakauslehti, joka julkaisee referee-artikkeleita, tieteellisiä artikkeleita ja katsauksia sekä haastatteluja, arvosteluja ja keskustelupuheenvuoroja

Erkki on Kansalliskirjaston ylläpitämä erikoiskirjastojen tietokanta, joka kattaa Kansallisarkiston kirjaston sekä maakunta-arkistojen kirjastot.

Suomen ratsuväen historiaa valokuvin ja lyhyin tarinoin

Tietokantaan tallennetut noin 5800 karttaa ja niihin liittyvät noin 6350 karttakuvaketta ovat hänen mittavan karttatutkimuksensa satoa. Kokoelma sisältää karttoja Suomen alueilta 1400-luvun lopulta aina 1930-luvulle asti pääpainon ollessa kuitenkin 1600–1800-lukujen kartoissa. Alkuperäiset kartat ovat pääsääntöisesti löydettävissä joko Kansallisarkiston, Ruotsin kansallisarkiston tai sen osana toimivan Sota-arkiston kokoelmista.

Aineisto sisältää Historiallisen aikakauskirjan artikkelit numerosta 2/2001 lähtien. Uusien numeroiden artikkelit tulevat saataville vuoden viivellä.

Haaksirikkojen ja hylkylöytöjen tietopankki, joka kattaa Suomen rannikon ja sisävedet

Kotimaista ilmasotahistoriaa sekä ilmasotaveteraanien muistoja

Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran biografiakeskus tuottaa, julkaisee ja ylläpitää pienoiselämäkertojen kokoelmia, henkilöhistoriallisia verkkojulkaisuja ja tutkittua elämäkerrallista tietoa.

Kontentti on Varastokirjaston kaikille avoin ja maksuton artikkeliviitetietokanta. Tietokannan lehdet löytyvät Varastokirjaston kokoelmista, joten haussa löytyvät artikkelit ovat kirjastojen tilattavissa. Kontenttiin on digitoitu 65:n suomalaisen aikakauslehden sisällysluetteloita vuosilta 1858-2002.

Helsingin maa- ja merilinnoitus ensimmäisen maailmasodan aikana

Krigsarkivet har en omfattande samling av kartor och ritningar - bortåt 1 miljon objekt. Där ingår en mycket stor mängd handritade kartor från 1600-, 1700- och 1800-talen, som omfattar både nuvarande Sverige och andra delar av världen.

Projekt Runeberg digitoi pohjoismaista kauno- ja tietokirjallisuutta. Mukana on isojakin hakuteoksia. Tekstien sisältöön voi tehdä sanahakuja.

Projekti Sturmbock - Lapin sodan suurimman puolustuslinjan kartoitustutkimus sisältää paikkatieto- ja kuva-aineistoa Sturmbockin sekä Eisbärin linnoituskohteista. Blogi ja Instagram-tili.

Ruotsin kansallisarkiston hakusivusto. Hakea voi sekä digitoiduista aineistoista että kansallisesta arkistotietokannasta.

Arkiston kuvat ovat valtaosin Päämajan alaisten tiedotuskomppanioiden TK-kuvaajien ottamia. Kokoelma sisältää kuvia maa-, meri- ja ilmavoimista sekä kotirintamalta, ne kertovat myös puhdetöistä ja lottien tehtävistä.