Viron valtionarkiston ja Tallinnan kaupunginarkiston arkistotietokanta.

Sisältää laajat esine- ja valokuvakokoelmat liittyen työelämän, teollisuuden, tekniikan, tieteen, korkeakouluopetuksen historian, työväenliikkeen ja sosiaalihistorian aihepiireihin

Arkki1640-järjestelmään on tallennettu luettelotiedot Helsingin yliopiston arkiston säilyttämästä arkistoaineistosta. Arkki1640-järjestelmä sisältää myös digitoituja asiakirjoja mm. Helsingin yliopiston vuosikertomukset vuosilta 1875 - 1994 ja painetut ylioppilasluettelot vuosilta 1828 - 1916. (Helsingin yliopisto)

Eurooppalaisen hajautetun tutkimusinfrastruktuurin CESSDA ERICin palveluntuottajien hallussa olevan sähköisen tutkimusdatan kuvailutiedot julkaistaan CESSDAn aineistoluettelossa. Suomessa CESSDAn palveluntuottaja on Tietoarkisto. Luettelossa on Tietoarkistoon tallennettujen aineistojen suomen- ja englanninkielinen metadata.

Suomen Sukuhistoriallinen Yhdistyksen digitoimaa ja hakemistoittamaa kirkonkirja-, tuomiokirja-, sotilasasiakirja ja läänintiliaineistoa.

Suomen ulkopolitiikan verkkoarkisto koostuu Suomen ulkopolitiikan kronologiasta ja keskeisten ulkopoliittisten toimijoiden puheista. Suomen ulkopolitiikan kronologia on koottu Yearbook of Finnish Foreign Policy -julkaisusta, jossa sitä julkaistiin vuodesta 1973 lähtien. Ulkopoliittisia puheita on koottu arkistoon asiakirjoja luovuttavien tahojen kotisivuilta ja arkistoista. Arkistossa on presidentin, pääministerin, ulkoministerin, ulkomaankauppa- ja kehitysministerin, puolustusministerin ja puolustusvoimain komentajan puheita.

Elonet on Kansallisen audiovisuaalisen instituutin tarjoama tietokanta ja suoratoistopalvelu. Elonetissa on katsottavissa Kavin omistamat pitkät elokuvat sekä tuhansia mainos-, dokumentti- ja lyhytelokuvia sekä muita filmikatkelmia yli sadan vuoden ajalta. Myös kaikki sota-ajan uutiskatsaukset ja Finlandia-katsaukset ovat vapaasti katseltavissa.

Kaupunginvaltuuston ja –hallituksen sekä eri lautakuntien pöytäkirjat. Aikaisempien kunnallisten päätöksentekoelimien kuten kuntakokouksen asiakirjat ovat saatavissa vuodesta 1867. Kaupunginarkiston vanhin asiakirja on Träskändan kartanon arkistoon kuuluva lainhuudatus vuodelta 1756.

Etnologian arkisto perustettiin vuonna 1952. Vuodesta 2011 etnologian kokoelmat ovat osa Kulttuuritieteiden arkisto Culturaa. Kuva-arkisto, kartta-arkisto ja textiiliarkisto. Spegeln, Åbo Akademi.

Den innehållsrika, över 40 hyllmeter stora samlingen består av material från Sällskapets verksamhetsperiod ända från dess grundande år 1797 fram till omkring år 1917.

Folkloristiikan arkisto perustettiin vuonna 1927. Vuodesta 2011 kokoelmat ovat osa Kulttuuritieteiden arkisto Culturaa. Äänitearkisto, Valokuva-arkisto ja paperiaineisto. Spegeln, Åbo Akademi.

Tietokantaan tallennetut noin 5800 karttaa ja niihin liittyvät noin 6350 karttakuvaketta ovat hänen mittavan karttatutkimuksensa satoa. Kokoelma sisältää karttoja Suomen alueilta 1400-luvun lopulta aina 1930-luvulle asti pääpainon ollessa kuitenkin 1600–1800-lukujen kartoissa. Alkuperäiset kartat ovat pääsääntöisesti löydettävissä joko Kansallisarkiston, Ruotsin kansallisarkiston tai sen osana toimivan Sota-arkiston kokoelmista.

Kaupunginarkisto on yksi Suomen suurimmista julkisista arkistoista. Kokoelmat sisältävät: kaupungin virastojen ja laitosten 20 vuotta vanhemmat, pysyvästi säilytettävät asiakirjat, toimintansa lopettaneiden virastojen ja laitosten asiakirjat, helsinkiläisten järjestöjen, taloyhtiöiden ja yksityishenkilöiden arkistoaineistoja. Kaupunginvaltuuston ja –hallituksen pöytäkirjat, Poliisilaitoksen osoiterekisteri (1907-1973), Maistraatin pöytäkirjat (1721-1930) Koulujen oppilasmatrikkelit, Suuressa alueliitoksessa 1946 liitettyjen alueiden arkistot, Olympiakisojen asiakirjat.

Åbo Akademis bibliotek har ett i finländska förhållanden stort kulturarv i form av tryckta böcker, småskrifter, affischer, handskrifter och bilder. Inom projektet Hereditas culturalis görs detta kulturarv tillgängligt i digital form. Vissa specialsamlingar eller enskilda verk är digitaliserade i sin helhet, andra presenteras i form av exempelsamlingar.

Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen arkisto (HKT-arkisto) sisältää laitoksen oppiaineiden tutkimus- ja opetustoiminnan tuloksena syntyneitä kokoelmia. Kokonaisuuteen kuuluvat folkloristiikan ja uskontotieteen kokoelma (TKU), kansatieteen kokoelma (TYKL), museologian kokoelma (MUSE), Suomen historian kokoelma (SUHI), yleisen historian kokoelma (TYYH) ja kotimaisen kirjallisuuden kokoelma (KOTK).

Suomen Ilmailumuseo on ilmailuhistorian valtakunnallinen erikoismuseo, joka tallentaa kokoelmiinsa monipuolisesti Suomen siviili- ja sotilasilmailuun liittyvää aineistoa. Kokoelmiemme painopisteenä on kotimaan ilmailu, suomalaisten suunnittelemat tai käyttämät lentokoneet ja suomalaisten osuus sekä kotimaisessa että kansainvälisessä ilmailussa. Kokoelmiin kuuluvat valokuvat, arkistoasiakirjat ja kirjallisuus ovat valtakunnallisesti arvokas ilmailutiedon aarreaitta. Ilmailumuseo syventää jatkuvasti tietoa omista kokoelmistaan ja tekee aktiivista harkintaa tallennuksen aukkojen täydentämiseksi. Menneisyyden lisäksi museo tallentaa myös nykypäivää eri tyyppisillä tallennushankkeilla. Kokoelmat ovat lähtökohtaisesti avoimet asiakkaille – ovat he sitten näyttelyasiakkaita, tutkijoita tai asianharrastajia.

Keskusarkistossa säilytetään kaupungin hallinnossa syntyvät ja kaupungille sen tehtävien hoidon vuoksi saapuneet asiakirjat.

Tallentaa keskeisiä suomalaisia lehtikuvakokoelmia. Kokoelmiin kuuluu lehtikuvaajien, sanoma- ja aikakauslehtien sekä kuvatoimistojen arkistoja 1900-luvun alkupuolelta nykypäiviin. JOKA:n kokoelmista löytyy itsenäisyyden ajan julkinen Suomi: politiikan keskeinen uutiskuvasto ja vaikuttajat, populaarikulttuurin, viihteen ja urheilun henkilöt ja tapahtumat. Runsaasti aineistoa on myös modernisoituvasta yhteiskunnasta: elinkeinoelämästä, teollistumisesta ja kaupungistumisesta, tuotekulttuurista, muodista, liikenteestä ja rakennetun ympäristön muutoksista. JOKA tallentaa myös kuvajournalismin historiaa ja lehtikuvaajan ammattikuvan muuttumista.

Kaupunginarkisto toimii kaupungin virastojen ja laitosten keskusarkistona. Noin 1250 arkistoa ja kokoelmaa, asiakirjoja noin 7,4 hyllykilometriä. Jyväskylän kaupungin, Jyväskylän maalaiskunnan, Korpilahden ja Säynätsalon kuntien arkistot. Toimintansa lopettaneiden lautakuntien, virastojen ja laitosten arkistot sekä toiminnassa olevien yksiköiden asiakirjat noin vuoteen 2017.

Sivusto sisältää tietoa Suomen Talousseuran arkistosta. Joitakin yksittäisiä esimerkkejä arkistosta on myös digitoituna sivustolla.

Kansallisarkisto varmistaa kansalliseen kulttuuriperintöömme kuuluvan tiedon säilymisen ja siirtymisen tulevillekin sukupolville. Ainutlaatuiset aineistomme ovat tutkijoiden ja kaikkien kiinnostuneiden käytössä.

Arkistokokoelmissa on taidehistoriallisia asiakirjoja, lehtileikkeitä ja audiovisuaalisia dokumentteja. Kansallisgallerialla on myös Suomen laajimmat suomalaista kuvataidetta ja taiteilijoita käsittelevät kuvakokoelmat.

Kansan Arkisto on Suomen vasemmistolaisen työväenliikkeen ja kansalaisjärjestöjen keskusarkisto, joka tallentaa kokoelmiinsa järjestöjen ja yksityishenkilöiden asiakirjallista historiaa. Arkisto on perustettu vuonna 1945 ja asiakirjoja on reilut 3 800 hyllymetriä. Vanhimmat asiakirjat ovat vuodelta 1785 ja uusimmat 2000-luvulta.

Arkistoon kuuluvat äänite- ja valokuva-arkisto sekä käsikirjoitus- ja asiakirjakokoelmat. Se säilyttää ja kerää etnomusikologian, musiikkitieteen ja kansanperinteen alaan liittyvää aineistoa.

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin kirjasto on maan suurin elokuvan tietokeskus. Kokoelmassa yhdistyvät historiallinen kattavuus ja monialainen uusimman tiedon seuranta. Kirjastossa on noin 36 000 teosta, filmografioita, elokuvan ja audiovisuaalisen kulttuurin historiaa, estetiikkaa, teoriaa, tutkimusta, tekniikkaa ja taloutta käsitteleviä julkaisuja. Saatavilla on myös 200 lehden vuosikerrat - niin painetussa kuin sähköisessä muodossa. Käytössä myös leikearkisto ja KAVIn digitaaliset aineistot.