Lähteille
Linkkejä internetissä saatavilla oleviin lähde- ja tutkimusaineistoihin sekä aineistojen käyttöä tukeviin palveluihin ja viitetietokantoihin.
Suomen sodan tietopaketti kouluille
Apuneuvo kyläyhteisöön ja maankäyttöön aikana ennen isojakoa. Kartoista nähdään mm. missä käytettiin sarkajakoa, missä peltojen lohkojakoa ja mikä oli kasken merkitys alkavalle uudistilalle. Sisältää yli 3000 karttaa.
Kokoelma sisältää Kansalliskirjaston digitoimia kotimaisten aikakauslehtien vuosikertoja, pääosin 1800-luvulta vuoteen 1944 asti.
Digitoitua aineistoa 1600-1900-luvuilta, muun muassa Turun akatemian väitöskirjoja ja keskeisten suomalaisten ja kansainvälisten tieteentekijöiden ja filosofien tekstejä.
Pirkanmaan teollisuushistoriaa
Sivusto Gallen-Kallelan elämästä ja taiteesta
Aleksi on kotimaisissa lehdissä ilmestyneitä artikkeleita indeksoiva viitetietokanta
Alvar Aaltoa, arkkitehtuuria ja muotoilua koskevaa tietoa
Anders Chydeniuksen (1729–1803) kirjallinen tuotanto alkukielellä, suomennoksena ja osin englanniksi. Kirjoitukset on varustettu asiantuntijan kirjoittamalla kommentilla ja Info-osio taustatiedoilla.
Sivusto on suunnattu kaikille Anders Chydeniuksen tarinasta ja aikakaudesta kiinnostuneille, ja sitä tullaan kartuttamaan säännöllisesti teksti,- kuva- ja videoaineistolla. Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen toteuttama sivusto on käytettävissä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Sivuilta on pääsy Anders Chydeniuksen koottujen teosten sähköiseen versioon, jonne tullaan lisäämään myös muuta Chydeniukseen liittyvää lähdeaineistoa.
Mikkelissä vuosina 1854-1914 toimineen tyttökoulun historiaa
Viron valtionarkiston ja Tallinnan kaupunginarkiston arkistotietokanta.
Sisältää laajat esine- ja valokuvakokoelmat liittyen työelämän, teollisuuden, tekniikan, tieteen, korkeakouluopetuksen historian, työväenliikkeen ja sosiaalihistorian aihepiireihin
Tietoa suomalaisesta arkkitehtuurista
Arto on kotimainen artikkeliviitetietokanta, johon indeksoidaan etenkin kotimaisia tieteellisiä lehtiä. Sisältää myös Historiallisen bibliografian.
Asikkalan historiaan keskittyvä sivusto.
Palvelun avulla voit hakea arkistolaitoksessa säilytettäviä aineistoja, tilata näitä käytettäviksi arkistolaitoksen tutkijasaleissa ja päästä käyttämään julkisia digitoituja aineistoja.
Palvelun avulla voit hakea arkistolaitoksessa säilytettäviä aineistoja, tilata näitä käytettäviksi arkistolaitoksen tutkijasaleissa ja päästä käyttämään julkisia digitoituja aineistoja.
SKS:n Biografiakeskus tuottaa, julkaisee ja ylläpitää pienoiselämäkertojen kokoelmia, henkilöhistoriallisia verkkojulkaisuja, tutkittua elämäkerrallista tietoa sekä henkilökuvia.
Mannerheim -sivusto
Viron kansalliskirjaston digitaaliarkisto.
SSHY:n digitoimaa ja hakemistoittamaa kirkonkirja-, tuomiokirja-, sotilasasiakirja ja läänintiliaineistoa.
Osa Lappeenrannan maakuntakirjaston kotiseutukokoelma Carelican aineistosta. Alueellisesti kokoelma käsittää nykyisen Etelä-Karjalan, Karjalankannaksen Kurkijoelta etelään sekä Inkerin.
Valikoima keskeisiä suomalaisia aineistoja pääosin 1800-luvulta
Arkistolaitoksen digitoitujen aineistojen kokoelma.
Useita digitoituja karttoja eri puolilta Suomea.
Laaja valikoima digitoituja virolaisia sanomalehtia vuosilta 1821-1944. Lisäksi Viron ulkopuolella julkaistuja virolaisia lehtiä 1990-luvulle saakka.
Suomeen liittyviä keskiajan aineistoja
Doria on Kansalliskirjaston ylläpitämä julkaisuarkistopalvelu, jossa on useiden eri organisaatioiden aineistoja.
Edith – suomalaisen kirjallisuuden kriittiset editiot on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tutkimus- ja julkaisuyksikkö, joka laatii korkeatasoisia, tieteelliset vaatimukset täyttäviä editioita suomalaisen kirjallisuuden klassikoista.