Keisarillinen Majesteetti on, tarkastettuaan Ministerineuvoston erityistä pöytäkirjaa 4 p:ltä elokuuta 1909, suvainnut 21 p:nä elokuuta 1909 Armossa määrätä:
Että siitä, missä järjestyksessä Suomen valtionlaitosten edustajia saadaan lähettää ulkomaisiin kongresseihin, konferensseihin, kokouksiin, näyttelyihin ja muihin kansainvälisiin juhliin ja kokouksiin, on annettava seuraavat määräykset:
1) Ulkomailla pidettävissä kansainvälisissä, valtiollista luonnetta olevissa kokouksissa ja juhlissa Suomen valtionlaitokset eivät saa ensinkään olla edustettuina.
2) Suomen kansalaisia älköön kiellettäkö ottamasta osaa sellaisiin kansainvälisiin kokouksiin ja juhliin, joilla ei ole valtiollista luonnetta, mutta he saavat ottaa niihin osaa ainoastaan yksityisinä henkilöinä tai yksityisten yhdistysten ja laitosten edustajina.
3) Milloin katsotaan tarpeelliseksi lähettää johonkin kansainväliseen kokoukseen tai juhlaan Suomen valtionlaitosten edustajia, voidaan sellaisia edustajia lähettää ainoastaan venäläisen valtuuskunnan yhteydessä; jos tuollaista valtuuskuntaa ei ole, niin suomalaisten laitosten virkamiehiä ei lainkaan voida lähettää.
4) Kirjevaihto suomalaisten ja ulkomaisten valtionlaitosten välillä suomalaisten edustajain lähettämisestä kansainvälisiin kokouksiin tapahtuu Ulkoasiainministeriön kautta.
Yllä olevan on Oikeusministeri 6 p:nä lokakuuta 1909 ilmoittanut Hallitsevalle Senaatille julkaisemista varten.
Julkaistu Hallitsevan Senaatin toimittamassa Hallituksen säännösten ja määräysten kokoelmassa 10/23 p:nä marraskuuta 1909 N:o 217.